lauantai 1. kesäkuuta 2019

Tarjous: GOG Summer Sale Festival


Onko Skyrim ja Fortnite pelattu jo läpi ja haluat löytää hyvää pelattavaa, mutta pelitarjonnan valtavan määrän vuoksi et osaa päättää mitä hankkia? GOG.COM:ssa (Good Old Games) alkoi juuri Summer Sale Festival eli pelien kesäale ja tarjolla on valtava määrä loistavia pelejä aiemmilta vuosikymmeniltä. Haluan tuoda joitakin omia suosikkejani muidenkin pelaajien tietoisuuteen ja jos löydät näiden joukosta yhdenkin entuudestaan tuntemattoman pelin ja kiinnostut siitä, niin tehtäväni on onnistunut. 

Jätän listoista tarkat hinnat laittamatta, koska kaikki ilmoittamani pelit tai pelibundlet lähtevät alle viidellä eurolla eli köyhtymään tämän listan peleillä ei pääse. Halvan hinnan lisäksi mainitsemani pelit ovat sellaisia joita olen itsekin ainakin jossain määrin pelannut, koska haluan pysyä sanojeni takana että myös itse pidän niistä. Pelimakuni erityisesti 90-luvulla painottui seikkailupeleihin ja kyseinen genre onkin erittäin vahvasti edustettuna tällä listalla. 

Sierran seikkailupelit


  • Leisure Suit Larry, Police Quest, Space Quest, King's Quest: Kaikki ovat näistä vähintään kuullut, ja moni ainakin joitakin kokeillut, joten ei vaatine tarkempia esittelyjä. Sierralta löytyy erinomaisia seikkailupelejä jokaisen makuun ihan riippuen tykkääkö fantasiasta, poliisina tai avaruusseikkailijana leikkimisestä tai pikkutuhmailusta. 
  • Quest for Glory 1-5: Tässä pelisarjassa Sierran seikkailupeliin yhdistetään roolipelielementtejä, kuten hahmonkehitys ja taistelut. Pelaajan valitsema hahmoluokka vaikuttaa myös suuresti siihen, miten puzzlet hoidetaan . Hahmon saa siirrettyä pelin lopussa seuraavaan osaan eli samalla ukolla voi pelata kaikki pelit läpi. QfG -pelisarja on oma suosikkini Sierran peleistä ja onkin suuri sääli, että se on jäänyt muiden pelisarjojen varjoon.
  • The Colonel's Bequest/Dagger of Amon Ra: Pelaaja pääsee selvittämään murhamysteereitä Neiti Etsivän hengessä.
  • Gabriel Knight 1-3: Sierran ensimmäinen ja onnistunut yritys mennä vakavempiin ja aikuismaisempiin teemoihin aiemman hupailun sijaan. 
  • Conquest of the Longbow: Sierran seikkailupeliksi väännetty versio Robin Hoodin seikkailuista, harmillisen vähän tunnettu peli tämäkin.


LucasArtsin seikkailupelisarjat:


  • Monkey Island, Grim Fandango, Full Throttle, Maniac Mansion/Day of the Tentacle: Kaikille tunnettuja pelejä, vähintäänkin pelien remasteroitujen versioiden ansiosta.
  • Indiana Jones Last Crusade ja Fate of Atlantis: Nämä saattavat olla monille tuttuja, mutta niin loistavia että ansaitsevat erillisen maininnan. Molemmat pelit voi pelata läpi useilla eli tavoilla, joten niissä on todella paljon uudelleenpeluuarvoa.
  • Sam & Max Hit the Road: Aivan posketonta huumoria Steve Purcellin sarjakuviin perustuvassa pelissä, jossa eläinetsivät Sam ja Max lähtevät aiheuttamaan pahennusta  ympäri Amerikan manteretta.


Muita erinomaisia pelejä:


  • Thimbleweed Park: Loistavasti tehty LucasArtsin Maniac Mansionin/Day of the Tentaclen hengessä.
  • Adventures of Willy Beamish: Dynamixin tekemä ja Sierran julkaisema seikkailupeli pienen pojan arjesta.
  • Saints Row: Posketonta toimintaa ja erityisesti huumoria, omissa kirjoittanu menee jopa GTA-pelien ohi.
  • Giana Sisters - Rise of the Owlverlord: Erinomaista vaikkakin haastavaa tasohyppelyä näteissä ympäristöissä ja loistavan musiikin säestämänä.
  • Ultima: Erityisesti osat Ultima 6, Ultima 7: Black Gate & Serpent Isle ja Ultima Underworld 1 sekä 2 ovat erinomaisia ja aikanaan uraauurtavia pelejä.


Listallani oli vain pintaraapaisu hyvistä menneiden vuosien peleistä. Joitakin muutoin loistavia pelejä kuten Broken Swordit ja Shadow of the Comet jäi listan ulkopuolelle sen vuoksi, että pidin hintakattona viittä euroa ja näissä tuo katto ylittyi hitusen. Löysitkö sinä muita erinomaisia hidden gemejä muutamilla euroilla? Jos löysit, niin jaa vinkki muillekin kommenttikentässä :-)


Lisätietoa ja tarkemmat hinnat GOG:n sivuilta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti