maanantai 14. marraskuuta 2016

Peliviikko: Belladonna

Tiesitkö että tänään alkoi pohjoismainen tapahtuma nimeltä Peliviikko? Ei se mitään jos et tiennyt, sillä ei tiennyt moni muukaan, jolta olen asiasta kysynyt. Peliviikko on kuitenkin tapahtuma, jossa tavoitteena on pelata paljon ja levittää tietoutta peliharrastuksesta muillekin ihmisille. Viikon aikana pohjoismaissa järjestetään kaikenlaisia tapahtumia peleihin liittyen ja kyse ei ole pelkästään tietokone- ja konsolipeleistä vaan myös lautapelit ja muut ovat hyvin edustettuna. Alunperin vuonna 2011 käynnistetty tapahtuma kulki nimellä pelipäivä, mutta nykyään tämän kesto on laajentunut viikon mittaiseksi. Jos haluat tietää lisää tapahtumasta, kannattaa suunnata nettiselain osoitteeseen


Voisin osallistua tähän häppeninkiin itsekin ainakin jollakin tasolla. Blogissa on ollut aika hiljaista, joten ajattelin aktivoitua ainakin tämän viikon aikana enemmän peliaiheisten postauksien muodossa, Hyvällä tuurilla innostus jatkuu viikon jälkeenkin ja tämä sivu saa lisää elonmerkkejä jatkossakin. Tähän mennessä olen kirjoitellut blogiin peleistä lähinnä vain läpäistyäni nämä. Työelämässä olevana ihmisenä vähäinen peliaikani ja nykyään pitkäkestoiset pelit ovat valitettavasti johtaneet siihen, ettei pelien esittelyitä ole tullut ulos niin usein kuin haluaisin. Tämän vuoksi olenkin pyöritellyt mielessäni ajatusta, että saatan kirjoitella jatkossa myös sellaisista peleistä, joita en ole vielä läpäissyt. Tärkeimpänä seikkana on kuitenkin se, että pelistä on kerennyt saamaan jo hyvän käsityksen mistä siinä on kyse. Aivan tarkkoja päätöksiä en ole vielä kuitenkaan tehnyt mitä tulen tekemään, mutta palaan asiaan hieman myöhemmin ja olen toki kiinnostunut kuulemaan myös lukijoiden mielipiteitä, millaisia pelijuttuja haluatte lukea.

Peliviikon aloitan kuitenkin ensimmäisellä jutulla eli Belladonna -nimisen Steam-pelin lyhyellä esittelyllä. En tiennyt peliä etukäteen kuin nimeltä, mutta sain sen siis lahjoituksena hienolta Striimausmieheltä Petuzkilta. Kyseessä on tummasävytteinen seikkailupeli, joka kertoo kellarilaboratorion keikkauspöydältä heräävästä, muistinsa menettäneestä naisesta. Neidolle on selvästikin tehty Frankensteinin hirviöt ja tämä lähtee selvittämään tapahtumia ympäri linnaa lojuvien päiväkirjan sivujen avulla. Peli on vain yhden miehen käsialaa ja taustalla toimii Ruotsalainen pelisuunnittelija Niklas Hallin. Vähäiset resurssit näkyvät yksinkertaisissa animaatioissa sekä pelin vain alle kahden tunnin pituutena. Seikkailupeliksi puzzlet ovat turhankin triviaaleja, mutta toisaalta pelin tarina epäonnistuneesta parisuhteesta, kommunikaation puutteesta ja epäluottamuksesta korvaa nämä puutteet. Peli on selvästi tarkoitettu kerralla läpäistäväksi, mutta ihan OK pelikokemus jos olet kiinnostunut enemmän tarinankerronnasta ja löydät tämän pelin halvalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti