maanantai 29. toukokuuta 2017

Katsottu: Disney Classics 21 - Robin Hood

Disneyn animaatioleffojen katsonnassa aletaan lähestymään kohta jo puoltaväliä. Tällä kertaa vuorossa oli legendaarisesta Robin Hoodista tehty versiointi, joka tuli ulos vuonna 1973. Tätä varkaiden ruhtinaasta kertovaa elokuvaa odottelin semi-innolla paristakin eri syystä. Ensinnäkin meillä oli lapsena tästä elokuvasta tehty äänikirja -versio ja tuota tuli luettua/kuunneltua useita kertoja. Toisekseen minulla sattuu olemaan juuri työn alla eräs Robin Hoodin seikkailuista kertova tietokonepeli (tästä ehkä sitten myöhemmin lisää) ja kun olen nähnyt Robinista useita muitakin elokuvia, niin oli hauska nähdä miten nämä versioinnit eroavat toisistaan.

Itse elokuva alkaa siitä, kun Englannin kuningas Richard on lähtenyt ristiretkelle Jerusalemiin ja jättänyt oman veljensä prinssi Johnin sijaishallitsijaksi. Johnilla nousee valta ja rahanhimo kuitenkin nopeasti päähän ja hän rupeaa verottamaan kansalaisia enemmän, kuin näillä on varaa maksaa. Apuun rientää lainsuojaton Robin Hood sekä tämä apurit mm. Little Joh ja kirkonmies Tuck. Miehet ryöstävät rikkailta sekä antavat köyhille ja ovat muutenkin köyhän kansan sankareita. Eräänä päivänä prinssi John päättää järjestää jousiammunnan turnajaiset. Taitavana ampujana Robin haluaa ehdottomasti osallistua näihin kisoihin kuultuaan, että pääpalkinnoksi on luvattu suukko itse Marian-neidolta. Lainsuojattomina kisoihin ei kuitenkaan marssita suoraan, mutta nokkelana miehenä Robinilla on keinonsa tähänkin tilanteeseen...

Disneyn versiossa tarina kerrotaan eläinten näkökulmasta eli Robin ja Maria ovat kettuja, kuningas Richard Leijonamieli sekä hänen veljensä ovat puolestaan leijonia, kuinkas muutenkaan. Robinin läheisin ystävä Little John on karhu ja kas kummaa, hänen ääninäyttelijänsä on sama mies (Phil Harris), joka esitti myös mm. Viidakkokirjassa ollutta Baloo-karhua ja hahmo on muutenkin hyvin samankaltainen. Tällä kertaa en kerennyt katsomaan leffan mukana tulleita extroja kovinkaan tarkkaan, mutta mukana on kuitenkin elokuvasta poistettu vaihtoehtoinen loppu, elokuvassa soitettuja musiikkeja, Robin Hood -peli sekä luonnostelukuvia elokuvasta. Lisäksi mukana on lyhyt ja mustavalkoinen Mikki Hiiren animaatio, jossa hän pääsee voittamaan Minni Hiiren sydämen turnajaisissa. Kaikenkaikkiaan Disneyn Robin Hood oli ihan jees paketti ja suosittelen katsomista jokaiselle.

torstai 25. toukokuuta 2017

Rising Storm GOTY ilmaiseksi


Humble Bundlen sivu on tunnettu erittäin halvoista pelipaketeista, mutta on heillä lisäksi oma kauppasivunsakin. Tuolla kauppasivulla on alkanut nyt kevätale ja sitä juhlistaakseen (=mainostaakseen) tarjolla on ilmaista pelattavaa. Kahden seuraavan päivän aikana eli lauantaihin kello 20:00 sivulta voi käydä noutamassa Rising Storm Game of the Year Editionin edulliseen nollan euron yhteishintaan.Itse en ole kyseistä peliä koskaan pelannut, mutta ilmeisesti kyseessä on siis Jenkkien ja Japanilaisten väliseen sotaan sijoittuvasta FPS-räiskinnästä.

keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Tarjous: Humble GameOn Bundle


Seuraan Humble Bundle -pelitarjouksia melko aktiivisesti, mutta viime aikoina siellä on ollut tarjolla lähinnä pilipalipelejä. Nyt tähän saatiin taas mukavaa vaihtelua, sillä uusimmassa bundlessa on mukana todella kovaa settiä, mitä peleihin tulee.

Jos Humble Bundlen konsepti on entuudestaan tuntematon, niin tässä se lyhyesti. Maksat peleistä haluamasi summan ja halutessasi voit valita, mikä osa tuosta summasta menee hyväntekeväisyyteen, pelien tekijöille tai Humble Bundlelle aiheutuvien kustannusten ylläpitoon. Kampanjoissa on aina muutama hintarappunen ja kun maksamasi summa ylittää tälläisen rappusen, myös saamiesi pelien määrä myös lisääntyy. Ensimmäinen hintarappunen on aina vaivaiset yksi dollaria (0.95 euroa) eli pelaamaan pääsee jo todella pikkurahalla ja pelien hinta/määrä suhde eikun paranee, mitä enemmän riihikuivaa laittaa kehiin. Varsinaisten pelien lisäksi kaupan kylkiäisenä saa vielä pelien Soundtrackeja, alennuskuponkeja ja muuta lisuketta, mikäli sellaisista sattuu tykkäämään.

Tämänkertaisessa bundella tarjolla ovat seuraavat pelit.

Maksamalla yhden dollarin (0.95 euroa) saat pelit:
  • Worms Clan Wars
  • 80 Days
  • Her Story

Maksamalla vähintään keskiarvon verran maksetuista summista eli tällä hetkellä noin 5.40 dollaria/4.80 euroa saat edellisten lisäksi:
  • Grim Fandango Remastered
  • The Stanley Parable
  • Broken Sword 5 - The Serpent's Curse

Maksamalla 10.00 dollaria/8.90 euroa saat edellisten lisäksi:
  • Borderlands: The Pre-Sequel
  • Day of the Tentacle Remastered

maanantai 22. toukokuuta 2017

Katsottu: Disney Classics 20 - The Aristocats

Viikko on mennyt ja taas olisi vuorossa uusi Disneyn animaatioelokuva. Tällä kertaa kyseessä on vuoden 1970 Aristokatit, joka pohjautuu Tom McGowanin ja Tom Rowen tarinaan. Nyt elokuvana oli poikkeuksellisesti sellainen tapaus, että minulla ei ollut etukäteen hajuakaan elokuvan sisällöstä. Toki olen elokuvan nimen kuullut, mutta siinä kaikki. Luvassa oli siis ainakin täysin uusi kokemus itselleni, hyvä niin.

Aristokatit sijoittuu 1910 vuoden Pariisin hienostoalueelle. Duchess -niminen emokissa ja tämän kolme pentua asuvat rikkaan naisen Madame Adelaiden sekä tämän hovimestarin Edgarin luona. Elämä kissoilla on helppoa, päivät kun menevät klassista hienostomusiikin soittamista opetellen sekä kermaa litkien. Eräänä päivänä talon emäntä päättää kuitenkin, että mikäli hänelle joku päivä sattuisi jotain ikävää, koko hänen omaisuutensa menisi rakkaille kissoilleen. Hovimestari Edgar sattuu kuitenkin kuulemaan näistä suunnitelmista ja suuttuu syvästi, sillä omasta mielestään hänenhän nuo rahat pitäisi saada. Hovimestari punoo ovelan juonen, että kunhan kissoista päästään eroon, on talon emännän pakko testamentata rahat hänelle. Edgar tarttuukin tuumasta toimeen ja kuskaa kissat kaupungin ulkopuolelle, mutta Duchess ja tämän poikaset saavatkin apua katukissalta Thomas O'Malleylta ja paluumatka kotiin alkaa.

Aristokatit eivät sinällään tuo tarinallisesti mitään uutta, sillä samantyylistä juonta on käytetty jo aiemmissakin Disneyn animaatioelokuvissa. Aiemmilla kerroilla eläimet tosin ovat olleet lähinnä koiria ja on mukavaa, ettei kissojakaan olla täysin unohdettu. Elokuva ei ole mikään järisyttävän ihmeellinen, mutta oli siinä huumoripuolella muutamat hauskat hetkensäkin. Kissaelokuvana mukana tuli extrana lyhytanimaatio pääosassa Pinokkiostakin tuttu Figaro-kissa sekä Walt Disneyn itsensä juontama 10-minuuttinen esittely kissojen historiasta. Muissa extroissa kerrotaan mm. elokuvan musiikeista, suunnitelluista, mutta poistetuista kohtauksista jne. Kokonaisuudessaan Aristokatit ovat ihan jees elokuva, erityisesti jos satut tykkäämään eläimistä.

keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Dead in Bermuda ilmaiseksi


Originilla on pyörinyt jo parin vuoden ajan Talo Tarjoaa -niminen kampanja, jossa he antavat muutaman kuukauden välein ilmaiseksi vanhempia pelejään. Melkein jokapäiväinen tarjoussivun tarkistus kantoi nyt kuitenkin hedelmää, sillä uusi ilmaispeli on vaihtunut taas ladattavaksi. Tällä kertaa tarjolla on Dead in Bermuda, joka on tosin itselleni entuudestaan täysin tuntematon peli vuodelta 2015. Kuvaustekstin mukaan kyseessä on selviytymispeli, jossa lento-onnettomuudesta saarelle pelastautunut joukko koittaa selvitä ympäristöä tutkimalla sekä resursseja keräämällä.

Lisätietoa ja pelin latauskin onnistuu osoitteesta:

maanantai 15. toukokuuta 2017

Katsottu: Disney Classics 19 - Jungle Book

Seuraavaksi Disneyn "leffamaratonissa" on vuorossa vuonna 1967 valmistunut Jungle Book eli Viidakkokirja, joka pohjautuu Rudyard Kiplingin samannimiseen kirjaan. Viidakkokirjasta on tehty useampikin elokuva ja vaikka itseäni Viidakkokirja ei olekaan kauheasti kiinnostanut, kävin katsomassa kuitenkin viime vuonna tehdyn live-näytellyn version leffateatterissa ja yllätyin siitä positiivisesti. Nyt olikin sitten hyvä mahdollisuus nähdä myös tämän alkuperäisen version.

Viidakkokirja kertoo Mowgli-nimisestä poikavauvasta, jonka musta pantteri Bagheera löytää viidakosta. Bagheera ei tohdi jättää poikaa petojen armoille ja vie tämän susiemolle kasvatettavaksi. Mowglista varttuu susien joukossa nuori poika ja kaikki on aluksi täydellistä. Eräänä päivänä susien korviin kantautuu kuitenkin huhu, että pelätty tiikeri Shere Khan on palannut takaisin viidakkoon. Shere Khan on tunnettu vihastaan ihmisiä kohtaan ja sudet osaavat vain arvailla, mitä tapahtuisi jos tiikeri löytäisi Mowglin joukostaan. Eläimet ovat yhteistuumin sitä mieltä, että Mowglin paikka on ihmisten keskuudessa ja Bagheera lähtee viemään Mowglia lähimpään ihmiskylään. Matkalla Mowgli tapaa useita metsän eläimiä, mm. pelkästä hauskanpidosta ja joutenolosta tykkäävän Baloo-karhun sekä luonnollisesti lopulta myös Shere Khanin...

Aivan kuten tuo viime vuoden live-näytelty elokuva, myös tämä alkuperäinen piirrosleffa osasi yllättää minut positiivisesti. Seikkailu oli viihdyttävä, mukana oli hauskoja musiikkiosuuksia ja kuten Disneyltä osaakin jo odottaa, animointikin oli todella hienosti tehtyä. Elokuvan mukana ei tullut kommenttiraitaa, mutta muutamassa lyhyessä pätkässä näytettiin alunperin suunniteltu täysin erilainen loppu elokuvalle sekä eräs pitkään työstetty hahmo elokuvassa, jonka kuitenkin poistettiin lopullisesta versiosta. Mukana on myös lyhyt luontodokumentti, jossa esiteltiin millaisia elokuvan eläimet ovat todellisessä elokuvassa. Kokonaisuudessaan Jungle Book eli Viidakkokirja olikin sangen viihdyttävä pakkaus.

lauantai 13. toukokuuta 2017

Viimeinen mahdollisuus napata Alan Wake

Onko Xboxille ja Windowsille tehty Alan Wake sinulta vielä kokematta? Kyseessä on siis Suomalaisen Remedy Entertainmentin suhteellisen menestynyt toimintaseikkailupeli vuodelta 2010. Valitettavasti nykypelit tuovat monipuolisuudessaan mukana uudenlaisia ongelmia ja Alan Waken tapauksessa se tulee musiikkilisenssien muodossa. Aivan kuten monessa muussakin nykyajan pelissä, myös Alan Wakessa on käytetty tunnettujen bändien musiikkeja. Näiden kappaleiden käyttölupa päättyy tänä viikonloppuna ja sen jälkeen peli poistetaan kokonaan digitaalisista kaupoista, kuten Steamista. 

Pystyt toki edelleen jatkossakin pelaamaan Alan Wakea, jos se löytyy jo pelikirjastostasi, mutta uusien pelikopioiden ostaminen ei enää jatkossa onnistu. Nyt viikonloppuna Remedy järjestää vielä viimeisen Alan Waken alennusmyynnin, josta pelin on mahdollista ostaa parilla hassulla eurolla. Alennusmyynti alkaa lauantaina kello 20:00 Suomen aikaa.

Lähde:
https://twitter.com/remedygames/status/863012017833218049

Lisätty: Ale on nyt alkanut ja hinnat ovat siis seuraavat:

Alan Wake, 2.80 euroa
Alan Wake + AW Extras, 3.20 euroa
Alan Wake + AW Extras + AW American Nightmare, 3.70 euroa


Huom! Jos sinua kiinnostaa ilmaispelit, GOG:ssa ja Humble Bundlessa on pari peliä ilmaiseksi jaossa ja tarjoukset päättyvät tänään lauantaina. Eador: Genesis on ilmaisena klo 16 asti ja Dungeons 2 on ilmaisena klo 20 saakka. Joitakin tälläisiä pienempi pelitarjouksia ilmoittelen vain blogin Facebook-sivulla (https://www.facebook.com/mikkoakinkiinnostaa), suosittelen liittymään seuraajaksi jos tämä on vielä tekemättä :)

sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Katsottu: Disney Classics 18 - Sword in the Stone

Taas oli aika katsella Disneyn animaatioelokuvia. Tällä kertaa vuorossa oli vuonna 1963 valmistunut elokuva Miekka Kivessä, joka perustuu T.H. Whiten samannimiseen kirjaan. Elokuva jäi viimeiseksi Disneyn animaatioelokuvaksi, joka julkaistiin vielä Walt Disneyn ollessa elossa. Mielestäni Miekka Kivessä on jäänyt turhan paljon Disneyn tunnetumpien elokuvien varjoon ja odotinkin nyt kovasti tämän näkemistä.

Miekka Kivessä kertoo Keski-Ajalla olleesta legendasta, jonka mukaan se mies kruunataan Englannin kuninkaaksi, joka onnistuu vetämään Lontoon keskellä olevasta alasimesta siinä jumissa olevan miekan. Monet tätä kyllä yrittää irrottaa, mutta huonolla menestyksellä ja lopulta asia vain unohdetaan. Eräänä päivänä 12-vuotias poika nimeltä Arthur on metsästämässä velipuolensa kanssa peuroja. Arthur onnistuu kompuroimaan ja veli ampuu tämän johdosta nuolen metsikköön. Hyvittääkseen kömmähdyksensä Arthur lupautuu hakemaan nuolen metsästä ja törmää tällä hakumatkalla mökissä asuvaan velhoon Merliniin sekä tämän puhuvaan lemmikkipöllöön Archimedekseen. Merlinillä on taikuuden lisäksi myös muita taitoja, hän on käynyt mm. tulevaisuudessa ja tietää Arthurin tulevasta kohtalosta. Tämän vuoksi vaikka Arhurin ottoisä haluaa pojasta veljensä aseenkantajaa, Merlin päättää ruveta Arhurin opettajaksi valmistaakseen tämän aivan muunlaisiin ja korkeamman tason tehtäviin.

Miekka Kivessä oli sangen viihdyttävä elokuva katsoa. Arthurin legendaan liittyvät jutut kiinnostavat aina ja tämä piirretty oli hyvin toteutettu. Elokuvassa sivuhahmona esiintynyt Matami Mimmi on ollut tuttu hahmo sarjakuvista ja en muistanut ollenkaan, että hänen hahmo on alunperin tästä elokuvasta, positiivinen yllätys tuokin. Elokuvan DVD-version mukana tuli melko paljon extroja, vaikkei kommenttiraitaa harmikseni tällä kertaa ollutkaan. Mukana on kuitenkin mm. video jossa Walt Disney tekee taikatemppuja, suunnittelukuvia elokuvan hahmoista sekä kaksi lyhyempää animaatiota. Ensimmäisessä Hessu Hopo kilpailee Keski-Aikaisissa turnajaisissa ja jälkimmäisessä Mikki Hiiri laitetaan jahtaamaan jättiläistä. Kokonaisuudessaan tämä Miekka Kivessä oli todella hyvä paketti ja suosittelen katsomista kaikille.

maanantai 1. toukokuuta 2017

Katsottu: Disney Classics 17 - 101 Dalmatians

Sata ja yksi Dalmatialaista on Disneyn animaatioelokuva vuodelta 1961. Elokuva pohjautuu Dodie Smithin samannimiseen lastenkirjaan, joka julkaistiin viisi vuotta Disneyn leffaa aiemmin. Elokuvan alkuasetelma on itselleni tuttu, mutta sen tarkempia yksityiskohtia en sitten muistanutkaan. Muistin vain suuren määrän koiranpentuja sekä psykopaattisen naisen, joten oli ihan mukava päästä katsomaan mitä muuta tässä melkein 80-minuuttisessa elokuvassa tapahtuikaan.

Elokuva alkaa siitä, kun Pongo-niminen dalmatialaiskoira asuu poikamiehenä viihtyvän Roger Radcliffen kanssa. Tilanne ei Pongoa kuitenkaan miellytä ja eräänä päivänä hän junaileekin sekä itselleen että Rogerille naisseuralaiset Anitasta sekä tämän lemmikkikoirastaan Perditasta. Pian Roger ja Anita muuttavat yhteen ja Perditakin alkaa odottamaan pentuja. Mammakoira synnyttää lopulta hulpeat viisitoista koiranpentua ja tämä kiinnittää samalla myös Anitan entisen koulukaverin Cruella De Vilin (Disney hallitsee pahaenteiset nimet) mielenkiinnon koiria kohtaan. Hän on valmis ostamaan pennut omiin hämäriin tarkoitusperiinsä, mutta kun Roger kieltäytyy ostotarjouksesta, päättää Cruella hankkia pennut itselleen keinolla millä hyvänsä.

Disneyn animaattorit ovat saaneet kaikki leffan eläimet mukavan sympaattisiksi ja etenkin alussa oli mielestäni hauska juttu, kun Pongo piti Rogeria omana lemmikkinään eikä päinvastoin ja on kaksikosta muutenkin se aloitteellisempi osapuoli. Elokuvassa esiintyy jos jonkin rotuista koiraa ja jopa Kaunotar ja Kulkuri nimikkoleffastaan vilahtavat ruudulla eräässä kohtauksessa. Katsomani version mukana ei tullut extrana perinteistä puhuttua kommenttiraitaa, mutta sen sijaan mukana oli kaksi raitaa jossa leffan edetessä kerrotaan tekstimuodossa erilaisia taustoja elokuvasta. Katselin molempia raitoja aika pitkälle ja näissä kerrotut triviat olivat kyllä sangen mielenkiintoisia.Kokonaisuudeassa elokuva oli todella hyvä paketti ja suosittelen muitakin katsomaan, jos animaatioleffat sattuvat kiinnostamaan.