keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Ultima 8 Gold Edition ilmaiseksi


Originissa on ollut nyt toista vuotta Talo Tarjoaa -kampanja, jossa he antavat tasaisin väliajoin hieman vanhempia pelejä ilmaisesti. Olinkin jo miettinyt että milloinkahan seuraava ilmaispeli vaihtuu kun aiemmasta kerrasta on jo se pari kuukautta ja nyt koin iloisen yllätyksen, kun kävin tarkistamassa tilanteen Originin sivulta.

Tällä kertaa ilmaisena pelinä on Ultima 8 eli Richard "Lord British" Garriottin tunnetun pelisarjan toiseksi viimeisin osa. Jos satuit viime viikolla ostamaan Humble Bundlesta Ultima 7-paketin, niin tämän jälkimmäinen osa Serpent Isle jatkuu suoraan tässä Ultima 8:ssa. Peli ei ole mielestäni aivan samaa korkeaa laatutasoa kuin mitä Ultima 7:t olivat, mutta on se silti ihan OK hankinta, etenkin ilmaiseksi saatuna. 

(Pelin nimessä mainittu Gold Edition ei tarkoita että pelissä olisi pelaajan kannalta mitään olennaista extraa kuten lisälevyjä tms. Alkuperäisessä pelissä Titaanihahmojen jne vähäiset puheet olivat tekstinä, tässä Gold Editionissa ne ovat puhuttuna ääneen.)

maanantai 27. huhtikuuta 2015

Terraria: Otherworld

Terraria -pelillä on suuri kannattajakunta ja itsekin kuulun 300 pelitunnillani kyseiseen joukkoon. Vaikka pelissä onkin edelleenki paljon uutta ja ihmeellistä sekä muutenkin uudelleenpeluuarvoa, ovat pelin tekijät suunnanneet katseensa jo tulevaisuuteen. Kyllä, luvassa on joku päivä vielä Terraria 2 -nimeä kantava peli, mutta tämä ei ole suinkaan ainoa poppoon suunnittelema tämäntyylinen peli.

Eräs tälläinen peli on nimeltään ainakin PC:lle ja Macille suunniteltu Terraria: Overworld, josta itsekin kuulin vasta mutta pelin kehitys on kuitenkin jo Alpha-vaiheessa eli ihan hyvällä mallilla. Overworldin tekijöinä toimivat alkuperäisen pelin PC-version tekijä Re-Logic sekä pelin konsoleille kääntänyt Engine Software eli Terraria-kokemusta pitäisi ainakin löytyä.

Pelistä on vielä melko vähän tietoa, mutta ainakin videoiden perusteella Overworld on käyttöliittymältään melko samanlainen alkuperäisen Terrarian kanssa, ulkoasultaan puolestaan Terrarian ja Starboundin välimaastoa. Pelin idea ilmeisesti on sellainen, että seikkailtava maailma on aluksi täysin saastunut ja pelaajien tehtävä on puhdistaa maailmaa pala kerrallaan sinne rakennettavilla laitteilla. Tarkempaa kuvausta pelistä joudutaan vielä odottamaan, mutta pelin esittelyvideon voit nähdä jo esimerkiksi osoitteesta:

lauantai 25. huhtikuuta 2015

Tarjous: Viikonlopun pelitarjouksia


Viime päivinä on tullut pelitarjouksia useilla eri sivustoilla ja useille eri alustoille. En ole ilmoitellut pelitarjouksista paljoa viime aikoina, joten ajattelinpa siis vaihtelun vuoksi koota muutamia tähän samaan postaukseen.

Skyrim on pelattavissa ilmaiseksi sunnuntai-iltaan asti Steamissa, joten kannattaa tutustua jos peli on vielä kokematta. Pelin kaikki DLC:t sisältävän Legendary Editionin saa 10.20 eurolla, jos peli alkaa enemmänkin kiinnostamaan.


Ei kannata unohtaa edelleenkään jo aiemmin mainostamaani Humble Bundlea, jossa on vielä tiistaihin asti valtava määrä erinomaisia EA:n pelejä.


Playstation Storen puolella on niin paljon tarjouksia, etten ala niitä listaamaan erikseen. Tarjolla on kuitenkin Arcade-pelejä (mm. Tekkeneitä, Soul Calibureita, Virtual Fightereita, Street Fightereita) ja Warnerin pelejä (mm. Batman- ja LEGO -pelejä). Plus-asiakkaat saavat myös Giana Sisters Twisted Dreamsin bundle todella halvalla eli kuudella eurolla.


Viimeisimpänä myös Nintendon eShopista löytyy viikottaiset tarjoukset. Jos Kirby -pelit ovat lähellä sydäntä, muutamia niitä löytyy niin 3DS:lle kuin Wii U:lle aina 2.00 euron hinnasta ylöspäin.

perjantai 24. huhtikuuta 2015

Katsottu: Star Trek - The Next Generation kaudet 1-7

TR: Guinan, Beverly Crusher, Worf, Deanna Troi,
Wesley Crushed; ER: Geordi La Forge,
Jean-Luc Picard, William Riker, Data
Viime syksynä tuli ostettua Briteistä Star Trek The Next Generation Complete DVD-boxin ja tästä alkoi odotettua pitkäkestoisempi katseluprojekti. Kyseisessä sarjassa on seitsemän tuotantokautta ja yhteensä 178 jaksoa, joten katsottavaa ainakin riitti. Aivan putkeen en sarjaa kuitenkaan katsonut vaan välissä pidin pieniä taukoja katselemalla muitakin sarjoja, mutta nyt alkuvuonna tämä katseluprojekti saatiin kuitenkin päätökseen ja vaikka loistava sarja onkin, niin myönnetään että huokaisin hieman helpotuksesta että nyt se on ohi.

The Next Generationin tapahtumat sijoittuvat noin 70 vuotta alkuperäisen Star Trekin tapahtumien jälkeen, tarkemmin sanottuna STNG alkaa vuodesta 2264. Sarja kertoo Tähtilaivaston lippulaivan USS Enterprisen seikkailuista ympäri galaksia tarkoituksenaan löytää uusia elämänmuotoja sekä heidän pyrkimyksestä vaalia suhteita Federaation jäsenten kanssa. Yhdistyneiden Planeettojen Federaatio on tuon ajan suuri hallintoyksikkö tai "valtio", jonka alaisena ovat lukuisia rotuja mukaanlukien ihmiset.

Koska Federaatio ei koostu pelkästään ihmisistä, vastaan tulee vaikka minkälaista muutakin rotua. Klingonit ovat sotaisaa ja jopa eläimellisiin vaistoihin tukeutuvaa väkeä, jonka elämä pyörii taistelemisen ja kunnian ympärillä. Aiemmin Klingonit ovat olleet ihmisten vihollisia, mutta STNG:n aikana välit ovat jo lämmenneet ja rodun edustaja Worf palvelee Enterprisellä. Worfin olemisesta tiennäyttäjänä rotujen välisissä suhteissa saadaankin aihetta lukuisiin eri juonikuvioihin sarjassa. Myös Romulanit olivat aiemmin sodassa ihmisten kanssa, mutta nyt jo paremmissa väleissä heidän kanssa. Toisin kuin Klingonit ja heidän kunniakäsityksensä, Romulaneilla on kaikkien rotujen keskuudessa edelleen maine olla petollisia. Muitakin rotuja sarjassa vilahtelee, mutta merkittävimmän uhan ihmisille muodostaa myöhemmässä vaiheessa esiteltävät Borgit. Borgit ovat puoliksi humanoideja ja puoliksi koneita, jotka valloittavat maailmoja äärimmäisellä armottomuudella ja tehokkuudella.

Sarjan näyttelijäkatras pysyy melko samana kaikkien kausien ajan, mitä nyt muutamien tehtävät muuttuvat ajan saatossa. Sarjan keskeisin henkilö on Enterprisen kapteeni Jean-Luc Picard (Patric Stewart), viisas ja diplomaattinen mies joka ratkaisee tilanteet usein keskustelemalla eikä toiminnalla. Apunaan Picardilla on ensimmäinen upseeri William Riker (Jonathan Frakes), joka aloittaa tehtävässään vasta pilottijaksossa, mutta osoittautuu erittäin taitavaksi johtajaksi ja naistenmieheksi. Yksi sarjan tunnistettavimmista hahmoista on silmävisiiristään tuttu Geordi La Forge (LeVar Burton), joka toimii aluksen päämekaanikkona toisesta kaudesta eteenpäin.

Yksi erikoisimmista hahmoista puolestaan on aluksen kalpeakasvoinen androidi komentajakapteeni Data (Brent Spinner), joka omaa paitsi tietokoneen älykkyyden ja valtavat voimat, myös suuren uteliaisuuden ihmisyyttä kohtaan. Data käykin pitkin sarjaa itsetutkiskelua ja nämä ovatkin yhtiä mielenkiintoisimpia osuuksia koko sarjassa. Yksi STNG:n (kuulemma, itse en jaa tätä näkemystä) suosituista hahmoista on Q (John de Lancie), olento jolla on jumalankaltaiset kyvyt manipuloida ympäristöä ja aikaa. Q on ottanut asiakseen testata ihmiskuntaa ja laittaa Enterprisen väen vähän väliä erilaisiin mielikuvituksellisiin haastetilanteisiin asianomaisten vastustuksesta huolimatta.

Yksi boxin  anstaitsemista kehuista liittyy extroihin, niitä nimittäin löytyy valtavat määrät. Jokaisen kaudet viimeisellä levyllä on yhdestä pariin tuntiin erilaisia noin vartin pituisia dokumenttipätkäiä ja kaikkien näiden katsomiseen meni aikaa useita päiviä, kun extroja otti hommakseen katsoa pari tuntia päivässä. Jokaisella kaudella kerrottiin mm. yleiskatsausta kyseisestä kaudesta ja esittelyt sarjan tekijöiden mielestä muistorikkaimmista jaksoista. Jokaisella kaudella on lisäksi muistakin aiheista olevia pätkiä, kuten tapahtumapaikkojen, ST:NG -krääsän, tunnettujen vierailevien näyttelijöiden, Star Trekin luojan Gene Roddenberryn ja vaikka minkä muun esittelyjä. Mielenkiintoista katsottavaa riittää siis pidemmäksikin aikaa ja irtopisteitä saa myös hyvin Star Trekin hengessä tehdyt DVD-valikot, jotka pitivät Trekkeily-tunnelmaa yllä.


Gene Roddenberry, Star Trekin luoja
Star Trek The Next Generation kuuluu niihin vanhan ajan scifi-sarjoihin, joissa ei kulje ainakaan merkittävää pääjuonta vaan jaksot ovat yksittäisiä kokonaisuuksia. Tämä olikin hyvä juttu oman katsomiseni kannalta, koska pystyin pitämään pieniä taukoja katselujen välillä. Tämä senkin vuoksi, että vaikka STNG onkin loistava sarja, alkaa sekin tuntumaan raskaalta jos katsoo monta kautta putkeen. Sarja on erinomainen, mutta yksi asia minua hieman häiritsi. Vaikka Picard onkin minusta "parempi" kapteeni kuin Kirk (se ikuinen kiista), on hän mielestäni usein hieman turhankin "neitimäinen". Silloin kun Picard heittää vapaalle, meneekö hän minne muut menevät eli Ten Forward -nimiseen baariin kaljalle? Ei mene, vaan Picard lähtee "hauskanpitoon" harrastamaan arkeologiaa, ratsastamaan, miekkailemaan, soittamaan huilua tai leikkimään holokannelle Dixon Hill -nimistä salapoliisia. Jos puolestaan positiivisia kommentteja sanoisin hahmoista, niin Worf on hahmoista todella sympaattinen, Data puolestaan esittää hyviä kommentteja ihmisistä. Kaikenkaikkiaan suosittelen tutustumaan tähän sarjaan ja jos ei nyt katsoisikaan kaikkia kausia, niin kannattaa katsoa ainakin kokeilumielessä pari ensimmäistä jaksoa josko nappaisi.

keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Tarjous: Humble Origin Bundle 2Viime aikoina Humble Bundle -sivustolla on ollut melkoisen vaatimattomat tarjonnat, mutta onneksi silloin tällöin osaavat yllättää myös positiivisesti. Nyt on taas sellainen yllätystilanne, sillä sivustolla on seuraavan kahden viikon ajan Humble Origin Bundle 2 eli useampi kappale Origin-pelejä ja joistakin peleistä löytyy myös Steam-versiot. Osa peleistä ovat samoja joita Originissa on ollut jaossa ilmaiseksikin Talo Tarjoaa -kampanjassa, mutta jos nämä pelit jäi hankkimatta aikoinaan niin nyt on loistava tilaisuus saada ne halvalla.

Vanhaan tuttuun tapaan saatavien pelien määrä riippuu maksamastasi summasta. Tällä kertaa hintarappuja on vain kaksi kappaletta, joten ainakin ensimmäiseen näistä on varaa jokaisella. Jälkimmäiseen peliryhmään lisätään vielä viikon päästä lisää pelejä. Tässä kuitenkin tarjolla olevat pelit.

Jos maksat yhden dollarin (n.0.85 euroa) tai enemmän, saat pelit:

 • Dragon Age: Origins
 • PEGGLE
 • Dead Space 2
 • Megal of Honor Allied Assault War Chest
 • Command & Conquer Generals + Zero Hour DLC

Jos maksat yli keskiarvon maksetuista hinnoista (kirjoitushetkellä 4.95 dollaria eli 4.65 euroa), saat edellisten lisäksi myös pelit:

 • Plants Vs Zombies Garden Warfare
 • Dragon Age 2
 • Bejeweled 3
 • Mass Effect 2
 • SimCity 2000 Special Edition (lisätty)
 • Wing Commander 3: Heart of the Tiger (lisätty)
 • Wing Commander 4: The Prince of Freedom (lisätty)
 • Ultima 7: The Complete Edition (lisätty)

Lisätty:

21.4. jälkimmäiseen pelipakettiin lisättiin vastoin omia odotuksiani jopa neljä kappaletta uusia pelejä. Rehellisyyden nimissä olen skipannut aikoinaan Wing Commander -pelit enkä innostunut niistä suuresti, mutta kahdesta muusta pelistä sukat alkoivatkin sitten pyörimään jaloissa. SimCity 2000 oli aikoinaan paras kaupunginrakentelupeli ja on ehkä edelleenkin, se ei mene ainakaan liian monimutkaiseksi kikkailuksi. Ultima 7: The Complete Edition (sisältää kaksi peliä: U7: Black Gate ja U7: Serpent Isle) puolestaan oli yksi TOP-lempipeleistäni 90-luvulla ja vielä 2000-luvunkin puolella. U7: Black Gate oli aikoinaan tietokoneroolipelien/-seikkailupelien suunnannäyttäjä erityisesti graafisuuden ja interaktiivisuutensa ansiosta. Jo pelkästään nämä uudet pelit tekevät koko bundlen hankinnasta kannattavan.

lauantai 18. huhtikuuta 2015

Katsottu: Daredevil

Daredevilin hahmo on itselleni melko tuntematon, mitä nyt olen nähnyt sitä Ben Afflecin -leffaversiota (enkä sitäkään varmaan edes kokonaan). Nyt Netflixissä julkaistiin tälle supersankarille omistettu TV-sarja ja kun kaverinikin ylisti tätä parin ekan jakson perusteella "parhaaksi supersankarisarjaksi ever", niin pitihän se ottaa sitten itsekin katseluun.

Sarja kertoo Matt Murdockista (Charlie Cox) ja Franklin "Foggy" Nelsonista (Elden Henson), kaveruksista jotka ovat juuri perustaneet oman asianajotoimiston. Matt on ollut lapsena tapahtuneesta onnettumuudesta asti sokea, mutta muut hänen aistonsa ovatkin sitten korostuneet jopa yliluonnolliselle tasolle. Matt elää jopa hyvältä ystävältään salattua kaksoiselämää, jossa hän on päivällä erinomainen juristi kun taas iltaisin jakaa rikollisille nyrkein oikeutta naamiopukuun sonnustautuneena.

Ensimmäiseksi asiakkaakseen Matt ja Foggy saavat Karen Pagen (Deborah Ann Woll) tapauksen, jossa nuori nainen on syytettynä murhasta ja todisteet ovat melko kiistattomat. Matt havaitsee kuitenkin yliluonnillisten kykyjensä avulla, että nainen puhuu totta ja miehet ottavat keissin hoitaakseen. Saatuaan Karenin vapaaksi syytteistä nainen tulee kiitollisuudenvelassa asianajotoimiston työntekijäksi ja kolmikko alkaa tutkimaan kaupungissa puuhastelevan gangsteripomo Wilson Fiskin (mm. Full Metal Jacketin Pylenäkin tunnettu Vincent D'Onofrio) toimia. Tutkimusten lomassa raotetaan myös hahmojen menneisyyttä flashbackeilla sekä Daredevil joutuu toistuvasti vakuuttelemaan muille, että on rikollisten pahoinpitelyllään oikealla asialla eikä itse pahis.

En ole paljoa katsonut muita supersankareista tehtyjä TV-sarjoja, joten vertailu niihin on vaikeaa. Daredevil on kuitenkin synkkä, väkivaltainen ja K-16 on aivan ansaittu, sillä useassa jaksossa joku pahis kuolee brutaalilla tavalla. Ensimmäisellä kaudella on 13 jaksoa, seuraavasta kaudesta ei ole vielä tietoa mutta on ihme jos sellaista ei vielä joskus tehtäisi. Daredevil on ensimmäinen osa useasta suunnitellusta Marvel-aiheisista TV-sarjasta, jotka tulevat yhdistymään myöhemmin Defenders -nimisessä minisarjassa, joten lisää Daredeviliä on siis luvassa muodossa taikka toisessa. Tämän sarjan valtti oli erityisen näyttävät tomintakohtaukset ja olihan sarja muutenkin loistava, jos jaksojen vähäistä määrää ei lasketa. Suosittelen kuitenkin kaikille, vaikkei Daredevil tai supersankarit olisi entuudestaan tuttuja.

keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Hama-Terraria

Kun olet ollut kaksi tuntia ylitöissä, ulkona on alkanut taka-takatalvi ja pyöräilet kotiin räntäsateessa märissä vaatteissa, voiko mikään enää piristää mieltä? Kyllä näköjään voi, sillä postiluukusta oli tipahtanut parikin kirejekuorta ja vaikka olinkin etukäteen tietoinen näiden saapumisesta, niin erityisesti näiden sisällön näkeminen ilahdutti silti suuresti.

Hienot bloggauskolleegani ja ennenkaikkea Terraria-pelikaverini Nänni ja M454 tuntevat minut selvästi jo aika hyvin, sillä he olivat päättäneet ilahduttaa minua askartelemalla Hama-helmistä hienoja Terraria -hahmoja, jotka voi ripustaa magneeteilla esim. jääkaapin oveen. Hahmoina olivat pelin perushahmo kantamassa soihtua, jänis, meduusa ja pienen ihmettelyn ja pyörittelyn jälkeen tunnistin bumerangin/hikisukan muotoisen hahmon lepakoksi :-D Kaikki hahmot olivat todella hienosti tehtyjä ja vieläpä selvinneet posteljooni-Paten käsittelystä ehjinä perille.

Nämä Hama-helmillä tehdyt hahmot olivat senkin vuoksi hauska yllätys, että olen itsekin jo pidemmän aikaa haaveillut tekeväni näistä helmistä peliaiheisia hahmoja ja viimeksi sunnuntaina sainkin aiheesta vinkkejä kaveriltani. Nyt kun näin nämä upeasti tehdyt hahmot omien silmien edessä ja vakuutuin että näillä pystyy saamaan hienoa jälkeä, niin ehdottomasti lähtee helmitilaukset itselläkin menemään.

Iso kiitos siis Nännille ja M454:lle, teoksenne olivat todella upeita ja koristavatkin jo jääkaapin oveani ja ilahduttavat siellä käynneillä mikäli nyt vaan Terrarian peluultani kerkeän käymään syömässä... ;-D 

torstai 9. huhtikuuta 2015

Tarjous: Humble Weekly Bundle Tabletops


Nyt on (kai) kaikille lautapelien ja niiden tietokoneversioista tykkäävien onnenpäivä, sillä Humble Bundlen aiheena ovat tällä kertaa lautapelit. Myönnetään että itse tunnen kyseisistä peleistä vain Menolippu -pelin lautapeliversiona, mutta jospa noista muistakin on iloa ostajalle. Humble Bundlejen tuttuun tapaan saamiesi pelien määrä riippuu maksamastasi summasta ja tällä kertaa hintarappuset ovat seuraavat.

Maksamalla yhden dollarin saat pelit:
 • Small World 2 + DLC:t
 • Magnifico
 • Talisman Digital Edition + Frostmarch Expansion

Maksamalla sen sijaan 7.00 dollaria saat edellisten lisäksi pelit:
 • Catan: Creator's Edition
 • Ticket To Ride + DLC:t Europe, Switzerland, USA 1910 ja Legendary Asia
 • 100% Orange Juice + Syura & Nanako Character Pack

keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Pelattu: Rain

Kaivelin tässä muutama päivä sitten naftaliinista PS3-pelin nimeltä Rain, jonka olin ostanut joku aika sitten PS Storen alennusmyynneistä. Yksi syy pelin ostolle oli se, että kaverini Sansu (terveisiä vaan :-D) oli peliä kehaissut ja peli oli nettitiedon mukaan sopivan lyhyt tälläiselle hektisen internetajan ihmiselle, jolla ei ole enää mahdottomasti aikaa pitkille peleille.

Rain kertoo tarinan pojasta, joka katselee ikkunasta ulos sateeseen. Pihalla hän näkee näkymättömältä tytöltä vaikuttavan olennon, jonka hän erottaa vain päältä virtaavien vesipisaroiden ansiosta. Tyttö ei ole kuitenkaan yksin vaan häntä lähtee jahtaamaan myös näkymättömänä pysyvä hirviö. Pojassa on selvästi sisäistä sankaria ja hän lähtee seuraamaan kahta edellämainittua sen toivossa, että onnistuisi pelastamaan tytön. Pian poika huomaa kuitenkin olevansa itsekin näkymätön tässä muutoin öisessä, ihmisistä tyhjentyneessä ja ennenkaikkea sateisessa kaupungissa...

Peli etenee pojan kipitellessä putkijuoksuna ympäri katuja ja kiipeillen esteitä yli. Tarinaa kerrotaan viden metrin välein ympäristöön ilmestyvinä teksteinä, varsinaiset pelihahmot ovat mykkiä. Kadut ovat täynnä muutamaa eri sorttia olevia (tottakai näkymättömiä) hirviöitä ja näiden ohi pääseminen vaatii ahkeraa piiloutumista. Yleisin tapa piiloutumiselle onkin mennä katosten alle, jolloin hirviöt eivät näe poikaa vesipisaroilta, mutta tämä toimii valitettavasti myös toiseen suuntaan eli sateelta suojassa olevat hirviöt ovat piilossa pojalta. Jossain vaiheessa poika kuitenkin tavoittaa tytön ja tämän jälkeen peli muuttuu tiimityöksi, kun parivaljakko koittaa selvitä yhteistyöllä esteistä ja karaten hirviöitä.

Peli on erittäin tunnelmallinen, joskin välissä tuli olo että sitä tarinan kertomista ja paatostelua olisi voinut olla ehkä hieman vähemmän. Peli toistaa aika lailla myös itseään, tämä tuli mieleen ainakin siinä kun tyttö karkaa pojalta tai kun pelin päämonsteri hyökkää kimppuun sen miljoonannen kerran. Pelin kontrollit ovat todella yksinkertaiset ja pelaaja voi keskittyä täysin helppojen puzzlejen ratkaisuun, koska vihollisille ei yksinkertaisesti pärjää lähikontaktissa. Pelin graafinen ulkoasu ja tunnelma toi mieleeni pari vuotta vanhat pelit Journey ja Black Swan ja pienistä puutteistaan huolimatta kuuluukin erinomaisten ja halvalla saatavien PS3-pelien joukkoon, joten suosittelen kaikille.

tiistai 7. huhtikuuta 2015

Tarjous: Humble Indie Bundle 14Humble Bundlen pelipaketit eivät ole olleet kovinkaan kummoisia viime aikoina, mutta nyt siellä on taas kuitenkin pientä toivon pilkahdusta kun Humble Indie Bundle 14 marssii ostettavaksi. Tällä kertaa mukana ei ole (mielestäni) yksittäistä superhyvää peliä, mutta useampia "ihan ok" -tason pelejä kylläkin. Tuttuun tapaan saat pelejä sitä enemmän mitä enemmän maksat ja tällä kertaa hintarappuset ovat seuraavat:

Kun maksat vähintään yhden dollarin (0.95 euroa), saat pelit:

 • Pixel Piracy
 • UnEpic
 • Super Splatters

Kun maksat vähintään puolet keskiarvon maksetuista hinnoista (kirjoitushetkellä 5.30 dollaria), saat edellisten lisäksi pelit:

 • Outlast
 • Torchlight 2
 • La-Mulana
 • 140 (Lisätty 7.4.)
 • MirrorMoon EP (Lisätty 7.4.)
 • Contraption Maker (Lisätty 7.4.)

Kun maksat vähintään 10.00 dollaria (9.30 euroa), saat edellisten lisäksi vielä pelin:

 • Shadow Warrior Special Edition

sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Playstation Plussan huhtikuun pelit

Playstation Plus -palvelun huhtikuun pelit on nyt julkaistu ja pidemmittä puheitta 8. päivä ladattavaksi ilmaantuvat seuraavat pelit:

 • Never Alone PS4
 • Tower of Guns (PS4/PS3)
 • Aaru's Awakening (PS4/PS3)
 • Disnonored (PS3)
 • Killzone Mercenary (PS Vita)
 • MonsterBag (PS Vita)

Lähde:
http://blog.eu.playstation.com/2015/03/31/playstation-plus-april-dishonored-killzone-mercenary-never-alone

lauantai 4. huhtikuuta 2015

Tunnista videosta #6

Alkaa olemaan jo useampi kuukausi aiemmasta pelien tunnistusvisasta, joten mikäpä sen parempi tapa viettää flunssaista pääsiäispäivää kuin videoeditorin parissa. Tällä kertaa pelit ovat niin konsoleilta kuin PC:ltäkin, mutta painote on kuitenkin Playstation 3:n puolella. 

 Vanhaan tuttuun tapaan visan ideana on joko tietää tai arvata, mistä pelistä kullakin kerralla on kyse. Lisään aivan loppuun oikeat vastaukset piilotettuna, jotta voit halutessasi tarkastaa ne. Näet piilotetut tekstit maalaamalla vastausalueen hiirellä. Älä paljasta oikeita vastauksia kommenttiosiossa muille lukijoille, mutta muuten kaikenlainen muu kommentointi kuten montako meni oikein, oliko liian helppo/vaikea jne on täysin sallittua. Onnea/taitoa visaan! :)
Videon laatua ja kokoa voi säätää oikean alanurkan painikkeista.


Vastaukset:

1. Little Big Planet 2 (PS3)
2. Tomb Raider Anniversary (PS3)
3. Terraria (PC)
4. Dead Island Epidemic (PC)
5. Deadly Premonition (PS3)

perjantai 3. huhtikuuta 2015

Kirpputorit: Judgeman Trilogy


Viimeisimmistä käytettyjen pelien tai leffojen esittelyistä on taas vierähtänyt hieman aikaa, mutta nyt on taas tehty muutamia löydöksiä ja ajattelin esitellä ne. 

Ensimmäinen hankinta ei ole varsinaisesti kirpputorilta vaan Facebook -yhteisön huutokaupasta ostettu, mutta koska kyseessä on kuitenkin käytetty peli niin lasken sen näihin mukaan. Kyseessä on siis alkuperäisen 8-bittisen Nintendon peli Megaman 3, jonka hinnaksi muodostui 37 euroa + postikulut. Kyllähän tämä peli löytyi entuudestaan jo sekä Wii U:n että 3DS:n Virtual Consolessa, mutta pitäähän se nyt Megaman -pelit omistaa myös fyysisinä kappaleina ihan keräilymielessä ;-D

Elokuvapuolta edustaa puolestaan Kuopion Citypörssistä 4 eurolla löydetyn Dredd -leffan DVD-versio. Judge Dreddit ovat minulle entuudestaan suht tuntemattomia, mutta olen kuullut että tämä versio olisi hyvä ja vielä parempi kuin se aiemmin julkaistu Sly Stallonen tähdittämä osa.

Pelien kirpparilöydöksiä edustaa myöskin Citypörssistä löydetty Tomb Raider Trilogyn PS3-versio, jonka löysin noin 15 eurolla. Muistaakseni tätä trilogyä myytiin myös joskus aikoinaan samaan hintaan CDON.COM:ssa, mutta en tuolloin älynnyt ostaa peliä ja jälkikäteen harmitti. Kokoelma sisältää siis Tomb Raider -pelisarjan ensimmäisen rebootin kolme osaa eli uusioversion ensimmäisestä pelistä nimeltä TR Anniversary sekä Legend ja Underworld.