tiistai 13. syyskuuta 2016

Rocket League - Rumble

Rocket League on ollut  eniten pelaamani peli viimeisen vuoden aikana, eikä innostus ole hiipunut vielä lainkaan. Pelin ajatuksena on laittaa kaksi autojoukkuetta vastakkain jalkapallokenttää muistuttavalle areenalle ja taistella kiihkeät viisi minuuttia ylvääseen voittoon tai nöyryyttävään tappioon asti. Ketterästi liikkuvat autot, joukkueen sisällä toimiva kommunikointi, huimat ilmalennot aina areenan katossa asti sekä nopeasti muuttuvat tilanteet tekevät Rocket Leaguesta kaikkea muuta, kuin yksinkertaista ja tylsää pallon tuuppimista maaliin.

Perusajatuksen pysyttyä samana Rocket League ei ole kuitenkaan jämähtänyt paikoilleen vaan tekijät Psyonixilla julkaisevat peliin vähän väliä lisäsisältöä. Usein nämä maksulliset DLC:t sisältävät kuitenkin vain kosmeettisia lisäyksiä eli uusia autoja ja näiden koristeita, mutta itse peliin niillä ei ole ainakaan merkittävää eroa, koska kaikki autot liikkuvat kuitenkin yhtä lujaa, kestävät samalla lailla iskuja jne. Välillä peliin julkaistaan kuitenkin myös kaikille ilmaisia päivityksiä, jotka tuovat yleensä mukanaan uusia areenoja tai pelimuotoja. Esimerkkeinä uusista pelimuodoista ovat Snow Day sekä Hoops, joissa päästään pelaamaan jalkapallon sijaan jääkiekkoa ja koripalloa. Nyt viime viikolla peliin julkaistiin taas uusi pelimuoto nimeltään Rumble, joka osoitti että Psyonix osaa kyllä pitää pelin mielenkiitoisena.

Rumble alkaa kuten mikä tahansa muu kolmen jäsenen joukkueilla pelattava RL-peli. Alanurkkaan on kuitenkin ilmaantunut uusi laskuri, joka laskee kaikilla pelaajilla ajan kulua 10:stä alaspäin. Kun laskuri saavuttaa nollan, pelaaja saa itselleen satunnaisen kertakäyttöisen kyvyn kaikkiaan 11 erilaisesta taidosta. Joillakin taidoilla voit parantaa omaa peliäsi ja toiset taas on tarkoitettu häiritsemään toisen joukkueen pelisuoritusta. Kun olet käyttänyt oman taitosi, alkaa laskuri laskemaan taas 10:stä alaspäin kunnes saat taas uuden taidon käyttöösi. Alla on lyhyt kuvaus mahdollisista kyvyistä, joita sinä tai vastustajasi voitte saada.

Boot: Autostasi lentää jättikokoinen kenkä, joka iskee vastustajan auton huitsin Nevadaan :-D

Disruptor: Sekoittaa vastustajan auton ohjattavuuden eli tämä kiihtyy hallitsemattomaan nopeuteen ilman mahdollisuutta jarruttaa.

Freezer: Jäädyttää ottelupallon hetkeksi paikoilleen.

Grappling Hook: Ampuu harppuunan ottelupaloon ja kelaa oman autosi kovalla vauhdilla tätä kohti, jolloin pallo lentää iskun voimasta kauas.

Haymaker: Hieman kuin boot ja grappling hook eli autostasi lentää jättikokoinen nyrkkeilyhanska kohti ottelupalloa, joka lentää sitten kovalla vauhdilla eteenpäin. 

Magnetizer: Ollessasi pallon lähellä autosi ja pallon välille muodostuu magneettikenttä ja pallo pyrkii tulemaan autoasi kohti.

Plunger: Hieman kuin päinvastainen grappling hook. Ampuu köydellä varustetun imukupin ottelupalloon ja köyden vetäisy saa pallon pomppimaan oman autosi suuntaan.

Power Hitter: Kaksinkertaistaa iskusi tehot. Osumat vastustajiin tuhoaa näiden autot ja pallon potkimiset voimistuvat.

Spike: Muodostaa autosi ympärille piikkejä, joihin ottelupallo tarttuu pienimmästäkin kosketuksesta. Tämän jälkeen tarvitsee vain ajaa autolla maaliin ennenkuin kyvyn vaikutus kerkeää loppumaan tai vastustaja onnistuu potkaisemaan pallon autostasi irti.

Swapper: Vaihtaa oman autosi ja valitsemasi vastustajan auton sijainteja kentällä.

Tornado: Luo kentälle tornadon, joka lennättää vastustajan autoja sekä ottelupalloa satunnaisiin suuntiin.

Aivan aluksi ajattelin uudesta pelimuodosta, että tämähän menee ihan pelleilyksi. Kuusi pelaajaa spammaamassa erilaisia kykyjään tekee pelistä täyttä kaaosta ja että muutamat taidoista (etenkin spike) ovat aivan liian ylivoimaisia toisiinsa nähden. Hieman enemmän pelimuotoa pelatatessa huomasin kuitenkin, että Rocket Leaguen taktisuus on edelleen pelissä mukana, nyt vaan keinot maalien tekemiselle lisääntyivät huimasti. Huomasin myös että kaikilla taidoilla on kuitenkin oma tehokas käyttötapansa, kunhan osaa käyttää ne oikealla hetkellä. Oma lempparini tällä hetkellä on körötellä autolla vastustajan maalille ja ampua imukupin palloon, joka sitten toimii kuin maaliin hakeutuva ohjus (pun intended).

Summa summarum. Itse olen jaksanut pelata Rocket Leagueta melkein päivittäin yli vuoden ajan ja pelin päivitykset ja toki omien pelitaitojen kehittyminen jaksaa pitää pelin kiinnostavana päivästä toiseen. Suosittelen peliin tutustumista kaikille ennakkoluulottomasti. Katsokaa vaikka tämä, jos emmitte kannattaisiko hankkia.


Alla vielä uuden pelimuodon virallinen traileri, joka löytyy Rocket Leaguen Youtube-sivulta https://www.youtube.com/watch?v=7iz-dQifR7Q

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti