tiistai 24. tammikuuta 2012

Nyt myös PS1 mukana menossa!

Postinkantaja kiikutti kivan yllätyksen, nimittäin Playboystation ykkösen muistikortin. Kerkesinki jo viikonlopun aikana unohtamaan, että se on yleensäkki tulossa. Itse PS1 -laitetta minulla ei ole, mutta kakkosia kaksikin kappaletta, ja niissä onneksi toimii nuo ykkösenki pelit. Ainoa vaatimus oli, että pitäisi hankkia ykkösen muistikortin.

Joskus vuosi sitten törmäsin kirpputorilla PS1:n Silent Hill -peliin ja ajattelin että tämän pitää kyllä ostaa pois jo yleissivistyksen vuoksi. Olin kuullut sarjasta kehuja... no okei lähinnä, että aina kun meni jonnekin Suomi24:n seikkailupelien keskustelufoorumille, niin siellä puhuttiin pääasiassa vain Silent Hilleistä. Itse olen kasvanut vanhojen Sierran ja Lucasartsin seikkailupelien parissa, niin pitihän sitä selvittää, että millainen tämä genren nykyinen valtaaja on.Pystyin testaamaan peliä kyllä aiemminin, mutta pelitilanteen tallennuksen puute ei kannustanut pelaamaan kovinkaan pitkälle. Lyhyen testipelaamisen perusteella peli vaikuttaa hyvin paljon ensimmäisiltä Alone In The Dark -peleiltä. Ei siis näiltä nykyajan hömppä -osilta, joissa Carnaby on joku nuori juippi, vaan niiltä vektorigrafiikalla toteutetuilta jossa Edward on vanha viiksekäs herrasmiespatu :D Ja siis tuo samakaltaisuus ekoihin Aloneihin on siis vain iso kehu :)

Silent Hillin lisäksi tuo muistikortti laajentaa nyt aluettani, kun "täytyy" alkaa katselemaan myös PS1:n pelejä :D Kirpputoreilla myydään paljon sen laitteen pelejä ihan muutamalla eurolla, joten ties mitä helmiä sieltä saattaa joskus löytyä. Mutta kirjoitan niistä sitten myöhemmin lisää, jos tulee vastaan.

2 kommenttia:

  1. Ootko pelannut silent hill 2:sta? se on ehkä paras ja ihanan karmiva:) ykköstä en ole ite päässyt kokeileen mutta nelosta tuli joskus pelattua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en oo vielä kerenny tutustumaa noihi muihin, tuo ykköen on mun ensitutustumine kyseisee sarjaan. jos tuo ykkönen nyt osoittautuu hyväksi, niin pitää laittaa myöhemmätki osat harkintaan. katsoin tuossa, että play.comista näyttäis ainaki saavan tuon silent hill 2:n ps2-version 9,50 euron hintaan (postikuluineen), ei sekää mikä mahottoman paha ole :)

      Poista