sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Pelattu: Zombie Army Trilogy

Blogissani on ollut viime aikoina hieman hissumpaa, joten rikotaan hiljaisuus pelin esittelyllä. Olen pelannut aiemminkin Sniper Elite V2:ta ja alkuperäistä Nazi Zombie Armya, mutta nyt rutistettiin Zombie Army Trilogy Nännin ja M454:n kanssa loppuun saakka. Kyseessä on eräänlainen kokoelmapaketti, joka sisältää parannetut versiot alkuperäisistä Nazi Zombie Army -peleistä sekä viitisen kappaletta uusia kenttiä, jotka kurovat "tarinan" umpeen. 

Zombie-invaasion perustellaan tällä kertaa sillä, että Hitler on häviämässä sotaa ja viimeisenä tekonaan herättää elävät kuolleet aiheuttamaan härdelliä. Nazi Zombiet ovat eräänlainen aivot-narikkaan spin-off Sniper Elite -peleistä. Siinä missä Sniper Eliteissä hiippaillaan, piileskellään ja tehdään tappoja mahdollisimman vaivihkaan, Nazi Zombieissa lähestymistapa on juuri päinvastainen. Tässä pelissä hyökätään suoraan tyhmänä lähestyvien vihollislaumojen keskelle, pyritään ampumaan mahdollisimman monet zombiet pääosumilla, lähelle pääsevät lähiaseilla ja maahan kaatuneet tallataan saappaalla muusiksi. Pääosumat ovat ehdoton must, koska muutoin elävä kuollut nousee uudestaan riesaksi.

Jokainen tämän trilogian peleistä koostuu viidestä kentästä eli pelattavaa on paketissa yhteensä 15 tehtävää. Jokainen tehtävä koostuu puolestaan muutamasta lyhyemmästä osiosta, joiden välissä olevissa turvahuoneissa voi paitsi hengähtää hieman, myös vaihtaa aseistusta ennenkuin seuraava koetus taas alkaa. Viholliset ovat suurimmaksi osaksi hitaasti löntysteleviä perusjamppoja, joissa suurin haaste on osua näiden puolelta toiselle heiluviin päihin. Muita eläviä kuolleita ovat mm. vierelle juoksevat ja sitten räjähtävät kamikaze-zombiet, katoilta toisille hyppivät tarkkuuskiväärillä ampuvat zombiet sekä etenkin aloittelevien pelaajien kauhut - konekiväärillä varustetut eliitti-zombiet jotka lähestyvät kokoajan tulittaen ja putoavat alas vasta noin 15 pääosuman jälkeen. Usein kenttien lopussa käydään vielä suurempia taisteluita, joissa vastassa on satojen normizombieiden lisäksi vielä joku erikoisempikin körmy.

Pelin tarjoama haaste on aika hyvin säädettävissä eri vaikeustasosäätimillä. Vihollisten määrän voi säätää esim. pelaajien lukumäärän mukaan. Tämä saattaa aiheuttaa erityisesti useamman pelaajan voimin pelatessa sen, että pian zombielaumat tukkivat ainoan tien turvalliselle alueelle, joten jo hyvissä ajoin liikkuva pelityyli on erittäin suositeltavaa. Aseiden realistisuuden laittaessa tappiin ampuessa pitää huomioida tuulen voimakkuuden, panoksia on vähemmän jne, mutta tällä kertaa pelasimme "vain" keskimmäisellä realistisuudella kolmesta ja siinäkin olimme jo monessa vaiheessa pulassa :-D Pelissä voi valita aseet makunsa mukaan. Kiikarikiväärit ovat saman tehoisia, mutta erot ovat mm. tähtäimessä sekä ampumisnopeudessa. Lähiaseina on erilaisia konekivääreitä ja hätäapuna vielä pistooleitakin. Räjähteinä löytyy ainakin käsikranaatteja, miinoja, ansalankaan yhdistettyjä räjähteitä sekä isomman räjähdyksen aiheuttavia dynamiittejä, jotka pitää kuitenkin erikseen ampua aiheuttaakseen räjähdyksen. Myöhemmin pelissä on käytössä joukkojen harventamiseen myös kiinteitä konekivääripesäkkäeitä, joita pelaajat voivat käyttää.

Peli oli mielestäni erittäin viihdyttävä, vaikka toistikin hieman itseään. Moninpeli on tässä ehdoton ihan jo sen vuoksi että toinen voi herättää vielä kaatuneet kaverit. Mitä useampi, sitä parempi. Peliltä ei kannata odottaa mitään kovinkaan syvällistä, mutta jos sniputtelu ja satojen zombieiden lahtaaminen kiinnostaa, niin suosittelen peliä ehdottomasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti