tiistai 20. lokakuuta 2015

Pelattu: Batman - Arkham Origins

Viihderintamani on ollut viime aikoina melkoisen Batman-painotteinen, vaikken yleensä mielläkään itseäni erityisen Batman-faniksi. Vähän aikaa sitten tuli pelattua Arkham Cityn läpi, mikä osoittautui muistikuvaani paremmaksi peliksi (olin pelannut peliä siis aiemminkin). Kun pelikirjastossani odottelee useampikin Batman-peli pelaamista, niin seuraavaksi vuorossa oli jo pari vuotta sitten hankkimani Batman: Arkham Origins. Ennakkopaineet pelille olivatkin melko kovat, sillä joka tuutista tuntui tulevan kommenttia, että ei se Origins mikään kummoinen ole - sitä samaa vanhaa vaan.

Origins sijoittuu nimensä mukaisesti aikaan Batmanin uran alkuvaiheilla. Batman on mätkinyt rikollisia jo jonkin aikaa, mutta hänen nimi ei ole vielä kovinkaan tunnettu ja poliisikin kieltää että koko miestä olisi edes olemassa. Eräänä jouluaattona Batman tulee kuitenkin pois varjoista ja koittaa estää Black Mask -nimisen miehen järjestämää vankilapakoa Blackgaten vankilasta. Tämän aikana sankarimme kuulee, että Black Mask on houkutellut kourallisen ammattitappajia kaupunkiin lupaamalla 50 miljoonaa dollaria sille, joka nirhaa lepakkomiehen pois kuvioista. Viittasankarin tehtäväksi jääkin siis selvittää miksi hänestä halutaan päästä noinkin kovasti eroon, selviytyä hengissä jouluaaton yli sekä selvittää kuka on kaupungilla mainetta kasvattanut rikollinen nimeltään Jokeri.

Etukäteen kuulemani ilkeät puheet pelin samankaltaisuudesta edellisiin osiin (etenkin Arkham Cityyn) verrattuna pitävät tosiaan paikkansa. Batman liitelee vapaasti kaupunkialueella ja välillä käy mätkimässä pahiksia turpaan sekä välillä käydään rakennusten sisällä tai viemäreissä suorittamassa tehtäviä. Batmanin varusteetkin ovat hyvin tuttuja aiemmista peleistä. Nämä asiat olivat kuitenkin niin kunnossa jo aiemmissakin Arkham -peleissä etten halua niistä valittaa kun samaa nautinnollista pelattavaa tarjotaan lisää, oli se sitten miten samanlaista kuin aiemminkin.

Peli ei ole onneksi kuitenkaan täysi kopio. Batman on saanut lukuisia päivityksiä varusteisiin ja kokonaan uusiakin työkaluja, kuten vihollisia lamaannuttavat liimapommit ja korkeuksiin ammuttavat vaijerit joita voi hyödyntää usealla eri tavalla. Batman pääsee tällä kertaa tekemään aiempaa enemmän rikostutkimuksia, joiden rinnalla CSI:n tutkimukset jää kakkoseksi ja myös pelin välivideot näyttivät upeilta ja pitivät ainakin oman Batman-tunnelmani katossa.

Minulle on jäänyt muiden kritiikeistä hieman sellainen olo, niinkuin tätä Originsia ei saisi edes kehua. Ei peli tietenkään ole alkuperäisen porukan tekemä, mutta uusi poppoo on kaikesta huolimatta saanut jalostettua ja paranneltua vähän jokaista pelin osa-aluetta aiempiin peleihin verrattuna parempaan suuntaan. Jos jotain pientä epäolennaista kritiikkiä pitäisi sanoa, niin en pitänyt Troy Bakerin äänestä Jokerina läheskään yhtä paljoa kuin mitä alkuperäisellä Mark Hamililla on ollut. Muuten peli oli kuitenkin mielestäni vallan loistava ja muiden antamasta kritiikeistä huolimatta suosittelen tutustumaan peliin ennakkoluulottomasti, jos Batman vähänkään kiinnostaa.

2 kommenttia:

  1. Itseäni vaivasi kaupungin tyhjyys sekä pelissä olleet bugit. Tässä vaiheessa tosin niitä päivityksiä on varmasti siihen malliin tullut ettei niitä enää luulisi niin paljoa olevan. Itse kun tätä pelasin niin jouduin kärsimään jumituksista ja maan läpi tippumisista, eikä oikeen oo kivaa kun riski siitä että autosave ei toimikkaan kuten pitää. Onneksi itse vältyin siltä tallenuksen tappaja bugilta. Ihan ok Batman peli tämä kuitenkin oli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin sain kaverilta varoituksen pelaamisen pysäyttävästä bugista, mutta onneksi sellaista ei tullut vastaan. Itse asiassa en huomannut edes pienempää graafista bugiakaan, joten ihan hyvin ovat sitten jaksaneet paikkailla peliä. Toinen juttu on sitten tuo Arkham Knight, jonka (PC-version) pitäisi ottaa myös jossain välissä käsittelyyn :D

      Poista