maanantai 30. marraskuuta 2015

Joulun pelikysymykset


Lil'n'Yellow sai Ragequit -blogissa idean, että hän vastailee joulun ihmettä odotellessaan 30 peliaiheiseen kysymykseen. Ajatus oli mielestäni niin loistava, että jäi suorastaan harmittamaan, että miksen itse keksinyt tätä :-D Reiluna tyyppinä Lil lupasi olla ilmoittamatta poliisille, jos kopioin samat kysymykset oman blogin puolelle, joten tässä sitä nyt sitten ollaan :)

Jotta homma ei menisi ihan 100% plagioinniksi, niin suomensin sentäs kysymykset ja tein näitä postauksia varten "hienon" "jouluisen" kuvituskuvan :D Tulevina päivinä pääsette siis luulemaan vastaukset omalta osaltani alla mainittuihin kysymyksiin.

Päivä 1 - Ensimmäinen videopelisi
Päivä 2 - Lempi pelihahmosi
Päivä 3 - Peli, joka ei ole saanut ansaitsemaansa arvostusta
Päivä 4 - Salainen pahe -pelisi
Päivä 5 - Pelihahmo, johon samaistut eniten
Päivä 6 - Inhottavin pelihahmo
Päivä 7 - Suosikki pariskunta peleissä
Päivä 8 - Paras soundtack peleissä
Päivä 9 - Surullisin kohtaus peleissä
Päivä 10 - Paras pelattavuus
Päivä 11 - Suosikki pelijärjestelmä
Päivä 12 - Peli, jota kaikkien pitäisi pelata
Päivä 13 - Peli, jota olet pelannut yli 5 kertaa
Päivä 14 - Nykyinen tai viimeisin peliaiheinen taustakuvasi
Päivä 15 - Peli, jossa parhaat välianimaatiot
Päivä 16 - Suosikkipahis
Päivä 17 - Suosikkisankari
Päivä 18 - Kuva pelin ympäristössä, jossa mieluusti asuisit
Päivä 19 - Suosikkigenre. Peli, jossa paras tarina
Päivä 20 - Pelin jatko-osa, johon petyit
Päivä 21 - Peli, jossa on ollut parhaimmat grafiikat
Päivä 22 - Suosikki klassinen peli. Peli, jota meinaat pelata lähiaikoina
Päivä 23 - Paras ääninäyttely. Eeppisin kohtaus pelissä
Päivä 24 - Suosikki pelin kehittäjä. Peli josta et uskonut pitäväsi, mutta aloitkin pitämään paljonkin. Mielestäsi kaikkien aikojen paras peli.

perjantai 27. marraskuuta 2015

Tarjous: Black Friday 2015


Muistakaahan että tänään on Black Friday eli kannattaa aktiivisesti seurata erilaisia tarjouksia sekä netti- että oikeissakin kaupoissa. Tapahtuma on alunperin jenkeistä lähtöisin oleva sittemmin myös osittain Suomeenkin levinnyt tapahtuma, jossa yhden päivän aikana käynnissä on ennennäkemättömiä tarjouksia. Osa tarjouksista on voimassa tosin vain muutamia tunteja tai sitten myyntierät ovat rajalliset, joten kannattaa pitää kiirettä jos kiinnostava tarjouksia löytyy.

Itselläni tämä päivä menee suurimmaksi osaksi töissä, enkä kerkeä siis todennäköisesti ilmoittelemaan yksittäisten tuotteiden tarjouksista. Ajattelinkin siis linkata tähän vain tarjoussivustojen osoitteita, josko itse löytäisitte sieltä itseänne kiinnostavia tuotteita. Voin kyllä _pyrkiä_ mainitsemaan joitakin hyviä tarjouksia myös Blogin Facebook-sivulla jos vain kerkeän, mutta tämä riippuu ihan omista tämänpäiväisistä kiireistäni että kerkeänkö.

Tarjouksia kannattaa kuitenkin katsella mm. seuraavilta sivuilta:


(Päivitetty 27.11. kello 5:50)

torstai 26. marraskuuta 2015

Tarjous: Humble Weekly Bundle Team 17 The ThreequelSe olisi taas torstai ja uutta Humble Bundlea pukkaa. Tällä kertaa vuorossa on erityisesti itseäni miellyttävä bundle, sillä Team 17 -firman matomaiset tuotokset ovat olleet yhtiä lempipelejäni aina ensimmäisestä osastaan alkaen. Wormsit ovat loistavaa viihdettä kaveriporukalla niin saman koneen kuin nettiyhteyksien välityksellä ja kyllähän niitä nettipelejä voi myös tuntemattomienkin kanssa pelata. Itse bundlessa tuttuun tapaan saat pelejä sen mukaan paljonko maksat pelipaketista rahaa. Tällä kertaa hintarappuset ovat seuraavat.

Jos maksat vähintään yhden dollarin (n. 0.85 euroa), saat:
 • Worms
 • Worms Crazy Golf
 • Alien Breed: Trilogy
 • Light
 • Worms Armageddon

Jos maksat vähintään keskiarvon niitä mitä muut ihmiset ovat maksaneet (kirjoitushetkellä noin 8.80 dollaria eli 8.30 euroa), saat edellisten lisäksi:
 • Worms Revolution GOLD
 • Worms Reloaded
 • Flockers
 • Schrödinger's Cat and the Raiders of the Lost Quark

Maksat vähintään 12.00 dollaria (n. 11.35 euroa) saat edellisten lisäksi:
 • Worms Clan Wars 4-Pack
 • LA Cops
 • Beyond Eyes

Maksat vähintään 70.00 dollaria (n. 66.00 euroa) saat edellisten lisäksi:
 • Team 17 Legacy Collection

Tarjous: Steamin syysale


Nyt alkoi taas Steamin kauan odotettu tarjousputki eli loppuvuoden alennusmyynnit. Ensimmäisenä vuorossa on syysale, jolla lämmitellään kansaa ennen toivottavasti suurempaa tapahtumaa eli joulualeja. Tämä nyt alkanut syysale tulee kestämään 1.12. kello 20 Suomen aikaa asti.

Tällä kertaa Steamin alennusmyynnit ovat muuttuneet hieman, sillä enää luvassa ei ole päivän tarjouksia eikä myöskään muutaman tunnin välein vaihtuvia pika-aleja. Kaikki tarjoukset ovat näkyvillä koko alennusmyynnin ajan eikä muutoksia pahemmin tule. Tästä muutoksesta johtuen en tule päivittelemään tätä postausta aiempien vuosien tapaan pitkin viikkoa, vaan laitan heti alkuun mielestäni kiinnostavimmat tarjokset ja that's it. Saatan toki päivittää kuitenkin listaa, jos huomaan Steamin kaupan syövereistä jotain yllätyspelejä, kaikki tarjouksethan kun eivät ole näkyvillä etusivulla.

(Päivitetty 26.11. kello 23:30)

Tällä kertaa kannattaa huomioida mm. seuraavat tarjoukset:

 • Company of Heroes Franchise Edition, 20.50
 • Sid Meier's Starships and Civilization: Beyond Earth, 18.50 euroa
 • Cities: Skylines, 14.00 euroa
 • Life Is Strange Complete Season (Episodes 1-5), 13.40 euroa
 • Fallout 3 Game of the Year Edition, 6.80 euroa
 • Fallout: New Vegas Ultimate Edition, 6.80 euroa
 • Tom Clancy's Franchise Pack, 32.50 euroa
 • Shadowrun Triple Pack, 14.00 euroa
 • 3D Realms Anthology - Steam Edition, 9.25 euroa
 • Rocket League, 14.00 euroa
 • Wolfenstein: The New Order, 7.50 euroa
 • Saints Row: The Third, 3.75 euroa
 • Saints Row IV: Game of the Century Edition, 6.00 euroa
 • Saints Row: Gat out of Hell, 5.10 euroa
 • South Park: The Stick of Truth, 7.50 euroa
 • Borderlands: The Pre-Sequel + Season Pass, 21.00 euroa

keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Playstation Plussan joulukuun pelit

Samalla kun PC-pelaajia hemmotellaan Steamin syysalella, niin ei Playstation -pelaajienkaan tarvitse jäädä nuolemaan aivan täysin näppejään. Playstation Plus -palvelun joulukuun ilmaispelit ovat nyt nimittäin julkistettu ja pelit ovat ladattavissa PS Storesta heti kuukauden ensimmäisestä päivästä lähtien. Tällä kertaa luvassa ovat seuraavat pelit:

 • Gauntlet: Slayer Edition (PS4)
 • King's Quest - Chapter 1: A Knight to Remember (PS4)
 • Far Cry 3 Blood Dragon (PS3)
 • SSX (PS3)
 • Rocketbirds Hardboiled (PS Vita)
 • Freedom Wars (PS Vita)

Lähde:

sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Steamin syys- ja joulualen ajankohdat ilmoitettu


Steamin jouluale on yksi vuoden odotetuimmista tapahtumista pelitarjousrintamalla. Nyt Valvelta on varmistettu tieto, että tämän vuoden Steamin syys- ja talvialet ovat jo aivan nurkan takana. Syysale alkaa niinkin syksyiseen aikaan kuin 25.11. ja kestää 1.12. saakka. Jouluale alkaa puolestaan aivan joulun kynnyksellä eli 22.12. ja kestää 4.1. saakka.

Tarjouskampanjoihin tulee tällä kertaa muutoksia. Pelien hinnat ovat koko kampanjan ajan kiinteät eli samat hinnat pysyvät voimassa alusta loppuun. Ei siis päivän tarjouksia eikä muutaman tunnin välein vaihtuvia flash. Kaikkia (mukaanlukien minä) tämä ei välttämättä ilahduta, koska yksi Steamin joulualejen hauskuus on juuri seurata sivustoa, josko sieltä sattuisi bongaamaan vielä paremman tarjouksen. Noh, näillä mennään ensi keskiviikosta lähtien...

Lähde:

torstai 19. marraskuuta 2015

Resident Evil Revelations 2 Episode One ilmaiseksiKaikki pelaajat varmasti tietävät Resident Evil -pelisarjan ainakin nimeltä ja suuri osa myös sen, että pelisarjalla on oma spin-off Resident Evil Revelations. Pelit koostuvat episodeista ja mainosmielessä Capcom onkin päästänyt Resident Evil Revelations 2:n ensimmäisen episodin ilmaiseksi jakoon, joskin tämä koskee vain Pleikkari- ja Xbox-versioita. Siitä ei ole tarkempaa tietoa, onko tarjous pysyvä, jo mennyt vai tiettyyn päivään asti, joten käyppäs konsolisi kauppapaikassa tsekkaamassa nopeasti ja nappaa talteen. Kiitokset tästä uutisvinkistä M454:lle!

Tarjous koskee valitettavasti vain konsoliversioita ja PC-residenttiä ei ole laitettu jostain syystä ilmaiseksi jakoon. Itselläni sattuu olemaan kuitenkin yksi kappale tätä ensimmäistä episodia ylimääräisenä ja olen valmis luopumaan siitä ensimmäiselle sitä haluavalle seuraajistani. Jos siis haluat episodin itsellesi, huikkase tähän postaukseen kommenttiosiossa niin laitan sen nopeimmalle. Jos et ole kaverilistoillani Steamissa tai Facebookissa, jätä samalla myös sähköpostiosoite jotta voin tavoittaa sinut omaisuuden vaihtoa varten.

maanantai 16. marraskuuta 2015

Pelattu: Sly Raccoon HD

Itse kuulun siihen pelaajakuntaan, joka on tutustunut Playstationin legendaarisiin pelisarjoihin vasta reilusti jälkijunassa. Näiden ohittamieni pelisarjojen joukossa ovat mm. Sly Raccoonit, mutta onneksi nämä kolme peliä julkaistiin pari vuotta sitten HD remasteroituna trilogiana. Postimiesten lakkoilujen vuoksi alkoi vaikuttamaan uhkaavasti siltä, etten saisi Fallouttiani lomani aikana, niin päätinpä sitten ottaa odotellessa käsittelyyn ensimmäisen Sly-pelin.

Sly on Pariisissa asusteleva pesukarhu, joka on kunnostautunut sukunsa tapaan varkauksien saralla. Suvun ammattisalaisuudet ovat nidottuna Thievius Raccoonus -nimiseen käsikirjaan, jonka kuitenkin Fiendish Five -niminen rikoskopla varastaa Slyn ollessa vielä lapsi. Nyt aikuisuuden partaalla Sly päättää lähteä ystäviensä Bentley -kilpikonnan ja Murray -virtahevon kanssa koplan perään aikomuksenaan noutaa suvun käsikirja takaisin ja toverusten matka viekin kolmikon ympäri maailmaa piiloutuneiden rosvopomojen viiteen tukikohtaan.

Nämä tukikohdat on jaettu kentät yhdistävään aula-alueeseen sekä varsinaisiin tehtäväalueisiin, joista tarkoituksena on hakea avain. Kun tarpeeksi monta avainta on kerätty, aula-alueelle avautuu reitti eteenpäin ja lopulta pomohuoneeseen, jossa Fiendish Fiven jäsentä vedetään kuonoon.

Itse pelaaminen on pääosin perinteistä 3-ulotteista tasohyppelyä. Sly juoksentelee ympäri sarjakuvamaisia tasoja, välttelee vihollisia ja näiden virittämiä ansoja ja keräilee kolikoita. Sauvallaan varkaamme voi tintata vihollisia sekä käyttää koukkuna kiipeilyssä. Koska varas on, tietyissä paikoissa Sly voi käyttää varastaitojaan eli useimmiten hiippailla seinien vieruksia pitkin päästäkseen kuilujen toiselle puolelle. Lisäksi kun Sly saa kerättyä kentästä kaikki pullot, saa hän lukitusta kassakaapista uusia helpottavia (joskaan ei pakollisia) taitoja.

Peli on sarjakuvamaisen grafiikan ja dialogien perusteella suunnattu hieman nuoremmalle väelle, mutta ihan hyvää viihdettä se oli myös tälläiselle vanhemmalle herrasmiehelle, esim. hiippailua kuvaavat ääniefektit toivat hymyn omillekin huulille. Itse kentät ovat suhteellisen helppoja, mutta vaikeustasoa nostaa hieman kuolemat yhdestä osumasta (kahdesta jos olet saanut hevosenkengän). Pientä vaihtelua tasohyppelyyn tuovat myös minipelit, joissa ajellaan kilpaa pakettiautolla tai annetaan suojatulta Murrayn tai Slyn hiippaillessa tukikohdassa. 

Kyllähän jotkut kohtaukset aiheuttivat useampiakin uudelleenyrityksiä ja voimasanojen lentämistä, mutta pääosin peli oli kuitenkin sopivan vaikea ja viihdyttävä ainakin pienemmissä erissä. Suosittelenkin peliä siis kaikille ehkä hieman lapsekkaiden tasohyppelypelien ystäville.

perjantai 6. marraskuuta 2015

Katsottu: Harjoittelija ja Yksin Marsissa 3D

Nyt alkoi taas uusi loma joka kestää puolitoista viikkoa. Saamme töiden kautta etuseteleitä joilla voi kustantaa mm. elokuvakäyntejä ja kun nämä menevät vanhaksi nyt vuoden vaihteessa, niin ajattelinpa pitää sellaisen kunnon leffateatterissa ravaamisloman. Ensimmäisenä lomapäivänä kävin katsomassa kaksi elokuvaa ja tulevina päivinä lisää, kunhan näytökset osuvat sopiville hetkille.

Ensimmäisenä elokuva oli Robert De Niron ja Anne Hathawayn tähdittämä draamakomedia Harjoittelija (The Intern). Ben Whittakerilla (De Niro) on vaikeuksia saada eläkepäiviään kulumaan ja pääseekin mukaan Jules Ostinin (Hathaway) menestyksekkääseen nettikauppafirmaan eläkeläisharjoittelijaksi. Ben on aivan ulalla nykyvillityksistä, mutta pääsee kuitenkin avuliaisuutensa ja herrasmiesmäisyytensä vuoksi pian työntekijöiden ja lopulta myös Julesin suosioon. 

Rehellisesti sanoen olin etukäteen elokuvaa kohtaan todella skeptinen - ajatus menneiden vuosien menestysnäyttelijästä laitettuna vanhuudenpäivillään eläkeläiskomediaan ja kun mukana on vielä Hathaway joka ei ole mikään lempinäyttelijäni, niin voiko tästä hyvää tulla? Kyllä näköjään voi. Vaikka tämä komedia ei aiheuttanutkan suuria naurunremakoita, se ei myöskään koittanut naurattaa mitenkään väkisin tai niin että olisi tarvinnut kokea myötähäpeää. Kokonaisfiilikset elokuvasta jäivät erittäin positiivisiksi ja suosittelen leffa leppoisten elokuvien ystäville.

Toinen elokuva oli 3D-versio Yksin Marsista (The Martian), jossa Matt Damon on astronautti Mark Watney. Heidän miehistö on tutkimusmatkalla Marsissa kun paikalle ilmaantuu yllättäen hirmumyrsky. Sattuu onnettomuus ja muu miehistö tekee oletuksen että Watney on menehtynyt ja lähtee paluumatkalle ilman häntä. Todellisuudessa mies on kuitenkin elossa ja vaikka planeetalla onkin jäänyt hieman retkikunnan varusteita ja ruokaa, uhkaavat nämä loppua pian. 

Tätä leffaa kohtaan minulla oli puolestaan myönteiset ennakko-odotukset, sillä olin kuullut tästä kehuja (ainakin jos sattui pitämään Interstellar -elokuvasta). Elokuvassa saa jännittää kokoajan milloin seuraava takaisku tulee Watneylle, toisaalta Matt Damon osaa vitsailla toimivasti vakavemmallakin hetkellä. Ja onhan ne avaruuslento -leffat nykyään aina näyttäviä. Ihan OK leffa vaikka näissä aina tietääkin lopputuloksen.

torstai 5. marraskuuta 2015

Liebster Blog Award - tuas!

En vakuuta, että tämä olisi ensimmäinen kerta ja sieltähän se Liebster Award -kysely taas tuli :D Tällä kertaa 11 kysymyksen haaste tuli Siniltä, joten käykää toki tsekkaamassa hänenkin vastaukset saamiinsa kysymyksiinsä. Tällä kertaa en viitsi kuitenkaan murista tästä kyselystä, koska puolentoista viikon lomani alkoi juuri ja mitäpä tässä muuta olisikaan kuin aikaa vastailla kysymyksiin pelkissä boksereissa :D Kyselyn säännöt ovat seuraavat:
 1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi
 2. Laita palkinto esille blogiisi
 3. Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen
 4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa
 5. Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat
 6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen
 7. Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse

Tässä siis itselleni tulleet kysymykset vastauksineen: 

1. Kuinka usein katsot elokuvia? 

En ollenkaan niin usein kuin haluaisin eli jää korkeintaan pariin leffaan per viikko. Vapaa-aikaa on niin rajallisesti ja sen pitää jakaa niin monen aikaa vievän jutun välillä että elokuvat ovat jääneet harmillisesti paitsioon. Nyt lomani aikana meinaan kyllä käydä useita kertoja ihan leffateatterissa koska minulla on iso nippu kulttuuriseteleitä jotka pitää kuluttaa vuoden loppuun mennessä ja nyt lomalla sitä aikaa on. Tänään koitan esimerkiksi käydä katsomassa kaksikin leffaa jos vain jaksan. Aiemmin en ole edes huomannut, että tuolla paikallisessa Finnkinossa olisi päivänäytöksiä...

2. Käytätkö mitään suoratoistopalvelinta (netflix, elisa viihde, viaplay..)? Jos käytät, niin miksi juuri sitä?

Kyllä käytän, Netflixiä. Se on toiminut hyvin, tarjonta on ollut itselleni riittävä ja toimii useilla eri laitteilla. Katson sieltä pääasiassa TV-sarjoja.

3. Mitä muita harrastuksia sinulta löytyy elokuvaharrastuksen lisäksi?

Aika vähän noita harrastuksia on :D Videopelejä tulee pelailtua, kirpputoreja kierreltyä ja etenkin kesäaikaan pyöräiltyä muutenkin kuin vain pakollisia matkoja.

4. Annatko painoarvoa Oscareille tai muille alan palkinnoille?

Kiltisti sanottuna eivät voisi vähempää kiinnostaa.

5. Kenen pitäisi olla seuraava James Bond?

Vaikea sanoa kuka siihen sopisi, mieluiten joku vähemmän tunnettu jotta häntä ei yhdistettäisi heti muihin rooleihinsa. Bondinpitää olla mielestäni länsimaalainen vaaleaihoinen mies. Samuli Edelmann? ;D

6. Jos joulupukki toisi sinulle varmuudella 3 elokuvaa, mitkä ne olisi?

-Battle Royalen blu-ray -versio, se jossa on enemmän extroja. Tällä hetkellä BR löytyy hyllystä vain DVD:nä.
-Jos tuplaleffapaketit sallitaan, niin Painajainen & Merkitty. Haluaisin nähdä, onko tuo Painajainen yhtä peelottava mitä muistelen sen lapsuudessa olleen (todennäköisesti ei ole) :D
-Angel Baby (jossa on mm. 4400:sta tuttu Jacqueline McKenzie) olisi kiva omistaa.

7. Keitä elokuva-alan tekijöitä (näyttelijät, ohjaajat.. yms.) olet tavannut ihan livenä?

En muista tavanneeni ketään.

8. Elokuvajuliste, joka tulee ihan ekana mieleen?

Ensimmäisenä tulee mieleen Indiana Jones - Viimeinen Ristiretki

9. Ihmissudet vai vampyyrit? Miksi?

Vampyyrit, ovat vaan esitetty tyylikkäinä tyyppeinä. Ihmissudet ovat yleensä olleet lähinnä karvaisia eläimiä...

10. Dean vai Sam Winchester? Miksi?

Dean. Ei kylläkään minkään komeuden vuoksi vaan hän on yleensä vaikuttanut fiksummalta tyypiltä joka ei pillitä joka asiastatoisin kuin eräs nimeltämainitsematon *vaivihkaa vinkkaa Samin suuntaan*

11. Syltty vai Arska? Miksi? 

Arska. Syltty on vähän liian totinen, Arska osaa ottaa oman pökkelömäisyytensä huumorilla.

Tunnustuksen laitan eteenpäin suoraan oman lukulistani blogeille 
(muutkin halukkaat saavat tähän tottakai osallistua):  


Ja tässä tulee kysymykset uusille haastetuille:

1. Mikä on viimeisin leffaostoksesi? Mitkä seikat vaikuttivat juuri tämän elokuvan ostamiseen?
2. Mitä videopelejä olet juuri nyt pelaamassa? Jos et pelaa, niin seuraatko parhaillaan jotain TV-sarjoja?
3. Onko sinulla joku tietty elokuvaohjaaja, jonka elokuvat ovat melkein poikkeuksetta täyttä rautaa?
4. Myytkö sinulle turhaksi jääneitä elokuvia/TV-sarjoja/pelejä eteenpäin?
5. Haluaisitko, että videopeleistä tehtäisiin enemmän elokuvia? Jos haluat, niin mistä pelistä kaipaisit seuraavaa leffaa?
6. Ostatko ladattavia pelejä muualta kuin ns. virallisista palveluista (Steam, PS Store, XBoxin kauppa jne)?
7. Mikä on lempi elokuvagenresi? Entä mitä et voi sietää?
8. Mikä oli ensikosketuksesi videopeleihin?
9. Näppäimistö+hiiri vai gamepad?
10. Pitäisikö jostain videopelistä tehdä TV-sarjan?
11. Vapaaehtoinen risut&ruuusut-osuus: Jos olet seurannut blogini Facebook-sivua, niin kaipaisitko sinne enemmän jotain extrasisältöä ja jos kaipaat, niin mitä?       

tiistai 3. marraskuuta 2015

Pelattu: Rocket League

Pari viikkoa sitten Greenman Gaming -sivusto ilmoitti että nyt pitää äkkiä kuluttaa tunnukselle kerätyt kreditit, koska nämä poistuvat kuukauden kuluessa käytöstä. Tottakai noin seitsemälle kertyneelle eurolle piti keksiä jotain käyttöä ettei mene täysin hukkaan ja ostoskoriin päätyi lopulta usealtakin ihmiseltä kehuja kuulemani Rocket League, kun olin tuon hankkimista harkinnut jo aiemminkin.

Pelissä yhdistetään autoilu ja potkupalloilu. Kaksi yhdestä neljään autosta koostuvaa joukkuetta huristelee ympäriinsä jalkapallokenttää muistuttavaa areenaa ja koittavat tuuppia isokokoista palloa toisen joukkueen päädyssä olevaan maaliin keinolla millä hyvänsä. Herrasmiessääntöjä ei paljoa tunneta, joten usein maaliin vyöryy pallon mukana myös puolet joukkueesta. 

Autot osaavat ympäriinsä huristelun lisäksi vain hyppiä ja kiihdyttää käyttämällä boostia, mutta onneksi näitä yhdistelemällä saa tehtyä melko näyttäviäkin manöövereitä. Hypättyään kerran ilmaan pelaaja voi ponnistaa vielä kerran joko korkeammalle tai haluamaansa sivusuuntaan. Näillä sivuhypyillä voi onnistuessaan tehdä pallon puskemisia maaliin tai "kierrepotkuja". Edellä mainitulla boostistilla auto pääsee puolestaan silmänräpäyksessä hurjiin nopeuksiin mahdollistaen karkuun pääsemisen vastustajilta tai hyppyihin yhdistettynä jopa lyhyitä ilmalentoja. Kiihdytyksessä käytettävä löpö tosin hupenee myös silmänräpäyksessä, joten sitä joutuu keräämään jatkuvasti varastoon kentältä löytyvistä keltaisista pisteistä.

Peli on yksinkertaisuudestaan huolimatta yllättävän koukuttavaa ja "vielä yksi ottelu" tuli erittäin tutuksi kun matsit kestävät vain noin 10-15 minuuttia oikeaa aikaa. Hienon maalikuvion teko ja jälkikäteen hidastettuna näkeminen on erittäin tyydyttävää ja välillä tuleekin sorruttua liikaan kikkailuun vastustajan käyttäessa tilanteen hyväkseen riistämällä pallon ja tehden maalin tyhjänä olevaan omaan päätyyn. Kilpa-auton saa kustomoitua myös melko vapaasti haluamanlaisekseen, mikä on kiva lisä.

Melkein ainoa valituksen aihe tulee siitä, että koska peliä on tullut pelattua moninpelinä (toki bottejakin vastaan voi halutessaan pelata), mukana on pelaajia laidasta laitaan. Mukana on yllättävän paljon pelaajia, jotka karkaavat pelistä heti, kun toinen joukkue on saanut kaksi maalia enemmän ja tiimiläisesi jättävät sinut sitten yksinään kolmea autoa vastaan. Toinen harmittavan yleinen ihmistyyppi pelissä ovat nämä, jotka eivät itse tee maaleja mutta se ei tietenkään estä omien tiimiläisten haukkumista ja syyttelyä häviöstä. Onneksi mukana on myös todella paljon hyvällä asenteella pelaavia ihmisiä, nuo ikävämmät tapaukset ovat vain jääneet paremmin mieleen kun samanlaista en ole muissa pelaamissani nettipeleissä huomannut.

Pienistä puutteistaan huolimatta Rocket League on simppeli mutta todella koukuttava peli. Jos blogini seuraajissa löytyy tämän pelin innokkaita pelaajia, niin ilmoittautukaa minulle jos haluatte uusia pelikavereita :) Ja niille jotka eivät ole peliin vielä tutustuneet niin suosittelen tätä peliä vilpittömästi kaikille!