sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Katsottu: Pixar Collection - Ratatouille

Taas oli aika katsoa uusia Pixarin animaatioelokuvia, tällä kertaa vuorossa oli vuonna 2007 julkaistu eläinaiheinen Ratatoille. Elokuvaa en ole aiemmin nähnyt, joten aika vähäisillä lähtötiedoilla alettiin katsomisen mitä nyt rottia elokuvassa varmaankin vilahtelee enemmän kuin laki sallii ja muistelen kuulleeni aika paljon kehuja tästä elokuvasta.

Ratatouille kertoo Pariisissa asuvasta rotasta nimeltään Remy, joka omaa äärimmäisen hyvän haju- ja makuaistin. Kun muut rottayhdyskunnan rotat tonkivat ruokansa ihmisten jäteastioista, Remy hiippailee aina salaa ihmisten asumuksiin, koska sieltä hän saa parhaimmat ruoka-ainekset. Remy haaveilee kokiksi ryhtymisestä ja inspiraation tähän hän on saanut Pariisin huippukokilta Auguste Gusteaulta, jonka siimahäntä on nähnyt ihmisten televisiossa sekä ruokakirjoissa.

Eräänä päivänä rotat jäävät kuitenkin kiinni ruokavarkaudesta ja joutuvat pakenemaan talon asukasta viemäriin. Remy joutuu eroon muusta perheestään ja olettaakin näiden menehtyneen. Kuin kohtalon johdattamana Remy eksyy lopulta oman idolinsa eli Auguste Gusteaun ravintolaan ja Remy haluaa luonnollisesti päästä kokiksi tähän ruokapaikkaan. Rottana tämä on kuitenkin luonnollisesti mahdotonta, mutta tilaisuus kokkailuun ilmaantuu kun ravintolaan ilmaantuu melkoinen vätyskokki Linguini -niminen poika ja kaksikko päättää alkaa tekemään yhteistyötä.

Ratatouille alkaa melko kevyesti ja itse katselin aluksi lähinnä elokuvan hienoa miljöötä, sillä elokuva tosiaan näyttää upealta. Leffan hahmot eivät säväyttäneet kuitenkaan luonteellaan kovinkaan paljoa, olivat sellaista perus animaatiokamaa. Elokuva parani kuitenkin kokoajan ja aivan lopussa lähenneltiin jopa koskettavuuden rajamaita. Elokuva osasi olla myös useassa vaiheessa hauska ja vaikka katsoinkin leffaa hieman väsyneessä mielentilassa, osasi se pitää mukanaan aivan loppuun saakka. Suosittelen katsomista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti