keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Pelattu: Batman - Arkham City

Batmanin edesottamuksista kertova Arkham -pelisarja nauttii suuren yleisön suosiota. Erinomaisuudestaan huolimatta olin tähän asti pelannut kyllä ensimmäisen osan Arkham Asylumin (pariinkin otteeseen) läpi, mutta Arkham City oli jäänyt useammallakin pelikerralla kesken. Nyt ajattelin ottaa itseäni niskasta kiinni ja vääntää pelin vaikka hampaat irvessä loppuun saakka, sillä ei tuo pelien backlogi itsestäänkään hupene.

Arkham City jatkaa tapahtumia vuosi Asylumin jälkeen. Edellisen pelin mielisairaala ja Blackgaten vankila on lopetettu ja näiden asukkaat siirretty asumaan suljetulle slummialueelle, jota kutsutaan Arkham Cityksi. Tällä alueella rötöstelijät saavat elellä miten lystäävät, kunhan eivät koita paeta muualle Gothamiin. Bruce Wayne sattuu käyskentelemään enemmän tai vähemmän sattumalta AC:n lehdistötilaisuudessa, kun pahat miehet kaappaavat hänet ja heittävät vankilan sisälle muiden vankien joukkoon. Pian hänen alteregonsa Batman onkin jo kumipuvussaan selvittelemässä Jokerin, Pingviinin ja muiden sisällä olevien superrikollisten juonia sekä sitä, että mikä on paikan johtajan Hugo Strangen pahaaenteilevältä kuulostava pian käynnistyvä Protocol 10.

Edellistä peliä pelanneille AC on hyvinkin tuttua huttua. Batmanin kontrollit ovat samanlaiset, samoin pelin graafinen ulkoasu ja varusteet. Suurin ero tulee siitä, että AA:n rajoitetut ympäristöt ovat vaihtuneet vapaassa ympäristössä temmeltämiseen ja Batman voi liikkua vaikka heti pelin alussa pelialueen laidalta toiselle. Tässä on toki hyvät ja huonot puolensa, mutta itse en päätynyt ainakaan harhailemaan turhaan ympäristössä koska seurasin tällä kertaa aikalailla orjallisesti vain pääjuonen tehtäviä. Vapaassa ympäristössä eteneminen on pääasiassa kiinni vain siitä, että mitä Bat-varusteita lepakkomiehellä on käytössä ja näitä keräillään mukaan yksi kerrallaan seikkailun edetessä, minkä jälkeen pääsy uusiin rakennuksiin taas aukeaa.


Ympäristö on pullollaan Batmanille vihamielistä väestöä ja näiden kanssa interaktiivinen toiminta onkin Arkham-pelien suola. Yön pimeydessä liikkuja kun Batman on, niin puolet pahiksista käydään nappaamassa tajuttomaksi vetämällä tätä jollain tapaa höplästä sekä taakse hiippaillen ja loppuja vedetään turpiin suoremmalla toiminnalla. Ja voi pojat miten taiteellista toimintaa ne tappelut sitten ovatkaan, pahiksien pataan mätkiminen on sekä hauskaa että näyttävää. Batmanilla on tappeluissa neljä perusliikettä, joita yhdistelemällä suuremmankin lauman pahansuopia miehiä saa katukiveykseen. Yhdellä näppäimellä hakataan, toisella puolustaudutaan lähestyviltä hyökkäyksiltä, kolmannella tehdään väistöhypyn ja neljännellä heilautetaan viittaa niin, että vastustaja pökertyy muutamaksi sekunniksi. Kun Batmanin kimpussa on kymmenen pahista yhtäaikaa ja jokaiseen pitää käyttää erilaisia taisteluniksiä, tulee onnistuneesta tappelusta melkoisen hienoa toimintabalettia. Voitettuaan tappelut Batman saa kokemuspisteitä, joilla hän voi hankkia sitten lisätaitoja varusteisiinsa.

Pelin pääjuoni tarjoaa viihdyttävää toimintaa alusta loppuu pidemmäksi toviksi. AC:ssa ei tarvitse tyytyä pelkästään Batmanilla seikkailuun vaan välillä päästään seikkailemaan myös Kissanaisella. Lisäksi jos intoa riittää, löytyy pelistä paljon myös sivutehtäviä sekä keräiltäviä salaisuuksia sekä avattavia lisäkenttiä ja haastetehtäviä. Pääpelin loputtua pelasin vielä Harley Quinn's Revenge -DLC:n joka tarjoaa paitsi pitkähkön tehtävän jossa pitää soluttautua Harleyn tukikohtaan, myös Robinin pelattavaksi hahmoksi. Kaikenkaikkiaan peli (tai no sen GOTY-versio) sisältää todella paljon puuhasteltavaa.

Loppusanoina voin sanoa, että Arkham City oli todella viihdyttävä peli ja suosittelen sen pelaamista kenelle tahansa, jota kiinnostaa hyvät toiminnalliset seikkailupelit. Suosittelen pelaamaan kuitenkin Arkham Asylumin ensin, sillä se on mielestäni vielä tätä Cityäkin parempi peli.

sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Pelattu: Zombie Army Trilogy

Blogissani on ollut viime aikoina hieman hissumpaa, joten rikotaan hiljaisuus pelin esittelyllä. Olen pelannut aiemminkin Sniper Elite V2:ta ja alkuperäistä Nazi Zombie Armya, mutta nyt rutistettiin Zombie Army Trilogy Nännin ja M454:n kanssa loppuun saakka. Kyseessä on eräänlainen kokoelmapaketti, joka sisältää parannetut versiot alkuperäisistä Nazi Zombie Army -peleistä sekä viitisen kappaletta uusia kenttiä, jotka kurovat "tarinan" umpeen. 

Zombie-invaasion perustellaan tällä kertaa sillä, että Hitler on häviämässä sotaa ja viimeisenä tekonaan herättää elävät kuolleet aiheuttamaan härdelliä. Nazi Zombiet ovat eräänlainen aivot-narikkaan spin-off Sniper Elite -peleistä. Siinä missä Sniper Eliteissä hiippaillaan, piileskellään ja tehdään tappoja mahdollisimman vaivihkaan, Nazi Zombieissa lähestymistapa on juuri päinvastainen. Tässä pelissä hyökätään suoraan tyhmänä lähestyvien vihollislaumojen keskelle, pyritään ampumaan mahdollisimman monet zombiet pääosumilla, lähelle pääsevät lähiaseilla ja maahan kaatuneet tallataan saappaalla muusiksi. Pääosumat ovat ehdoton must, koska muutoin elävä kuollut nousee uudestaan riesaksi.

Jokainen tämän trilogian peleistä koostuu viidestä kentästä eli pelattavaa on paketissa yhteensä 15 tehtävää. Jokainen tehtävä koostuu puolestaan muutamasta lyhyemmästä osiosta, joiden välissä olevissa turvahuoneissa voi paitsi hengähtää hieman, myös vaihtaa aseistusta ennenkuin seuraava koetus taas alkaa. Viholliset ovat suurimmaksi osaksi hitaasti löntysteleviä perusjamppoja, joissa suurin haaste on osua näiden puolelta toiselle heiluviin päihin. Muita eläviä kuolleita ovat mm. vierelle juoksevat ja sitten räjähtävät kamikaze-zombiet, katoilta toisille hyppivät tarkkuuskiväärillä ampuvat zombiet sekä etenkin aloittelevien pelaajien kauhut - konekiväärillä varustetut eliitti-zombiet jotka lähestyvät kokoajan tulittaen ja putoavat alas vasta noin 15 pääosuman jälkeen. Usein kenttien lopussa käydään vielä suurempia taisteluita, joissa vastassa on satojen normizombieiden lisäksi vielä joku erikoisempikin körmy.

Pelin tarjoama haaste on aika hyvin säädettävissä eri vaikeustasosäätimillä. Vihollisten määrän voi säätää esim. pelaajien lukumäärän mukaan. Tämä saattaa aiheuttaa erityisesti useamman pelaajan voimin pelatessa sen, että pian zombielaumat tukkivat ainoan tien turvalliselle alueelle, joten jo hyvissä ajoin liikkuva pelityyli on erittäin suositeltavaa. Aseiden realistisuuden laittaessa tappiin ampuessa pitää huomioida tuulen voimakkuuden, panoksia on vähemmän jne, mutta tällä kertaa pelasimme "vain" keskimmäisellä realistisuudella kolmesta ja siinäkin olimme jo monessa vaiheessa pulassa :-D Pelissä voi valita aseet makunsa mukaan. Kiikarikiväärit ovat saman tehoisia, mutta erot ovat mm. tähtäimessä sekä ampumisnopeudessa. Lähiaseina on erilaisia konekivääreitä ja hätäapuna vielä pistooleitakin. Räjähteinä löytyy ainakin käsikranaatteja, miinoja, ansalankaan yhdistettyjä räjähteitä sekä isomman räjähdyksen aiheuttavia dynamiittejä, jotka pitää kuitenkin erikseen ampua aiheuttaakseen räjähdyksen. Myöhemmin pelissä on käytössä joukkojen harventamiseen myös kiinteitä konekivääripesäkkäeitä, joita pelaajat voivat käyttää.

Peli oli mielestäni erittäin viihdyttävä, vaikka toistikin hieman itseään. Moninpeli on tässä ehdoton ihan jo sen vuoksi että toinen voi herättää vielä kaatuneet kaverit. Mitä useampi, sitä parempi. Peliltä ei kannata odottaa mitään kovinkaan syvällistä, mutta jos sniputtelu ja satojen zombieiden lahtaaminen kiinnostaa, niin suosittelen peliä ehdottomasti.

torstai 24. syyskuuta 2015

Nintendo 3DS XL Circle Pad Pro -arvonta suoritettu

Viime viikolla sain kaverilta Nintendon 3DS XL -käsikonsolin lisälaitteen Circle Pad Pro, jolla laitteeseen saamuutamia lisänäppäimiä tärkeimpänä oikea analogitatti. Itse en laitetta kuitenkaan tarvitse (koska New 3DS XL -laitteessani kyseiset nappulat jo löytyvät), joten päätin pistää laitteen arvottavaksi ja voittaja nappaa laitteen omakseen.

Tällä kertaa arvontaan osallistujia ei ollut kovinkaan paljoa, mutta se oli tavallaan odotettavaa koska monellakaan tuota käsikonsolia ei löydy. Tärkeintä kuitenkin on että Circle Pad Pro pääsee hyvään ja rakastavaan uuteen kotiin. Let the arvonta begin!


Tällä kertaa voittajaksi selviytyi taidolla ja ehkä pienellä tuurillakin TADAA LeeviLotta! Erittäin paljon onnitteluja voitosta ja tottakai kiitokset myös muillekin osallistujille :) Laitan viestiä laitteen toimittamisesta tuonne ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

torstai 17. syyskuuta 2015

Arvonta: Nintendo 3DS XL Circle Pad Pro

Omistatko Nintendon käsikonsolin 3DS XL? Puuttuuko laitteestasi oikea analogitatti ja yläreunasta muutamat etusorminäppäimet? Ei huolta sillä nyt sinulla on mahdollisuus saada itsellesi Circle Pad Pron.

Toverini koki oman (toimivan) laitteensa joutilaaksi hankittuaan New 3DS XL:n, joten lahjoitti lisälaitteensa minulle. Koska itsellänikään ei löydy tuota DS-laitteiden aiempaa versiota, niin päätinpä antaa minäkin tämän eteenpäin ja sen meinaan tehdä arvonnan muodossa. Ilmoita siis nimesi tähän postaukseen kommenttina jos olet kiinnostunut laitteesta niin olet mukana arvonnassa. Suoritan arvonnan aiemmin tutulla tavalla vaikkapa keskiviikkona 23.9. kello 18:00 mennessä ilmoittautuneiden kesken.

Red Alert 2 (ja Theme Hospital) ilmaiseksi


Originissa on ollut Talo Tarjoaa -kampanja, jossa he antavat aina parin kuukauden välein jonkun hieman vanhemman (joskin hyvän) pelin ilmaiseksi. Tällä kertaa tarjolla on legendaarisen Command & Conquer -pelisarjan osa Red Alert 2. Itsellä on kyseisestä pelistä lämpimät muistot, kaverin kanssa tuli useamman vuoden aikana pelattua tätä peliä yhteistyöpelinä tietokonevastustajia vastaan ja hauskaa oli. Suosittelen peliä siis varauksetta.

Kirjoitushetkellä Originilla on kuulemma hetkellisiä ongelmia ja Red Alert 2:n saamisessa joutuu hieman odottamaan. Sillä aikaa he antavat kuitenkin toisen legendaarisen pelin eli Theme Hospitalin, jos se sattui jäämään hankkimatta aiemmasta Talo Tarjoaa -kampanjasta. RA2:kin tulee kuitenkin tarjolle vielä myöhemmin.

keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Amnesia The Dark Descent ilmaiseksiEilen oli aikomus mainita tästä, mutta unohtui sitten Humble Bundle -mainostusten ja blogin ulkopuolisten puuhastelujen tiimellyksessä (kiitos M454:lle muistutuksesta). Amnesia The Dark Descent on nyt ilmaiseksi ladattavissa Steamista. Tarjous on voimassa vain rajoitetun ajan (keskiviikko 10AM PST eli tuo lienee 20:00 Suomen aikaa?), joten kannattaa käydä vielä pikaisesti nappaamassa itselle jos sattuu jostain käsittämättömästä syystä puuttumaan omista pelikokoelmista.

Suora linkki pelin esittely ja lataussivulle:
http://store.steampowered.com/app/57300

P.S. Tähän loppuun vielä häpeilemätön mainostus: Muistakaahan seurata blogin FB-sivua, koska siellä puolella tulee julkaistua paljon myös sellaista hieman ex-temporempaa materiaalia, joka ei eksy tänne blogin puolelle.

https://www.facebook.com/pages/Mikkoakin-Kiinnostaa/1615692348715200

tiistai 15. syyskuuta 2015

Tarjous: Humble Total War Bundle


Itselleni Total War -pelisarja on tuntemattomampi tapaus, mutta jos sinua kyseinen sarja kiinnostaa niin nyt olisi Humble Bundlessa kyseiset pelit halvalla. Vanhaan tuttuun tapaan saamiesi pelien määrä riippuu maksamastasi summasta ja tällä kertaa "rappuset" ovat seuraavat.

Maksamalla yhden dollarin (0.85 euroa) saat pelit:
 • Medieval 2: Total War Collection
 • Viking: Battle for Asgard
 • Shogun: Total War Collection
 • Total War: Rome Original Soundtrack
 • Totat War: Arena Beta Access Key
 • Exclusive Total War: Warhammer Illustrated Campaign Map
 • Total War Battles: Kingdom
 • Total War eBooks
Maksamalla yli keskiarvon maksetuista summista (kirjoitushetkellä 5.70 dollaria/5.10 euroa) saat edellisten lisäksi pelit:
 • Medieval: Total War Collection
 • Empire: Total War Collection
 • Total War: Arena
 • alennuskuponki Humble Storeen
 • tähän lisätään vielä sisältöä 22.9.
Maksamalla 15.00 dollaria/13.30 euroa saat edellisten lisäksi pelit:
 • Total War: Rome 2 + Wrath of Sparta + Caesar in Gaul + Nomadic Tribes + Pirates and Raiders
Maksamalla 30.00 dollaria/26.60 euroa saat edellisten lisäksi:

 • Bumble Total War Bundle T-paita

  tiistai 8. syyskuuta 2015

  Tarjous: Humble Tom Clancy Bundle


  Oletko aina haaveillut pääseväsi pelaamaan Tom Clancyn Rainbow Six ja Splinter Cell -pelejä? Nyt voit toteuttaa toiveesi ja suunnata Humble Bundlen sivulle, sillä nyt siellä on Tom Clancyn tunnetuihin pelisarjoihin keskittyvä bundle ja halavalla lähtevät. Pelit vaativat Uplay -pelialustan. Tuttuun tapaan saamiesi pelien määrä riippuu aiva maksamastasi summasta ja tällä kertaa hintarappuset menevät seuraavalla lailla.

  Jos maksat vähintään dollarin (n.0.85 euroa), saat seuraavat pelit:
  • Rainbow Six
  • Rainbow Six 3 Gold
  • Rainbow Six Vegas
  • Splinter Cell Chaos Theory
  • Ghost Recon
  • Rainbow Six Siege Multiplayer Beta

  Jos maksat vähintään keskiarvon maksetuista summista (kirjoitushetkellä n. 6.90 dollaria eli n. 6.20 euroa), saat edellisten lisäksi pelit:
  • Rainbow Six Vegas 2
  • Splinter Cell Conviction
  • Splinter Cell
  • Splinter Cell Double Agent (lisätty 8.9.)
  • Endwar (lisätty 8.9.)

  Jos maksat vähintään 10.00 dollaria eli n. 8.50 euroa, saat edellisten lisäksi pelit:
  • Splinter Cell Blacklist
  • Ghost Recon Future Soldier

  Jos maksat vähintään 75.00 dollaria eli n. 67.00 euroa, saat edellisten lisäksi pelit:
  • Rainbow Six Siege Pre-Order
  • Rainbow Six Siege T-shirt
  • 66% alennuskuponki Humble Storeen