maanantai 30. huhtikuuta 2012

Pelattu: Battlefield 3


Tutustuin ruotsalaisen DICE -pelitalon (Digital Illusions, se firma joka teki 90-luvulla parhaat tietokoneflipperit Pinball Dreamsit ja Pinball Fantasiesin) kehittämään Battlefield -pelisarjaa suhteellisen myöhään eli vasta viime vuosina. näistäkin lähinnä toiseen maailmansotaan sijoittuvaan BF 1942 -peliin, joka on itse asiassa edelleenkin viihdyttävä ja pelattava pläjäys. Kakkososan kokeilu jäi lähinnä vähäiseksi testailuksi teknisten ongelmien vuoksi. Nyt oli kuitenkin halu päästä pelaamaan hieman uudempia pelejä ja kun sarjan kolmannen osan sai Citymarketista tarjouksessa 20 eurolla, niin mikä jottei! 

Battlefieldit ovat reilusti moninpeliin painottuvia ja tämäkään osa ei tee siihen poikkeusta. Mukaan on siitä huolimatta laitettu mukaan sekä yksinpelikampanja että co-op -tehtäviä, jossa tehtäviä suoritetaan kaverin kanssa. Olen lukenut netistä viime päivinä muutamia pelin arvosteluja ja melkein poikkeuksetta yksinpelikampanjan on haukuttu turhaksi sen lyhykäisyytensä vuoksi ja siksi, että moninpelihän se varsinainen peli on. Itse olen kuitenkin vähemmän näitä FPS-shootereita pelanneena ollut tyytyväinen yksinpelikampanjasta. Sillä pääsee kuitenkin opettelemaan pelaamista ennen tosikoitoksiin siirtymistä, eikä oma elinaikakaan jää sen harjoittelun aikana alle puoleen minuuttiin. Lisäksi yksinpelikampanja on mielestäni niin upean näköistä katseltavaa, että välillä tekisi mieli vain seurata sivusta äksöniä :D

Aikomus on toki alkaa pelailemaan myös isommilla areenoilla räiskimistä, kunhan ensin tulee pelattua yksinpelin loppuun (pari tehtävää vielä jäljellä) ja co-op -tehtävät. Tässä kuitenkin viihdykkeeksi eräs yksinpelin tehtävä, jossa päästään huristelemaan tankilla. Videon kannattaa avata oikeasta alakulmasta Youtuben sivulle ja valita omalle koneelle ja nettiyhteydelle sopiva kuvan tarkkuus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti