Aina välillä minusta tuntuu siltä, että olen varmaankin maailman viimeisin ihminen (mukaanlukien Afrikan köyhemmät maat), joka pelaa Walking Dead -pelejä. Olen kyllä pari vuotta aiemmin pelannut ensimmäistä kautta kolmen episodin verran, mutta tuolloin peli jäi kesken as usual. Kuten tarkkaavaisemmat ovat saattaneet huomata, olen nyt lopultakin saanut itseäni niskasta kiinni ja päättänyt ottaa nämä pelit taas uudestaan työn alle ja tällä kertaa tavoite on pelata kaikki tarjolla olevat osat, myös tuoreimman Michonne -minisarjan.
Telltalen peli perustuu siis alkuperäiseen Walking Dead -sarjakuvaan, josta myös tämä suosittu TV-sarja on ammentanut inspiraationsa. En ole tuohon sarjakuvaan tutustunut kovinkaan tarkasti, mutta olen käsityksessä että yhteydet sarjiksen ja pelin välillä ovat melko löyhät, joskin samassa maailmassa edelleen liikutaankin. Jotkut vastaantulevat hahmot saattavat olla nimiensä perusteella tuttuja tyyppejä, mutta tärkeimmät hahmot on kuitenkin täysin uutta poppoota.
Ensimmäisellä kaudella seurataam Lee Everett -nimistä miestä, jota poliisisetä on viemässä vankilaan. Se mitä aikaisemmin tapahtui tai onko Lee syyllinen ei kerkeä käymään ilmi, koska Zombie Apocalypse(TM) iskee juuri matkan aikana valloilleen ja miehet joutuvat auto-onnettomuuteen. Lee pakenee läheiseen taloon, jossa hän tutustuu yksin jääneeseen tyttöön Clementineen. Mies epäilee puhelinvastaajassa olevan viestin perusteella tytön matkalla olevien vanhempien olevan mennyttä kalua, joten hän ottaa tytön matkaansa. Tohtimatta paljastaa tytölle epäilyistään, hän kertoo Clementinelle, että he ovat matkalla Havannaan etsimään tytön vanhempia. Yksin ei zombieiden valtaamassa maailmassa pötkitä pitkälle, joten matkalla kaksikko lyöttäytyykin yhteen erään selviytyjäporukan kanssa.
Walking Deadien paljon kehuttu/puhuttu ominaisuus on valinnat, joita pelaaja voi tehdä. Peli itsekin mainostelee aina episodien alussa, että tekemäsi valinnat vaikuttavat tarinan kulkuun. Jos pystyt pelastamaan kiperässä tilanteessa kahdesta ihmisestä vain toisen, kummanko pelastat? Valinta pitää tehdä välittömästi eikä jäädä puntaroimaan asiaa, sillä muutaman sekunnin kestävä aikalaskuri vilistää ruudulla armottomasti merkkinä pikaisesta päätöksenteosta. Hahmot lisäksi muistavat tekemäsi valinnat niin hyvässä, kuin huonossa, joten kiireestä huolimatta ihan mitä tahansa sylki suuhun tuo ei kannata mennä laukomaan.
Muutoin pelaaminen on todella yksinkertaista, gamepadilla tai näppäimistön WASD-näppäimillä kävelläään ympäri rajattua aluetta ja klikkaillaan pelin tarjoamia hotspotteja, joiden kanssa voi tehdä jonkinlaista interaktiota. Koska näitä pisteitä on jokaisella alueella vain kourallinen, ei pelissä voi jäädä kunnolla jumiin vaan tarina etenee hitaasti, mutta varmasti kunhan kaikkia paikkoja käy klikkailemassa. Toiminnallisimmassa kohtauksissa joutuu ehkä hieman tähtäilemään Zombieita (päähän luonnollisesti) tai paukuttamaan yhtä quicktime -näppäintä niin maan per...usteellisesti.
Season 1:n jälkeen 400 Days on Walking Dead pelien DLC-paketti, joka antaa hieman lisäpelattavaa pelisarjan ystäville. Painote on sanalla hieman, koska tämän pelaa alusta loppuun puolessa tunnissa. Läpi käytävän tarinan tarkoitus on kuroa umpeen pelin ensimmäisen ja toisen kauden välistä kuilua, koska toisella kaudella esitellään iso määrä uutta porukkaa ja muutenkin kaikenlaista on siinä välissä tapahtunut. Paketissa valoitetaan viiden eri hahmon taustoja ja jos miettii, että nämä kaikki kerkeää käymään läpi puolessa tunnissa, niin siinä ei paljoa valotusta kerkeä jäämään per henkilö. Omasta mielestäni tästä olisi voinut tehdä jopa toisen kauden pelattava demo, mutta jostain syystä tämä on laitettu ensimmäisen kauden ylimääräiseksi episodiksi ja vielä maksulliseksi sellaiseksi.
Itse pääpeli Walking Dead Season One on erinomainen, jos pelistä nyt voidaan edes puhua. Itse koin sen enemmänkin interaktiivisena elokuvana, jossa saa itse vaikuttaa hieman tapahtumien etenemiseen, painottaen edelleen sanaa hieman. Koska WD ei ole ihan tuore peli, on sen toteutuksesta kerennyt kuulemaan jo paljon tietoa ja on selvinnyt, ettei se muuttuva juoni nyt olekaan niin muuttuva kuin mitä annetaan ymmärtää. Itseäni henkilökohtaisesti häiritsee myös se pikkujuttu, että nämä episodimaiset pelit saivat suuremman yleisön huomion vasta Walking Deadien yhteydessä, vaikka onhan Telltale tehnyt samantyylisiä pelejä jo viiden vuoden ajan ennen WD:täkin. Pikkujuttuhan tuo, mutta itseäni häiritsee silti kun ihmiset tuntevat Telltalen Walking Deadista eikä siitä, että kyseinen firma palautti Sam & Maxit pelaajien riemuksi todella pitkän taukonsa jälkeen. :-D
Mutta jos palataa vielä itse asiaan, niin Walking Deadin suurin vahvuus on siinä tapahtuvat ihmissuhdekuviot ja tunnelma. Itseäni harmittaa hieman se, että olin jo spoilaantunut etukäteen pelistä, joten tiesi ainakin joitakin asioita mitä loppukaudella tulee tapahtumaan ja siitä johtuen jotkut juonikuviot eivät tulleet niin suurena yllätyksenä. Kaikesta pienestä vininästäni huolimatta ihan OK peli, itse en siitä ihan täysejä kiksejä saanut mutta en ihmettele jos moni tätä pelaava pitää sitä Game of the Yearina.
Ja kyllä, season 2 on jo hyvää vauhtia menossa, joten siitäkin tulee varmaan kohta lisää juttua.
Odottelinkin jo mielipiteitäsi tästä pelistä, kun instagramista bongasin sinun tätä pelaavan! ;D Itsekin pelaan WD:tä, joskin hyvin hitaalla vauhdilla. Pelasin xbox 360 puolella tuon 1 seasonin kokonaan ja 2 vissiin yhden tai kahden episodin verran. Nyt kun xbox onelle hommasin koko setin uusiksi niin tuo ensimmäisen osan peluu tuntuu tylsältä koska haluaisin jo äkkiä sinne kakkosen pariin sillä en vielä tiedä mitä tapahtuu siellä!!! :D Kun olen saanut joskus kahlattua nuo molemmat läpi niin raapustelen omat fiilistelyni blogiini koko pelistä sitten kokonaisuudessaan. :) Maltan tuskin odottaa, että pääsen muiden telltalen pelien pariin, sillä tämä oli itselleni ensimmäinen heidän pelinsä mitä itse pelaan.
VastaaPoistaHauska kuulla, että siellä ihan odotetaan juttujani. Joskus siellä Instan puolella on myös kuvia peleistä, jotka ovat huonon tapani vuoksi jääneet kesken ja siten niistä ei tule myöskään juttua blogin puolelle :D Itsekin tuli ensin harkittua tuota että pelaisi ensin ihan kaikki WD-jutut loppuun ja sitten vasta kirjottaisi, mutta blogin puolella on ollut viime aikoina aika hiljaista niin ajattelin sitten että parempi näin :D Tuossa pari päivää sitten tosiaan uhosin eräälle tyypille että sitten WD:n jälkeen voisin siirtyä muihin Telltalen peleihin niin että saan oikean Telltale -ähkyn lopulta :D Jos ainakin Sam&Maxit, Monkey Islandin, Back to the Futuren ja Wolf Among Usin pelaisi, niin pääsisi jo hyvään vauhtiin :)
PoistaHeh nii kyllä itellänikin paljon instagramin puolelle kuvia aina pistän, enkä edes tiedä onko niistä peleistä koskaan ihan kokonaista juttua blogiin tulossa. Välillä tekis mieli pistää fiilistelyä jo heti jostain uudesta pelistä blogiin, mutta pitää vähän malttaa pelata ensin hieman enemmän, ettei ole ensin postausta "paras peli ikinä" ja myöhemmin samasta pelistä "eipäs ollutkaan..." :D
PoistaItselläni on nyt tuo WD pelailussa ja kunhan kahlaan ykkösen läpi ja pääsen joskus sinne kakkosen puolelle pelaamaan niin sitten ajattelin korkata itsekin The Wolf Among Usin. :) Ei uskalla alottaa taas kokonaan uutta! Pakko malttaa pelata läpi jo aloitettuja. :D
Olen hyväksynyt sen tosiasian, etten ole ollut enää muilta kiireiltäni jne niin tuottelias blogin puolella mitä aiempina vuosina, niin se Insta toimikoon pienenä korvaajana sitten että mitä peleihin liittyvää täällä ollaan puuhailtu ja ehkä myös pienenä teaserina. Ja ilmeisesti sellaisena ihan hyvin toimikin, jos kerran odottelit jo postausta :D Itsekään en mielellään ihan muutaman tunnin perusteella halua kirjoitella juttuja. Joskus kuitenkin en malta olla kirjoittamatta, kyseessä on vielä joku demo-versio tai sitten kyseessä on joku käytännössä päättymätön peli, niin olen silloin kirjoittanut niitä "pikakatsaus" -juttuja. Tuo on kyllä raivostuttavan yleinen ongelma että aina tulee siirryttyä uusiin peleihin vaikka vanhoja on kesken. Ja jos satut jatkamaan "aiempaa" peliä, niin yleensä tulee aloitettua se peli kokonaan alusta ja se taas ei nopeuta pelien backlopin läpikäyntiä sitten ollenkaan :P
PoistaNo näinän se on. Ja aina sen "vanhan" pelin pariin vaan on niin vaikeaa palata, kun tuntuu ettei osaa enää koko peliä. :D Nämä on näitä ongelmia kun tykkää liian monesta pelistä! Niin paljon helpompi vaan aloittaa koko ajan uusia kivoja!
PoistaMulla erityisesti Assassins Creed-pelit ovat tuollainen ongelma. Olen tällä hetkellä menossa Brotherhoodissa ja sen viime pelaamisesta on niin pitkä aika että tekisi mieli aloittaa se taas kokonaan alusta. Se olisi jo kolmas kerta, kun aloitan tuon pelin alusta :D Ja minähän olen sellainen etten millään voi siirtyä sarjan uudempiin osiin, ennenkuin aiempi on pelattu alta pois...
PoistaHaha voi ei :D Älä nyt enää alota uudestaan! Mulla taas on tapana näköjään alottaa pelaamaan uusimmasta pelisarjan pelistä ja jos peli on ollu tosi mahtava ni sitte vasta siirtyä vanhempiin peleihin. Toki jos on joku kiva peli, mikä vaatii sen edellisen pelin pelaamisen ensin, niin sitten harkitsen sen vanhemman pelin hommaamista ensin, jotta ymmärtäisin pelistä jotakin. :D
PoistaWD:tä täälläkin pelataan, eli et ole viimeinen! :D Hitaanlaisesti edetään, nyt kun on ollut taas muut pelit WD:n päällä, mutta kuitenkin!
VastaaPoistaTodella kiva kuulla, etten ole sittenkään ainoa :) Eilen en jaksanut pelailla sitä Season 2:ta, mutta tänään voisi ottaa taas työn alle :)
Poista