keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Beyond Good & Evil ilmaiseksi

Sain CDON.COM -yrityksen sähköisen uutiskirjeen kautta tarjouksen. Saisin viiden euron alennuskoodin tilaukseen, kunhan tykkäisin heidän firmastaan Facebookissa. Tottakai minulle alennukset kelpaavat, joten tykkäys kehiin, alennuskoodi talteen ja Facebookista se tykkäys nopeasti pois. Mihin sitten käyttäisin tuon alennuksen? En halunnut käyttää yhtään omaa rahaa ja CDON.COMissa toimitusmaksutkin ovat kolmen euron luokkaa, joten vaihtoehdot olivat vähissä. PC-DOWNLOAD -puolen tuotteita tilatessa ei tule ollenkaan postikuluja, joten pystyin etsimään (hieman köyhistä) valikoimista jonkun edes siedettävän pelin, jota myytäisiin alle viidellä eurolla. Päädyin lopulta Beyond Good & Evil -peliin, josta olin kuullut lähinnä nimen aiemmin. Jälkikäteen Peliplaneetan arvostelun katsottuani kyseessä olikin ihan hyvä valinta (http://www.peliplaneetta.net/arvostelut/344).

Laitoin siis pelin ostoskoriin ja täydensin vaaditut tiedot, mukaanlukien alennuskoodin. Sivusto näytti hinnaksi nollaa euroa, joten pankkitunnuksiakaan tai luottokorttia ei tarvinnut käyttää. Tilauksen loputtua pystyin lataamaan pelin omalle koneelle, koko prosessiin meni muistaakseni puolisen tuntia. Koitin käynnistää peliä, mutta se herjasikin vaikka mistä virheistä. Pienen ajan päätä rapsuteltua ja Googleteltua selvisi, että ongelmat johtuvat pelin kopiointisuojausohjelmasta. Uuden version pystyi kuitenkin imuroimaan netistä (http://www.tagesprotection.com) ja sen asennettua peli käynnistyikin. Ongelmat kuitenkin jatkuivat, grafiikat nimittäin sekoilivat ajoittain. Taas Google tiesi syyn eli pelin asetuksista tarvitsi kytkeä pois muutamat graafiset ominaisuudet (http://www.cnet.com.au/making-old-games-work-on-new-pcs-beyond-good-and-evil-339338428.htm) eli HW Vertex Processing, Multi vertex stream and Autogen mipmap. Nämä muutokset tehtyä peli käynnistyi ja pyöri täysin ilman ongelmia.

En ole pelannut peliä vielä pidemmälle, mutta ilmaiseksi peliksi tämä vuonna 2003 julkaistu peli vaikuttaa todella hyvältä. Suosittelen muitakin testaamaan, jos nurkista löytyy tuollainen alennuskoodi joutilaana ja tasohyppelyt kiinnostavat. Ainakin oma alennuskoodini olisi ollut menossa vanhaksi nyt kuun viimeinen päivä eli huomenna, joten suosittelen pitämään kiirettä. Tässä on lopuksi vielä vartin pituinen video pelistä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti