sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Katsottu: Black Sails kaudet 1-2

Charles Vane
Täytyypä pidemmän tauon jälkeen kirjoitella taas sarjoista, joita on tullut viime aikoina katseltua. Yksi viimeisimmistä katsotuista sarjoista on ollut Black Sails, josta rehellisesti sanoen en ollut kuullutkaan ennen kuin bongasin sen Netflixin etusivulla. Ennakkotietoni sarjasta hipoivat nollaa, mutta koska merirosvoilua ei taida nähdä oikeastaan muualla kuin Pirates of the Caribbeaneissa ja Monkey Islandeissa, niin päätinpä katsoa pari jaksoa ja pian olikin jo molemmat kaksi Netflixissä ollutta tuotantokautta takana, hupsistakeikkaa.

Black Sails sekoittaa sopivassa suhteessa todellisen elämän tapahtumia ja henkilöitä fiktioon ja toimiipa se samalla kuuluisan Aarresaari -romaanin esiosana. Eletään 1700-lukua merirosvoajan Karibialla, tarkemmin sanottuna merirosvojen kansoittamalla Nassaun saarella. Saari on merirosvoista, porttoloista ja satunnaisista murhista huolimatta ihan OK paikka elää ja merirosvot nähdäänkin sarjassa hyvinä jätkinä ja entiset isäntämaat Englanti ja Espanja pahan alkuna ja juurena. 

Flint
Sarjan keskiössä toimii kapteeni Flint (Toby Stephens), jolla on oma synkkä historiansa Englannin laivaston upseerina, mutta nykyään hän on merirosvoaluksen kapteeni. Flint saa vihiä ennennäkemättömän suuresta aarteesta veijarimaisen miehen John Silverin (Luke Arnold) kautta ja koko sarja pyöriikin aikalailla tuon aarteen löytämisen ja haltuun saamisen ympärillä. Aarteen etsinnän lisäksi merirosvot käyvät kamppailuja niin entisten isäntämaalaistensa kuin toisten merirosvojen kanssa, rakkaustarinoiden kiemuroita, selkäänpuukotuksia ja muita perinteisiä juonenkäänteitä unohtamatta tietenkään. 

Sarjassa pyörii Flintin lisäksi lukuisia muita keskeisiä hahmoja, joista mainitsen tässä muutamia. Eleanor Guthrie (Hannah New) on varakkaan kauppiasperheen tytär, joka omistaa Nassaun saarella menestyvän tavernan. Eleanor ei näe paikalla pyöriviä merirosvoja millään tapaa uhkana, vaan enemmänkin mahdollisuutena kaupankäyntiin. Eleanorilla on lisäksi viha-rakkaus suhde saaren pahispoikaan Charles Vaneen (Zach McGowan), josta ei oikein koskaan ota selvää, että onko hän ajamassa omaansa vai saaren etua. Porttolan puolella puolestaan rakkauden ammattilaisen Maxin (Jessica Parker Kennedy), murhanhimoisen Anne Bonnyn (Clara Paget) sekä tämän rakkaan Jack Rackmanin (Toby Schmitz) välillä on kokoajan kolmiodraamaa.

Aivan aluksi Black Sails tuntui hieman sekavalta sarjalta kun hahmokatras on melko laaja. Pian näiden tultua tutuksi pystyi alkamaan keskittyä varsinaiseen tarinaankin ja erilaiset sivujuonet, ihmissuhdekuviot ja tottakai se aarteen metsästys alkoi kiinnostamaan oikein kunnolla. Itseäni kiinnostavimmat hahmot ovat tähän mennessä olleet juuri sarjan "pahikset" eli Charles Vane sekä Anne Bonny. Erityismaininnan sarja saa hienoista kulisseista ja taistelukohtauksista. Nakuiluja ja väkivaltaisia kohtauksia ei myöskään säästellä, joten mieleeni tuli että tätä voisi kutsua merirosvoajan Game of Thronesiksi. Kokonaisuudessaan sarja on ollut kuitenkin tähän mennessä kiinnostava ja odotankin kovasti milloin myös kolmas kausi tulee Netflixiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti