tiistai 25. elokuuta 2015

Pikakatsaus: Mega Man Legacy Collection

Tänään oli kauan odotettu päivä, nimittäin Mega Man Legacy Collection julkaistiin usean kuukauden jälkeen julkistamisesta. Itselleni Mega Man on yksi suurimmista lempipelihahmoista ja tämä oli todella mieluisa pelijulkaisu, koska näitä alkuperäisiä Mega Man -pelejä ei ole aiemmin päässyt pelaamaan tietokoneella ainakaan käyttämättä emulaattoreita.

En kerennyt pelaamaan tänään vielä paljoa, mutta tässä ensimmäisiä ajatuksia. Käytin pelaamiseen oikean fiiliksen saamiseksi alkuperäisen NES-ohjaimen kopiota, jonka voi kytkeä tietokoneeseen USB-portin kautta. Aluksi peli ei meinannut tunnistaa ohjainta, mutta asia korjaantui kun latasin netistä JoyToKey -nimisen näppäintenmappaus-ohjelman.

Kun lopulta pääsin pelien kimppuun, tuntuivat ne aivan kuin alkuperäiset pelitkin aikoinaan. Halutessaan valikoista olisi voinut säätää erilaisia grafiikkafilttereitä, mutta itse en näihin koskenut koska olin tyytyväinen oletusasetuksiin. Peleihin on ympätty myös yksi tallennus-slotti, jottei etenkään ensimmäistä Mega Mania tarvitse aloittaa alusta vaikka pelisession pitäisikin hetkellisesti keskeyttää.

Loistavasti tehtyjen käännöspelien lisäksi Legacyssa on kiitettävä määrä extroja. Pelin valikoista löytyy jokaisesta pelihahmosta ja vihollisesta esittelyt sekä vaihteleva määrä piirrustuksia. Mega Man -pelien soundtrackit ovat pelimusiikin parhautta ja halutessaan näitä pääseekin kuuntelemaan milloin tahansa menusta. Peleistä löytyy myös erilaisia haastetehtäviä ja näitä suorittamalla aukeaa uusia. Tehtävät ovat usein lyhyitä joskin vaikeita pätkiä kyseisestä pelistä ja nämä pitää suorittaa mahdollisimman nopeasti. Hyvin menneitä haastetehtäviä voi sitten jälkikäteen katsella uusintavideolta sekä vertailla muiden pelaajien kanssa.

Tämän hetken kokemuksen perusteella kokoelma vaikuttaa niin hyvältä, että suosittelen sitä jokaiselle niin pelisarjan entiselle tuttavalle kuin heillekin, jotka ovat vasta tutustumassa sarjaan.

Jos haluat nähdä ensimmäistä Mega Mania toiminnassa, niin siitä löytyy pelaamani video täältä.

4 kommenttia:

 1. Eiköhän tuo jossain vaiheessa tule hankittua. Alusta vaihtoehtojakin riittää. :D Oliko näissä muuten ns. HD tekstuureja? Jos on niin onko ns. pakotettu vai saako itse valita onko originaali vai se H?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo suosittelen ehdottomasti, erinomaista viihdettä :) Tuossa ei ole uusia tekstuureja vaan kaikki näyttää alkuperäisien pelien pikselitaiteelta. Tuo HD:us taitaa tulla käsitykseni mukaan siitä, että peliä voi pelata suuriltakin ruuduilta ilman että pikselit suttaantuvat siinä venytyksessä. Pelit ovat sisällöllisesti siis samoja ilman muutoksia :)

   Poista
 2. Jes, kyllä tulee tämä hankittua jossain vaiheessa pleikkarille, Mega Manit kuitenkin erittäin loistavia tasohyppelyitä. Onkohan tästä nyt tulossa Eurooppaan sitä huhuttua fyysistä versiota? Sen voisi nimittäin mielellään napata hyllyyn :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti jos loistavat tasohyppelit kiinnostaa :) Ekan osan kanssa oli melkoista piinaa kun siinä ei ole käytettävissä melkein mitään myöhemmistä osista tuttuja helpotuksia (erityisesti energiatankkeja) mutta eilen siitäkin piinasta pääsi eteenpäin, nyt menossa kolmas osa :) Valitettavasti minulla on sellainen viimeinen tieto asiasta että se fyysinen kopio tulee vain jenkkeihin :( toivottavasti tuohonkin tulee edes myöhemmin muutos...

   Poista