sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Arvonta: Seikkailupelejä ysäriltä

HUOM: Muistakaahan osallistua arvontaan, osallistumisaika loppuu tänään kello 18:00.

Perinteitä kunnioittaen ajattelin järjestää taas joulun lähestymisen kunniaksi muutamia peliarvontoja. 90-luku oli graafisten seikkailupelien kulta-aikaa, jolloin käynnistyi useita sellaisia pelisarjoja, jotka ovat elossa edelleenkin muodossa tai toisessa. Sierran King's/Police/Space Quest -pelisarjat ja LucasArtsin Monkey Islandit, Sam & Maxit ja Indiana Jonesit olivat vain muutamia suosikkeja. Nyt halusin laittaa arvonnan palkinnoksi sellaisia pelejä, joilla on tärkeä paikka lähellä ainakin omaa sydäntäni.

Ensimmäisenä luvassa on Quest For Glory 1-5, jonka nimestäkin voi päätellä että kyseessä ei ole yksi vaan kaikki pelisarjan viisi osaa. QfG -pelisarja oli Sierran seikkailupeleissä sillä tapaa mullistava, että siinä yhdistettiin totuttuun graafiseen seikkailupeliin elementtejä myös rooli- ja toimintapeleistä, hyvässä mielessä tottakai. Pelin alussa saat luoda sankarihahmon, jolle valitset nimen, ammatin sekä jaat taitopisteet haluamallasi tavalla. Ammatti voi olla taistelija, taikuri tai varas ja valinnasta riippuu, millä tapaa vastaan tulevat puzzlet suoritetaan. Peli on suurimmaksi osaksi tuttua seikkailupeliä, mutta pahisten hyökätessä kimppuun peli siirtyy erilliseen tilaan, jossa pelaaja joutuu taistelemaan tiensä eteenpäin iskuin, väistöin ja loitsuin. Ammatti vaikuttaa kuitenkin paljon taktiikan valintaan ja esim. varas yleensä kiertääkin taistelut viekkaudella taistelijan turvautuessa muskeleihinsa. Ennennäkemätöntä Sierran peleille oli myös jatkuvuus: kun pelaat ensimmäisen pelin läpi, voit siirtää pelihahmosi seuraavaan peliin säilyttäen taitopisteesi ja varusteesi.

Edellämainittujen pelien lisäksi arvonnan voittaja saa Jane Jensenin loistavan seikkailupelin nimeltä Gabriel Knight: Sins of the Fathers. Pelistä tuli vastikään remake lisänimellä 20th Anniversary Edition, mutta tämä on se alkuperäinen jota tähdittivät ääninäyttelyillään mm. Tim Curry sekä Mark Hamil. Kyseessä on yksi ensimmäisistä CD-ROM:ia hyödyntävistä seikkailupeleistä (suomeksi: kaikki pelin dialogit oli puhuttuja) ja Jane Jensenin ensimmäinen täysin itse suunnittelema peli. Itse pelissä Gabriel Knight on kirjakaupan pitäjä ja kirjailija, jonka kiinnostus herää heti, kun kotikaupungissa New Orleansissa alkaa tapahtumaan rituaalimurhia. Apuna tutkimuksissaan Gabrielilla on hänen kirjakaupan avustaja Grace sekä Gabrielin bestis etsivä Mosely. Seikkailu tapahtuu pääosin vierailemalla eri paikoissa, haastattelemalla ihmisiä ja ratkomalla pieniä pulmia.

Kaupan päällisenä arvonnan voittaja saa vielä erinomaisen 1996 julkaistun ja 2008 päivitetyn pelin nimeltään Broken Sword The Shadow of the Templars Director's Cut. Blogini seuraajat saattavat muistaa, että esittelinkin pelin vasta vähän aikaa sitten, joten jos haluat nähdä tarkemman kuvauksen pelistä, niin katso se täältä.

Yhteenvetona luvassa ovat siis pelit:

 • Quest for Glory: So You Want to Be a Hero (EGA ja VGA-versio)
 • Quest for Glory 2: Trial By Fire
 • Quest for Glory 3: Wages of War
 • Quest for Glory 4: Shadows of Darkness
 • Quest for Glory 5: Dragon Fire
 • Gabriel Knight: Sins of the Fathers
 • Broken Sword The Shadow of the Templars Director's Cut


Koska pelit ovat Good Old Gamesista, pelien mukana saat vielä sähköisessä muodossa kaikki alkuperäiset ohjekirjat, taustakuvia, soundtrackeja, peleihin liittyviä sarjakuvakirjoja ja muuta hauskaa krääsää.

Arvonnan säännöt:


Voit osallistua arvontaan kirjoittamalla kommenttina tähän postaukseen nimesi/nimimerkin ja sähköpostiosoitteesi. Jos et halua osoitettasi kaikkien nähtäville, voit ilmoittaa sen minulle osoitteeseen deltius@hotmail.com (muutakin kautta voi ilmoittaa, jos olet esim. Steam-kaverinani), mutta sekä nimen että yhteystietojen ilmoittamiset minulle ovat kuitenkin pakollisia. Osallistumiselle arvontaan on aikaa vähän päälle viikko ja tarkemmin sanoen sunnuntaihin 7.12. kello 18:00, jonka jälkeen suoritan arvonnan ja ilmoitan tiedon voittajalle ja blogiin mahdollisimman pian. 

Jos voittaja ei vastaa yhteydenottooni 9.12. kello 18:00 mennessä, palkinto menee uudelleen arvottavaksi. Pidätän lisäksi oikeuden puuttua tilanteeseen, jos havaitsen vilppiä tai muuta maalaisjärjen vastaista toimintaa. Pelit vaativat latausta varten ilmaisen GOG.COM -tunnuksen, mutta latauksen jälkeen erillistä ohjelmaa ei tarvita. Jos GOG.COM on tuntematon tai sinulla on muuten vaan kysyttävää palvelusta, voin tarpeen vaatiessa opastaa sen kanssa.

Toivotan kuitenkin paljon onnea arvontaa jokaiselle säädylle! :)

6 kommenttia:

 1. M454 ja nokiaman87@hotmail.com
  Joskos se nyt jo tärppäisi :D

  VastaaPoista
 2. Wheeeee, seikkailupelejä! korppisusi@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Nänni, haipuli@hotmail.com. ^_^

  VastaaPoista