maanantai 31. joulukuuta 2012

Pelattu: Super Mario World #7

Marion seikkailut alkavat olla tämän pelin osalta ehtoopuolella mutta vielä oli jäljellä viimeinen maailma eli Bowserin Laakso joka on valtavankokoinen luola maan alla. Kentät olivat sopivan haastavia viimeiseksi maailmaksi.. Osasta pääsi suhteellisen helposti läpi joskin muutamiin kohtiin (mm. luolaan jossa oli jenkkifutiksen pelaajia) eteneminen jumiutui tuskallisenkin pitkiksi toveiksi. Lopulta Bowser kuitenkin kukistui  ja Mario pääsi prinsessan kanssa nauttimaan huikean näyttävästä ilotulituksesta sopivasti uudeksi vuodeksi.sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Pelattu: Super Mario World #6

Viiksekkään putkimiehen seikkailut Suklaasaarella jatkuvat. Nyt pelissä alkaa olemaan jo hieman enemmän haastetta, ainakaan kaikki ei mennyt aivan niinkuin elokuvissa vaan Mario otti ja kuoli monen monta kertaa. Itsellänihän ei ollut asian kanssa mitään tekemistä. Erityisesti Wendyn linnoitus lopussa aiheutti monet ärräpäiden lentelyt mutta onneksi sieltäkin selvittiin jos ei nyt ihan kunnialla niin monen elämän menetyksen jälkeen hengissä. Seuraavana olisikin vuorossa sitten jo viimeinen alue pelissä eli Bowserin Laakso...

lauantai 29. joulukuuta 2012

Pelattu: Super Mario World #5

Nyt on taas yksi ensimmäisen maailman ongelma vähemmän kun Mario läpäisi seuraavan maailman joka oli siis Illuusioiden Metsä. Kyseisen alueen kentissä menee helpostikin sekaisin ja niin menin itsekin kulkemaan omia polkujani/maisemareittiä kun en heti muistanut enkä löytänyt mistä koko alueelta pääsee jatkamaan eteenpäin. Onneksi kartalta näkee suurinpiirtein että mistä kentästä salainen Exit löytyy ja sieltähän se lopulta löytyi, vihreästä putkesta (käsittääkseni normaalisti alas pääsee vain sinisistä, voi korjata jos olen väärässä). Eteenpäin kuitenkin päästiin ja seuraavaksi vuorossa olisi ilman kaksimielisiä vitsailuja Suklaasaari.


Tarjous: Greenmanin alennuskoodi


Greenman Gaming -sivustolla on taas alennuskoodi jolla saa 30% alennuksen ladattaviin peliostoksiin. Alennuskoodi on GMG30-DPLIM-DN831 ja se on voimassa tammikuun 3. päivään saakka. Koodin avulla voit saada mm. X-COM: Enemy Unknown -pelin hintaan 17.50 euroa.

perjantai 28. joulukuuta 2012

Pelattu: Uncharted 2 - Among Thieves

Pelasin aiemmin syksyllä Uncharted: Drake's Fortune -peliä joka oli samalla ensimmäinen pelaamani peli Playstation 3 -konsolilla. Peli osoittautui samalla yhdeksi parhaimmista toiminnalla höystetyistä seikkailupeleistä joita olen pelannut. Ostamani Unchartedin mukana tuli myös sarjan toinen osa Uncharted 2: Among Thieves, jota olin kuullut kehuttavan vielä ensimmäistä osaakin paremmaksi joten odotukseni peliä kohtaan olivat melko korkealla. Uutena PS3-pelaajana halusin tutustua kuitenkin ensin muihinkin laitteen peleihin joten jätin tämän kehutun pelin itselleni "joululahjaksi". Syksy meni, joulu tuli ja pääsin vihdoinkin tämän odotetun pelin kimppuu ja nyt olisi aikomus kertoa ajatuksia että oliko peli odottamisen arvoinen.

Peli kertoo edellisen osan tapaan Nathan Drake -nimisestä aarteiden etsijästä, jonka elämästä ei puutu seikkailuja tai toimintaa. Hän on siis eräänlainen nykypäivän Indiana Jones, joka ei noudata aina lakia jos tiedossa on muinaisia rikkauksia. Eräänä päivänä Nathanin vanha työkaveri Harry Flynn ja entinen naisystävä Chloe Frazer tulee ehdottamaan hänelle "työkeikkaa" eli murtautumista Istanbul-museoon josta olisi tarkoitus käydä "noutamassa" eräs öljylamppu. Itse lamppu on arvoton, mutta se sisältää kartan jonka avulla on mahdollisuus löytää Marco Polon laivasto ja sen myötä Shangri-Lasta peräisin olevan Cintamani-kiven.

Nathanin ei tarvitse etsiä kiveä kuitenkaan yksin vaan mukana pyörii aiemmin mainittujen Harryn ja Chloen lisäksi ainakin edellisestä osasta tutut Elena ja Sully sekä joitakin uusia tuttavuuksia. Hahmojen väliset dialogit ovat pääasiassa aina oikeasti hauskoja ja heidän toisilleen esittämiä kuittailuja on viihdyttävää seurata seikkailun ohessa ilman että ne tuntuisivat mitenkään väkinäisiltä.

Ensimmäinen peli oli jo sinällään erinomainen ja mitään merkittäviä muutoksia peliin ei olla tehty. Aiempia pieniä epäkohtia ollaan vain hiottu hieman lisää ja tällä kertaa oikeastaan mikään osa-alue ei ärsytä ainakaan liikaa. Pelissä siis edelleen juostaan paikasta A paikkaan B, kiipeillään sormivoimilla melkeinpä koomisen vaarallisissa paikoissa (ja selviydytään niistä) ja taistellaan. Taistelut hoidetaan edelleen suojien takaa ammuskelemalla tai selän taakse hiippailemalla ja niittaamalla pahikset "hiljaisesti" ettei hälytys iske päälle. Vaikka Nathan on onkin pääasiassa vastuussa taistelun menestyksestä, osaavat avustajatkin ampua vihollisia kohti ainakin siedettävästi eli eivät toimi pelkästään statisteina.

Mainitsemiani pelin särmien hiomisia ovat esimerkiksi pelin pituus joka tuntui reilusti aiempaa osaa pidemmältä. Siinä vaiheessa jossa tuntui että kohta peli loppuu... se jatkuikin vielä omalla pelinopeudellani noin 6 tuntia. Loppuosa pelistä keskittyi enemmän taisteluihin mikä alkoi pahempien vihollisten vuoksi maistumaan puulta, mutta harmitus unohtui kokonaan lopputekstien rullatessa ruudulla. Eräs harmitukseni aihe minusta oli sixaxis -ominaisuuden jättäminen hyödyntämättä. Pidin ensimmäisessä osassa tukkien päällä tasapainottelusta heiluttelemalla peliohjainta ja käsigranaattiheittojen tähtäyksestä ohjainta kallistelemalla... no aina ei voi voittaa, kyllähän uuteen käsigranaattien heittelyynkin pian tottui. Lisäksi vaikka kiipeilyä onkin vähennetty pelistä, on sen määrää mielestäni vähentynyt aikalailla mikä on hyvä parannus koska ensimmäisessä osassa ei paljoa muuta tehtykään kuin kiipeiltiin.

Ulkonäöllisesti peli on... edelleen kuin katsoisi seikkailu ja toimintaelokuvaa mutta itse saa vaikuttaa ruudun tapahtumiin. Peli on aivan käsittämättömän upeaa katsottavaa ja monesti tekisi mieli jäädä vain katselemaan maisemia. Elokuvamaisuus ei tarkoita että pelaajan tarvitsisi edetä kuvitteellista kiskoa eteenpäin ja vaikka pelaajan onkin pakko edetä ns. putkea pitkin, on se naamioitu erinomaisesti ja pienellä vaivalla pääsee ongelmakohdistakin eteenpäin. Jos ei muuta reittiä löydy niin kiipeää vaikka lähimpään lyhtypylvääseen ja hyppii sitä kautta talojen katolle.

Minulla oli hieman ennakkoluuloja pelin suhteen koska olin pitänyt ensimmäisestä osasta jo todella paljon ja tätä osaa kehuttiin vielä paremmaksi. Pelattuani jouluna pari ensimmäistä chapteria kokeiluksi ja jatkettuani pelaamista tapaninpäivänä tapahtui jotain sellaista mitä ei ole itselleni tapahtunut moniin moniin vuosiin... ei meinannut malttaa lopettaa pelaamista. Vaikka pidinkin pelin aikana useita pienempiä taukoja, tuli pelin pariin palattua joka kerta. Peli tuntui niin viihdyttävältä että halusin pelata sen kerralla läpi ja niinhän ne lopputekstit lopulta kello kahden jälkeen aamuyöllä rullasivat ruudulla. Olo oli väsynyt mutta erittäin tyytyväinen loistavasta kokemuksesta jonka tämä peli toi ja se oli yksi parhaimmistani seikkailu/toimintapeleistä joihin olen koskaan tutustunut. Suosittelen tätä peliä erittäin paljon jokaiselle pelaajalle ja elokuvamaisuutensa vuoksi se saattaa vedota jopa vähemmän pelaamista harrastaviin ihmisiin. Nyt olisi vuorossa vielä kolmanteen Unchartediin tutustuminen joskaan en aio pelata sitä samanlaisena maratoonipelaamisena :)

Tähän loppuun vielä "lyhyt" eli parikymmentä minuuttinen leikkelemäni video pelin alkuvaiheista. Jos pelkäät spoilauksia niin olen jättänyt sellaiset pois videosta eli voit katsoa aivan rauhassa! Saat avattua videon (vähän) isommaksi oikean alakulman Youtube-linkistä.


Pelattu: Super Mario World #4

Tarkoitus oli tehdä tämä pelivideo jo torstaiksi mutta nyt se meni hieman seuraavalle vuorokaudelle muiden kiireiden ja puuhailujen vuoksi. Nyt Marion seikkailut kuitenkin jatkuivat ja vuorossa oli neljäs maailma, jos sitä nyt maailmaksi voi edes kutsua, kyseessä kun oli vain muutama hassu kenttä ja seuraava linna tuli jo vastaan. Kentät olivat tosin keskivertoa haasteellisempia ja itsekin tuli kuoltua niistä muutamia kertoja mutta pelin lisäelämämäärillä se ei haitannut ja onpahan katsojille enemmän viihdykettä kun saavat tuskailla että "eikö se osaa" ja "itsekin pelaisin paremmin" :-D

Lisätty: Oho unohdin lisätä itse videon tähän loppuun :-D


tiistai 25. joulukuuta 2012

Pelattu: Super Mario World #3

Aikomus oli julkaista kolmas pelivideo jo päivemmällä, mutta eräiden häslinkien vuoksi pelitallennukset (kyllä, pelaan ja nauhotan nämä emulaattorilla) jäivät toiselle tietokoneelle ja jouduin pakosti ottamaan kolmannen maailman uusiksi. Itse video aiemmasta pelaamisesta jäi kyllä talteen ja ne jotka eivät meinaa saada millään tarpeekseen Mariosta, voivat nähdä kyseisen videon täällä. Tarkemmin sanottuna jatkan tässä jostain aiemmin pelaamastani pelistäni, joskin tilanteesta jossa kaikki samat kentät on käyty läpi, ainoa merkittävä ero taitaa olla lisäelämien lukumäärä eli ne vähenivät 33:sta 26:een.

Nyt käydään läpi kolmannen maailman eli Vanilla Domen kenttiä. Matkalla löydetään punainen kytkinpalatsi, vieraillaan haamutalossa ja juuri ennen Lemmyn linnaa kuljetaan (ainakin minun pelityylillä) tuskallisia hetkiä aiheuttavan bulletbillyjen täyttämän kentän lävitse. Lemmyn linnakaan ei aiheuta suurempia ongelmia kunhan ei jää pelleilemään turhaan taikuri-koopan kanssa, nimimerkillä kokemusta on...


maanantai 24. joulukuuta 2012

Pelattu: Super Mario World #2

Marion seikkailut jatkuvat . Edellisessä osassa vierailtiin keltaisessa kytkinpalatsissa ja Iggy Koopan linnassa. Tällä kertaa vuorossa olivat vihreä kytkinpalatsi, haamutalo ja Morton Koopan linna. Hieman huolimattomana menin ottamaan kaksi turhaa kuolemaa mutta muuten kentät menivät vielä suhteellisen helposti. 


Joulupostaus

Nyt kun vuorokausi on heilahtanut jouluaaton puolelle niin toivotan kaikille seuraajilleni ja satunnaisille vierailijoillekin hyvää ja rauhallista joulua! :-)


sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Pelattu: Super Mario World #1

Siitä alkaa olemaan jo pidempi aika kun viimeksi laitoin blogiini pelaamisvideota vanhemmista konsolipeleistä. Nyt ajattelin kuitenkin joulun kunniaksi aloittaa pelaamaan yhden suosikkitasohyppelypeleistä eli Super Nintendon Super Mario Worldin alusta loppuun. Ei kannata kuitenkaan ihmetellä jos mokailen pahasti etenkin myöhemmissä kentissä, viime pelikerrasta on jonkin verran aikaa. Olisin myös kiinnostunut kuulemaan palautetta kommenttiosiossa että onko näille pelivideoille kiinnostusta vai keskitynkö blogissani fiksumpiin juttuihin?
:-D


Tarjous: Playstation Storen 12 Deals of Christmas

Playstation Storella on joulukampanja jossa he tarjoavat 12 erikoistarjousta nyt joulun alla. Jokainen tarjous on voimassa kahden päivän ajan ja ajattelin ilmoitella tässä postauksessa aina senhetkisestä tarjouksesta.

23-24.12: Viimeisenä tarjouksena on Far Cry 3, jonka saa nyt 35.00 eurolla.

21-22.12: Yhdentenätoistana tarjouksena on Hitman Absolution, jonka saa nyt 30.00 eurolla. Playstation Plus -palvelun käyttäjät saavat tuohon vielä 15% alennuksen jolloin hinnaksi jää 25.00 euroa.

19-20.12: Oijjoijjoi nyt PS Store yllätti kyllä kerrankin positiivisesti "diiliensä" kanssa. Kymmenentenä tarjouksena on Journey ja Unfinished Swan yhteispakettina ja sen saa nyt 13.00 eurolla. Playstation Plus -palvelun käyttäjät saavat tuohon vielä 10% alennuksen jolloin hinnaksi jää 11.70 euroa.

17-18.12: Yhdeksäntenä tarjouksena on Little Big Planet Karting, jonka saa nyt 25.00 eurolla. Playstation Plus -palvelun käyttäjät saavat tuohon vielä 10% alennuksen jolloin hinnaksi jää 22.50 euroa.

15-16.12: Kahdeksantena tarjouksena on Need for Speed: Most Wanted, jonka saa nyt 30.00 eurolla.

13-14.12: Seitsemäntenä tarjouksena on NBA 2K13, jonka saa nyt 30.00 eurolla.

11-12.12: Kuudentena tarjouksena on Medal of Honor: Warfighter, jonka saa nyt 40.00 eurolla. Playstation Plus -palvelun käyttäjät saavat tuohon vielä 10% alennuksen jolloin hinnaksi jää 36.00 euroa.

9-10.12: Viidentenä tarjouksena on Sleeping Dogs, jonka saa nyt 20.00 eurolla. Playstation Plus -palvelun käyttäjät saavat tuohon vielä 10% alennuksen jolloin hinnaksi jää 18.00 euroa.

7-8.12: Neljäntenä tarjouksena on One Piece: Pirate Warriors, jonka saa nyt 25.00 eurolla.

5-6.12: Kolmantena tarjouksena on Tokyo Jungle, jonka saa nyt 6.50 eurolla. Playstation Plus -palvelun käyttäjät saavat tuohon vielä 10% alennuksen jolloin hinnaksi jää 5.85 euroa.

3-4.12: Toisenta tarjouksena on Battlefield 3, jonka saa nyt 40.00 eurolla. Playstation Plus -palvelun käyttäjät saavat tuohon vielä 10% alennuksen jolloin hinnaksi jää 36.00 euroa.

1-2.12: Ensimmäisenä tarjouksena on Playstation Plus -palvelu kolmeksi kuukaudeksi 10.00 eurolla. Normaali hinta on 15.00 euroa eli alennus on n. 33%. Muista kahden päivän tarjouksista poiketen tämä tarjous on voimassa tämän viikon loppuun saakka.

perjantai 21. joulukuuta 2012

Tarjous: Lisää joulutarjouksia PS Storessa

Playstation Storessa meneillään olevat 12 Deals of the Christmasit ovat saaneet hinnoitteluillaan hieman ... kröhöm... rakentavaa palautetta käyttäjien keskuudessa. Onneksi kyseiset "tarjoukset" eivät jää ainoiksi joulualennuksiksi vaan lisää on tulossa, nyt ensimmäinen satsi ja viikon päästä toinen. Listaan muutamia omasta mielestäni hyviä pelejä tähän, sulkeissa on Playstation Plus -palvelun asiakkaiden hinta:

 • Hydrophobia Prophecy, 1.20 euroa
 • Naughty Bear - Panic in Paradise, 7.50 euroa
 • Worms, 4.50 euroa
 • Worms Ultimate Mayhem 5.20 euroa
 • Worms Revolution, 5.50 euroa
 • + DLC:itä Sniper Elite V2:een, IL2 Sturmovikiin ja Naughty Beariin.

Edellisen viikon tarjoukset jotka ovat edelleen voimassa:
 • Just Cause 2, 7.50 euroa (6.40 euroa)
 • Deus Ex: Human Revolution, 7.50 euroa (6.40 euroa)
 • Sonic The Hedgehog 4: Episode 2, 6.20 euroa (5.60 euroa)
 • Tomb Raider, 3.00 euroa (2.55 euroa)
 • Tomb Raider 2, 3.00 euroa (2.55 euroa)
 • + DLC:itä Sleeping Dogsiin, Hitman Absolutioniin ja Deus Ex:Human Revolutioniin
Koko lista löytyy osoitteesta

torstai 20. joulukuuta 2012

Tarjous: Humble Bundle 7


Taas on uuden Humble Bundlen vuoro. Aiheesta tietämättömille kyseessä on tarjous jossa pienemmän budjetin pelejä (ja niiden soundtrackeja ja muuta sälää) on kasattu yhteen ja ostaja saa maksaa niistä haluamansa summan. Minimihinta on 1 dollari mutta jos maksaa enemmän kuin maksettujen hintojen keskiarvo on (tällä hetkellä noin 5 euroa), saa kaupanpäälliseksi enemmänkin pelejä ja usein nuo bonuspelit ovat juuri paketin parhaimpia, toimien eräänlaisena houkuttimena maksaa suurempiakin summia.

Tällä kertaa nuo houkutinpelit ovat Dungeon Defenders kaikkine lisälevyineen (niitä on paljon) ja suomalaisen Almost Human Games -poppoon The Legend of Grimrock. Jo nämä houkutinpelit ovat tuon 5 euron arvoisia mutta kaupanpäälle saa vielä sellaiset pelit kuin Snapshot, The Binding of Isaac, Closure ja Shank 2 sekä dokumenttielokuvan Indie Game: The Movie.

keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Tarjous: Playstation Plus halvemmalla

En tiedä tuleeko tämä mitenkä yllätyksenä ihmisille mutta... näin joulun alla Sony on päättänyt kalastella lisää asiakkaita Playstation Plus palvelulleen ja tarkemmin sanottuna se hetki on juurikin nyt! PS Plussan vuositilaus on tällä hetkellä 37.45 euroa normaalin 50.00 euron sijaan ja tarjous kestää tammikuun 9. päivään saakka.

Playstation Plussan asiakkaat saavat kuukausittain ilmaisia pelejä sekä PS3:lle että käsikonsoli Vitalle (tällä hetkellä mm. Batman Arkham Asylum, Limbo, Infamous 2, Little Big Planet 2, Resident Evil 5, Ratchet & Clank All 4 One, Uncharted Golden Abyss, Gravity Rush jne. Lisäksi asiakkaat saavat alennuksia kuten esimerkiksi huomiseen asti voimassa olevana joulutarjouksena Journey + Unfinished Swan -paketin 12 eurolla. Lisäksi saa laajennetun pilvitallennustilan pelitallennuksille, pääsyn joidenkin pelien beta-testaukseen sekä pelien kokeiluversioita.

tiistai 18. joulukuuta 2012

Batman: Arkham Asylum -arvonta suoritettu

Taas on vuorossa se hetki jolloin yhden blogini seuraajan elämä mullistuu aivan täysin ja kaikki kääntyy ylösalaisin voittaessaan itselleen Batman: Arkham Asylum -pelin. Vaikka peli onkin jo joitakin vuosia vanha tekele, on se edelleen loistavaa viihdettä. Nyt monella onkin alkamassa sopivasti joululomat joten aikaakin pitäisi olla pelaamiseen. Nyt kuitenki pidemmittä puheitta itse asiaan eli arvonta käynnistykööt jo aiemmin tutulla tavalla random.orgin ja excelin avustuksella:


Onnelliseksi(?) voittajaksi selviytyi siis kada, erittäin suuret onnittelut hänelle! Isot kiitokset myös muille osallistujille mukana olemisesta! Eiköhän joku voita ensi kerrallakin kun taas arvonnan tulen järjestämään joten kannattaa seurata tilannetta! :)

Tarjous: Kinect Party ilmaiseksi


Ilmoittelen täällä harvemmin Xbox 360:n tarjouksia mutta tehdään nyt poikkeus kun ilmaista tavaraa on tarjolla. Älkää kysykö minulta tarkempaa tietoa tästä "pelistä" mutta Kinect Partyn saa nyt kahden viikon ajan ilmaiseksi joten hakekaa omanne toki pois, niin minäkin tein vaikken edes Xboxia omista. Löytyypi osoitteesta

http://marketplace.xbox.com/en-US/Product/Kinect-Party/66acd000-77fe-1000-9115-d8025841125c?noSplash=1


Dune 2

Muistatko 90-luvun alusta pelin nimeltä Dune 2: The Building of a Dynasty? Kyseessä oli Frank Herbertin Dyyni -kirjojen maailmaan sijoittuva peli. Peliä voidaan pitää Command & Conquer -tyylisten RTS-pelien (Real-time Strategy) aloittajana, genren jonka muita myöhempiä edustajia olivat C&C:n lisäksi mm. Red Alertit, ensimmäiset Warcraftit ja Starcraftit. Dune 2 oli aikanaan erittäin suosittu koska se toi peleihin jotain uutta nimittäin sekä toimivan taistelun, että tukikohdan ja resurssien hallinnoimisen. Pelissä ei ole vielä monia myöhemmissä peleissä itsestäänselviä toimintoja kuten useamman yksikön valitsemista kerralla mutta selvästi näkee mikä peli on ollut C&C-pelien esikuvana.

Jos olet kiinnostunut tutustumaan Dune 2:een ja samalla palaan historiaa niin kyseisestä pelistä on tehty erinomainen Flash -versio joka löytyy osoitteessa

Arvonta: Batman - Arkham Asylum

Ajattelin järjestää vielä ennen joulua yhden peliarvonnan ja tällä kertaa voittaja saa erittäin paljon suosiota saaneen Batman - Arkham Asylum -pelin Game of the Year -version, joka sisältää peruspelin lisäksi neljä Challenge Map -tehtävää. Pelissä Batman jää lukkojen taakse Arkhamin mielisairaalaan jossa moni hänen arkkivihollisista Jokerista lähtien ovat päässeet vapaaksi ja tarkoituksena olisi tottakai laittaa rosmot kuriin nyrkeillä, salapoliisitaidoilla sekä lukuisilla bat-välineillä.

Aikaa arvontaan osallistumiselle on ensi viikon tiistaihin (18.12.) kello 18:00 saakka. Sen jälkeen suoritan arvonnan samalla tavalla kuin aiemmissa arvonnoissa ja muutenkin samat ehdot pitävät tälläkin kertaa. Osallistuminen tapahtuu joko kirjoittamalla yhteystietonsa (sähköpostiosoite riittää) tähän postaukseen kommenttina tai (jos et halua yhteistietojasi julki niin) kirjoittamalla tähän nimensä/nimimerkkinsä ja ilmoittamalla yhteystiedot sähköpostiini (deltius@hotmail.com). Pelkkä sähköposti-ilmoittautuminen ei riitä. Lisäksi varaan oikeuden tehdä mahdollisia muutoksia arvontaan jos näen tarpeelliseksi, mutta toivottavasti tarvetta ei tule ja ilmoitan ainakin jos muutoksia tulee.

Peli vaatii Steam-tunnuksen, mutta jos sinulla ei ole sellaista niin sen voi rekisteröidä ilmaiseksi ja olen valmis neuvomaan pelin käyttöönotossa tarvittaessa. Jos olet kiinnostunut tietämään lisää pelistä, niin Peliplaneetan arvostelu löytyy osoitteesta:


ja Steam-sivu osoitteesta:


Pidemmittä puheitta, toivotan alla olevan aiemmin nauhoittamani videopätkän saattelemana kaikille osallistujille onnea arvontaan! :)

Lisätty: Jotta pelistä ei saisi ensimmäisen videon perusteella liian yksipuolista kuvaa (kyseessä oli challenge -tehtävä jossa on tarkoitus vain tapella) niin lisäsin myös toisen videon jossa pelataan varsinaista peliä 10 ensimmäisen minuutin ajan.Videot näkyvät paremmin jos ne aukaisee Youtube-sivulle alanurkissa olevista "youtube"-linkeistä.
Korjattu: Tarkensin tekstiä sen verran että yhteystiedoksi riittää ihan vaan sähköpostiosoite.

Katsottu: Aavelaiva

Tuli katseltua Aavelaiva -leffa vuodelta 2002, minkä ostin jokin aika sitten kirpputorilta muutamalla eurolla. Olen nähny elokuvan joskus aiemmin mikä laimensi hieman elokuvan jännitystä, mutta kyllähän tuon silti huvin vuoksi katseli toisenkin kerran.

Elokuva alkaa 1960-luvun tapahtumilla, kun Antonia Graza -niminen risteilijä on merellä täynnä rikkaita matkustajia. Erittäin raa'an tapahtuman vuoksi suuri osa matkustajista kuitenkin menehtyy ja laivasta ei kuulla sen koommin. 40 vuotta myöhemmin Sean Murphy (Gabriel Byrne) on juhlimassa onnistunutta tehtäväänsä miehistönsä kanssa. He saavat elantonsa pelastamalla mereltä laivojen hylkyjä, ei hyvää hyvyyttään vaan koska lain mukaan he saavat pitää kansainvälisiltä vesiltä tehdyt löydöt. Juhlintojen keskelle ilmaantuu Jack Ferriman joka on löytänyt merellä ajelehtivan laivan mutta tarvitsee apua sen pelastamisessa. Ränsistyneessä kunnossa ja pian uppoamassa oleva laiva osoittautuu Antonia Grazaksi, jonka miehistö ja matkustajat ovat täysin kadonneet ja kun laivalla alkaa tapahtumaan yliluonnollisia ilmiöitä, alkaa selvitys että mitä laivalla oikeasti tapahtui.

Elokuvassa on useampi tunnettu näyttelijä. Ei varsinaisia tähtiä mutta sivurooleissa esiintyneitä kumminkin. Jo aiemmin mainitun Gabriel Brynen lisäksi muissa rooleissa ovat mm. Dexterin etsivä Quinninä esiintynyt Desmond Harrington Ferrimanina, Taru Sormusten Herrojen Eomerina esiintynyt Karl Urban sekä Teho-osastossa esiintynyt Julianna Margulies. Kukaan ei tee mitään poikkeavaa roolisuoritusta ainakaan myönteisessä mielessä, Harrington alkoi kyllä hieman ärsyttämään nössömäisyydellään.

Vaikka näyttelijäsuoritukset eivät olleet kovinkaan kummoisia, on elokuva mielestäni silti ihan viihdyttävä. Ensimmäisellä katselukerralla elokuva osasi olla jännittävä ja osasi yllättää loppupuolella kun palattiin takaumien avulla siihen että mitä laivalla alunperin tapahtui. Suosittelen tätä elokuvaa ainakin kerran katsottavaksi, jos vaan jännitysleffat kiinnostavat.

Tarjous: Gameflyn tarjouksia


Gamefly -sivustolla on uusia tarjouksia ja koska niitä tulee todennäköisesti lisää joulun alla, niin päivitän tulevat tarjoukset tähän postaukseen. Sivustolta löytyy mm. seuraavat tarjoukset:

Assassin's Creed: Brotherhood, 6.15 euroa
http://www.gamefly.co.uk/Download-Assassin%27s-Creed-Brotherhood/5001870

maanantai 17. joulukuuta 2012

Street Fighter X Mega man

Tänään julkaistiin Mega manin 25-vuotisen taipaleen kunniaksi Street Fighter X Mega man -peli. Kyseessä ei ole Capcomin oma tuotos vaan singaporelaisen Seow Zong Hui -nimisen fanin. Vaikka joissakin osa-alueissa tekijän eron huomaakin, niin lyhyen testikokeiluni perusteella kokemus oli kuitenkin suhteellisen nautittava. Hahmot liikkuivat ja peli kuulosti aivan kuten alkuperäisissä peleissä. Mega manilla oli tallessa ainakin taidot liukua sekä ampua megabuster -aseella tehokkaampia laukauksia. Eroina huomasin lähinnä erilaiset  (hieman karkkimaiset) taustagrafiikat sekä sen että vihollisia tuntui puskevan reunojen takaa aiempaa tiuhaampaa tahtia. Lisäksi pomovastustaja pystyi jotenkin lataamaan aseensa(?) mutta se jäi vielä epäselväksi koska... suoraan sanoen delasin ja koitin vielä toista kenttää! :-D Pelituntuma oli kuitenkin säilynyt kiitettävänä joten tulen varmasti palaamaan tämän pelin pariin myöhemmin ajan sen salliessa. Peli löytyy osoitteesta

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Katsottu: Seitsemän vuotta Tiibetissä

Olen "kerennyt" katsomaan viime aikoina aivan liian vähän elokuvia mikä näkyy myös hiljaisuutena täällä blogissa. Onneksi  nyt "kiireiden" pitäisi alkaa helpottumaan tulevina päivinä ja koitan petrata sillä saralla. Tässä kuitenkin muutama sana viikko sitten katsomastani elokuvasta Seitsemän Vuotta Tiibetissä. Pakko myöntää että minulla oli aivan toisenlainen käsitys elokuvan luonteesta ja sen vuoksi olin vältellyt tätä tuotosta... 90-luvulta asti. Luulin sen olevan enemmänkin joku romanttinen hömppä, tyylilaji josta en tykkää sitten ollenkaan (ainakaan suurimmasta osasta).

Elokuva kuitenkin kertoo itävaltalaisesta vuorikiipeilijästä Heinrich Harrerista (Brad Pitt) 1940-luvun vaihteessa. Heinrich lähtee raskaana olevan vaimonsa vastustuksesta huolimatta valloittamaan vuorta Brittien hallinnassa olevalla alueella Intiassa. Kaikki ei suju kuitenkaan ongelmitta: hän riitaantuu retkikuntansa kanssa, toinen maailmansota alkaa ja he joutuvat poliittisten syiden vuoksi brittien vangiksi. Lisäksi vaimo ilmoittaa löytäneensä uuden miehen. Vangit onnistuvat kuitenkin karkaamaan ja lopulta Heinrich ja vanki nimeltä Aufschnaiter (David Thewlis) suuntaavat yhdessä kohti ulkomaalaisilta kiellettyä Tiibetiä, missä Heinrich ystävystyy itse Dalai Laman (mm. Jamyang Jamtsho Wangchuk) kanssa.

Tämä elokuva yllätti minut aikalailla ja siis myönteisessä mielessä. Olihan se melko pitkäveteinen loppupuolella mutta muut osa-alueet korvasivat sen puutteen. Elokuvassa keskitytään enemmän rauhalliseen menoon ja sen tutkiskeluun miten suorituskeskeinen länsimainen ihminen käyttäytyy saapuessaan Tiibetiin jossa ihmiset tyytyvät niin vähän ja ovat silti onnellisia. Pidin erityisesti Dalai Laman rauhallisesta olemuksesta ja suhtautumisista asioihin ja näyttelijäkin suoritti roolityönsä  erinomaisesti. Suosittelen tätä leffaa kaikille jotka haluavat nähdä vaihtelun vuoksi hieman rauhallisempiakin leffoja.

perjantai 14. joulukuuta 2012

Tarjous: Playstation 3 Slim 12 GB

Niitä ihmisiä varten jotka harkitsevat Playstation 3:n hankintaa jouluksi CDON.COM tarjoaa nyt tämän päivän (14.12.) ajan Playstation 3 Slim 12 GB -versiota 179.95 eurolla plus toimituskulut 4.95 euroa eli yhteensä 184.90 eurolla.


Vertailun vuoksi Discshop tarjoaa samaa pakettia 179.00 euroa + 4.95 euroa -hintaan eli ero ei ole järjin suuri mutta halvempi silti.


Otin vertailun käyttöön muistuttaakseni, että "päivän erikoistarjous" ei välttämättä ole kuitenkaan halvin vaihtoehto. Lisäksi jos sinulla on käyttämättömiä alennuskoodeja jompaan kumpaan em. liikkeeseen niin tässä on yksi kohde hyödyntää niitä.

Tarjous: Red Orchestra 2 ja Crysis 2 -viikonloppu


Steamissa on tänä viikonloppuna taas peli ilmaiseksi pelattavissa ja tällä kertaa kyseessä on Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad Game of the Year Edition. Pelin saa ostettua omaksi 4,50 eurolla.

Lisäksi Crysis 2 - Maximum Edition on viikonlopun ajan alennuksessa ja hintaa pelille tulee 8,75 euroa.

torstai 13. joulukuuta 2012

Uusi kirpputori Kuopioon

Kuvassa olevat kirpputorit eivät liity 
tapahtumiin
Blogini käsittelee (joskin vähäisissä määrin) myös kirpputoreja ja uuden sellaisen tulo Kuopioon on aina merkkitapahtuma. Tästä johtuen ajattelin ilmoittaa kiinnostuneille, että Jyväskyläläinen kirpparilla.fi on avaamassa helmikuussa Kuopioon uuden 400-pöytäisen toimipisteen. Liiketilat sijaitsevat Leväsellä kauppakeskus Cantissa, jossa sijaitsevat myös mm. Asko, Jysk, Masku ja Sotka.

Tietoa lisää Ylen sivulta


ja kirpputorin omilta nettisivuilta

Tarjous: Legend of Zelda - Skyward Sword Special Edition


En paljoa ole mainostellut Wii:n pelejä (ellei kyseessä ole ollut multiplatform -peli jonka tarjoukset koskevat jokaista versiota) niin tehdään siihen pieni poikkeus etenkin kun pidän kovasti Zeldoista. CDON.COM mainostaa myyvänsä tänä päivänä Legend of Zelda - Skyward Swordia alennettuun hintaan ja hinta on noin 25.00 euroa (+ toimituskulut 2.95 euroa) osoitteessa


Kannattaa kuitenkin huomata ettei CDON.COM ole ainoa paikka jossa peliä myydään tuohon hintaa, sillä VPD:ssä samaista peliä myydään 26,40 eurolla ja toimituskulut sisältyvät hintaan.

keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Pelattu: Dungeon Defenders

Hankin Trendy Entertainmentin tekemän Dungeon Defenders -nimisen tornipuolustuspelin jo ajat sitten, mutta eri syistä johtuen se jäi nurkkiin lojumaan ja tutustuin peliin vasta muutama viikko sitten. Yksi näistä syistä oli Orcs Must Die, joka oli niin viihdyttävä peli etten uskonut muiden tornipuolustuspelien pääsevän lähellekään ja en sitten edes koittanut tutustua muihin saman lajin edustajiin. Nyt tutustuttuani huomasin että minkä vuoksi myös tämä Dungeon Defenders on ollut niin suuressa suosiossa, myös tämä(kin) peli nimittäin osoittautui erittäin hauskaksi ja koukuttavaksi.

Pelin ideana on puolustaa kentässä olevia suuria kristalleja örkeiltä ja muilta otuksilta, jotka hyökkäävät valtavina laumoina kentän reunoilla olevista ovista. Aluksi valitaan pelityylin määrittelevä hahmo, joka voi olla peruspelissä velho, ritari, metsästäjä tai munkki ja maksullisen lisäsisällön avulla valikoima laajenee muutamalla uudella hahmolla. Apuna pelaajalla on hahmoluokasta riippuen erilaisia ansoja ja esteitä örkkilaumojen pysäyttämiseksi. Ne eivät kuitenkaan yleensä riitä yksinään pitkälle joten otusten kimppuun joutuu käymään itsekin ja vihollislaumojen hyökätestä joka suunnasta pian on valloillaan melkoinen kaaos kun kaikki örkit  pitää saada pysäytettyä. Viholliset hyökkäävät aaltoina, joiden välissä on hieman aikaa hengähtää. Tänä aikana voi kerätä arkuista ja vihollisten ruumiilta lisää rakennusmateriaalina käytettävää manaa sekä rakentaa, korjata ja päivittää puolustusrakennelmia. Kun kaikki on valmista, voi uuden vihollisaallon päästää valloilleen ja yleensä noin kahdeksan sekasortoisen aallon jälkeen kenttä onkin pelattu läpi. Joissakin kentissä viimeisessä aallossa tulee isompi pomovastustaja joka ottaa enemmän vahinkoa mutta niiden voittamiseen on ympäristössä helpottavia apuvälineitä.

Eräs Dungeon Defendersin hauskuus on tavaroissa, niitä nimittäin riittää ja paljon. Pelissä on nimittäin Borderlandsmainen tavarajärjestelmä että hahmon voi varustaa erilaisilla tavaroilla (taikasauvat, musketit, miekat, kypärät, rintapanssarit jne) ja jokaisen tavaran ominaisuudet (teho, lyönti-/ampumisnopeus, projektiilien lukumäärä jne) generoidaan sattumanvaraisesti. Kiinnostus ei siis lopahda siis täysin yhden hyvän varusteen löytyessä kun vielä voi löytyä sitäkin parempi. Jokaista varustetta pystyy lisäksi päivittämään rahalla tiettyyn rajaan saakka. Eräs erikoisempi apu"väline" on pelaajan rinnalla taisteleva lemmikkieläin jonka ainakin itse koin erittäin hyödylliseksi. Lemmikin taidoista riippuen tämä voi tulittaa vihollisia, puskea näitä kumoon, parantaa pelaajahahmoa ja vaikka mitä kaikkea muuta. Päivittämällä lemmikinkin saa sen veran tuhokoneeksi ettei itse kerkeä monesti edes kissaa sanomaan kun lähistöllä olevat viholliset makaavat jo kuolleena maassa.

Peliä on mahdollista pelata yksin tai maksimissaan kolmeen muun ihmisen kanssa (kahdeksan pelaajan mahdollisuus on dlc-hankinnalla). Yksinpelikin onnistuu kunhan omaa toimivat puolustukset (lue: aitarakennelmat) sekä vikkelät kintut. Peli on tottakai hauskempaa kuitenkin moninpelinä kun jokainen pelaaja ottaa puolustettavakseen oman nurkkauksensa ja kommunikointi pelaajien välillä toimii. Pelaaminen netissä täysin tuntemattomienkin kanssa on mahdollista, joskin suosittelen tätä vaihtoehtoa pienellä varauksella. Ihmisiä on monenlaisia ja on vain tuurista kiinni miten reilua porukkaa (jakaako lootit tasapuolisesti, potkiiko hostaaja pelistä ulos ilman syytä?) saa pelikaverikseen. Omalla tuttavaporukalla kyseistä ongelmaa ei onneksi ole.

Eräs pelin hienouksista on mielestäni se, että peliä voi pelata kolmesta eri kuvakulmasta omien tottumusten mukaan. Oletuksena peli on kuvattu kolmannen persoonan kuvakulmasta eli pelihahmon takaa. Tämä on ollut käytössä itsellänikin kun siinä näki hyvin myös hahmon ympäristöä. Toinen kuvakulma on FPS-peleistä tuttu jossa tapahtumat kuvataan pelihahmon omasta näkökulmasta. Tämä on kai realistisin kuvakulma niin hyvässä kuin pahassa. Aseella on helpompi tähdätä haluamaansa kohteeseen, toisaalta hahmojen ollessa pienikokoisia viholliset jäävät helposti piiloon rakennelmien taakse. Kolmas näkymä on 'top-down shooter' -pelien näkökulmasta tyyliin Alien Swarm, Shadowgrounds jne. Kuvakulma on siis lukittuna hahmon yläpuolelle ja hiirellä voi tähdätä haluamaansa suuntaan. Tämän kuvakulman etuja on mielestäni hyvä yleiskuva lähimaastosta, kun taas kauempana olevia tapahtumia ei näe ollenkaan.

Pelasin pelin 12 kenttää pitkän kampanjan loppuun asti yksinpelinä mikä toi hieman haasteita kun yksin joutui puolustamaan kaikkia rintamia mutta viihdyttävää puuhaa se silti oli. Peli ei onneksaan tursua korvista ulos vaan se on niin viihdyttävä että haluan vaan lisää! Vielä on on useampi co-op -kampanja kesken, samoin kentät pitää pelata uudestaan vaikeammilla vaikeustasoilla. Eri hahmoluokkia täytyy vielä koittaa ja kehittää sekä kerätä niille ultimate varustukset puhumattakaan lukuisista DLC:nä myytävistä lisäkentistä. Kyllähän tästä pelistä saa viihdettä vielä pidemmäksikin aikaa ja suosittelen tätä lämpimästi muillekin. Jos haluat kokeilla peliä, niin siitä löytyy kahden kentän demo-versio osoitteessa

http://store.steampowered.com/app/65800 (vaatii Steam-tunnuksen)

tiistai 11. joulukuuta 2012

Tarjous: THQ:n Humble Bundle


Nyt on kyllä sellainen Humble Bundle  tarjouksessa ettei mitään rajaa. THQ firma on laittanut pelejään naurettavan halpaan pakettiin joka toimii jo tutuksi tulleella Humble Bundle -periaatteella. Jos maksat yhden euron dollarin tai enemmän, saat ison kasan pelejä. Peleinä ovat Darksiders, Metro 2033, Red Faction: Armageddon, Company of Heroes, Company of Heroes: Opposing Force sekä Company of Heroes: Tales of Valor - kaikki erinomaisia omissa kategorioissaan. Jos maksat enemmän kuin ostajien maksama keskiarvo on (kirjoitushetkellä 5.50 dollaria eli n. 4.25 euroa), saat kaupanpäälliseksi myös Saints Row: The Third -pelin! Pelien lisäksi saat myös kyseisten pelien soundtrackit. Nyt kannattaa kuitenkin tarttua tilaisuuteen, sillä jo pelkästään Saints Row maksaa Steamin parhaimmissa 75% alennusmyynneissä n. 7,00 euroa eli nyt lähtee halvalla...

Lisätty: Pelipakettia on nyt päivitetty ja edellä mainittujen pelien lisäksi mukaan on tullut peli Titan Quest ja Red Faction: Armageddonille DLC nimeltä Path to War. Jos olet jo aiemmin ostanut kyseisen paketin, uusien  pelien latauskoodit löytyvät My Account -> Humble THQ Bundle -linkkien takaa.

Lisätty #2: Nyt tämä alkaa menemään jo hieman naurettavaksi mutta... nyt pakettiin on lisätty myös Warhammer 40,000: Dawn of War.

perjantai 7. joulukuuta 2012

Katsottu: Babylon 5 kausi 3

Nyt olen saanut valmiiksi Babylon 5:n katselu-urakan (okei varsinaisen sarjan osalta, muutama TV-elokuva on vielä jäljellä) ja viimeistään nyt täytyy alkaa purkamaan näitä viivästyneitä esittelyjonoja. Tällä kertaa vuorossa on siis sarjan keskimmäisin eli kolmas tuotantokausi . Aiemmilla kausilla tapahtumia vasta pohjusteltiin mutta nyt alkaa varsinainen toiminta.

Tällä kaudella mukaan ei tule suurta laumaa uusia näyttelijöitä, mutta minkä määrässä hävitään, laadussa voitetaan. Mukaan astuu Marcus Cole (Jason Carter), josta tulee ainakin minusta yksi sarjan sympaattisemmista ja pidettävimmistä hahmoissa sarjassa. Marcus on brittiaksentilla puhuva Ranger, jotka ovat eräänlaisia Babylon 5 -universumin Jedejä ilman yliluonnollisia kykyjä.

Kauden aikana käsitellään lukuisia eri tapahtumia joista seuraavaksi muutamia mainintoja. Babylon 5 -aseman väki joutuu vastakkain omiensa kanssa huomattuaan että uusi presidentti Clark (Gary McGurk) lietsoo muukalaisvihaa ja ennenkaikkea saatuaan todisteet siitä, että hän oli aiemman presidentti Santiagon murhan takana. Clarkin pommittaessa Marsin siirtokunnan siviilejä Babylon 5 ja moni siirtokunta irtaantuu Maan hallinnasta niin pitkäksi aikaa, kun fasistinen presidentti Clark on virassaan.

Toinen merkittävä tapahtuma on jo aiemmilla kausilla alustusta saaneen Varjosodan käynnistyminen. Vuosisatoja piilossa pysytellyt muinainen rotu Varjot ovat tähän asti keränneet joukkojaan, mutta nyt tuhannen vuoden hiljaiselo alkaa olemaan päättymässä ja aika näyttää uusille roduille kaapin paikka. Sheridan (Bruce Boxleitner) saa kuitenkin tähän asti sivussa pysytelleet Vorlonit mukaan taisteluun, mutta eri asia on sitten että mitkä ovat seuraamukset kun kaksi muinaista jättirotua taistelevat keskenään muiden jäädessä jalkoihin.

Viimeisenä joskaan ei vähäisimpänä käsiteltävänä asiana ovat yksittäisten henkilöiden ongelmat joita selvitellään pidemmällä aikavälillä. Aseman päälääkäri Franklin (Richard Biggs) ajautuu työkiireidensä vuoksi riippuvaiseksi piristeistä ja Londo (Peter Jurasik) koittaa katkoa suhteitaan Mr Mordeniin (Ed Wasser) ja tämän liittolaisiin (jotka ovat tähän mennessä paljastuneet juurikin edellämainituiksi Varjoiksi). Melkein sukupuuton partaalle tuhottujen Narnien G'Kar (Andreas Katsulas) kokee vankilaan jouduttuaan valaistuksen ja löytää itsestään henkisemmän puolen. Sheridan puolestaan yrittää koota nuorempia rotuja yhteiseen liittoon tulevaan sotaan ja uskoo voivansa estää sen matkustamalla Varjojen kokoontumispaikkaan Za'ha'dumiin melko varmasta itsemurhamatkasta huolimatta.

Tämä kolmas kausi alkoi olemaan jo erinomainen juonen etenemisen ja toiminnan kannalta. Siinä missä kahdella ensimmäisellä kaudella vielä alustettiin tapahtumia ja hieman lämmiteltiin, tällä kaudella käydään jo avointa sotaa eri osapuolten välillä eikä vain hyssytellä. Suurimmat kliimaksit tapahtuvat vasta ensi kaudella (aivan oikein, ei sarjan viimeisellä kaudella) kun tämän hetkiset tapahtumat eivät johda vain yhteen mutta kahteen suureen sotaan yhden vuoden sisällä..

maanantai 3. joulukuuta 2012

Tarjous: Steamin televisiotilan juhlistusale


Aivan kuin juuri loppuneessa Steamin syysalessa ja parin viikon päästä alkavassa joulualessa ei olisi tarpeeksi, nyt siellä vietetään myös Televisiotilan juhlistusalea. Tarkoituksena on tottakai mainostaa siinä sivussa Steamin uutta tukea televisioille, mutta keskityn tässä nyt kertomaan näistä 10.12. kello 20:00 asti olevista pelitarjouksista joita on mm.
 • Portal 2, 5.00 euroa
 • Left 4 Dead GOTY Edition 5.00 euroa
 • Left 4 Dead 2, 5.00 euroa
 • Alan Wake, 7.00 euroa
 • Alan Wake's American Nightmare, 3.50 euroa
 • The Secret of Monkey Island: Special Edition, 2.25 euroa
 • Orcs Must Die 2, 3.75 euroa
 • Braid, 2.25 euroa
 • Sonic Generations, 7.50 euroa
 • Limbo, 2.50 euroa
 • Magicka, 2.50 euroa

Lisätietoa osoitteesta

sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Kinovisakysely

Aiempi Kinovisa oli melko suosittu ja sen loputtua muutamat lukijat osoittivat harmistuneisuutensa asiasta. Päätin jatkaa visailua uudella formaatilla ja iskin selvästi kultasuoneen kun vastauksia alkoi tulemaan välittömästi ovista ja ikkunoista... ainakin nolla vastausta on tullut tähän mennessä. Haluankin nyt selvittää että minkälaiset seikat johtivat tälläiseen menestystarinaan ja että missä asioissa voisin vielä kehittää visailua. Olen huomannut että sanallista palautetta saa blogeissa aika nihkeästi joten toteutan selvityksen blogin oikeassa laidassa olevan kyselyn avulla. Saa toki edelleen vastailla myös sanallisesti joko tähän postaukseen tai minulle suoraan profiilistani löytyvään sähköpostiosoitteeseen. Toivon että tähän palautejuttuun osallistuu vähintään yhtä paljon ihmisiä kun itse visaan.