sunnuntai 31. elokuuta 2014

Kirpputorit: Metal Gear Portal

Alkuviikosta kerroin muutamista elokuvalöydöistäni, jotka olin tehnyt kirpputoreilla. Tässä olisi vielä muutamia pelilöydöksiä, joita en jaksanut/kerennyt laittamaan aiempaan postaukseeni. Ensimmäisen pelin löysin Sesonkitorilta vaivaiseen kolmen euron hintaan. Kyseinen peli oli PC-versio Metal Gear Solid 2 Substancesta. Minulta löytyy entuudestaankin muutamiakin eri versioita Metal Gear Solid 2-pelistä Playstationin eri alustoille, mutta tässä Substance -versiossa minua kiinnosti sen tarjoamat virtuaalitehtävät ja muut extrat. Toinen peli löytyi puolestaan Citypörssistä 10 eurolla ja se oli Playstation 3:n versio Portal 2:sta. PC-versio tästä löytyykin jo, mutta halusin päästä koittamaan vain PS3-versiolle tehtyä In Motion DLC:tä, jossa pääsee pelaamaan Move-ohjaimen avustuksella.

perjantai 29. elokuuta 2014

Tarjous: Sierran seikkailupelejä GOGistaKaikki 90-luvulla pelaamista harrastaneet yhdistävät hyvät seikkailupelit varmasti peliyhtiöihin Sierraan ja Lucasartsiin. Tällä kertaa Sierra kunnostautuu Good Old Games -sivustolla, missä on useammasta heidän pelisarjasta pelibundleja todella halpaan hintaan. Tarjolla ovat mm. pelit:
 • Gabriel Knight, 1.90 euroa
 • Gabriel Knight 2, 1.90 euroa
 • Gabriel Knight 3, 1.90 euroa
 • King's Quest 1+2+3, 3.10 euroa
 • King's Quest 4+5+6, 3.10 euroa
 • King's Quest 7+8, 3.10 euroa
 • Phantasmagoria, 3.10 euroa
 • Phantasmagoria 2, 1.90 euroa
 • Police Quest Collection (1+2+3+4), 3.10 euroa
 • Quest For Glory 1-5, 3.10 euroa
 • Space Quest 1+2+3, 3.10 euroa
 • Space Quest 4+5+6, 3.10 euroa

keskiviikko 27. elokuuta 2014

Tarjous: PS Storen Kuumat Tarjoukset

Pian tulevien PS Plus -pelien lisäksi PS Storessa alkaa taas uusi pelien alennusmyyntikampanja. Nämä tarjoukset tulevat voimaan hetkenä minä hyvänsä ja kestävät kaksi seuraavaa viikkoa. Pidemmittä puheitta tarjolla ovat mm. seuraavat pelit

PS3:

 • Sonic the Hedgehog 4 Episode 1, 4.00 euroa
 • Mirror's Edge, 5.00 euroa
 • Saints Row: The Third 8.00 euroa
 • Assassin's Creed 2 Complete Pack, 10.00 euroa
 • Assassin's Creed Brotherhood Complete Pack, 10.00 euroa
 • XCOM: Enemy Unknown, 13.00 euroa
 • XCOM: Enemy Within, 13.00 euroa

PS Vita:

 • Metal Gear Solid HD Collection, 13.00 euroa

Useisiin pelitarjouksiin saa vielä 10% lisäaslennuksen, jos olet PS Plussan jäsen.

Playstation Plussan syyskuun pelit

Playstation Plus -palvelun asiakkaat saavat kuukausittain jäsenmaksua lukuunottamatta ilmaisia pelejä ja näin on näreet myös seuraavassa kuussakin.  Tarjolla on kaksi peliä niin PS4:lle, PS3:lle kuin PS Vitallekin eli jokaiselle jotakin. 3. päivä syyskuuta lähtien voit ladata itsellesi siis seuraavat pelit:

 • Velocity 2X (PS4)
 • Sportsfriends (PS4)
 • Playstation Allstars Battle Royale (PS3)
 • Hoard (PS3)
 • TxK (PS Vita)
 • Joe Danger (PS Vita)

Lähde:

tiistai 26. elokuuta 2014

Tarjous: Humble Jumbo Bundle 2


Taas olisi tarjolla uusi Humble Bundle, jossa halukkaat saavat todella halvalla hankituksi pelejä. Ajatus on vieläkin sama kuin aina ennenkin eli saat itse päättää maksamasi summan ja saamiesi pelien määrä riippuu miten paljon raotat kukkaroasi.

Maksamalla vähintään yhden dollarin (n. 0.75 euroa) saat:
 • The Incredible Adventures of Van Helsing Complete Pack
 • Deadlight
 • Galactic Civilization 2: Ultimate Edition

Maksamalla vähintään keskiarvon maksetuista summista (kirjoitushetkellä n. 4.90 dollaria) saat edellisten lisäksi:
 • Terraria
 • The King of Fighters XIII Steam Edition
 • Crusader Kings 2 + 3 DLC Unit Packs

Maksamalla vähintään 15.00 dollaria (11.30 euroa) saat edellisten lisäksi:
 • Age of Empires Legacy Bundle (AoE 2 HD + AoE 3 Complete Collection+DLC)

Pelien lisäksi saat myös niiden soundtrackit.

Huom! Ei kannata myöskään unohtaa, että viikon kuluttua 26.8. keskimmäiseen pelilistaan lisätään vielä joitakin uusia pelejä. Jos olet maksanut siihen mennessä jo summan joka oikeuttaa kyseisiin peleihin, saat lisättävät pelit automaattisesti ilman erillistä lisämaksua.

https://www.humblebundle.com


Lisätty:

Noniin, uusien pelien lisäyksen päivä tuli ja keskimmäiseen hintakategoriaan on nyt lisätty seuraavat pelit:

 • Legend of Grimrock
 • PixelJunk Eden
 • Orcs Must Die 2 Complete Pack

maanantai 25. elokuuta 2014

Kirpputorit: Alkusyksyn lehvalöydöksiä

Viime aikoina on tullut seikkailtua tapani mukaisesti taas Kuopion kirpputoreilla. Joka kerta löydöksiä ei ole tullut tehtyä, mutta aina silloin-tällöin kuitenkin jotain pientä kivaa. Tässä olisi taas pikainen esittely viimeisimmistä katseluviihteen bongauksistani. Saattaa olla, että muista bongauksista tulee juttua vielä lähiaikoina...

Vähän aikaa sitten tilasin syntymäpäivälahjakseni kaikki Star Trek The Next Generation TV-sarjan kaudet. Näiden kausien lisäksi TNG:iin kuuluu myös muutamia elokuvia ja halusin luonnollisesti kokoelmani täydelliseksi. Pari näistä leffoista minulla olikin jo entuudestaan, mutta "vain" normaaleina versiona. Nyt Citypörssistä löytämissäni Nemesiksen ja Insurrectionin Remastered -versioissa on vaikka mitä extroja mukana ja hintakin oli vain 2.50 euroa per elokuva, joten mukaan lähtivät.

Elokuvabongaukset jatkuvat Marvelin sankarielokuvilla, tarkemmin sanottuna Daredevilillä ja Elektralla. Jostain käsittämättömästä syystä en ole koskaan nähnyt näitä kokonaan (vaikka yksittäisiä kohtauksia olenkin nähnyt sen miljoona kertaa). Nyt päätin kuitenkin ostaa nämä paikatakseni aukot sivistyksessäni. Daredevil löytyi 1.50 eurolla Sesonkitorilta ja Elektra 2.00 eurolla Citypörssistä.

Viimeisenä, muttei toivottavasti vähäisimpänä oli Once Upon A Time TV-sarjan ensimmäisen kauden boxi 10.00 eurolla. En ole koskaan katsonut sarjaa, mutta tiedän siinä olevan paljon viittauksia yhteen lempisarjoistani eli Lostiin, joten pitää kai tämäkin sarja vielä jossain vaiheessa katsoa.

sunnuntai 24. elokuuta 2014

Pikakatsaus: One Must Fall 2097

Eilisestä Wacky Wheels -esittelystä innostuneena mieleeni tuli, että voisin esitellä vielä toisen 90-luvun lempipeleistäni. Tuohon aikaan tappelupelien genreä hallitsivat Street Fighter ja Mortal Kombat -pelit, mutta siinäpä ne varteenotettavat vaihtoehdot sitten olivatkin. 1994 julkaistiin PC:lle kuitenkin One Must Fall: 2097 tuohon aikaan suositussa shareware -formaatissa eli ilmaiseksi jaetussa versiossa pääsit pelaamaan muutamalla pelihahmolla ja taisteluareenalla, loppujen auetessa käyttöön Visaa Vinguttamalla. Pelin tehnyt Diversion Entertainment teki kuitenkin 1999 kulttuuriteon julkaisemalla pelin kokoversion freewareksi ja lisäämällä siihen vielä paremmat moninpelivaihtoehot, joten nykyään pelin voi latailla netistä ihan hyvällä omallatunnolla ja laillisesti.

"Normaaleista" tappelupeleistä eroten OMF:ssa liikutaan jättikokoisilla roboteilla, joita ohjaavat erilliset ihmiset. Kuskien erilaisia ominaisuuksia (voima, ketteryys ja kestävyys) yhdistelemällä eri liikkeitä omaaviin robotteihin saa räätälöityä juuri omalle pelityylille sopivan tuhokoneen. Jokaisella robotilla on perusliikkeiden lisäksi kolmesta neljään erikoisliikettä, jotka saa aikaiseksi painamalla ohjainta/nuolinäppäimiä tiettyihin suuntiin oikeassa järjestyksessä ja lopuksi lyönti-/potkunäppäintä. Peliin on varastettu muista tappelupeleistä mukaan myös ns. fatality -liikkeet (kulkevat tässä nimillä scrap- ja destruction-liikkeet), jotka voi tehdä jo hävinneelle vastustajalle.

Pelissä on käytössä neljä taisteluareenaa, joissa on yhtä lukuunottamatta mukana lisävaaroja. Näitä vaaroja ovat mm. aluetta tulittavat hävittäjälentäjät, seinästä työntyvät piikit, seininä toimivat sähköistetyt kalterit jne, joten vastustaja ei ole ainoa asia, jota tulee varoa.

Pelistä löytyy muutamia eri pelimuotoja, joista perinteisimmässä valitaan alussa ohjaaja ja robotti ja tämän jälkeen taistellaan kaikki robottivastustajat läpi. Kaksinpelissä luonnollisesti taistellaan yksittäiset ottelut toisiaan vastaan, minkä jälkeen ohjaajan ja robotin pääsee vaihtamaan. Kolmas ja mielenkiintoisin pelimuoto on kuitenkin turnajaiset. Tässä pelimuodossa aloitetaan ohjaajalla ja robotilla (Jaguarilla), joiden statsit ovat aivan nollissa. Voittamalla otteluita pankkitilille tulee pätäkkää ja näillä rahoilla voi sitten korottaa molempien statseja ja ostaa pelattavaksi muita robotteja. Otteluiden jälkeen robotit tulee korjata takaisin taistelukuntoon ja tämä korjaus maksaa rahaa. Huonolla tuurilla voittorahoista ei jää siis paljoa jäljelle, jos voitit taistelun nipinnapin.

Jos haluat tutustua peliin, niin sen saa ainakin DOS Games Archieve -sivustolta. Toimiakseen nykykoneilla peli vaatii DOSBoxin, jonka Windows-version suora latauslinkki löytyy tästä. Kun saat pelin käyntiin, se toimii todennäköisesti aivan liian nopeasti johtuen nykykoneiden suuremmasta nopeudesta 90-luvun koneisiin verrattuna. Saat hidastettua pelin kuitenkin sopivalle tasolle Gameplay -valikon nopeusasetuksista (itse laitoin sen säätimen aivan "nolliin").

Pelin asennus käyttökuntoon vaatii perustietämyksen MS-DOSin käytöstä. Jos sinulta puuttuu mainittu tietämys mutta haluat koittaa peliä, kommentoi asiasta tähän postaukseen niin lisään ohjeet, miten peli saadaan käyttökuntoon :)


lauantai 23. elokuuta 2014

Pikakatsaus: Wacky Wheels

Mario Kart on yksi Nintendon suosituimmista pelisarjoista, jonka ensimmäinen osa julkaistiin 1992 Super Nintendolle. Itselläni ei tuohon aikaan ollut SNESiä, joten pelisarjaan tutustuminen jäi väliin. Sen sijaan PC-pelaajana tutustuin pari vuotta myöhemmin Apogeen julkaisemaan Wacky Wheels -peliin, joka on ilmeisesti melko suora kopio Mario Kartista. Kaikesta huolimatta, oli peli sitten kopio tai ei, nämä ruohonleikkureilla kisaavat eläimet veivät tuolloin sydämeni ja nyt riemu olikin suurin, kun huomasin pelin vihdoinkin löytyvän myös GOG.COMista.

Pelissä saat valita hahmon kahdeksasta eläimestä, jotka lähtevät ajamaan kisaa erilaisille radoille. Voiton ei tarvitse perustua pelkästään ajotaitoihin vaan radalta voi poimia myös siileä, pommeja ja tulipalloja, joilla häiritä kilpailijoiden ajosuoritusta. Tietokonepelaajat eivät tosin alennu tälläiseen vilunkipeliin, joten yksinpelissä näiltä saa olla rauhassa. Aikoinaan kaksinpeli onnistui useammallakin eri tavalla, mutta nykyään samalla koneella (splitscreeninä) pelaaminen taitaa olla ainoa vaihtoehto.

Radalla kisaaminen ei ole onneksi ainoa pelimuoto vaan mukana on myös suljetulla areenalla käytäviä taisteluja. Yksinpelinä tällä areenalla metsästetään niin paljon ankkoja tietyssä ajassa kuin vain mahdollista. Kaksinpelin versiossa käydään 1 vs 1 -kaksintaisteluja ja hauskuus tuleekin siitä, kun koitetaan hiippailla/ajaa toisen taakse tämän huomaamatta. Nykyään tosin jos splitscreeninä pelaaminen on ainoa vaihtoehto, niin toisen taakse pääseminen on todennäköisesti paljon vaikeampaa.

Koska peli on julkaistu alunperin 94, näkyy tämä valitettavasti pelin grafiikassa. Koko ruudulla pelatessa kuva oli armottoman pikselimössöä, mutta pienentämällä ikkunaa (Alt+Enter) ikkunan saa pienemmäksi ja jälki on jo paljon siedettävämpää. Itse pelin hahmot ovat todella sympaattisia ja pelin musiikit erinomaisia, että kyllä tätä peliä edelleen mielellää pelaa paremman puutteessa.


torstai 21. elokuuta 2014

Pikakatsaus: Five Nights At Freddy's

Tässä  kuussa julkaistiin Scott Cawthon -nimisen miehen kauhuelementtejä sisältävä indie-peli. Nopeasti kyseinen peli meni läpi Steamin Greenlightista ja tulikin heti sivustolle myyntiin. Olin nähnyt pelistä lyhyen osuuden eräässä striimissä ja vaikken suuri kauhupelien fani olekaan, niin tämän päätin kuitenkin ostaa, kun hinta oli vain 5 euroa (Desurasta tämän saa 4 eurolla, jos Steamissa pyöriminen ei ole välttämättömyys).

Alussa pelaaja aloittaa yövartijan työt paikallisessa Pizzeriassa, jonka vetonaulana toimii joukko lapsia viihdyttäviä robottieläimiä. Yön aikana tilanne on kuitenkin aivan toinen, sillä päivällä niin herttaiset otukset heräävät eloon ja lähtevät jahtaamaan kaikkia paikalla olevia ihmisiä... tässä tapauksessa vartijan kopissa istuskelevaa yövartijaa - sinua!

Pakeneminen työpaikalta ei ole vaihtoehto eikä vartijan kopistakaan parane lähteä ulos ennen aamunkoittoa eli luvassa on kuusi tuntia piinaavaa yövuoroa rakennuksessa, jossa murhanhimoiset olennot vaeltavat sinua jahdaten. Puolustuskeinona voi sulkea vartijan huoneen kaksi sivuilla olevaa ovea, mutta näiden pitäminen kiinni kuluttaa erittäin rajallista virtaa. Olentojen liikkumista talossa voi seurata valvontakameroiden välityksellä ja lähelle tultua ovet voi sulkea näiden naaman edestä. Kamerat eivät kuitenkaan kata jokaista nurkkaa ja ovien edustalle olevat sokeat pisteet voi valaista lisävaloilla, jotka vievät myös oman osuutensa virrasta. Virtaa on kuitenkin käytettävissä koko yön aikana niin rajallisesti, ettei sitä kannata kuluttaa kuitenkin kuin niin vähän kuin pakollista. Jos virta loppuu ennen aamunkoittoa tai pelaaja on muuten vain varomaton, hirviöt pääsevät vartijan huoneeseen hirmuisen säikytysefektin säestämänä ja pelaajan housut menevät pyykkiin game overista puhumattakaan.

Pelin tunnelma on yksinkertaisesta tekniikastaan huolimatta kutkuttavan jännittävä. Rakennuksen pimeät nurkat ja useampi liikkeessä oleva olento laittaa kokoajan arvailemaan missäpäin nämä ovat liikkumassa. Välillä rakennuksen pimeyksistä kuuluvat äänet ei helpota myöskään työpaikan viihtyvyyttä. Pelissä on tarjolla viisi yötä, joissa hirviöiden aktiivisuus lisääntyy joka yönä. Laitan tähän loppuun vielä esimerkin toisen yön pelaamisesta, olkaa hyvä!


Videon oikeasta alakulmasta saat säädettyä halutessasi videon 
kokoa ja laatua paremmaksi.

keskiviikko 20. elokuuta 2014

Tarjous: Steamin 2K Weekend


Steamissa on taas loppuviikon ajan 2K:n julkaisemia pelejä erittäin suurilla alennuksilla ja jos jotkut näistä puuttuvat vielä kokoelmistasi, niin nyt on erinomainen aika hankkia ne omaksi. Pidemmittä puheitta alennuksesta löytyvät mm. seuraavat pelit:

 • Civilization V Complete Edition, 13.20 euroa
 • Civilization V, 7.50 euroa 
 • Civilization V: Brave New World, 7.50 euroa
 • Civilization V: Gods and Kings, 7.50 euroa
 • Borderlands GOTY, 7.50 euroa
 • Borderlands 2 GOTY, 11.25 euroa
 • Bioshock Triple Pack, 10.20 euroa
 • Bioshock Infinite, 7.50 euroa
 • Bioshock Infinite Season Pass, 10.00 euroa
 • XCOM: Enemy Unknown, 5.00 euroa
 • XCOM: Enemy Within, 8.25 euroa
 • The Bureau: XCOM Declassified, 4.00 euroa

http://store.steampowered.com//sale/2kpublisherweekend2014

P.S. Älkää unohtako, että Borderlands 2 on pelattavissa ilmaiseksi loppuviikon ajan!

Klikkaa kuvaa, jos haluat nähdä miten hassun
halpaa Steamissa on.

tiistai 19. elokuuta 2014

Katsottu: Supernatural kausi 3

Kolmannen kauden mieskauneutta...
Tarkempi vilkaisu paljasti, että siitä on jo yli puoli vuotta, kun viimeksi kirjoitin Supernatural TV-sarjasta esittelyä tänne blogin puolelle. Tuotantokausia tuli katsottua jo tuolloin enemmänkin, mutta laiskuuden tai muiden hyvien selitysten vuoksi niistä ei tullut kirjoitettua vielä ainakaan julkaisukelpoista tekstiä. Katsomisrumba jatkui kuitenkin kesällä ja nyt kun sain katsottua alta pois viimeisimmänkin omistamani kausiboxin eli kahdeksannen kauden, niin ajattelin että voisin alkaa vihdoinkin julkaisemaan näitä kirjoitelmia. Aloittakaamme siis seuraavana vuorossa olevasta kolmannesta tuotantokaudesta.... ja kolmannen kauden naiskomeutta.
Toinen Supernaturalin kausi päättyi siihen, kun Winchesterin pojat onnistuvat kukistamaan heidän perhettä piinanneen Azazel -demonin, mutta päästävät siinä samalla suuret määrät muita demoneja Helvetistä meidän maailmaan. Kolmas kausi keskittyykin pääasiassa näiden demonien metsästämiseen ja yritykseen pelastaa Dean (Jensen Ackles), joka meni edellisellä kaudella myymään sielunsa pelastaakseen veljensä Samin (Jared Padalecki). Kauden aikana veljekset tutustuvat muutamaan uuteen hahmoon, joista merkittävin ja pitkäkestoisin sarjassa on Ruby -niminen demoni (Katie Cassidy). Hän vakuuttelee olevansa auttamassa Winchestereitä, mutta koska hän on kuitenkin demoni, veljesten on vaikea luottaa naisen puheisiin. Toinen myös epäluotettava ja mieskatsojia kosiskeleva uusi hahmo on Bela Talbot (Lauren Cohan). Hän on yliluonnollisten esineiden jälleenmyyjä ja toimiikin veljesten eräänlaisena arkkivihollisena tai kilpailijana.

Ghostfacers syvällisten pohdintojan äärellä
(klikkaamalla kuvan saa suuremmaksi)
Levyillä tulee mukana luonnollisesti myös extroja. Ghostfacers! Confessionalsissa kyseisen ryhmän hahmoja haastatellaan ja he kertovat keitä ovat, missä ovat tavanneet, salaisuutensa taistelussa haamuja ja muita yliluonnollisia olentoja vastaan sekä monia muita mielenkiintoisia triviatietoja. A Closer Look -videoissa mm. sarjan luoja Eric Kripke, käsikirjoittaja Sera Gamle, ohjaaja Kim Manners sekä käsikirjoittaja Ben Edlund kertovat omista fiiliksistään joidenkin jaksojen kohtauksista. From Legend To Reality -osuudessa Kripke, käsikirjoittajat ja erikoistehosteiden tekijät kertovat hirviöiden ideoinnista ja käytännön toteutuksesta. The Impala -pätkässä Jeff Budnick ja John Lange kertovat  Winchesterin poikien sydänkäpysestä ja Darren Allan esittelee vielä lopuksi takakontista löytyviä asevalikoimia. Viimeisenä mukaan on vängetty vielä se pakollinen Gag Reel niitä varten, joita Jaredin ja Jensinin naamojen vääntelyt viihdyttää. Suurin pettymys extroissa oli kuitenkin kommenttiraitojen puuttuminen kokonaan. Itse olen ollut kiinnostunut pääasiassa juurikin näistä raidoista ja niiden puuttuminen sai minut hyvin, hyvin surulliseksi.

Kolmannen kauden katsomisesta alkaa olla jo pidempikin aika ja rehellisesti sanoen en muista enää tarkkaa, millaiset fiilikset minulle jäi siitä. Muistan vain ympäripyöreästi, että kaudet 2-5 ovat olleet parhaimmistoa koko sarjassa eli taisin minä tästäkin kaudesta tykätä aikalailla. Kausi jäi harmillisesti vain 16 jakson pituiseksi kuvausaikaan olleen käsikirjoittajien lakon vuoksi. Kaudella mukaan tulee myös eräs myöhemmilläkin kausilla vaikuttava pahis, josta en kuitenkaan kommentoi ainakaan tässä kirjoituksessa sen enempää. Jos sarjan kaksi ensimmäistä kautta on katsottuna, kannattaa tämäkin ehdottomasti katsoa ja kaksi seuraavaa kautta myöskin!

torstai 14. elokuuta 2014

Tarjous: Megamaneja ja Punchoutteja halavalla

Nyt on Nintendon latauspalvelussa sellaisia pelitarjouksia, että minullakin alkaisi sukkahousut pyörimään jaloissa, jos siis sattuisin sellaisia käyttämään. Super Smash Brosh -pelin 3DS ja Wii U -versioiden uusien hahmojen kunniaksi (siis niistä saatu tekosyyn järjestää uusi myyntitapahtuma) alennusmyynnissä on erityisesti Mega Maniin ja Punch-Out -peleihin liittyviä pelejä tulevan viikon ajan. Tarjolla ovat ainakin seuraavat pelit:

3DS:

 • Mega Man, 2.50 euroa 
 • Mega Man 2, 2.50 euroa
 • Mega Man 3, 2.50 euroa
 • Mega Man 4, 2.50 euroa
 • Mega Man 5, 2.50 euroa
 • Mega Man 6, 2.50 euroa
 • Punch-Out!, 2.50 euroa

Wii U:

 • Mega Man, 2.50 euroa 
 • Mega Man 2, 2.50 euroa
 • Mega Man 3, 2.50 euroa
 • Mega Man 4, 2.50 euroa
 • Mega Man 5, 2.50 euroa
 • Mega Man 6, 2.50 euroa
 • Punch-Out!, 2.50 euroa
 • Super Punch-Out!, 4.00 euroa

Lisäksi Wii U:lle on hieman uudempina mm. seuraavat Ubisoftin pelit:

 • Assassin's Creed 3, 10.00 euroa
 • Assassin's Creed 4: Black Flag, 15.00 euroa
 • Splinter Cell Blacklist, 15.00 euroa
 • ZombiU, 10.00 euroa
 • Child of Light, 10.00 euroa
 • Giana Sisters: Twisted Dreams, 9.00 euroa

Lähteet:

keskiviikko 13. elokuuta 2014

Tarjous: Playstation Storen Kesäalet Elokuussa

Monella etenkin Playstation -pelaajalla nousi pala viime päivinä kurkkuun, kun Crystal Dynamics heikki kehiin uutisen, että heidän seuraava Tomb Raider on yksinoikeuspeli Xbox -pelikonsoleille. Fanien vihaisen palauteryöpyn jälkeen he paljastivat (ennalta arvattavan) tarkennuksen, että yksinoikeus kestää vain tietyn ajan ja sen jälkeen pelin saadaan myös muille alustoille. Tarkempaa ajankohtaa tulevasta odottelusta ei olla kuitenkaan kerrottu, mutta itse veikkaan Skyrimin Dawnguardin "yksinoikeudesta" viisastuneena, että viive olisi 1-2 kuukautta, toivottavasti ei kuitenkaan GTA5:n viiveen luokkaa...

Sillä aikaa kun PS pelaajat koittavat toipua tästä ikävästä uutisesta, niin he voivat eräänä selviytymiskeinona hukuttaa surunsa shoppailemalla PS Storesta juuri julkaistuja alennuspelejä.  Joitakin tarjoksia ovat esim:

(Pelit ovat PS3-pelejä, jollei muuta erikseen mainita)

 • Wolfenstein: The New Order, 30.00 euroa
 • Tomb Raider Digital Edition, 10.00 euroa
 • Bioshock Infinite, 6.75 euroa
 • Walking Dead Season Pass, 7.20 euroa
 • Walking Dead Season Two Season Pass, 10.00 euroa
 • Borderlands, 6.75 euroa
 • Borderlands 2, 6.75 euroa
 • Saints Row 4, 13.50 euroa
 • The Jak and Daxter Trilogy, 18.00 euroa
 • Dead Island Riptide, 13.50 euroa
 • The Sly Trilogy, 14.40 euroa
 • Sleeping Dog Digital Edition, 7.20 euroa
 • Metal Gear Solid V: Ground Zeroes, 13.00 euroa (PS3)
 • Metal Gear Solid V: Ground Zeroes, 20.00 euroa (PS4)
 • Uncharted: Drake's Fortune
 • Uncharted: Goldern Abyss, 13.50 euroa (PS Vita)
 • Bioshock, 4.50 euroa
 • Battlefield 4, 35.00 euroa (PS4)
 • Tomb Raider: Definitive Edition, 30.00 euroa

Melkein kaikille ylläoleville peleille on vielä 10% lisäalennus, jos olet PS Plussan jäsen. Yllä oli kuitenkin vain osa tarjouksista ja ne kaikki löydät esim. osoitteesta

https://store.sonyentertainmentnetwork.com

tiistai 12. elokuuta 2014

Merkkipäivän odottelua

Meneehän se synttäreihin henkisesti valmistautuminen tämän tilauksenkin odottamisella... :)


Lisätty:

Nyt tuli paketti perille. Pakkohan muovit oli tempoa jo ympäriltä tutkiakseni sisältöä, mutta itse katselu alkaa vasta juhlapäivästä eli lauantaista lähtien. Laatikko oli pienempi, mutta toisaalta taas hienompi kuin mitä olin ennakkoon odottanut. Mukana on kaksi tuplapaksuista boxia, joissa molemmissa on kolme kautta kummassakin ja yksi pienempi boxi, josta löytyy viimeisin eli seitsemäs kausi. Jokaisen kauden viimeisellä levyllä on lisäksi extroja (yleensä 5 kpl), mutta niiden tarkasta sisällöstä tai kestosta ei ole näin ennen katsomista tietoa. Esimerkkinä kuitenkin ensimmäisen kauden extrat ovat sisällysluettelon mukaan sellaiset kuin: The Beginning, Selected Crew Analysis, The Making Of A Legend sekä Memorable Missions. Can't wait, että pääsen katsomaan... :)

lauantai 9. elokuuta 2014

Tarjous: Halpoja pelejä ja GTA5 ennakkotilaus G2A.COMissa


Siitä on taas pidempi aika, kun viimeksi mainostelin G2A.COM -sivustolla olevia pelitarjouksia, joten nyt olisi taas korkea aika tehdä niin. Kyseisellä sivustolla tarjolla olevien pelien määrä ei ehkä aina vastaa esimerkiksi Steamin laajaa valikoimaa, mutta ne tarjoushinnat ovat sitten jotain toista luokkaa. Samalla kun Steamissa pelitarjoukset kokevat (mielestäni) vuosi vuodelta inflaatiota, uudehko sivusto G2A.COM tarjoaa hetkittäin tiettyjä pelejä naurettavan halpaan hintaan (esim. Arkham Origins 16 eurolla juuri tämän ilmestyttyään tai Mass Effect Trilogy 8 eurolla). 

Ainoa "catch" näissä G2A:n superhyvissä tarjouksissa on se, että ne yleensä vaativat PayPalilla maksamista, mutta ainakaan itse en ole nähnyt tässä mitään ongelmaa, koska kokemukseni Paypalista ovat vain myönteisiä. Paypal on hyvä maksutapa myös erityisesti, jos ei satu omistamaan luottokorttia. Alennettujen pelien määrä on myös usein rajallinen, joten jos joku kiinnostava pelitarjous sattuu tulemaan vastaan, niin kannattaa pitää kiirettä.

Tällä hetkellä G2A.COMissa on tarjouksessa mm seuraavat pelit:

 • Sims 4 Limited Edition, 33.80 euroa
 • World of Warcraft Mist of Pandaria Expansion, 12.95 euroa
 • Simcity Limited Edition, 11.00 euroa
 • Civilization V, 4.00 euroa
 • Civilization V - Brave New World, 6.00 euroa
 • Sacred 3 First Edition, 33.40 euroa
 • Grand Theft Auto V ennakkotilaus, 34.80 euroa

Mainitsemani versiot on ns. Global tai EU -versioita eli sellaisia joiden pitäisi toimia ongelmitta Suomessakin. Sivustolta löytyy peleistä myös ns. Venäjän versioita jotka ovat vielä piirun verran halvempia, mutta saattavat vaatia ylimääräisiä kikkailuja toimiakseen. Keskityn G2A.COM:n mainosteluissa vain näihin Global/EU -versioihin jotta pelit varmasti toimivat.

G2A.COM palkitsee käyttäjiä pienellä korvauksella, jos nämä saavat houkuteltua sivustolle uusia asiakkaita. Jos haluat antaa minulle pienen tuen blogissani tapahtuvasta tarjousten ilmoittelusta, niin rekisteröidy palveluun https://www.g2a.com/gr/deltius@hotmail.com osoitteen kautta. Vastaavasti voit itsekin mainostaa sivustoa eteenpäin tuttavillesi ja saat heidän ostoksista korvauksen. Lisätietoa palkkiojutusta löytyy osoitteesta:


Kiitän jo etukäteen Teitä, jotka toivottavasti tukevat peliostosten yhteydessä minua! :)

perjantai 8. elokuuta 2014

Tarjous: Wing Commander 3 ilmaiseksi


Muutama viikko sitten Originissa oli Sims 2 -peli ja sen kaikki lisäosat ilmaiseksi jaossa kaikille halukkaille. Kyseinen tarjous ei ilmeisesti kuitenkaan kuulunut heidän meneillään olevaan Talo Tarjoaa -kampanjaan ja tämän vuoksi "jo nyt" he tarjoavat taas uuden ilmaispelin.

Tällä kertaa tarjolla on eräs 1990-luvun menestyspeleistä nimeltä Wing Commander 3. Itse en ole peliin tutustunut tarkemmin, mutta kyseessä on avaruuteen sijoittuva taistelusimulaattori jota on höystetty välivideoilla. Poikkeuksellisen Wing Commander 3:n teki aikoinaan se, että siinä käytettiin ensimmäisten (jos ei jopa ensimmäisen) kerran Hollywood -luokan tähtinäyttelijöitä. Mukana on niin Mark "Luke Skywalker" Hamil, Malcolm "Kellopeliappelsiini" McDowell kuin John "Indiana Jonesin Sallah" Rhys-Davies.

Jos peli kiinnostaa edes hitusen, niin suuntaa nettiselain osoitteeseen:

Tarjous: PS Storen kesän alennusmyynti

Playstation 3, 4 ja Vita -konsolien omistajien iloksi Plastation Storessa on alkanut nyt uusi alennusmyyntikampanja ja toisin kuin viime kerralla, tällä kertaa joitakin pelejä saa jopa halvalla. Playstation Plus -palvelun jäsenet saavat lisäksi joihinkin tarjouksiin vielä 10% lisäalennuksen. Tässä joitakin löytämiäni tarjouksia, kaikki löytyvät kuitenkin lopussa olevan linkin takaa (PS Storen WWW-sivulta).

(Merkkaan symbolilla * omat henkilökohtaiset suositukseni.)

Playstation 3:


 • Battlefield 4, 25.00 euroa
 • The Walking Dead: Season Two, 10.00 euroa
 • Hitman Trilogy HD, 9.00 euroa
 • Mass Effect Trilogy, 20.00 euroa
 • Assassin's Creed Liberation HD, 9.00 euroa
 • Broken Sword 5 osa 1 ja 2, 7.20 euroa
 • Batman Arkham Origins Blackgate Deluxe Edition, 9.00 euroa
 • Castle of Illusion Starring Mickey Mouse, 4.70 euroa *
 • Spelunky, 7.20 euroa *
 • Duck Tales Remastered, 7.20 euroa *
 • Uncharted 3: Drake's Deception GOTY, 11.70 euroa
 • Resident Evil 1+2+3, 8.00 euroa
 • Infamous 1+2+Festival of Blood, 13.50 euroa
 • Dead Island, 6.70 euroa *
 • Dragon Age: Origins, 8.00 euroa
 • Lara Crof and the Guardian of Light Full Game, 5.60 euroa *
 • Worms 2 Armageddon, 8.00 euroa *
 • Little Big Planet, 7.20 euroa *


Playstation Vita:


 • Assassin's Creed Liberation HD, 9.00 euroa
 • The Walking Dead: Season One, 7.20 euroa
 • The Walking Dead: Season Two, 9.00 euroa
 • Spelunky, 12.0 euroa


Playstation 4:


 • Battlefield 4, 35.00 euroa

https://store.sonyentertainmentnetwork.com

Lisätty:

Storeen on nyt lisätty uusia tarjouspelejä, jotka rajoittuvat tosin vain PS4 -laitteelle (jota itseltäni ei löydy, joten en ole tästä niin innoissani). Jos sinulta sattuu löytymää kyseinen laite, niin käyppäs katsomassa löytyykö jotain sinua kiinnostavaa!

maanantai 4. elokuuta 2014

AlphaGeek #2 -arvonta suoritettu

Vimeiset pari viikkoa te lukijani ette ole varmaan saaneet yöllä nukuttuakaan, kun olette jännittäneet meneillään olevaa AlphaGeekin arvontaa. Ei huolta, sillä nyt sekin ajanjakso on ohi ja on aika suorittaa arvonta ja julistaa toivottavasti onnellinen voittaja. Jos itse arvonta meni ohi, niin voittajalle oli luvassa siis 30 euron lahjakortti AlphaGeekin verkkokauppaan.

Ette todennäköisesti malta pysyä pöksyissänne jännityksen vuoksi, joten aloitetaan pidemmittä puheitta arvonta:
TÄTTÄRÄRÄÄ!!! Voittajaksi osoittautui loppujenlopuksi ja kiivaan taistelun jälkeen Peppi!! Paljon onnea puolestani! Laittelen pikaisesti viestiä sinnepäin, niin saadaan palkintoa liikkeelle. Iso kiitos myös kaikille muillekin osallistujille, eipä näitä arvonta voitaisi järjestää näin paljoa, jos ette olisi yhtä aktiivisia kuin nyt olette olleet. Toivottavasti tälläisiä tilaisuuksia tulee vielä toistekin *vink-vink kaikille yhteistyöstä kiinnostuneille tahoille* ;-D Jossain vaiheessa on varmasti myös luvassa jonkinlaista tutuksi tullutta peliarvontaa, mutta palatkaamme siihen hieman myöhemmin. Kiitos vielä kerran sekä osallistujille, että palkinnon tarjonneelle AlphaGeekille! :)

Arvonta: Lahjakortti Aphageekiin Osa 2

Kuukausi sitten blogissani oli AlphaGeek -verkkokaupan kanssa yhteistyössä järjestetty arvonta. Arvonta osoittautui todella suosituksi, mukana oli yli kaksikymmentä innokasta osallistujaa. Tämän vuoksi ja juhlistaakseen AlphaGeekin tuoretta yhteisösivua Google Plussassa päätimme järjestää uuden arvonnan, jossa onnekas voittaja saa tälläkin kertaa 30 euron lahjakortin AlphaGeekin verkkokauppaan.

Tälläkin kertaa sinulla on mahdollisuus saada arvontaan valintasi mukaan yksi tai kaksi arpaa. Näiden arpojen joukosta arvon maanantaina 4.8. kello 18:00 jälkeen voittajan eli tuona mainittuna ajankohtana osallistumisaika päättyy. Voittajasta ilmoitan täällä blogissa ja AlphaGeekin edustaja ottaa voittajaan yhteyden sopiakseen palkinnon toimittamisesta.

Tällä arvontakerralla voit saada arpoja hieman uudella tavalla. Ensimmäisen arvan saat sillä, kun mielikuvitusta käyttäen ideoit jonkun tuotteen, jonka haluaisit AlphaGeekin kaupasta, jos sellainen olisi olemassa. Tuotetta ei tarvitse olla olemassa välttämättä ja siinä voi yhdistää omia lempihahmoja ja tuotteita. Esimerkkinä voisi toimia vaikka Super Mario -yövalaisin tai USB:llä toimiva Dr Who -juomanviilennin.

Toisen arvan saat, jos ilmoittaudut (tai olet jo ilmoittautunut) Alphageek.fi -sivun seuraajaksi Google Plus -palvelussa. Jos et ole aiemmin käyttänyt Google Plussaa, niin voit kirjautua sinne esimerkiksi Bloggerin tai Youtuben tunnuksellasi osoitteessa https://plus.google.com . Kun olet kirjautunut Google Plussaan, mene AG:n sivulle kirjoitamalla ylhäreunan hakukenttään AlphaGeek.fi, klikkaamalla heidän sivulla 'Seuraa' ja laittamalla ruksin laatikkoon 'Kiinnostavat' (katso alempana olevaa kuvaa).

Osallistu arvontaan kirjoittamalla kommentin alkuun, monellako arvalla haluat osallistua. Tämän jälkeen kerro lyhyt kuvaus, millaisen tavaran haluaisit AlphaGeekin kaupasta saada, jos vain mielikuvitus olisi rajana. Jos halua osallistumisarvan Google Plussan puolelta, kerro nimesi (koko nimi jolla olet Google+:ssa) kommenttiin (jos et halua nimeäsi julkisuuteen, voit ilmoittaa sen myös sähköpostilla osoitteeseen deltius@hotmail.com). Lopuksi ilmoita sähköpostiosoite, jonka avulla sinut tavoittaa.

Pidätän itselläni oikeuden puuttua asiaan, jos huomaan vilppiä tai muuta maalaisjärjen vastaista toimintaa. Saatan tarkentaa myös sääntöjä, jos huomaan niissä puutteita tai virheitä. Jos voittaja ei vastaa yhteydenottooni 6.8. kello 18:00 mennessä, suoritan arvonnan uudestaan.

Jos haluat vinkkeinä ideointiin millaisia tuotteita AlphaGeekissä on jo nyt, niin käy kurkkaamassa heidän verkkokaupastaan osoitteessa:

http://www.alphageek.fi

Toivotan jokaiselle oikein paljon onnea arvontaa! :)

Näin lisätään AlphaGeek omiin piireihin.