perjantai 31. tammikuuta 2014

The Legend of Zelda: Four Swords Anniversary Edition ilmaiseksi


Nintendon pelejä jaetaan harvemmin ilmaiseksi, mutta nyt sekin ihme nähdään. Laadukkaan The Legend of Zelda -pelisarjan Four Swords Anniversary editionin saa nyt loppuviikon ajan ilmaiseksi Nintendo 3DS -laitteille eShopin kautta.

Lähde:
http://www.shacknews.com/article/82900/the-legend-of-zelda-four-swords-for-nintendo-3ds-is

Lisätty:
Voiko joku Nintendo 3DS:n omistaja varmistaa eShopin kautta, että koskeeko tuo tarjous myös Euroopassa asuvia pelaajia? Kirjoittakaa vaikka tähän postaukseen kommentin, että onnistuiko "ostaminen" ilmaiseksi, kiitos! :)

keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Battlefield 4:n Player Appreciation Month

Moni teistäkin on varmaan tietoinen siitä, ettei Battlefield 4:n julkaisu tapahtunut aivan kuten (Super Mario Bros-)elokuvissa. Peli kaatuili ja yhteydet palvelimiin katkeili vaikuttaen paitsi pelihahmojen kehityksen hidastumiseen, niin myös pelaajien innostuksen laantumiseen  ja kiltisti sanoen harmitukseen. Aiemmin EA ja DICE järjestivät hyvitystapahtuman nimeltä Player Appreciation Week, jonka aikana pelaajat saivat hahmojensa kehitykseen pientä apua ja nyt pelaajien voitelu jatkuu Player Appreciation Monthin merkeissä.

PAM kestää koko helmikuun ajan ja tämän aikana pelaajat saavat taas muutamia apuja. Merkittävin on mielestäni päivittäiset Battlepackit eli joka päivä kun pelaaja kirjautuu moninpeliin, hän saa itselleen joko pronssisen tai hopeisen battlepackin. Battlepackit voivat sisältää satunnaisesti XP-bonusten lisäksi esimerkiksi naamiointivärejä pelihahmoille tai lisävarusteita aseisiin, kuten äänenvaimentimia, tähtäimiä tai muuta oikeasti hyödyllistä.

Toisena uutukaisena kuukauden aikana julkaistaan Shortcut bundleja. Nämä ilmaiset ja täysin vapaaehtoiset paketit sisältävät kaikki käsikranaatit tai pistoolit heti käyttöön, ettei niitä tarvitse avata pelaamalla jos ne ovat jääneet vielä pelin bugisuuden vuoksi saamatta. Tähän "bonukseen" suhtaudun itse hieman kriittisesti koska mielestäni tälläiset "kaikki aseet heti käyttöön" ovat huijaamista ja aseet pitäisi saada aukaistua itse pelaamalla. Olen itsekin pelannut BF4:ää paljon (mitä nyt viime aikoina ollut taukoa) enkä ole itsekään saanut vielä kaikkia pistooleja tai kranaatteja avattua, mutta pelaamalla aion ne silti aukaista tyrkyttäisi EA ja DICE niitä ilmaiseksi miten kovasti tahansa.

Kuukauden aikana järjestetään lisäksi tupla-XP-viikonloppu kuten aiemminkin on järjestetty. Tämän viikonlopun aikana kaikki kokemuspisteet saadaan kaksinkertaisena. Lisäksi jos olet Premium -jäsen, näitä viikonloppuja järjestetään kaksikin kappaletta.

Lähde:
http://blogs.battlefield.com/2014/01/bf4-player-appreciation-month

tiistai 28. tammikuuta 2014

Tarjous: Time Machine Sale


GOG.COMissa on taas uusi alennusmyyntikampanja nimeltään Time Machine Sale. Tässä tapahtumassa putiikin etusivulla esitellään yksi pelitarjous kerrallaan ja se on näkyvissä tietyn aikaa. Tähän aikaan voi vaikuttaa äänestämällä tai ostamalla kyseisen pelin.

perjantai 24. tammikuuta 2014

Playstation Plussan helmikuun pelit

Playstationin Euroopan Blogissa on julkaistu taas seuraavan kuukauden Playstation Plussan ilmaispelit. Aivan kaikkia pelejä en tiedä entuudestaan, mutta pari kuitenkin. Mukana on ainakin PS3:lle Metro Last Light, jota olin harkinnut ostavani muutenkin PC:lle sekä Bioshock Infinite, joka löytyykin jo tietokoneversiona virtuaalisesta pelihyllystäni. Vitalle tarjolla ovat Dynasty Warriors Next sekä Modnation Racers: Road Trip. Lisäksi jos kuulut onnekkaisiin(?) PS4:n omistajiin, niin viikko myöhemmin tarjolle ilmestyy myös Outlast -niminen peli.

Lähde:

keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Tarjous: Final Fantasy Ale

Final Fantasy -pelejä on tehty vuosien aikana ties miten monta osaa ja useammalle eri laitteistolle. Nyt Playstation Storessa alkoi alennusmyyntikampanja, jossa halukkaat pääsevät täydentämään vajaita kokoelmiaan ainakin PS3- ja PS Vita -laitteille. Alla ilmoitetut hinnat ovat ns. normaalit tarjoushinnat, PS Plus -palvelun jäsenet saavat tämän päälle vielä 10% lisäalennuksen. Tarjolla ova mm. seuraavat pelit:

 • Final Fantasy, 5.00 euroa (PSP, PS Vita)
 • Final Fantasy 2, 5.00 euroa (PSP, PS Vita)
 • Final Fantasy IV Complete Collection, 10.00 euroa (PSP, PS Vita)
 • Final Fantasy V, 5.00 euroa (PS3, PSP, PS Vita)
 • Final Fantasy VI, 5.00 euroa (PS3, PSP, PS Vita)
 • Final Fantasy VII, 5.00 euroa (PS3, PSP, PS Vita)
 • Final Fantasy VIII, 5.00 euroa (PS3, PSP, PS Vita)
 • Final Fantasy IX, 5.00 euroa (PS3, PSP, PS Vita)
 • Final Fantasy XIII-2, 10.00 euroa (PS3)

https://store.sonyentertainmentnetwork.com

Lisätty: Tällä kertaa jos laitan vielä ne hinnatkin... :-D

tiistai 21. tammikuuta 2014

Tarjous: Alkuviikon pelitarjouksia


Taas on uusi viikko ja uudet pelitarjouskujeet! Pidemmittä puheitta ainakin seuraavanlaiset tarjoukset tuli vastaan vakiosivustoilla surffaillessa:

Steam:

 • La-Mulana, 1.40 euroa
 • Hitman: Absolution, 5.00 euroa
 • Syberia Bundle, 3.75 euroa


Gamefly:

 • Final Fantasy VIII, 8.15 euroa

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Mikkoakin kiinnostaa syntymäpäivät

Tänään tulee täyteen tasan kaksi vuotta siitä, kun aloitin pitäämään tätä blogia. Välillä on ollut aktiivisempaa kirjoittelua ja välillä puolestaan hiljaisempaa, aivan kuten varmasti jokaisessa vähän pidemmän aikaa pyörineessä blogissa. Blogin aiheet ovat pysyneet pääasiassa samoina, joskin painotus on vaihdellut paljon senhetkisen kiinnostukseni ja erityisesti käytettävissä olevan ajan mukaan. Haluaisin mielellään suoltaa vaikka päivittäin uusia peli- ja leffa/tv-sarja-aiheisia juttuja, mutta koska nämä vaativat paljon taustatyötä, niin aika ei yksinkertaisesti aina riitä. Olenkin erittäin iloinen ja kiitollinen kaikille teille lukijoille, jotka olette jaksaneet pidemmänkin aikaa seurata blogiani näistä epäsäännöllisistä julkaisuajoista huolimatta. Kiitos! :)


Viimeisin vuosi on mennyt melko vaihtelevasti. Alkuvuonna tahti oli melko kiitettävä, kun blogia koristi useita esittelyitä kuten Babylon 5, Hayao Miyazakin elokuvat, Shield, Buffy sekä pelivideot esimerkiksi Yoshi's Island, Giana Sisters Twisted Dreams, Alice Madness Returns, Super Mario Sunshine, Batman Arkham Asylum ja City muutamia mainitakseni. Sainpa rykäistyä kasaan myös pari opasta peliohjaimista ja pelivideoiden nauhoittamisestakin, jotkä ovatkin olleet ainakin Bloggerin tilastojen mukaan yhtiä suosituimmista kirjoituksistani. Uutuutena mukaan tuli myös live-pelaamista silloin-tällöin sisältävä Twitch-kanavani sekä visailuja lukijoiden peli-, leffa- ja TV-sarjojen tietämyksestä ja toivottavasti usea lukijani sai mieluisia pelejä joulukuussa pidetyistä pelien suurarvonnoista. Loppuvuonna kirjoitustahtini kuitenkin rauhoittui, koska jouduin muuttamaan remontin alta pois ja sekä aika että mahdollisuudet pelaamisille ja leffojen katsomiselle olivat aiempaa rajallisemmat. Nyt tuo urakka alkaa olemaan kuitenkin ohitse ja pyrin aktivoitumaan taas blogin puolella. Kun plärään menneen vuoden aikana kirjoittamiani postauksia ja mietin asiaa, niin loppuvuoden hiljaisuudesta huolimatta en voi olla kuin tyytyväinen vuoden aikana kirjoitetuista yli 400 postauksesta :)

NE PAKOLLISET TILASTOT

Kuten blogeissa taitaa olla vuosipäivinä tapana, niin minäkin voisin käydä läpi Bloggerin ilmoittamia tilastoja. Näitä tilastoja ei kannata ottaa kuitenkaan kovinkaan tosissaan, sillä ensinnäkin netissä seikkailevat hakukoneiden ns. botit saattavat tehdä isonkin vääristymän vierailulukuihin ja toisekseen Blogger ei taida tarjota "viimeisen vuoden ajan tilastoja", vaihtoehdot ovat vain tarkastelu koko blogin olemassaolon ajalta tai sitten viimeisen kuukauden tilastot. Vuosi sitten vierailuja ilmoitettiin 16.000 ja tämän perusteella edellisen vuoden aikana vierailuja on tullut noin 32.000 eli aika tasan tarkkaan tuplaantunut. 

Koko blogin historian suosituimpien tekstien joukkoon on vuoden 2013 teksteistä päässyt (aiemmin mainitsemieni oppaiden lisäksi) vain Naapurini Totoro -esittely 389 katselukerralla sekä loppuvuonna ollut Black Friday -mainospostaus 305 katselulla, osa vierailuista on todennäköisesti tullut kuitenkin ulkomailta, koska kyseessä on kansainvälinen päivä ja siten todennäköisesti yleinen hakusana Googlessa.

Suosittuja hakusanoja joiden avulla blogiini on eksytty on vaikeampi tulkita yllämainitusta syystä (kun ei näy viimeisen 12 kuukauden tilastoja). Koko blogin ajalta suosituimpian hakusanoja ovat olleet kuitenkin kuopiolaiset kirpputorit, Steamin summer salet sekä vieläkin 'viisariton kello', sana jonka erehdyin mainitsemaan blogin alkuaikoina yhdessä Kinovisan kysymyksessä, mutta edelleenkin se näköjään vetää ihmisiä blogiini :-D Lyhyemmällä aikavälilä eli viimeisen kuukauden aikana vierailijat ovat halunneet tietää Lentävien Tikarien Talosta, joulualeista, Dualshock -ohjaimen toimintaan saamisestä sekä Totoron kuolemasta.KUNNIAMAININTOJA

Seuraavaksi olisi vuorossa antaa tavan mukaisesti muutamia kunniamainintoja menneeltä vuodelta. Tänä vuonna valinnat eivät olleet aivan yhtä helppoja kuin viime vuonna, mutta mainitsen valinnoissa myös jotain perusteluita. Jos olen valinnut esimerkiksi vuoden pelin, niin niiden ei tarvitse olla kuitenkaan julkaistu kyseisenä aikana, kunhan olen itse tutustunut viimeisen 12 kuukauden aikana.

