lauantai 19. marraskuuta 2016

Peliviikko: Simon the Sorcerer

Viikonloppu alkoi taas uuden peliin tutustumisen merkeissä. Jos Lion Kingin ja Aladdinin jälkeen odotitte että seuraavana vuorossa olisi Jungle Book, niin ehei vaan tällä kertaa mennään seikkailupelien pariin. 90-luku oli graafisten seikkailupelien kulta-aikaa ja tuolloin valta-asemaa piti Sierra ja LucasArts. Nämä firmat eivät olleet kuitenkaan ainoita lajissaan ja myös Adventure Soft astui areenalle omilla Simon the Sorcerer -peleillään. Itse skippasin aikoinaan ensimmäisen osan ja siirryin suoraan Simon the Sorcerer 2:een, joka oli vallan hyvä ja erityisesti hauska seikkailupeli. Nyt ajattelin ottaa myös ensimmäisen osan käsittelyyn ja katsoa, että oliko pelisarja jo alussa yhtä hyvä.

Simon on tavallinen teinipoika, jonka lemmikkikoira karkaa eräänä päivänä vintille. Yllättäen vintille aukeaakin ulottuvuusportti toiseen maailmaan, jonne kaksikko uteliaana astelee. Pian Simonille paljastuu, ettei hänen saapumisensa tähän velhojen ja satuhahmojen täyttämään maailmaan ollut silkkaa sattumaa, vaan kylän velho Calypso on joutunut pahan Sordid -velhon vangiksi ja Calypso kutsui Simonin pelastamaan hänet. Pelastusoperaatio vaatii taikuuden hallitsemista ja tämän vuoksi Simonista täytyy ensin leipoa velho. Apua hommaan Simon saa paikallisessa kapakassa iskustelevilta neljältä velholta, jotka laittavat Simonin suorittamaan erinäisiä tehtäviä, kuten perinteisessä seikkailupelissä on tapana. 

Kysyttäessä mistä Simon tiesi miehet velhoiksi.
Pelissä on todella paljon samankaltaisuuksia Monkey Islandiin ja kapakan velhojen lisäksi tutulta vaikuttavat niin käyttöliittymä, kuin huumorikin. Pelin huumori todellakin toimii ja siinä päästään jo todella lähelle LucasArtin pelien tasoa. Jos Simon the Sorcerer on mennyt aikoinaan ohi, niin suosittelen tutustumaan siihen viimeistään nyt ja samalla kannattaa tutustua myös pelisarjan toiseen osaan, joka oli myös ihan bueno peli.

2 kommenttia:

  1. Mainio sarja, jossa on paljon Terry Pratchett- tyylistä huumoria. Kakkososa tästä sarjasta on itselle tutuin. Muistan että siinä oli hauska kohtaus jossa joukko fantasiahahmoja istui pelaamassa jännittävää "Apartments & Accountants"- roolipeliä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohon aikaan monet pelit tuli hankittua ei-niin-laillisina versioina, mutta juuri Simon 2 ja Discworld 1 löytyy alkuperäisinä :) Loistavia pelejä molemmat, vaikkakaan en aina ymmärtänyt Discworldin monimutkaista logiikkaa monissa puzzleissa :D Siitä huolimatta olisi todella hieno juttu, jos julkaisisivat ne Discworlditkin GOG.COM:n puolella.

      Poista