tiistai 30. huhtikuuta 2013

Tarjous: Päivän asupostaus


Vappu ei tarkoita että tarvitsisi olla se valkoinen tonttulakki päässä kaupungilla örveltämässä vaan sen ajan voi käyttää paremminkin kuten esimerkiksi ostamalla netistä hyviä pelejä. Tässä siis joitakin ehdotuksia hankinnoiksi.

Jos kuulut meihin onnellisiin jotka annetusta kritiikistä huolimatta on antanut mahdollisuuden Dead Island: Riptidelle ja todennut kyseessä olevan erinomainen peli ja lisäksi kuulut niihin jotka haluavat saada hyviin peleihin kaiken mahdollisen turhankin lisäsälän niin nyt on siihen mahdollisuus. Steamin kaupasta tätä ei näyttänyt löytyvän mutta jos suuntaat Greenman Gamingin sivuille ja käytät ostaessa alennuskoodia GMG20-GGN5D-FC3NA niin voit saada pelin toisen (ensimmäinen oli The Survivor Pack) DLC:n Fashion Victim  1.60 eurolla. Kyseisestä DLC:stä ei ole varsinaista käytännön hyötyä mutta sillä saa pelihahmoille uudenlaiset asut. Oston yhteydessä saa koodin jolla DLC sitten aktivoidaan Steamin puolella normaaliin tapaan. Itse ainakin muodin edelläkävijänä hankin kyseisen paketin välittömästi, hanki siis sinäkin!Edellisen eli tärkeimmän tarjouksen lisäksi Gamersgaten kevätale jatkuu. Tällä kertaa tarjouksessa ovat sellaiset pelit kuin:
 • The Walking Dead, 10.00 euroa
 • Take on Helicopters Bundle, 5.00 euroa
 • Agricultural Simulator 2013, 5.00 euroa
 • King's Bounty Warriors of the North Valhalla Edition, 12.00 euroa

maanantai 29. huhtikuuta 2013

Tarjous: Maanantain pelitarjouksia


Gamersgatessa julkaistiin taas uusia päivän pelitarjouksia ja alla on lyhyt listaus niistä:
 • Tomb Raider, 29.00 euroa
 • Galactic Civilization, 6.80 euroa
 • Explodemon, 3.00 euroa
 • Ruse, 5.00 euroa

Päivittelen tähän muitakin tarjouksia jos niitä tulee vastaan päivän mittaa.

Lisätty:

Uusimman Tomb Raiderin saa nyt 20.00 eurolla Greenman Gamingista käyttämällä alennuskoodia GMG20-GGN5D-FC3NA joka on voimassa 3. päivään saakka.

http://www.greenmangaming.com/s/fi/en/pc/games/action/tomb-raider

Lisätty #2:

Steamissa on nyt julkaistu taas uudet viikon kestävät pelitarjoukset ja peleinä ovat seuraavat.


 • 4 Elements, 2.00 euroa
 • Closure, 3.40 euroa
 • Snapshot, 3.40 euroa
 • Retrovirus, 9.50 euroa
 • Sol Survivor, 2.25 euroa
 • Legendary, 1.25 euroa
 • Nikopol: Secrets of the Immortals, 1.25 euroa
 • BC Kings, 1.15 euroa
 • Puzzle Kingdoms, 3.50 euroa
 • Stealth Bastard Deluxe, 4.50 euroa
 • Cave Story+, 5.00 euroa 

Muista peleistä minulla ei ole vielä kokemusta mutta viimeisin noista on loistava tasohyppelypeli jota suosittelen vilpittömästi!

http://store.steampowered.com/news/10498

Lisäksi Steamissa on päivän tarjouksena Viking: Battle for Asgard 3.25 eurolla.

http://store.steampowered.com/app/211160

Pelattu: Super Mario Sunshine #8

Taas jatkuu Marion seikkailut Delfiinisaarilla. Tällä hetkellä pelit onnistuivat reilusti aiempaa kertaa paremmin eikä minun tarvinnut lavastaa enää kuvaa jossa pelin kotelo olisi roskiksessa. Tällä kertaa löydettiin parikin  Shine Spriteä ihan kaupungilta (joskaan yhtä ei saatu vielä noudettua kun oli niin korkealla), käytiin uiskentelemassa Gelato Beachin koralliriutoilla sekä kiipeilemässä Noki Baylla. Kannattaa muistaa katsoa video taas Youtuben omalta sivulta klikkaamalla ruudun oikeassa alanurkassa sijaitsevasta Youtube -painikkeesta.sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Tarjous: Sunnuntain pelitarjouksia


Vuorossa olisi taas sunnuntain pelitarjouksia. Uusia tarjouksia on tosin hyvin vähän tällä kertaa mutta päivitän tähän myöhemmin ilmoitettavat jutut.

Steamissa jatkuu Rockstarin alennusmyynnit ja tämän päivän erikoistarjouksina ovat Grand Theft Auto -pelisarjan pelit:
 • GTA Complete Pack, 12.50 euroa
 • GTA 4: Complete Edition, 7.50 euroa
 • GTA: San Andreas, 2.50 euroa
 • GTA: Vice City, 2.50 euroa
http://store.steampowered.com/sale/rockstarpublisherweekend_lanoire

Lisätty:

Greenman Gamingissa on nyt Arcen Games Pack joka sisältää sellaiset nimikkeet kuin Shattered Haven ja A Valley Without Wind 1 & 2 Dual Pack.

http://www.greenmangaming.com/s/fi/en/pc/games/action/arcen-games-pack

Steamissa on myös päivän pelinä Sim City 4 Deluxe Edition hintaan 2.50 euroa.

http://store.steampowered.com/app/24780

Pelikuvavisa #1

Ajattelin aloittaa uuden joskin satunnaisesti järjestettävän visailun blogiini. Tehtävänä on tunnistaa kuvista että mistä pelistä on kyse. Muutamilla lukijoistani on ollut hieman samankaltaisia visailutehtäviä blogeissaan ja toivottavasti en plagioi tässä liikaa heidän juttuaan. Koitan kuitenkin "erottautua" heidän tuotoksistaan sillä että käytössä on (usein rajattuja) kuvaruutukaappaukset varsinaisista peleistä. Jos kuvissa on jotain erittäin paljastavaa niin olen blurrannut tälläiset osuudet kuvista.

Seuraava tieto saattaa helpottaa hieman tehtävää jos jotkut kuvat ovat epävarmoja. Kaikki kysyttävät pelit ovat sellaisia jotka omistan alkuperäisinä (tai sitten peli on ilmainen) joten jos tiedät pelikokoelmieni sisällön, mahdollisten vaihtoehtojen joukko vähenee paljon. Olen listannut pelilaitteeni oikealla olevaan profiilikuvaukseeni mutta voin antaa vinkiksi että omistan myös muutamia Sega Megadriven pelejä Steamin puolella, muutamia PS1:n pelejä PS3:lla ja kirjoitushetkellä yhden Nintendo 64:n pelin Wiin Virtual Consolessa. Yhtäkään Xboxin tai käsikonsolien peliä ei ole kuitenkaan mukana. :)

Käytän visailussa Lassin blogissa käytettävää järjestelyä koska se on käytännössä vaan niin erinomainen tälläiseen visailuun, toivottavasti ei haittaa Lassi? :) Kirjoitan siis oikeat vastaukset postauksen loppuun mutta värjään  ne niin ettei oikeiden vastausten pitäisi näkyä suoraan. Saat oikeat vastaukset kuitenkin esille maalaamalla tekstin. Toivon ettette sanoisi oikeita vastauksia tai edes veikkauksia kommenttiosiossa mutta olisi kiva kuulla että montako kuvaa meni oikein. Tässä tulee kuitenkin ensimmäisen visailun kuvajoukko (kuvista saa klikkaamalla suuremmat versiot):

1. kuva: erinomaisessa
piilossa auton takana

2. kuva: suuri sääli ettei
tästä tehty elokuvaa

3. kuva: polvella leukaan

4. kuva: lasten mehuhetki päättyi ikävästi

5. kuva: pensselijätkän olennaiset kysymykset

6. kuva: matojen keskellä
Vastaukset:

1. Metal Gear (NES)
2. Indiana Jones and the Fate of Atlantis (PC)
3. Streets of Rage 2 (Sega Mega Drive)
4. Fallout 3 (PC)
5. The Secret of Monkey Island 2: Le Chuck's Revenge (PC)
6. Bastion (PC)

lauantai 27. huhtikuuta 2013

Katsottu: Shield kausi 5

Viimekertaisesta Shieldin kauden esittelystä on jo hieman aikaa mutta tässä seuraava nyt kuitenkin tulee. Odotus kuitenkin palkitaan sillä laimeahkon neljännen kauden jälkeen mukaan on saatu erinomainen hahmo ja hänen näyttelijä eli Forest Whitaker. Olen yleensä hieman pessimistinen sen suhteen että auttaako tunnettujen näyttelijöiden mukaantuominen TV-sarjoihin mutta tässä tapauksessa vastaus on onneksi kyllä.

Edellisellä kaudella Strike Steam hajoitettiin, poliisien johtoon tuli väliaikaisesti uusi kapteeni Monica Rawling (Glenn Close) ja Shane Vendrell (Walton Goggins) oli Antwon Mitchellin (Anthony Anderson) kiristyksen kohteena. Sarjan pääjuoni liittyen aiemmalla kaudella tapahtuneeseen rahajunan ryöstöön oli muutenkin hieman tauolla kun Vic Mackeyllä (Michael Chiklis) ja muilla Strike Teamin jäsenillä oli muitakin huolia. 

Nyt viidennellä kaudella vanhat asiat palaavat kuitenkin kummittelemaan sillä sisäisen tutkinnan luutnantti Jon Kavanaugh (Forest Whitaker) tulee tutkimaan Strike Teamin korruptioepäilyjä ja David Acevedan (Benito Martinez) vinkistä myös sarjan pilottijaksossa tapahtunutta Terry Crowleyn murhaa. Kavanaugh ei ole kuitenkaan mikä tahansa tutkija (eikä varsinkaan kaikkein henkisesti tasapainoisin) vaan hän ottaa tutkinnan enemmän kuin vain työnä, suorastaan pakkomielteenä. Hänestä tulee erittäin paha vastus Vicille ja lopulta molemmat osapuolet joutuvat turvautumaan todella alhaisiin keinoihin päästäkseen toisistaan eroon. Muita kauden aiheita ovat mm. Julienin uusi lähinnä ulkonäöllään pärjäävä työpari Tina Hanlon (Paula Garces), Danny (Catherine Dent) tulee raskaaksi ja naurettavan epäpätevä Steve Billings (David Marciano) nousee laitoksen johtoon.

DVD-boxissa näytetään taas mallia miten TV-sarjojen extrat tulisi tehtä. Mukana on kommenttiraidat kaikille kauden 11 jaksolle, 25 poistettua kohtausta sekä kuudennen kauden prequel. Viimeisellä levyllä on myös  puoli tuntia kestävä keskustelupaneeli jossa Ryan Shawn, Michael Chiklis ja Forest Whitaker vastailevat kysymyksiin ja muutenkin juttelevat mm. siitä että  katsojien mielestä Vic onkin hirmuteoistaan huolimatta tällä kaudella "se hyvä tyyppi jota jahdataan ja vainotaan". Toisessa 10 minuuttia kestävässä pätkässä sarjan tekijät ja oikeat poliisit kertovat sisäisestä tutkinnasta ja painottavat ettei ihan kaikki oikeat sisäisen tutkinnan tyypit ole yhtä pahoja kuin Kavanaugh. Kolmannessa 10-minuuttisessa jutussa näyttelijät keskustelevat kauden lopussa tapahtuvasta käänteentekevästä kohtauksesta ja viimeisenä on 25 minuuttia kestävä video jossa muistellaan 2006 menehtynyttä Shieldin tuottajaa Scott Brazilia.

Tämä viides kausi oli mielestäni yksi sarjan parhaimmista kausista niin juonellisesti kuin roolisuorituksiltaan puhumattakaan jo mainituista extroista. Tähän asti Michael Chiklis on dominoinut sarjaa mutta Whitaker oli erinomainen valinta vierailevaksi hahmoksi hänen vastustajanaan. Äkkiseltään en keksi mitään valittamisen aihetta, jos ei kauden lopun tapahtumia lasketa ja nekin tapahtumat sopivat hyvin sarjan juoneen. Kannattaa siis ehdottomasti katsoa tämäkin kausi jos Shield on tähänkin asti kiinnostanut.

Tarjous: Max Paynea, Lara Croftia, Bundleja


Sitten olisi taas aika ilmoitella uusista pelitarjouksista. Steamissa jatkuu Rockstarin alennusviikonloppu ja tällä kertaa suuremmassa tarjouksessa ovat Max Payne -pelit. Kyseisten pelien hinnat ovat lauantaihin kello 20:00 asti seuraavat:

 • Max Payne Complete, 15.00 euroa
 • Max Payne 3, 7.50 euroa
 • Max Payne 3 Rockstar Pass, 7.50 euroa
 • Max Payne Bundle (MP 1 + 2), 3.75 euroa

Steamin päivän tarjouksena on myös Resident Evil: Operation Raccoon City, jonka saa 9.50 eurolla.


Seuraavat pelit ovat Gamersgaten Spring Salessa sunnuntaihin kello 10:00 asti:

 • Sin of a Solar Empire: Rebellion, 10.20 euroa
 • Supreme Commander 2, 3.75 euroa
 • Real Warfare 2: Northern Crusades, 7.50 euroa
 • F1 2012, 10.20 euroa

Greenman Gamingista löytyy mm. seuraavat pelitarjoukset:

 • Hitman: Absolution, 7.50 euroa
 • Tomb Raider Collection (1-9 eli kaikki muut paitsi 2013 julkaistu osa), 15.00 euroa
 • Lara Croft and the Guardian of Light, 3.75 euroa
 • Borderlands Pack (BL1 GOTY + BL2 + BL2 DLC:itä), 24.15 euroa
Kannattaa muistaa että useasta pelistä saa 20% alennuksen käyttämällä tilauksen yhteydessä 3.5. voimassaolevaa koodia GMG20-GGN5D-FC3NA .


Good Old Gamesissa on menossa Assorted April Games -kampanja jossa ainakin seuraavat pelit saa 2.3 - 5.6 eurolla:

 • Psychonauts
 • Oddworld: Abe's Exoddus
 • Oddworld: Abe's Oddysee
 • Unmechanical
 • Hotline Miami
 • Giana Sisters: Twisted Dreams
 • La Mulana

Lopuksi vielä yksi pakollinen bundle-tarjous eli Indie Royalessa on The Lunar Bundle jossa maksamalla senhetkisen minimihinnan (kirjoitushetkellä 4.15 euroa) saat pienen nipun enemmän tai vähemmän indie-pelejä. Tällä hetkellä pelit ovat seuraavat:

 • Pid
 • Cargo Commander
 • Back to the Future: The Game
 • Dungeon Hearts
 • + kolme myöhemmässä vaiheessa paljastettavaa juttua jotka saattavat olla pelejä, soundtrackeja tai muuta.

perjantai 26. huhtikuuta 2013

Pelattu: Alice - Madness Returns #4

Vaikka Dead Island: Riptide pyöriikin tällä hetkellä enemmän mielessä, tässä olisi silti perjantain kunniaksi ja viihdykkeeksi seuraava Alice-video jonka nauhoitin tuossa hieman aiemmin. Viime kerralla löydettiin Hullun Hatuntekijän varastetut kädet ja tällä kertaa on jalkojen vuoro konehuoneesta. Lopulta Hatuntekijä saadaan kasattua ja kaksikko lähtee uudestaan varkaiden perään joskin Hatuntekijän kannalta kohtalokkain seurauksin. Pikaisen vierailun jälkeen todellisessa maailmassa Alice siirtyy kylmään Tundraful -nimiseen paikkaan, josta hän löytää mm. uuden aseen eli keppihevosen.
Pikakatsaus: Dead Island - Riptide


Olen odottanut Dead Island -pelin "jatko-osaa" Riptideä siitä lähtien kun peli tuli syksyllä ennakkotilattavaksi. Pidin kovasti ensimmäisestä osasta ja odotukset tätä kohtaan olivat melko korkeat. Tiesin että peli ei muutu paljoakaan teknisesti ja odotinkin lähinnä että sieltä tulisi sitä vanhaa samanlaista hyvää Dead Islandia mihin olin jo tottunut ja tykästynyt.

Pienet huolestumisen merkit nousivat kuitenkin viime viikoilla kun näin muutamiakin melko kielteiseen sävyyn tehtyjä arvosteluja pelistä. Kritiikki kohdistui kuitenkin niihin seikkoihin jotka olivat tuttuja jo alkuperäisestä pelistä, seikkoihin jotka eivät olleet omasta mielestäni niin vakavia että olisivat pilanneet täysin peliä. Jäin siis odottamaan vielä ainakin pieni toivonkipinä silmissä että mitä mieltä _itse_ sitten olen pelistä.

Viime yönä peli sitten julkaistiin ja olihan sitä pakko koittaa ainakin hetken aikaa. Hahmot ja pelimekaniikka vaikutti erittäin samanlaisilta kuin alkuperäisessä pelissä, grafiikat tuntuivat ainakin omiin silmiini hieman parantuneen. Yleisesti ottaen pelaaminen oli hyvin tuttua puuhaa mitä aiemminkin, mitä nyt hahmollani ei ollut ainakaan vielä pään polkemiseen käytettyä taitoa. Aiemmassa osassa kyseistä taitoa tuli käytettyä kutakuinkin jokaiseen viholliseen mutta eiköhän senkin jossain vaiheessa tule saamaan. Tuttua kauraa on siis luvassa!

Jos pelasit aiemman Dead Islandin loppuun niin voit jatkaa samalla hahmolla, jos taas aiempi osa jäi välistä niin Purna kiltisti kertoo tiivistettynä aiemman pelin tapahtumat. Selviytyjät laskeutuvat pelin alussa helikopterilla laivalle jossa joutuvat heti sotilaiden vangiksi ja tutkittavaksi. Virus pääsee kuitenkin valloilleen ja pian suuri osa laivan väestä on zombieita/tartunnan saaneita. Lyhyen laivalla seikkailuosuuden jälkeen laiva iskeytyy Panalai -saaren rantaan. Rannan lähistöltä löytyy pieni kylä jossa asukkaat ovat juuri tartunnan saaneiden hyökkäyksen kohteena ja pelaajan täytyy käydä pelastamassa ihmiset, minkä jälkeen he opastavatkin eteenpäin uusien tehtävien kimppuun.

En ole pelannut peliä vielä kauas mutta tähän asti mielipiteeni on sangen positiivinen. Olen lukenut kritiikkiä huonoista grafiikoista, toistuvista tehtävistä, viidakkoympäristöstä jne. Itseäni kyseiset seikat eivät haitanneet ollenkaan ensimmäisessä osassa ja eivät ole ainakaan vielä haitanneet tässäkään. Lisäksi taisteluissa on tapahtunut ainakin yksi myönteinen parannus. Ensimmäisessä osassa taistelut käytiin vain pelaajien ja zombieiden välillä mutta tässä Riptidessä näyttää myös NPC-hahmot painivan vihollisten kanssa. Onhan tämä "taistelu" todennäköisesti keinotekoista että kamppailu ei todellisuudessa etene vaan siinä odotetaan että pelaaja tulee erottamaan riitapukarit toisistaan mutta kiva parannus silti kun ei tule aivan yksin maailmaa vastaan -oloa.

Tähän asti näkemäni perusteella voisin olettaa että ne ihmiset jotka pitivät ensimmäisestä osasta, pitävät myös tästä Riptidestä ja päinvastoin. En ole ainakaan tähän asti huomannut vielä mitään sellaista seikkaa joka olisi tässä osassa huonommin kuin ensimmäisessä. Jos Dead Islandit ovat entuudestaan tuntemattomia pelejä, suosittelen joko tutustumaan rohkeasti peliin tai katselemaan netistä videoita että näyttääkö kiinnostavalta eikä niin että ei anna pelille mahdollisuutta muiden antamien (huonojen) arvostelujen vuoksi, tämä peli kun jakoi paljon mielipiteitä ensimmäisenkin osan kohdalla . Itse pidin!

Tässä olisi vielä lopuksi riemuksenne 40 minuuttia pelin alusta. Video ei mielestäni spoilaa (Riptiden) tapahtumia sen enempää mitä olen pelistä tekstin puolella kertonut joten voi huoletta katsoa. Suosittelen katsomaan videon Youtuben omalta sivulta niin saa paremmin selvää. Kirjoitan tarkemman esittelyn sitten myöhemmin kun peli käy tutummaksi.

Lisätty: Alla oleva video ei spoilaa siis tämän Riptiden tapahtumia. Kannattaa kuitenkin huomioida aiemmin mainitsemani asia että Purna selostaa aivan alussa edellisen pelin tapahtumat joten jos et halua tietää niistä niin kannattaa joko jättää video katsomatta tai skipata 3:15 -kohtaan josta lähtien ei taideta enää puhua edellisestä pelistä.


torstai 25. huhtikuuta 2013

Tarjous: Rockstar Weekend, Amnesia, Forge ja muita tarjouksia


Steamin päivän pelinä olisi nyt Amnesia: The Dark Descent ja sen saa perjantaihin kello 20:00 3.75 eurolla.


Lisäksi Forge -niminen peli on ilmaiseksi pelattavissa tämän viikonlopun ajan (ilmeisesti sunnuntaihin kello 23:00 saakka?) ja jos haluaa jatkaa pelin pelaamista niin sen saa myös omakseen 4.75 eurolla.


Lisäksi Steamissa on tänä viikonloppuna Rockstar Gamesin pelien alennusmyynnit ja mukana ovat mm. seuraavat pelitarjoukset:

 • L.A. Noire: The Complete Edition, 10.00 euroa
 • Grand Theft Auto Complete Pack, 25.00 euroa
 • GTA 4: Complete Edition, 15.00 euroa
 • GTA: Vice City, 5.00 euroa
 • GTA: San Andreas, 5.00 euroa
 • Max Payne 3, 15.00 euroa
 • Max Payne Bundle (MP 1+2), 7.50 euroa
 • Bully, 5.00 euroa

Lisätty: Steamin omalla sivulla ei mainita mitään että joka päivälle olisi eri tarjoukset mutta kyseisen firman Facebook -sivun mukaan näin kuitenkin on. Toisin sanoen nyt ensimmäisenä päivänä suuremmassa tarjouksessa on L.A. Noire ja muita Rockstarin pelejä tulee parempaan alennukseen viikonlopun aikana.

Lisäksi jos kitarapelit kiinnostavat niin viikonlopun ajan on myös Brutal Legend 9.50 eurolla ja Defense Grid


Defense Grid: The Awakening,  http://store.steampowered.com/app/18500

Gamersgatessa on perjantaihin kello 10:00 saakka tarjouksessa seuraavat pelit (joista suosittelen etenkin ensimmäistä):
 • Orcs Must Die, 2.50 euroa
 • Anodyne, 4.00 euroa
 • 7.62 - Hight Calibre, 3.75 euroa
 • Omerta City of Gangsters, 22.50 euroa

PS Storen Lost Treasures -ale

Juuri kun Playstation Storen edellinen ale loppuu niin samantien on luvassa seuraava uudella teemalla. Tämäkin ale-kampanja kestää kaksi viikkoa eli toukokuun 8. päivään saakka ja plus-jäsenet saavat suurimpaan osaan peleistä 10% lisäalennuksen. Lista on pitkä mutta tässä on ainakin muutamia mainintoja, loput pelit löytyvät listan jälkeen olevasta linkistä:

 • Back to the Future: The Game, 10.00 euroa
 • Beyond Good & Evil HD, 5.00 euroa
 • Datura, 4.00 euroa
 • From Dust, 7.50 euroa
 • Oddworld: Stranger's Wrath HD, 6.50 euroa
 • Scott Pilgrim vs The World: The Game, 5.00 euroa
 • Sonic the Hedgehog 4 Episode 1, 4.00 euroa
 • Sonic the Hedgehog 4 Episode 2, 6.50 euroa
 • Trine, 5.00 euroa

Lisäksi kannattaa muistaa että Plus-jäsenille tuli "ilmaiseksi" Thomas Was Alone -pelin sekä PS3- että Vita -versio.

Katsottu: The Woodsman

Kevin Bacon on yksi lempinäyttelijöistäni vaikka hän ei olekaan saanut mielestäni ansaitsemaansa arvostusta roolitöistään. Häneltä ilmestyi vuonna 2004 arkaa aihetta käsittelevä elokuva The Woodsman jonka näin aikoinaan paikallisen elokuvakerhon näytöksessä ja arasta aiheestaan huolimatta tai ehkä juuri sen vuoksi tykästyin elokuvaan. Näinpä kun myöhemmin löysin kyseisen elokuvan käytettynä niin pitihän se ostaa talteen.

Walter (Kevin Bacon) vapautuu vankeusrangaistuksesta lapsien hyväksikäytöstä. 12 vuotta linnassa ei riitä vielä rangaistukseksi sillä seksuaalirikollisena elämä ei ole ruusuilla tanssimista. Ainoa asunto jonka hän pystyy vuokraamaan sijaitsee koulun vieressä ja hänellä on mm. vakituisesti vierailevan poliisin (Mos Def) silmissä jo valmiiksi syyllisen leima otsassa. Walter saa työpaikan lautafirmasta mutta ei uskalla paljastaa menneisyyttään valmiiksi tuomitsemisen pelon vuoksi. Työpaikalla hän tutustuu Vicki -nimiseen naiseen (Kyra Sedgwick) joka alkujärkytyksen jälkeen kuitenkin hyväksyy hänet omana itsenään. Muita hahmoja elokuvassa on mm. Walterin lanko Carlos (Benjamin Bratt), koulutyttö Robin (Hannah Pilkes) sekä koulun nurkilla liikkuva namusetä (Kevin Rice) jonka puuhasteluja Walter stalkkaa ikkunasta.Eräs asia joka minua ärsyttää sangen kovasti on se että jotkut aiheet ovat länsimaalaisessa yhteiskunnassa tabuja. Jos tälläistä aihetta ei ole suoraan tuomita tai siitä sanoo suorastaan jotain myönteistä niin heti on vaarana saada vähintäänkin sairaan ihmisen leiman tai jotain muuta negatiivista niskaan. Mielestäni Woodsman on kuitenkin erinomainen elokuva arasta aiheesta ja vielä parempi ettei elokuvassa aleta jeesustelemaan että Walter olisi lusinut kakkunsa syyttömänä vaan hän kamppailee oikeasti sairautensa kanssa. Jos minulla olisi hattu niin nostaisin sitä Baconille ja muille tekijöille rohkeudesta tehdä tälläinen elokuva. Suosittelen tätä elokuvaa kaikille joilla ei ole jo valmiiksi asennoitumisvammaa päässä!

keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Pelattu: Super Mario Sunshine #7

Tiedätkö sen tunteen kun nauhottaessasi pelivideota tahkoat tunnin ajan yhtä ainoaa kenttää erittäin heikoin tuloksin? Pelihahmo tippuu lukuisia kertoja rotkoon ja Game overkin kerkeää esiintyä muutaman kerran. Sinua harmittaa niin kympillä että Giana Sistersin loppupomo tuntuu helpolta hommalta sen rinnalla ja muutenkin haluat melkein lopettaa koko pelaamisharrastuksen kun tuntuu ettei sinusta selvästikään ole tähän hommaan. Sitten kun lopulta pääset tuon sangen haastavan kentän lopulta läpi (tuuletellen estottomasti) niin palaat takaisin tietokoneen äärelle vain todetaksesi ettei se nauhoitus sitten ollutkaan päällä. Minä ainakin tiedän tuon tunteen!

Eli sattuneista syistä tämänkertainen pelivideo on kahdessa osassa. Ensimmäinen video on tuolta eeppiseltä maanantailta jolloin jaksoin nauhoittaa enää tuon yhden kentän uudestaan ja jälkimmäinen video on nyt keskiviikolta kun olin antanut hermoni hieman leppyä parin päivän ajan. Toisen videon kenttänä oli jälleen kerran Pianco Hills jossa suoritettiin kaksi eri tehtävää. Ensimmäisessä jahdattiin taas Varjo-Mariota ja sen jälkeen jahdattiin punaisia kolikoita korkeuksissa.


Tarjous: Pelejä ja videoita

Tänään on ollut blogin puolella hiljaisempaa mutta laitetaan nyt ainakin tietoa pelitarjouksista. Laitoin myös pieneksi lohdutukseksi Youtube-kanavalleni ensimmäisen osan Batman: Arkham Asylum -pelaamisvideoista, joita on luvassa lisää sitten myöhemmin. Kanavalla on muitakin videoita (esim. Duke Nukem 3D) joista en pidä suurempaa melua täällä blogin puolella, julkaisen niitä sitten omaan rauhalliseen tahtiin ilman tiettyä aikataulutusta. Tiedon uusista videoista saa oikeassa reunassa pyörivästä Twitter-feedistä tai tilaamalla Youtube-kanavani. Nyt kuitenkin takaisin tarjouksiin.

Steamissa on päivän pelinä seikkailupeli nimeltä Deponia ja sen saa keskiviikkoon kello 20:00 saakka hintaan 6.80 euroa.


Työviikon turmio -kampanjassa on taas kaksi peliä ja niistä ensimmäisen eli Dragon Age: Origins - Ultimate Editionin saa perjantaihin kello 2:00 asti 7.50 eurolla.


Toisena tarjouksena on Farmaussimulaattorien jälkeen toiseksi sellaisin "peli" mitä en itse ymmärrä eli Euro Truck Simulator 2 ja sen saa perjantaihin kello 2:00 asti 15.00 eurolla.


Lisäksi Steamin viikon kestävät tarjoukset tulivat maanantaina julki ja ne ovat seuraavat:


 • Primal Fears, 4.50 euroa
 • Post Mortem, 2.50 euroa
 • Still Life, 2.25 euroa
 • Still Life 2, 2.25 euroa
 • Perimeter 2: New Earth, 3.50 euroa
 • Zombie Pirates, 3.25 euroa
 • Resonance, 2.50 euroa
 • Tales From Space: Mutant Blobs Attack, 3.50 euroa
 • Construct 2, 0 - 197.40 euroa
 • Postal 2 Complete, 5.60 euroaGamersgatessa on meneillään kevätale jossa neljä peliä on aina tarjouksessa ja tarjoukset vaihtuvat aamupäivällä kello 10:00 aikaan. Tällä kertaa pelit ovat seuraavat:

 • Front Mission Evolved, 5.00 euroa
 • Final Fantasy XI, 7.50 euroa
 • Red Orchestra 2, 3.75 euroa
 • Tropico 4, Collector's Bundle, 12.50 euroamaanantai 22. huhtikuuta 2013

Pelattu: Alice - Madness Returns #3

Tällä viikolla onkin luvassa kaksi videota Alicesta ja tässä tulee ensimmäinen niistä. Viime kerralla löydettiin Hullu Hatuntekijä jolta puuttui kuitenkin kädet ja jalat. Hän lupasi auttaa Alicea kunhan tämä toisi irtoraajat takaisin ja sillä hakureissulla ollaan edelleen. Varas on pyörillä varustettu rotta (en tunne Liisa Ihmemaassa -tarinaa  tarkemmin joten hahmon oikea nimi on täysi mysteeri minulle) joka pakenee aina paikalta Alicen saavuttaessa hänet. Onneksi tehtaasta keretään löytämään puuttuvat kädet ja enää puuttuu jalat.
sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Kuinka tallentaa pelivideoita

Oletko halunnut tallentaa videoita mutta et ole tiennyt miten sen voi tehdä? Halusit sitten pelata peliä tai esitellä meikkilaukkusi sisältöä videolla niin ajattelin  kertoa ainakin jotain aiheesta. Tämä opas ei ole kaikenkattava tai mene edes kovinkaan tarkkoihin yksityiskohtiin mutta kerron ainakin erään tavan mistä voit lähteä liikkeelle. Tämä ohjeistus koskee Open Broadcaster Software -nimistä ohjelmaa, jonka olen viime kuukausien aikana todennut olevan erinomainen valinta.

Mikä OBS on, mitä se maksaa ja mistä sen saa?


OBS on oikeasti "Striimaukseen"/suoratoistoon tarkoitettu ohjelma eli kuvaa voi lähettää "suorana lähetyksenä" nettisivulle (esim. twitch.tv:hen). Ohjelmalla onnistuu kuitenkin myös se ettei kuvaa lähetetäkään minnekkään vaan se tallennetaan omalle tietokoneelle videotiedostona ja sen jälkeen videon voi lähettää vaikka Youtubeen. Keskityn tässä ohjeistuksessa juuri tähän jälkimmäiseen käyttötapaan.

OBS:n ensimmäinen merkittävä etu on se että se on ilmainen. Tässä tarkoitan että se on ihan oikeastikin ilmainen, eikä vaan sillä tavalla että sen saisi jostain laittomalta sivulta ilmaiseksi. Ohjelma on vielä kehitysvaiheessa mutta toimii jo vähintään yhtä hyvin kuin maksulliset vastaavat ohjelmat, yhtenä tunnetuimmista nimistä XSplit. Toinen joskin pelkästään tallennuskäyttöön oleva ohjelma on Fraps, joka on ollut itsellänikin käytössä (esimerkiksi 95% Giana Sistersin videoistani on tallennettu Frapsilla, Alice: Madness Returnsin videot puolestaan OBS:llä). Laadukkuudestaan huolimatta Frapsin yksi ongelma (joskaan ei ainoa) on se että se on kaupallinen ohjelma ja jos et halua harrastaa laittomuuksia niin Fraps maksaa 30 euroa. OBS on siis hyvä ja halpa tapa myös koittaa että kiinnostaako videoiden tekeminen ylipäätään.

OBS:n toinen etu on sen tuottamien videotiedostojen pieni koko. OBS pakkaa videotiedostot todella pieniksi. Kiintolevytilaa nykytietokoneissa on kyllä yltäkyllin mutta kokoeron merkityksen huomaa viimeistään siinä vaiheessa kun alkaa siirtämään videoita Youtubeen. Frapsilla nauhoitetut videot ovat kyllä erinomaisen laadukkaita mutta se näkyy myös siirtoajoissa. Frapsilla nauhoitettujen 15 minuutin videoiden siirtoaika oli keskimäärin päälle 6 tuntia omalla nettiyhteydelläni (jonka upload-nopeus on yksi megatavu) kun taas yhtä pitkän mutta hieman huonolaatuisemman OBS-videon siirtää noin vartissa. Tietenkään aivan ybernopeiden nettiyhteyksien omistajien ei tarvitse murehtia tästä seikasta.

OBS:n kolmas etu (esimerkiksi Frapsiin verrattuna, Xsplitistä tämä ominaisuus löytyy) on erilaiset näkymät ja kuvanlähteet. Sinun ei tarvitse kuvata pelkästään pelikuvaa tai omaa naamaasi vaan voit kuvata yhdessä nurkassa pelikuvaa, toisessa omaa naamaasi webkameran kautta ja kolmannessa nurkassa voi pyöriä vaikka joku hassunhauska gif-animaatio.

Sitten varsinaiseen asiaan, että mistä OBS:n saa. Ohjelma löytyy projektin omalta nettisivulta osoitteesta http://obsproject.com ja sieltä voi imuroidaan asennusohjelman. Asennuksen jälkeen ohjelman voi käynnistää ja sen pitäisi näyttää jokseenkin tältä:Jos tekstit ovat toisella kielellä, niin sen voi vaihtaa suomeksi ylävalikosta. Käytännössä valitulla kielellä ei ole merkitystä mutta puhun tässä ohjeessa suomenkielisillä termeillä. Avautuva ruutu jakautuu muutamiin osiin jotka ovat seuraavat. Keskellä ruutua on iso harmaa alue videokuvaa varten, alempana vasemmalla on "Skenet", keskellä "Lähteet" ja oikealla erinäisiä painikkeita.

Skenet


Skenet ovat eri tilanteisiin tarkoitettuja asetuksia. Yhteen skeneen olet saattanut laittaa asetukset että ruudulla näkyy vain pelivideota, toiseen skeneen että ruudulla näkyy vain naamasi webkamerasta ja kolmanteen vaikka että pelikuva täyttää 90% kuvasta mutta webkamerakuvasi näkyy jossain nurkassa pienempänä kuten Let's Play -videoissa monesti on tapana. Jos haluat kesken kuvauksen vaihtaa näkymää niin sinun ei tarvitse alkaa säätämään joka kerta erikseen asetuksia vaan klikkaat vain skenen nimeä jonka asetukset olet laittanut jo etukäteen. Jos et halua alkaa kikkailemaan niin yhdelläkin skenellä jo pärjää.

Lähteet


Jokaiseen skeneen tallennetaan omat kuvanlähteet. Lähteet tarkoittavat että mistä kuva tulee. Pelikuva on yksi kuvanlähde, webkamerakuva on toinen. Lähteen ei ole edes pakko kuvata varsinaisesti mitään kohdetta vaan yhdeksi lähteeksi voit valita tietokoneeltasi jonkun kuvatiedoston ja laittaa sen koristamaan muuten tyhjäksi jäävää nurkkaa. Tarkemmin listattuna kuvalähteet ovat seuraavat:

 • Ruudunkaappaus (voi kuvata Windowsin työpöytää, osaa siitä tai jotain ohjelmaa)
 • Kuva (voi laittaa tiedostossa olevan kuvan)
 • Liukukuva (voi tehdä listan kuvista jotka vaihtuvat säännöllisin väliajoin)
 • Teksti (voi kirjoittaa tekstiä mukaan kuvaan)
 • Videokaappauslaite (jos haluat kuvan esimerkiksi webkamerasta tai sinulla on konsolipelien tallennuskäyttöön kaappauskortti)
 • Pelin kaappaus (kun tietokoneella pyörivä peli on käynnistetty niin täältä voi valita että kuva otetaan kyseisestä pelistä)
Lähteet lisätään klikkaamalla lähdeluetteloa hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla listasta "Lisää" ja sen jälkeen haluttu kuvanlähde. Ensin lähteelle voi antaa haluamansa nimen ja seuraavalla sivulla voi antaa lähteeseen liittyviä asetuksia kuten webkameran asetuksia, kuvan rajauksia jne. Asetukset hyväksytään OK-painikkeella jonka jälkeen palataan takaisin pääsivulle. Jos haluat jälkikäteen muuttaa laitteen asetuksia niin oikea hiiren klikkaus lähteen kohdalle ja "ominaisuudet" -vaihtoehdon naksautus riittää. Kannattaa muistaa myös se että lähteillä on tietty järjestys. Lähdeluettelossa alimpana olevat lähteet ovat "taaimmaisena" kun taas ylimpänä olevat ovat "etummaisena". Jos tätä ei huomioi niin pienempikokoiset lähteet saattavat hukkua näkyvistä jos suurikokoisen kuvan laitetaan sen "eteen". Lähteiden järjestystä voi muuttaa valikon "Siirrä ylös/alas" -toiminnoilla.

Painikkeet


Oikeassa reunassa ovat painikkeet. Tärkein on "Aloita lähetys" jolla varsinainen tallennus aloitetaan ja lopetetaan. Sana lähetys on hieman harhaanjohtava, sillä jos asetuksista on valittu että video tallennetaan tiedostoon niin silloin kuvaa ei lähetetä minnekkään muualle. Jos taas haluat katsella kuvaa asetusten säätämistä varten, niin edellämainitun painikkeen alla on sitä varten "Aloita esikatselu" -painike. "Asetukset" -painikkeesta pääset muuttamaan lähetykseen, tallennukseen ja esim. kuvanlaatuun liittyviä asetuksia.  Jos ei aleta tarkemmin säätämään kaikkia asetuksia niin mielestäni alottelijan kannalta tärkeimmät ovat:

 • Lähetysasetukset -sivulla moodin valinta että tallennetaanko paikallisesti vai lähetetäänkö kuva nettiin, tallennustiedoston nimi ja pikanäppäin tallennuksen aloitukselle/lopetukselle.
 • Kuva -sivulla oman näytön resoluution asettaminen sekä ilmoitus että mitenkä paljon alkuperäiseen verrattuna kuvaa halutaan pienentää.
 • Ääni -sivulla olevat asetukset jos haluat tallentaa mikrofonilla puhetta.
Siinä vaiheessa kun olet lisännyt yhden tai useamman kuvalähteen huomaat varmaan esikatselusta että kuva ei ole oikean kokoinen tai sijaitsee väärässä kohtaa ruutua. Silloin voit klikata "Muokkaa Skeneä" -painiketta jonka jälkeen voit venyttää ja siirtää kuvanlähteitä esikatseluruudulla haluamallasi tavalla. 

Esimerkki


Aikomukseni oli tehdä tästä havainnollinen esimerkkivideo mutta koska kohteena oli juuri videointiohjelma, olisin joutunut käyttämään kuvaukseen toista ohjelmaa. Koittamani toinen ohjelma tuotti kuitenkin niin epäselvää kuvaa että päätin toteuttaa esimerkin ihan vaan kuvaruutukaappausten avulla, olkaa hyvä!

Esimerkissä tehdään siis skene jossa videolle laitetaan tietokoneella pyörivä peli ja ylänurkkaan webkamerasta tulevaa kuvaa.


Lisätään uusi skene.

Annetaan skenelle nimi.

Lisätään kuvanlähde eli pelin kaappaus.

Annetaan kuvanlähteelle nimi.

Peli pyörii jo taustalla joten se näkyy sovelluslistassa. Jos käynnistät pelin
vasta tässä vaiheessa niin joudut päivittämään listan Refresh -painikkeella.
Valitse peli listasta ja paina OK-painiketta.

Painamalla käynnistä esikatselu -painiketta voit katsoa että toimiiko kuvalähde oikein. Esimerkkitapauksena
oleva Alice -peli ei näytä kuvaa ennenkuin olet aukaissut pelin ruudulle ja silloin ei taas näe OBS:ää ja sitä että
näkyykö peli esikatselussa.. Tämän vuoksi toinen tietokoneen näyttö on kätevä että peli on avattuna toisessa näytössä ja toisessa näkyy nauhoituksessa käytettävä OBS -ohjelma. Jos sinulla on kuitenkin vain yksi näyttö käytettävissä niin eräs vaihtoehto mitä voit koittaa on pitää Alicea ikkunoidussa tilassa. Toinen tapa testata toimivuus on esikatselun
sijaan nauhottaa videopätkä ja katsoa siitä että näkyikö kuva pelistä.

Seuraavaksi lisätään samalla tavalla uusi kuvanlähde, tällä kertaa videokaappauslaite.

Annetaan laitteelle nimi.

Valitaan listasta verkkokamera ja jos halutaan nauhoittaa myös puhetta
 niin varmistetaan ettei ääniasetukset ole No Sound -kohdassa.

Käynnistetään taas esikatselutila. Webkameran kuva
aukesi mutta on vielä liian suuri ja väärässä paikassa.

Klikataan Muokkaa Skeneä -painiketta ja raahataan webkameran kuva haluamaan paikkaan
ja haluaman kokoiseksi. Suljetaan muokkaus painamalla uudestaan samasta painikkeesta.

Nyt käynnistetään taas esikatselutila ja todetaan että (ainakin minun tapauksessa) hommat
toimii oikein ja voidaan pelkän esikatselutilan sijaan alkaa käyttää nauhoitustoimintoa.

Eikun vaan tekemään omia Amnesia-videoita!

Tiedän että en ole hyvä kirjoittamaan opastekstejä ja kaikenlainen (rakentava) palaute on aina tervetullutta. Jos satuit koittamaan OBS -ohjelmaan niin olisin kiinnostunut kuulemaan että miten meni. Ja jos selostuksistani ei saanut pienintäkään selvyyttä niin olisi toki hyvä kuulla siitäkin. Kiitos jo valmiiksi, etenkin jos joku jaksoi lukea tännekin asti!

Katsottu: Angel kausi 1

Angel on Buffy Vampyyrintappaja -sarjan spin-off joka pyöri Buffyn rinnalla neljännestä tuotantokaudesta lähtien. Tarkoitukseni oli kirjoittaa tämä esittely jo viime viikonloppuna mutta se sitten jäi, no parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Toisin kuin Buffy, niin tätä sarjaa ei valitettavasti löydy Netflixin puolelta ainakaan tällä hetkellä.

Angel poistui Sunnydalen pikkukaupungista Buffyn kolmannen kauden lopulla ja suuntasi Los Angelesiin. Siellä hän auttaa pulassa olevia ihmisiä hyvittääkseen omia syntejään menneisyydessään kunnes tapaa ihmisen näköisen demonin nimeltä Doyle. Doyle saa näkyjä mahdollisista hirmuteoista kuten murhista ja kun vastaan tulee vielä vanha tuttava Sunnydalesta eli Cordelia, päättävät he kolmestaan perustaa yhdessä etsivätoimiston ihmisten auttamiseksi. Myöhemmin myös Buffysta tuttu Wesley Wyndam-Pryce liittyy joukkoon. Ensimmäisellä kaudella ei ole vielä mitään pitkäkestoisempaa juonta vaan joka jaksossa on omat pahiksensa. Kaudella tutustutaan kuitenkin sekä Angelin poliisikontaktiin Kate Lockleyhin sekä sarjan pahisorganisaatioon asianajotoimisto Wolfram & Hartiin.

Ensimmäisen kauden DVD-versiossa tulee jaksojen lisäksi kommenttiraitoja muutamille jaksoille, lyhyitä dokumenttivideoita useammille sekä perinteisesti trailereita ja kuvagallerioita. Itse kauden tarina on vielä hieman tylsä kun pidempikestoinen juoni puuttuu mutta olen kuullut että sarja paranee myöhemmillä kausilla. Itse sarja on Buffya reilusti synkempi kun enää ei olla jossain Sunnydalen pikkukaupungin lukiossa vaan Los Angelesin isossa häikäilemättömässä maailmassa. 

Synkkyydestään huolimatta mukana on useita hilpeyttä aiheuttavia hetkiä kuten esimerkiksi Angel tanssimassa ja Wesley Terminator 2-henkisissä nahkavaatteissa. Välillä tuli mieleen että onkohan Angelissa joku kytkös Lost -sarjan tekijöihin kun pilottijaksossa esiintyivät mm. Sawyerina tunnettu Josh Holloway, muutamassa jaksossa esiintynyt Bonnie eli Tracy Middendorf ja myöhemmissä jaksoissakin vielä Bernardina esiintynyt Sam Anderson. Oli tai ei niin on tämä Angelin kausikin ihan hyvä vaan ei yllä aivan Buffyjen tasolle.

lauantai 20. huhtikuuta 2013

Trine ilmaiseksi

Torstaina järjestin yhdelle onnekkaalle lukijalleni mahdollisuuden saada ilmaiseksi nurkissani lojuvan pelin. Onni suosi sillä kertaa Fainttosia, mistä vielä kerran onnittelut! Juttu oli ilmeisesti aika suosittu ainakin jos blogin antamiin tilastoihin on luottaminen ja koska nurkkiini on jäänyt lojumaan muitakin pelejä niin ajattelin järjestää samanlaisen tapahtuman uudestaan ja todennäköisesti myös hamassa tulevaisuudessakin.

Tasapuolisuuden vuoksi otan käyttöön kuitenkin sellaisen järjestelyn ettei edellisen kerran voittaja saa osallistua seuraavalla kerralla, mutta tämän yhden kerran jälkeen saa osallistua taas vapaasti. Tällä kertaa karenssissa on siis herra F, pahoittelut ja toivottavasti ymmärrät! :-)

Tälläkin kertaa jaossa on suomalaisen Frozenbyten peli, nimittäin Trine-pelien ensimmäinen osa. Kyseessä on erittäin näteillä grafiikoilla toteutettu tasohyppely-puzzle-peli jossa ohjataan ritaria, velhoa ja varasta ja heidän erilaisilla taidoilla ratkaistaan ongelmia ja kuljetetaan tarinaa eteenpäin. Jos Trine on täysin tuntematon tapaus niin postauksen lopussa on aiemmin tekemäni video pelin jatko-osasta (tämä ensimmäinen osa on hyvin samankaltainen) josta saat ehkä käsityksen millaisesta pelistä on kyse. Jaossa olevan pelin virallinen traileri löytyy osoitteesta

http://www.youtube.com/watch?v=g0yY_DWpLu8 .

Annan tuttuun tapaan pelin Steam-aktivointikoodin sille joka ensimmäisenä kirjoittaa tähän postaukseen yhteystietonsa (esim. sähköpostiosoitteensa) tai vähintäänkin ilmoittaa osallistumisesta. Kannattaa olla siis nopea! Tarvittaessa voin auttaa pelin aktivoinnin jne kanssa.


Katsottu: Underworld - Awakening

Katseluvuorossa oli Underworld -elokuvien viimeisin osa eli Awakening ja ensimmäinen jota en ollut aiemmin nähnyt. Olin hieman skeptinen elokuvan suhteen koska en ollut kuullut sen sisällöstä mitään (en kehuja, en haukkuja) joten arvelin kyseessä olevan vain turhanpäiväinen rahastusmielessä tehty väkinäinen jatko-osa. Tavallaan olin kyllä oikeassa, mutta oli tässä tuotoksessa hyvätkin hetkensä.

Elokuva jatkaa siitä mihin toinen osa Evolution jäi. Aiemmin nähdyt suuret kuolemattomat eli Alexander Corvinus, Marcus ja William ovat kuolleet, vain Selena (Kate Beckinsale) ja Michael jääneet henkiin. Vampyyrien ja ihmissusien olemassaolo tulee kuitenkin ihmisille selville ja heihin aletaan suhtautumaan kuin leviävään tautiin. Ihmiset alkavat järjestelmällisesti jahtaamaan näitä kahta rotua ja pian suurin osa onkin joko tapettu tai ajettu maan alle piileskelemään. Myös Selena jää kiinni ja hän makaa syväjäädytyksessä 12 vuotta. Lopulta hän herää muuttuneeseen maailmaan jossa ei ole aikoihin kohdattu vampyyreja ja ihmissusienkin oletetaan olevan kuolleita sukupuuttoon. Molemmat rodut ovat tottakai vielä voimissaan ja lajien selviytymisen keskipisteenä on Selenan ja Michaelin yhteinen lapsi (India Eisley).

DVD:n mukana oli extrana vain tekijöiden kommenttiraita sekä muiden elokuvien trailereita, mikä oli pienoinen pettymys vaikka toki parempi kuin ei mitään. Elokuva käyttää kuitenkin todella paljon erikoistehosteita ja niistä olisi voinut tehdä vaikka erillisen (dokumentti)elokuvansa. Itse elokuvan juoni oli mielestäni melkoista tuubaa eli paljon ennalta-arvattavuutta ja kliseitä oli luvassa ja miksipä Selena vaihtaisi tuttua ja turvallista lateksiasuaankaan (joka odotti kiltisti syväjäädytyslaatikon vieressä kaikki nämä vuodet). Toisaalta toimintakohtaukset olivat melko näyttäviä ja jos leffan katsoo aivot narikkaan -tyylisenä toimintapläjäyksenä niin sillä voi olla ainakin hieman viihdearvoa.

Tarjous: Portaaleja, matoja, roolipelejä ja elokuvia


Olisi taas aika käydä läpi netistä löytyvää peli ja hieman muutakin tarjontaa loppuviikon ajalta. Ensimmäisenä on Steam, jossa on Worms Revolutionin että Portal 2:n erikoisviikonloppu. Wormsin moninpeliä pääsee pelaamaan ilmaiseksi sunnuntaihin kello 23:00 saakka ja itse pelin saa 7.00 eurolla. Portal 2:n saa 5.00 eurolla ja tarjous on voimassa maanantaihin kello 20:00 saakka. Lisäksi jos autopelit kiinnostavat, niin suomalaisen Bugbearin kehittämä Ridge Racer Unbounded lähtee lauantain kello 20:00 saakka 6.80 eurolla.

Lisätty: alennuksessa on Farcry 3 ja sen saa sunnuntaihin kello 20:00 saakka 30.00 eurolla.Good Old Gamesissa on Walking Deadeistakin tutun Telltalen alennuskampanja ja useampi heidän aiemmista seikkailupeleistään on nyt todella halvalla. Mukana ovat mm:
 • Sam & Max: Save the World, 3.50 euroa
 • Sam & Max: Beyond Time And Space, 3.50 euroa
 • Sam & Max: The Devil's Playhouse, 4.00 euroa
 • Back to the Future: The Game, 2.90 euroa
 • Tales of Money Island, 4.00 euroaGreenman Gamingissa on Grand Theft Auto-pelien ale, jossa osat GTA 3, San Andreas ja 4 saa 2.50 - 5.00 euron kappalehintaan. Jostain syystä Vice City ei näytä kuuluvan tarjoukseen tai edes GMG:n valikoimaan.Gameflyssa on Biowaren alennusmyyntikampanja eli mm. seuraavat pelit ovat tarjouksessa:
 • Mass Effect, 3.85 euroa
 • Mass Effect 2, 3.85 euroa
 • Mass Effect 3, 6.15 euroa
 • Dragon Age: Origins, 3.85 euroa
 • Dragon Age 2, 3.85 euroa

Biowaresta puheenollen myös Gamersgatella on kyseisen firman legendaariset roolipelit tarjouksessa. Mukana ovat mm:

Baldur's Gate the Original Saga, 3.40 euroa

Baldur's Gate 2 Complete, 3.40 euroa

Icewind Dale Complete, 3.40 euroa

Icewind Dale 2, 3.40 euroa

Neverwinter Nights Diamond, 3.05 euroa

Neverwinter Nights 2 Complete, 6.80 euroa

Neverwinter Nights Complete (NW1 + NW2), 8.50 euroa *

* Viimeisimmästä kannattaa huomioida se että tuotekuvaustekstin mukaan kyseinen peli ei toimi 64-bittisessä Windowsissa.

Lukuisten pelitarjousten lisäksi mukana on myös elokuvia. CDON.COMissa on tarjous jossa tietyistä elokuvista voi valita yhden hintaan 2.00 euroa (plus toimituskulut). Mukana on mm:
 • Bond: Quantum of Solace (Blu-ray)
 • Scarface (Blu-ray)
 • Gladiator (Blu-ray)
 • The Green Mile (DVD)

perjantai 19. huhtikuuta 2013

Pelattu: Super Mario Sunshine #6

Nyt olisi aika juhlistaa alkavaa viikonloppua uudella 50-minuuttisella Super Mario Sunshine -videolla. Heti alussa ihmettelin että enkös minä pelannut tämän vuoristoratakentän jo viime kerralla, samoin koripallotehtävän ananaksilla ja alkoi huolestuttavasti näyttämään siltä niinkuin pelin eteneminen ei vaan olisi tallentunut viime kerralla (en tallentanut peliä videoinnin keskellä mutta loputtua kyllä) ja että joutuisin pelaamaan samat kentät (mukaanlukien se tuskastuttava lintukenttä) uudestaan. Onneksi en lopettanut kuitenkaan tallennusta sillä muut pelaamani kentät vaikuttivat kuitenkin pelatuilta, liekkö se vuoristoratakenttä ollut pomotaistelukenttänä joku erikoistapaus? Jo mainittujen tehtävien lisäksi käytiin kilpakiipeilemässä Gelato Beachilla, suorittamassa salakenttä Pinna Parkissa sekä antamassa Petey Piranhalle uudemman kerran selkään Bianco Hillsissä.


torstai 18. huhtikuuta 2013

Shadowgrounds ilmaiseksi

Oletko kiinnostunut suomalaisen Frozenbyten (tunnettu mm. Trine -peleistä) ylhäältä päin kuvatusta räiskintäpelistä nimeltä Shadowgrounds? Minulla on ylimääräinen kappale kyseisen pelin Steam-koodista ja olen valmis luopumaan siitä nopeimmalle halukkaalle. Jos peli kiinnostaa, niin kirjoita tähän postaukseen kommenttina sähköpostiosoitteesi tai ainakin jonkinlainen merkintä ilmoittautumisestasi (ettei muut koita ilmoittautua enää turhaan) niin annan koodin nopeimmalle. Tarvittaessa voin neuvoa pelin aktivoimisessa.

Jos Shadowgrounds on vielä tuntematon peli niin sen trailerista saa ainakin jonkinlaisen mielikuvan pelin luonteesta:

Katsottu: Underworld - Rise of the Lycans

Katselin vähän aikaa sitten kolmannen Underworld -elokuvan ja nyt olisi aika kertoa siitä. Kyseessä on sarjan viimeinen elokuva jonka olen nähnyt tähän mennessä ja viimeisin osa on itselleni sitten jo uutta materiaalia. Tämä kolmas poikkeaa aikalailla aiemmista elokuvista sillä se kertoo vampyyrien ja ihmissusien sodan alkuajoista.

Elokuvan alussa vampyyrit ja ihmissudet käyvät keskenään sotaa, mutta ihmissudet ovat vielä pelkkiä petoja jotka eivät pysty ottamaan ihmismuotoa. Tähän tulee kuitenkin muutos kun ihmissusi synnyttää ihmisen näköisen vauvan eli ensimmäisen lycanin, Lucianin (Michael Sheen). ja hänen avulla vampyyrit kasvattavat lisää lycaneita. Nämä erikoiskahleiden avulla ihmismuodossa pysyvät ihmissudet ovat edelleen orjia, joskin hieman paremmassa asemassa verrattuna eläinmuotoisiin lajitovereihinsa. Ajan kuluessa Lucian ja vampyyrien johtajan Viktorin (Bill Nighy) tytär Sonja (Rhona Mitra) rakastuvat toisiinsa mutta suhde on luonnollisesti kielletty. Luvassa on siis eräänlainen Underworldin Romeo & Julia -tarina.

Elokuva sijoittuu kauas menneisyyteen aiemmista elokuvista joten Selenaa tai Michaelia ei luonnollisestikaan nähdä. Mukana ovat jo aiemmin mainittujen hahmojen lisäksi ensimmäisestä elokuvasta ihmissusien möreä-ääninen Raze (Kevin Grevioux) sekä toisesta elokuvasta vampyyrien historioitsija Tanis (Steven Mackintosh). DVD:n mukana tuli kohtuullinen määrä extroja. Mukana on mm. kommenttiraita jossa puhujina olivat elokuvan ohjaaja sekä useita tuottajia. Tämän lisäksi oli puolisen tuntia erilaisia tuotantoon liittyviä lyhytdokumentteja ja viimeisimpänä mutta vähäisimpänä oli trailereita sekä William Controlin musiikkivideo.

Elokuva on tapahtumiltaan melko suppea ja osan tapahtumista tiesi entuudestaan jo ensimmäisen elokuvan takaumien ansiosta, mutta siitä huolimatta se oli mielestäni silti melko viihdyttävä. Pidin erityisesti Michael Sheenin Lucian -hahmosta, ensimmäisen elokuvan alussa vampyyrit pitivät häntä hirviönä mutta tässä elokuvassa asetelma on täysin päinvastainen. Kommentoimatta sen tarkemmin näyttelijätaitoja Rhona Mitran mukanaolo oli myös kivaa vaihtelua, hän kun on entuudestaan tuttu jo Boston Legalista ja Stargate Universestä. Oli tämä ihan menettelevää viihdettä ja jos kolme ensimmäistä elokuvaa pitäisi laittaa järjestykseen niin tämä kolmas osa menisi keskimmäiseksi ensimmäisen osan jälkeen.

Kirpputorit: Kostavia Arabiterminaattoripiraatteja

Alkuviikosta tuli käytyä taas yhdellä Kuopion vähäisistä (joskin hyvistä) kirpputoreista eli Citypörssissä. Tällä kertaa mukaan tarttui yhden TV-sarjan boxit sekä useita elokuvia. Yleensä ostan kirpparilta vain yhden leffan tai pelin kerralla ja nyt tulikin hieman vaivaantunutkin olo kun sylissä oli vino pino erilaisia ostoksia.

Ensimmäisenä löydöksenä oli Sarah Connorin Aikakirjat -sarjan molemmat tuotantokaudet ja yhteensä vain 11.40 eurolla. Moni on sarjaa kehunut ja itse en ole sitä vielä edes nähnyt muutamia yksittäisiä kohtauksia lukuunottamatta, joten ihan hyvä hankinta ilmeisesti.

Toisena oli Pirates of the Caribbeanin kolme ensimmäistä elokuvaa. Olen nähnyt leffat nyt tässä viime vuosien aikana ja ihan kelpo seikkailuelokuvia ovat. Boxista puuttuu uusin eli neljäs osa mutta itseäni tuo ei haittaa sillä se ei mielestäni ole edes kovinkaan kummoinen leffa ja muutenkin leffa päättyi ihan hyvin jo kolmanteen osaan. Tämän boxin löysin siis 5.00 eurolla.

Viimeisenä oli kaksi elokuvaa jotka eivät sinällääon ole ainakaan paljoa halvempia kuin mitä jostain Anttilan alekorista saattaisi löytyä. Ne nyt vaan sattuivat silmiin ja haluan  nähdä kyseiset leffat vähintään yleissivistyksen vuoksi. Leffat ovat siis V Niin Kuin Verikosto (3.95 eurolla) ja Arabian Lawrence (3.00 eurolla).

keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Pelattu: Alice - Madness Returns #2

Se olisi taas Alicen seikkailujen vuoro Ihmemaassa, joskin hieman kieroutuneemmassa sellaisessa. Viime kerralla Alicelle kerrottiin että tämä saisi lisätietoa Ihmemaata sekoittavasta junasta etsimällä käsiinsä Mad Hatterin, Alicen vanhan tuttavan. Matka vie lukuisten kuilujen, ilmavirtaputkien ja teepannutaisteluiden kautta. Lopulta Hatuntekijä kuitenkin löytyy, joskin hieman raajarikkona sillä hän on menettänyt ruumiinosansa. Hän lupaakin auttaa Alicea kunhan tämä löytää hänen osansa eli eikun sitten vaan matkaan!

Video on 45 minuuttia pitkä ja sen kannattaa katsoa aukaisemalla Youtuben omaan ruutuun oikean alakulman Youtube-painikkeesta.