Paras PC-Peli: Tomb Raider

Tämä valinta oli hieman hankala minulle ja olisin hyvinkin saattanut päätyä muihinkin peleihin. Peliaikaa en ole käyttänyt tähän peliin useita kymmeniä tunteja eikä minua kiinnosta se pelin nyyhkyttävä selviytymistarina, johonka kaikki tuntuvat kiinnittävän huomion tästä pelistä puhuessa. Mielestäni tämän pelin loistavuus tulee sen teknisessä toteutuksessa, peli on vaan niin pahuksen hyvännäköinen, kontrollit toimivat loistavasti ja tämä peli on varmasti lähinnä sitä interaktiivista elokuvaa, josta pelialalla on puhuttu pari viimeisintä vuosikymmentä. Tai no onhan ne loistavat Uncharteditkin... mutta niitä ei saa PC:lle, mikä on vääryys.

Suurin yllättäjä-peli: Terraria

Terraria olisi voinut viedä myös yllä mainitun parhaan PC-pelin pystin, sen verran siihen on tullut käytettyä peliaikaa (kirjoitushetkellä 142 tuntia). Terraria on peli johon en tutustunut sen ilmestyessä 2011 ja suurin buumi kerkesi menemään ohitse. Onneksi peliä kehitetään vielä ja innokkaita pelaajia löytyy edelleen. Peli on todella koukuttava ja en osaa vain sanoin kuvailla miten hauskaa maan alla kaivostaminen ja aarteiden metsästys puhumattakaan omien hienojen rakennelmien tekemisestä voi olla. Onneksi juuri julkaistiin samankaltaisella idealla toimiva pelin henkinen seuraaja Starbound, jos teidän joukosta löytyy tuosta pelistä innostuneita niin ilmoittautukaa allekirjoittaneelle :)

Paras latauspalvelu: G2A.COM

Tavallaan haluaisin mainita tässä edellisvuoden tapaan erään nimeltämainitsemattoman Greenman Gamingin, mutta haluan tälle listalle uutukaisiakin. Uutuudestaan huolimatta G2A.COMilla on kuitenkin paljon potentiaalia, koska heiltä on saanut muutamia todella hyviä tarjouksia kuten Batman: Arkham Originsin n. 16 eurolla, Mass Effect Trilogyn alle 10 eurolla ja Battlefield 4:n ja sen Premiumin noin 35 eurolla julkaisun aikaan (muualla oli 50 euroa). Sivustolla on mahdollisuus ansaita myös ostorahaa eli jos olet mainostanut sivustoa tuttaville ja nämä ostavat kauttasi pelejä, niin sinäkin hyödyt siitä euron tai parin verran.

Paras elokuva jota en ollut aiemmin nähnyt: Geishan Muistelmat

Olen menneen (bloggaus)vuoden aikana katsonut lähinnä sellaisia elokuvia, jotka joko olen nähnyt jo aiemminkin tai sitten ne eivät vaan ole olleet kovinkaan hyviä. En ole kirjoittanut vielä monistakaan katsomistani elokuvista esittelyjä tänne blogin puolelle, mutta yksi vähemmän-huonoista näkemistäni elokuvista oli joku aika sitten katsomani Geishan Muistelmat. Elokuva oli mukavaa rauhallista vaihtelua ninjailuelokuville, joita näkemäni aasialaiset elokuvat ovat pääasiassa olleet.

Paras TV-sarja jota en ollut aiemmin nähnyt: Shield

Tämä sarja on vähän kiikun-kaakun siinä että voinko ottaa tätä mukaan, sillä olen kyllä nähnyt aiemminkin pari ensimmäistä kautta, mutta nyt vasta tuli katsottua tämän loppuun saakka. Shieldissä nyt vaan on niin erilainen ote poliisisarjoihin ja Michael Chiklis loistava näyttelijä, että eihän tästä voinut olla pitämättä.

Paras kirpputori: Citypörssi, Kuopio

Kuopion kirpputorivaihtoehdot ovat suhteellisen rajalliset ja joudun antamaan parhaan tittelin jälleen kerran Citypörssille. Syinä valinnalle ovat hyvät valikoimat, ystävällinen henkilökunta ja ennenkaikkea sijainti Kuopion aivan keskustassa. Vuoden aikana Kuopioon tuli myös toinen erinomainen ja erityisesti laajat tilat omaava Kirpparilla.fi -kirpputori, mutta sijaintinsa vuoksi (Leväsellä) tämä sai pieniä miinuspisteitä.

Paras kirpputorilöytö: Harry Potter The Complete 8 Film Collection

En ole itse erityisesti Harry Potterien fani tai en ole ainakaan katsonut vielä niitä kaikkia, mutta tämän boxin piti ehdottomasti napata talteen heti kun se tuli vastaan Kirpparilla.fi -kirppikseltä Kyseessä on Blu-ray -versiot kaikista Harry Potter elokuvista eikä kyseessä ole edes normaali kaupoista löytyvä 8 levyn versio vaan levyjä on yhteensä 11 kappaletta. Boxi on edelleen muoveissa ja hinta oli vaivaiset 6.80 euroa... kuka vielä väittää että kirpputoreilla tonkiminen olisi turhaa? :)

Nyt kun kyseessä on tälläinen erikoisempi postaus, niin ajattelin käyttää tilaisuuden hyväksi ja miettiä blogin tulevaisuutta. Olen joskus aiemmin saanut rakentavaa palautetta sivujen ulkoasusta, koska olen käyttänyt erästä Bloggerin valmiiksi tarjoamaa Layouttia. Tämä on ollut täysin tietoisesti tehty valinta, koska olen halunnut erottua niistä blogeista jotka tuntuvat käyttävän enemmän aikaa ulkoasun vaihteluun viikon välein sisällön tuottamisen sijaan. Tämä sama ulkoasu on ollut käytössä nyt sen kaksi vuotta ja haluaisin tiedustella, mitä mieltä te lukijat olette, että kaipaisitteko ulkoasuun pientä kohennusta? Mitään mullistavia muutoksia en kuitenkaan ajatellut vaan ihan jotain pientä, kuten värien vaihtamista ja banneria. Laitan blogin oikeaan reunaan vähäksi aikaa kyselyn asiasta, nyt teillä on mahdollisuus vaikuttaa! :)

Jospa tässä olisi tältä erää riittävästi tilityksiä. Pyrin kehittämään blogiani ajan kuluessa ja olen erittäin kiinnostunut saamaan kaikenlaisia risuja ja ruusuja, että missä tein oikein ja missä väärin. Jos haluat antaa palatetta, niin voit kommentoida joko tähän postaukseen tai vaihtoehtoisesti kirjoittamalla sähköpostitse osoitteeseen deltius (ät) hotmail.com . Mutta pidemmittä puheitta...  kiitoksia kaikille lukijoilleni menneestä vuodesta! :)

Tarjous: Sierran seikkailupelejä


Jos pidät kiirettä, niin vielä on mahdollisuus hyödyntää GOG.COMissa olevaa pelitarjousta. Heillä on tämän viikonlopun ajan tarjouksessa muutamia Sierra -peliyhtiön legendaarisia seikkailupelisarjoja naurettavan halvalla ja nyt on erinomainen mahdollisuus joko verestää muistoja tai jos pelit ovat täysin tuntemattomia, niin tutustua palaan 90-luvun pelihistoriaa. Tarjolla on mm:

 • Quest For Glory 1-5, 3.00 euroa *
 • King's Quest 1-3, 3.00 euroa
 • King's Quest 4-6, 3.00 euroa
 • King's Quest 7-8, 3.00 euroa
 • Space Quest 1-3, 3.00 euroa
 • Space Quest 4-6, 3.00 euroa

* Tämä seikkailupelien ja roolipelien elementtejä sekoittava pelisarja on oma lempisarja Sierran muutenkin loistavien pelien joukossa ja suosittelen sitä kaikille, erityisesti tuolla hinnalla.

Lisätty:

Gabriek Knight: Sins of the Fathers, 1.80 euroa
Gabriek Knigh 2: The Beast Within, 1.80 euroa
Gabriek Knight 3: Blood of the Sacred, Blood of the Damned, 1.80 euroa
Police Quest 1-4, 3.00 euroa
Phantasmagoria, 3.00 euroa
Phantasmagoria 2,  1.80 euroa

lauantai 18. tammikuuta 2014

Katsottu: Supernatural kausi 2

Jensen Ackles ja Jared Padalecki
Taas olisi aika käydä läpi Supernaturalia ja tällä kertaa vuorossa on toinen tuotantokausi. Tälläkin kertaa keskityn enemmän DVD-boxilta löytyviin lisäsisältöihin, joita TV:stä tai netistä lataamalla katsovat eivät näe. Aloitetaan kuitenkin ensin pikaisella läpikäynnillä tuotantokauden tapahtumista.

Edellisellä kaudella veljekset Sam (Jared Padalecki) ja Dean (Jensen Ackles) etsivät karkuteillä olevaa isäänsä (Jeffrey Dean Morgan), heidän äitinsä surmannutta keltasilmäistä demonia sekä legendaarista Coltin revolveria, joka on ainoa ase joka voi surmata kyseisen demonin. Kaikki nämä löytyvät, mutta demoni pääsee karkuun ja aiheuttaa kohtalokkaan onnettomuuden joka on lähellä viedä Deanin hengen. Poikien isä saa tehtyä sopimuksen keltasilmäisen demonin kanssa, joka palauttaa Deanin takaisin henkiin, mutta isä joutuu maksuksi luopumaan sekä Coltista, että omasta hengestään. Loppukaudella veljekset jatkavat demonin jahtaamista ja tapaavat siinä samalla useita nuoria, jotka ovat huomanneet itsessään yliluonnollisia voimia aivan kuten Sam huomasi ensimmäisellä kaudella ja vaikuttaa niinkuin heillä olisi jokin rooli suuremmassa kuviossa.

Kauden aikana tutustutaan useisiin uusiin hahmoihin tai olentoihin, joihin törmätään myös myöhemmillä kausilla. Ensimmäisenä ovat John Winchesterin ystävät baarinpitäjä Ellen (Samantha Ferris), tämän tytär Jo (Alona Tal) ja nero Ash (Chad Lindberg), jotka ovat myös yliluonnollisten olentojen metsästäjiä. Gordon Walker (Sterling K. Brown) on myös metsästäjä, mutta hän näkee kaikki olennot ehkä hieman liiankin mustavalkoisesti eli pahoina. Sam ja Dean eivät ole olleet täysin puhtaita pulmusia polttaessaan ruumiita ja saadessaan rahoituksensa luottokorttipetoksilla, joten he saavat peräänsä FBI-agentti Victor Henriksenin (Charles Malik Whitfield). Trickster (Richard Speight, Jr) on uusi kujeileva tuttavuus, joka aiheuttaa hallusinaatioillaan päänvaivaa useammassakin jaksossa. Viimeisenä muttei vähäisimpänä ovat isokokoiset joskin näkymättömät Hellhounds -koirat jotka tulevat noutamaan ihmisten sieluja helvettiin, jos nämä ovat tehneet alakerran kanssa sopimuksia. Nämäkin olennot palaavat merkittävämmässä roolissa myöhemmillä kausilla.

Peruuntuneita suunnitelmia kauden finaalijaksoon.
Sitten siirrytään kauden DVD-boxista löytyviin extroihin ja aloitetaan kolmen jakson kommenttiraidalla. Kauden aloitusjakson In My Time Of Dying ohjaaja Kim Manners, Jared Padalecki, Jensen Ackles ja tuottaja Cyrus Yavneh keskustelevat mm. haamumaailman ongelmista ja käytännön toteutuksesta, Ouija-laudasta sekä Azazel-demonin keltaisista silmistä.

Jaksossa What Is And What Should Never Be (20. jakso) Eric Kripke puhuu mm. miten jakso eroaa normaaleista jaksoista, Winchesterien äidistä, Deanin loistavasta roolisuorituksesta, kuvausten huonoista sääoloista, kuvausten aikatauluongelmista, käytetystä kahden kameran kuvaustekniikasta ja siitä miksi sarjan naiset aina kuolevat.

Toiseksi viimeisessä jaksossa All Hell Breaks Loose Part 1 Eric Kripke, ohjaaja Robert Singer sekä kirjoittaja Sera Gamble kertovat mm. kuvauspaikkana olleesta autiosta kylästä ja jakson sivurooleissa olleista hahmoista ja heidän erikoiskyvyistä.

The Devil's Road Map -niminen osio kestää 40 minuuttia ja siinä Kripke, Singer, kansantarujen tuntijat, historioitsijat ja muut ihmiset kertovat tuotantokaudella läpikäydyistä myyteistä lisätietoa. Puheenaiheina ovat mm. tappajaklovnit, sopimukset pirun kanssa, Roanoken kadonnut siirtokunta, Trickster -hahmo eri kulttuureissa,  ihmissudet ja haamut Hollywoodissa. Kauden finaalijaksosta kerrotaan tarkemmin mm. siitä että alunperin jakson piti olla vielä massiivisempi, jaksoon tehtiin paljon viime muutoksia sekä näyttelijöiden ja kuvausolosuhteiden vuoksi. Lisäksi jokaisesta jaksosta joku henkilö kertoo triviatietoja.

Jared's Original Screen Test -jutussa Jared Padalecki lukee seitsemän minuutin ajan dialogeja pilottijaksosta. Vaikka aluksi pipopäinen Jared ei vaikutakaan samalta Samilta kuin sarjassa, niin mielikuva muuttuu heti kun mies avaa suunsa. Mies on selvästi tehnyt kotiläksynsä, niin sujuvasti pitkätkin keskustelut tuli ulos suusta että ei voi kuin ihmetellä.

Webisode Galleryssa on kolme lyhyttä inside scooppia, joissa tuotannon eri tehtävissä työskentelevät henkilöt esittelevät tehtäviään. Ensimmäisessä erikoisefektipuolella työskentelevä Ivan Hayden kertoo haasteista, jotka tulevat kun joka jaksoon halutaan tehdä uudenlaiset erikoisefektit hirviöille. Toisessa osassa Eric Kripke, John Shiban ja Robert Singer kertovat jaksojen yleisestä suunnittelusta. Viimeisessä scoopissa Christopher Cooper kertoo sarjassa käytettävistä tavaroista kuten aseista.

John Shiban, Eric Kripke ja Robert Singer.
Muina Extroina mukana on poisjätettyjä kohtauksia jaksoista 1, 3, 7 ja 10. Gag Reelissä näytetään epäonnistuneita kohtauksia ja muuta sekoilua, kuten Jaredin piereskelyä ja housujen repeämisiä. Jensen koittaa pitää edes jotaintasoa esittämällä omia ruuan ahmimistaitojaan.

Supernaturalin toinen tuotantokausi on erinomainen setti. Ensimmäinen kausi sisälsi paljon yksittäisiä ja toisistaan erillisiä jaksoja (vaikka kyllä päätarinakin ihan pikkuhiljaa eteni), tällä kaudella tuodaan mukaan paljon asioita ja hahmoja, joita käytetään useammassakin jaksossa eikä heitä vaan heitetä pois ja unohdeta. Myös kauden extrat ovat naurettavan runsaat ja hyvät. Suosittelen siis vilpittömästi tätä(kin) kautta jokaiselle, jota yliluonnolliset olennot, hyvät vitsit ja yleensäkin Samin ja Deanin rock-musiikilla höystetty seikkailu ympäri Yhdysvaltojen maaseutuja kiinnostavat. Suosittelen erityisesti DVD-versiota sarjasta, mutta jos et halua investoida niin paljoa, niin Netflixistä löytyy myös sarjan kuusi ensimmäistä kautta 8.00 euron kuukausihinnalla.

perjantai 17. tammikuuta 2014

Tarjous: Saints Row 4:n ja Company of Heroes 2:n ilmaisviikonloppu


En ole vähään aikaan kertonut pelitarjouksista mutta voisin tehdä taas niin. Steamissa on nyt viikonlopun ajan kaksi erinomaista ja uudehkoa peliä ilmaiseksi pelattavissa ja jos pelit kiinnostavat, ne saa myös pysyvästi omistukseen halvalla.

Ensimmäinen peli on Saints Row 4, jonka saa ostettua puoleen hintaan eli 20.00 eurolla. Puoleen hintaan saa myös kaikki DLC:t.


Toisena pelinä on Company of Heroes 2, jonka saa 11.90 eurolla. Valitettavasti DLC:t ei kuulu alennukseen.

tiistai 14. tammikuuta 2014

Blogin hiljaisuudesta

Kuten moni on varmasti huomannut, blogissani on ollut melko hiljaista viime aikoina. Tämä ei ole kuitenkaan johtunut bloggaamisen innostuksen hiipumisesta vaan siitä, että olen viime aikoina käyttänyt vähäiset vapaa-aikani pääasiassa aiemminkin mainittuun Supernaturaliin sekä muutamiin peleihin. Nyt tuo mainittu TV-sarja alkaa olemaan kuitenkin sellaisessa vaiheessa, että haluan antaa aikaa hieman muillekin sarjoille sekä elokuville sekä niiden myötä blogille. Jonossa on mm. lukuisia katsottuja elokuvia joiden esittelyä en ole vielä kirjoittanut, joten sellaisia on luvassa nyt lähitulevaisuudessa, luvattujen Supernaturalin kausiesittelyjen lisäksi. 

Palaillaan asiaan ASAP! :)

perjantai 10. tammikuuta 2014

Humble Bundle Weekly Sale Frozenbyte


Nyt olisi vähästä aikaaa taas kohtuullisen kiinnostava Humble Bundle -pelipaketti tarjolla. Tällä kertaa mukana on suomalaisen Trine-peleistäkin tutun Frozenbyten pelejä. Tuttuun tapaan yhdellä dollarilla saa muutaman pelin ja maksamalla viisi dollaria enemmän saat pari vielä lisää.  

Yhdellä dollarilla saa pelit

 • Trine
 • Shadowgrounds
 • Jack Claw Prototype

ja kalliimmalla pelit

 • Trine 2 Complete Story
 • Shadowgrounds Survivor


tiistai 7. tammikuuta 2014

Tarjous: Legend of Kyrandiat halavalla


Jos pidät 90-luvun hyvistä seikkailupeleistä, niin nyt kannattaa pitää kiirettä. Legend of Kyrandia -trilogian saa GOG.COMista kello 13:00 saakka (Suomen aikaa) 5.37 dollarilla eli 3.95 eurolla. Halpa hinta on voimassa vain silloin, jos ostat kerralla kaikki kolme osaa.

maanantai 6. tammikuuta 2014

Katsottu: Supernatural kausi 1

Vanhemmat lukijani ehkä muistavat, että Supernatural oli yksi ensimmäisistä blogiini kirjoittamistani televisiosarjojen esittelyistä. Kerkesin tuolloin katsomaan sarjasta neljä ensimmäistä tuotantokautta ja tämän jälkee aloin seuraamaan vaihtelun vuoksi muita televisiosarjoja. Näin jälkikäteen asiaa tuumailtua en ole täysin tyytyväinen tuohon aiempaan esittelyyn koska a) kävin siinä neljä kautta läpi todella lyhyenä tekstinä ja b) myönnän katsoneeni tuolloin sarjan lataamalla jaksot netistä. Tänä päivänä hyllyäni koristaa kuitenkin sarjan kaikki julkaistut DVD-boxit ja ajattelin tehdä paljon perusteellisemman läpikatsauksen kyseiseen sarjaan kausi kerrallaan. Koska sarjan idea on suurelle osaa ihmisistä jo selvä enkä halua myöskään spoilata muilta sarjaa kertomalla yksityiskohtaisesti juonia, niin pyrin keskittymään näissä esittelyissä siihen mitä netistä laittomasti lataavat tai Netflixistä katsovat eivät näe - DVD-versioiden mukana tuleviin extroihin. Aloitetaan kuitenkin lyhyellä esittelyllä.

Supernatural kertoo kahdesta Winchesterin veljeksestä Samista (Jared Padalecki) ja Deanista (Jensen Ackles). Sam on veljistä nuorempi joka on ottanut pesäeron perheeseen ja lähtenyt opiskelemaan Deanin jäädessä hoitamaan isän (Jeffrey Dean Morgan) kanssa perheyritystä. Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään tavanomainen PK-yritys vaan Winchesterit kuuluvat Metsästäjiin, jotka jahtaavat urbaaneista legendoissa ja saduissa kerrottuja hirviöitä. Perheen äiti oli vuosia aiemmin yhden tälläisen hirviön uhri, mikä lisää heidän halua jahdata näitä otuksia. Ensimmäinen kausi alkaa siitä kun perheen isä katoaa ja Dean käy noutamassa Samin avukseen etsinnöissä. Kauden aikana veljekset ajavat ympäri Amerikan maata ja törmäävät useisiin urbaanien legendojen hahmoihin sekä pidempiaikaisiin tuttavuuksiin, kuten perheen ystävään Bobby Singeriin, keltasilmäiseen demoniin Azazeliin, hämärään naisihmiseen Meg Mastersiin sekä Winchesterin pahimpiin kilpailijoihin paranormaalien olentojen metsästyksessä: Hell Houndseihin!!!

Ensimmäisen kauden aikana keskitytään aika paljon yksittäisiin keikkoihin ja kauden pääjuoni ei etene ainakaan omasta mielestäni kovinkaan rivakkaan tahtiin. On tuossa tosin se hyvä puoli, että henkilöhahmojen esittelyyn keretään keskittymään paremmin. Eräs pian paljastuva seikka on se, että Samilla väitetään olevan joku suurempi rooli asioissa ja hänellä alkaa paljastumaan yliluonnollisia kykyjä. Kaudella on monia hyviä jaksoja, joista oma suosikkini oli ehkä Faith, jossa kikkaillaan ihmisten sairauksilla mikä oli mielestäni melko creepy koska vastassa ei ollut mitään tavanomaista mörköä. Toinen hauska jakso oli Hell House jossa sarjaan tuodaan mukaan ensimmäisen kerran jo aiemmin mainittu Hell Hounds -ryhmä.

DVD-levyillä tulee mukana muutamista jaksoista kommenttiraitoja. Pilottijakson raidassa sarjan luoja Eric Kripke, jakson ohjaaja David Nutter sekä (Kripken lisäksi) toinen tuottaja Peter Johnson keskustelevat mm. näyttelijöiden valinnoista, klassisen rokin merkityksestä sarjassa ja siitä millaisia jaksojen tarinat olivat alunperin ennen lopullisia muutoksia. Phantom Travelerin raidalla Jared Padalecki ja Jensen Ackles pulestaan keskustelevat pääasiassa omista ja vierasnäyttelijöiden suorituksista. Vaikka ne eivät olekaan aivan yhtä kiinnostavia kuin Kripken jutut, oli nämäkin ihan OK ja paranee loppua kohti.

Supernatural: Tales From The Edge Of Darkness -dokumentissa Eric Kripke ja muut sarjan isokihot kertovat esimerkiksi sarjan ideoiden lähteistä ja Impala -auton taustasta. Day In The Life Of Jared And Jensen -dokkarilla seurataan sarjan päätähtiä kuvausten tauolla, jossa pojat puuhailevat ja pelleilevät asuntovaunuissaan, käyvät ehostautumassa, tekevät jakson kommenttiraidan ja niin edelleen. Lisäksi on vielä Gag Reel eli epäonnistuneita kohtauksia, kuvagalleria ja vaihtoehtoisia kohtauksia jotka eivät päätyneet lopullisiin jaksoihin.

Supernatural on erinomainen sarja. Mukana on paljon huumoria, jopa kohtuullisesti jännitystä ja muutenkin hyvä meno erinomaisen rock-musiikin ansiosta. Veljekset esiintyvät useimmiten väärennetyillä nimillä ja katsojan onkin aina hauska seurata, että keiltä rock-legendoilta nimet ovat lainattuja. Aiemmalla katsomiskerralla keskityin ehkä liikaa sen kritisoimiseen että sarjan pojat ovat vain jotain naisia varten laitettuja prettyboyita mutta nyt kun heitä on nähnyt pidemmänkin aikaa niin kyllähän he ovat muutenkin ihan asiansa osaavia näyttelijöitä sekä hahmoja. Tähän lopuksi sanon vielä teille kaikille Supernaturalin faneille, että suosittelen ostamaan tuotantokaudet ihan kaupasta, sillä niiden mukana tulevat extrat ovat todella hyvää settiä!

sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Tarjous: Duck Taleseja, Aliceja ja Larryja


En ole joulualejen lisäksi mainostellut viime aikoina pahemmin mitään pelitarjouksia, joten laitetaanpa vaihtelun vuoksi muutaman ilmoituksen.

Steamissa on maanantaihin kello 20:00 saakka Duck Tales Remastered 5.60 euron hintaan, peli oli ainakin omasta mielestä sen verran hyvä tekele, että suosittelen sitä kaikille.


Toinen erinomainen peli on Alice: Madness Returns, jonka saa G2A.COMista 8.00 eurolla. Tarjous on tosin voimassa enää vaan kello 1:00:n asti ensi yönä, joten kannattaa pitää kiirettä jos kiinnostaa.

https://www.g2a.com/alice-madness-returns-ea-origin-cdkey-eu.html


Lisätty:

Jos vanhat loistavat Leisure Suit Larry -pelit sattuvat kiinnostamaan, niin ne ovat GOG.COM -sivustolla puoli-ilmaisena.


 • LSL Greatest Hits and Misses (osat 1, 2, 3, 5 ja 6), 4.00 dollaria (2.95 euroa)
 • LSL 7: Love for Sail, 4.00 dollaria (2.95 euroa)
 • LSL: Magna Cum Laude, 4.00 dollaria (2.95 euroa)

Blogimainos: World of Goo -pelin arvonta

Ajattelin ottaa blogiini käyttöön uuden juzkan. Jos jollain lukijallani on blogissaan peliarvontoja tai muita mielestäni mielenkiintoisia juttuja, jotka ansaitsisivat enemmänkin näkyvyyttä niin mainostan niitä lyhyellä postauksella. Luulisin nimittäin, että lukijoitteni joukossa löytyy muitakin arvonnoista kiinnostuneita.

Ensimmäisenä vuorossa on LilnYellowin ja Noobytressin blogi RAGEQUIT. Kyseisellä sivustolla on tällä hetkellä menossa blogin vuosipäiväarvonta, jonka pääpalkintona on puzzlepeli nimeltä World of Goo. Lisätietoa arvonnasta löytyy osoitteesta

torstai 2. tammikuuta 2014

Blogihaaste 2014

Sain taas vähästä aikaa blogihaasteen. Näitä haasteita levisikin blogien keskuudessa vuosi sitten niin paljon, että niistä tuli melkein riesa kun kysyttävät asiat saati haasteista kiinnostuneet Bloggaajat alkoivat loppumaan kesken. Oikaisenkin sen vuoksi hieman mutkia ja jätän väliin toisten ihmisten haastamisen, ne jotka  ovat kiinnostuneita saavat vapaasti vastailla samoihin kysymyksiin bloginsa puolella :) Vastaan kuitenkin esitettyihin kysymyksiin itsekin, kun tiedän että olette todella kiinnostuneita tietämään minusta Kaiken(TM) :D

Minut haastoi Silja osoitteesta http://rocknrollstyleismylife.blogspot.fi

Säännöt :
Haasteen tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttamaan huomioimaan heitä, joilla on alle 200 lukijaa. Tässä ohjeet:

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän tulee valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun tulee kertoa kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.

11 asiaa minusta

1. 24 tuntia vuorokaudessa ei vaan ole riittävästi.
2. mysteamgauge.comin mukaan Steam -pelieni arvo on $4951.26.
3. Ensimmäinen Netflixistä katsomani elokuva oli Clueless :D
4. Olen katsomassa neljättä kautta erästä TV-sarjaa, mutta en voi kirjoittaa siitä blogiini, koska haluan katsoa ensin kaikki extrat ja arvatkaapa olenko jaksanut katsoa :D
5. Haaveilen löytäväni vielä joku päivä suomalaisen Jari Halosen ohjaaman elokuvan Lipton Cockton in the Shadows of Sodoma.
6. Windowsini taustana on kuva Giana Sisters Twisted Dreamsista.
7. Mm Mariot ja Zeldat ovat yhtiä lempipelisarjojani, silti mm. SM Galaxy, Twilight Princess ja Skyward Sword ovat vielä käytännössä pelaamattomina hyllyssäni.
8. Kirpputoreilla ärsyttää, jos huomaa jonkun pyytävän käytetyistä PS3-peleistä yli 14 euroa.
9. Useasta pelilaitteestani ja vähäisestä vapaasta ajasta huolimatta haluaisin vielä myös Nintendo 3DS:n.
10. Töissä olen saanut (peli)tarjousvastaavan kunniakkaan arvonimen, koska ilmoittelen aina pelitarjouksista (yllätys).
11. En ole aikeissa hankkia PS4:ää vielä pitkään aikaan siitä ainoasta syystä, että muillekin laitteille on vielä aivan liian paljon pelattavaa. En tiedä onko tämä ristiriidassa kohdan 9 kanssa :D


Siljan esittämät 11. kysymystä:

1. Pidätkö itseäsi lihavana?
Sellainen muumipeikko olen :D

2. Jos voisit minne tahansa mennä niin minne menisit?
Nooh Praha vei aikoinaan sydämeni ja siellä olisi kiva käydä uudestaan.

