maanantai 23. toukokuuta 2016

Katsottu: Nälkäpeli

Siitä on taas pidempi tovi, kun viimeksi olen kirjoitellut elokuvista. Yksi syy tähän on ollut se, että vähäisemmällä vapaa-ajalla on tullut katseltua myös leffoja vähemmän. Toinen syy saattaa olla joidenkin mielestä ehkä huvittava, mutta minulle kuitenkin periaatteellinen. Haluan nimittäin liittää kirjoituksiini mukaan kuvia aiheena olevista leffoista/peleistä ja kuvien ottaminen Blu-ray -leffoista ei olekaan näköjään mikään helpompi juttu Playstation 4:n kautta leffoja katsellessa. Netistähän minä en kuvia käy varastamassa. Onneksi nyt lopulta muistin, että Playstation 3:n puolella ei olekaan noita samoja estoja, joten nyt saan uusimmistakin leffoista kuvat talteen, jee!

Tällä kertaa leffaksi valikoitui ensimmäinen Nälkäpeli ja todennäköisesti pian perään tulee sitten katsottua myös ne myöhemmätkin osat. Vähän aikaa sitten tilasin nimittäin kaikki osat sisältävän boxin netistä ja nyt kun televisiossa pyörivät nuo elokuvat, niin ajattelin myös itse katsoa ne kiireellä järjestyksessä alta pois. Nälkäpeliä on ilmeisesti verrattu monesti Battle Royaleen ja tämä aiheuttaa elokuvalle kovia paineita, koska Battle Royale kuuluu omissa kirjoissani elokuvien TOP-3:een.

Nälkäpeli -leffat kertovat tulevaisuudesta, jossa valtavat kapinat ovat hajottaneet nykyisen yhteiskuntamme. Tilalle nousee totalitäärinen presidentti Snowin (Donald Sutherland) johtama valtio Panem, joka alkaa järjestämään kieroutunutta "huvia" kansalle nimeltä Nälkäpeli. Tässä pelissä valtion jokaiselta 12 alueelta arvotaan kaksi edustajaa ja nämä viedään eristetylle alueelle taisteleman keskenään. Sille joka tästä koitoksesta selviää hengissä, luvataan suuria rikkauksia. Tätä näytöstä tottakai seurataan sitten ympäri maata televisiosta kuin parastakin tosi-tv ohjelmaa.

Alueella 12 on menossa 74. vuosittaisen kisan arvonta, kun köyhän Everdeenin pahin painajainen käy toteen ja arpaonni osuu perheen nuorimman tyttären kohdalle. Tietäen ettei tytöllä olisi minkäänlaisia mahdollisuuksia pärjätä, isosisko Katniss (Jennifer Lawrence) astuu esiin ja ilmoittautuu vapaaehtoiseksi siskonsa puolesta. Tälläinen uhrautuvaisuus on kisassa ennenkuulumatonta, mutta järjestäjät hyväksyvät vaihdoksen ja pian Katnis ja saman kylän leipuripoika Peeta Mellark (Josh Hutcherson) ovat matkalla kohti Nälkäpelin kiehtovaa maailmaa oppaanaan aiemman kisan voittaja ja nykyinen alkoholisti Haymitch Abernathy (Woody Harrelson).

Miltäpä elokuva sitten tuntui, kun taustallani oli Battle Royalen kaltainen mestariteos? Ennakkopeloista huolimatta leffa tuntui yllättävän hyvältä. Hahmot/näyttelijät olivat (Peetaa lukuunottamatta) kiinnostavia ja samanlaisesta asetelmastaan huolimatta mukana oli riittävästi erilaisuuttakin (BR:ään verrattuna). Jenkkileffana tosin BR:n raakuus puuttui vaikka tappamista toki tässäkin harrastettiin, Pientä miinusta myös siitä, että ottaen huomioon leffan julkaisun yhteydessä olevan hypen, tämän leffan mukana ei tullut sitten minkäänlaista extra-materiaalia... ei edes kommenttiraitaa, mikä olisi ollut kiva tai jopa odotettava yllätys. Kaikenkaikkiaan vaikkei leffa nyt ihan BR:n tasolle vielä päässytkään, oli se ihan jees toimintapläjäys joka saa vielä pikkiriikkisen lisäpisteitä hyvästä naispääosasta.

2 kommenttia:

  1. Kiva että tykkäsit, mielenkiinnolla kuulen myös mietteitä jatko-osista :) Battle Royale kummitteli mullakin alussa, mutta onneksi nämä erkanevat toisistaan vielä edetessään

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo leffat tuli jo katsottua mutta erinäisiä tekosyitä tuli minkä vuoksi en vielä ole kirjoittanut sepostusta. Koitetaanpa saada tällä viikolla ulos :)

      Poista