3. Dataatko öisin?
Arkena ei voi kuin korkeintaan katsoa TV-sarjoja puoleen yöhön asti, viikonloppuisin tilanne korjataan myöhään yöhön :D

4. Minkälaista musiikkia kuuntelet eniten?
Kuuntelen vähemmän musiikkia nykyään ja melkein kaikenlainen musiikki käy genreen katsomatta.

5. Lempibändi?
Jos yhden pitää valita, niin kyllä se on ollut CMX kutakuinkin Rautakanteleen ilmestymisestä lähtien.

6. Yö vai aamu ihminen?
Jos voi valita, niin molemmat :D Pyrin minimoimaan nukkumisen.

7. Seurusteletko?
Ei ole pysyvää Player 2:ta tullut vielä rinnalle :D

8. Unelmasi?
Että voi ja kerkeää tekemään sitä mistä nauttii.

9. Hyvä kauhuelokuva?
Kubrickin klassikkoelokuva Shining.

10. Etelä vai pohjois-suomi
Varmaankin Pohjois-Suomi.

11. Mikä on mottosi?
Ei ole mottoa. Tai no olen pyrkinyt noudattamaan sellaista kuin hymyile, niin sinullekin hymyillään. Kaikkien kohdalla tuokaan ei silti pidä paikkaansa :D

Tarjous: Steam-pelejä alle 0 eurolla

Joulualejen loppumisen kunniaksi Steam antaa joidenkin pelien ostajille rahaa siitä hyvästä että ottavat vastaan pelejä. Todisteena asiasta pari kuvaruutukaappausta Steamin etusivulta. Klikkaamalla kuvia saatte ne suuremmaksi.

Steam antaa rahaa pois seuraavan listan mukaisesti:

 • Company of Heroes 2, 5.60 euroa
 • Borderlands 2, 12.50 euroa
 • Tomb Raider, 21.00 euroa

On se vaan halapaa...
;-D

P.S. kuvia ei ole (huomioympyröiden lisäksi) siis muokattu.

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Pelattu: The Typing of the Dead - Overkill

The Typing of the Dead: Overkill perustuu vuonna 2009 julkaistuun rail shooter -peliin The House of the Dead: Overkill. Tässä versiossa valopistooli tai hiiri on unohdettu ja ampuminen tapahtuukin hauskemmalla tavalla eli kirjoittamalla ruudulle ilmaantuvia sanoja mahdollisimman nopeasti. Itse tutustuin tähän peliin vasta vähän aikaa sitten kun peli tuli alennusmyynteihin ja kaveri sitä kovasti hehkutti, joten pakkohan se oli ostaa ja hyvä että niin menin tekemään...

Peli kertoo neljästä päähenkilöstä missäpä muuallakaan, kuin zomb... mutantti-invaasion keskellä. Juuri koulustaan valmistunut salainen agentti G ja jatkuvaan tahtiin F-sanoja viljelevä etsivä Iisac Washington ovat jahtaamassa rikollispomoa Papa Cesaria tämän kartanolla. Tapahtumat eivät etene aivan suunnitellusti ja miehet joutuvat tappamaan Jasper -nimisen miehen, jolloin Papa Cesarin perään lähtee kostoreissulle myös Jasperin määrätietoinen sisko Varla Guns sekä hieman yksinkertainen tyttöystävä Candi Stryper. Tarina on alusta loppuun kuin B-luokan elokuvasta, mutta onneksi aivan tarkoituksella.

Pelaaminen tapahtuu niin, että hahmo etenee ennaltamäärättyjä reittejä zomb... mutanttien keskellä. Mutanttien kohdalle ilmaantuu satunnaisia sanoja, jotka sitten tulee kirjoittaa rivakkaan tahtiin jotta mutantti kuolee. Useiden vihollisten ollessa ruudulla sanojen lukumäärä on luonnollisesti suurempi ja kiirettä pitää. Välillä viholliset heittelevät pulloja tai puukkoja ja niihin pitää reagoida nopeammin yhden kirjaimen painalluksella mikä saattaa tuottaa ongelmia jos edellinen sana on kesken. Onneksi keskeneräisetsanat voi keskeyttää halutessaan painamalla backspacea, joskin tämän jälkeen joutuu edellisen sanan aloittamaan taas alusta. Matkan varrella pelaaja voi poimia myös ympäristöön piilotettuja ensiapulaukkuja ja extroja (mm. uusia biisejä ja konseptitaidetta) tabulaattoria painamalla.

Kuten aiemmin mainitsin, pelin tarina on aivan kuten B-luokan elokuvasta ja kuvan laatukin rätisee asiaan kuuluvalla tavalla puhumattakaan naurettavan mahtipontipontisesti selostavasta juontajan äänestä. Myös kirjoitettavat sanat ovat tilanteeseen liittymättöminä hauskaa seurattavaa. Kirjoitettavana voi olla esimerkiksi sellaisia kuin "first base", "keyboard troll", "briefs" ja "My cat hates you". Lisäksi jos normaalit sanat alkavat käymään tylsiksi, niin DLC:n ostamalla pelaaja pääsee naputteleman mm. sitaatteja Shakespearen teoksista.

Mitäkö mieltä sitten olin loppujen lopuksi pelistä? Kyseessä on mielestäni ratkiriemukas teos jossa huumori on typeryydessään hauskaa ja toiminta kirjoittamisesta huolimatta sopivan viihdyttävää. Pelasin peliä sekä yksin että kaverin kanssa cooppina loppuun saakka. Jälkimmäinen tapa oli tottakai hauskempi joskin vaati etukäteen sopimisia toverin kanssa, jottei molemmat alkaneet kirjoittamaan yhtäaikaa samoja sanoja. Pelissä on vain yhdeksän kenttää jotka tahkoaa melko nopeasti läpi ainakin normaalilla vaikeustasolla. Suosittelen tutustumaan tähän peliin jos vähänkään B-leffojen vitsailut kiinnostavat. Ja oppiihan tässä samalla kirjoittamaan nopeammin... ;D

Jos haluat nähdä miltä peli näyttää käytännössä, niin Twitchissä on aiemmin pelaamani kahden ensimmäisen kentän osuus jossa päähenkilöt kerkeävät esittäytymään.