maanantai 12. kesäkuuta 2017

Katsottu: Disney Classics 23 - The Rescuers

The Rescuers (eli Suomenkieliseltä nimeltään Pelastuspartio Bernard ja Bianca) on Disneyn animaatioelokuva vuodelta vuodelta 1977. Elokuva pohjautuu Margery Sharpin samannimiseen lastenkirjaan, joka julkaistiin melkein kaksikymmentä vuotta elokuvaa aiemmin. Olen todennäköisesti nähnyt tämän elokuvan joskus todella kauan aikaa sitten, mutta minkäänlaista muistikuvaa elokuvan tapahtumista ei ollut, joten aika tyhjältä pöydältä lähdettiin tätä katsomaan.

Elokuvan alussa orpotyttö Penny on joutunut jonkinlaiseen pulaan ja heittää avunpyynnön pullossa joen vietäväksi. Tämä pulloposti ajautuu lopulta New Yorkiin asti, missä sijaitsee Yhdistyneiden Kansakuntien päämaja ja erityisesti hiirien muodostama alajaosto Rescue Aid Society. Hätäviestin luettuaan hiiret tulevat päätökseen, että Penny on pulassa ja jonkun pitää lähteä pelastamaan tämän. Innokkaimpana pelastustehtävään lähtee Unkarin edustaja Bianca ja mukaan hän saa osaston talonmiehen Bernardin. Bernard ja Bianca joutuvat tekemään kovasti etsivätyötä selvittääkseen mitä Pennylle on tapahtunut, mutta lopulta he päätyvät rämeikköalueelle, jossa Meduusa -niminen nainen on kaapannut Pennyn käyttämään tätä omiin hämäriin tarkoitusperiinsä. 

 Itselläni ei ollut erityisiä odotuksia Pelastuspartiolta. Elokuvan pahis Meduusa muistutti minua todella paljon 101 Dalmatialaisen Cruella De Viliä ja olisin ehkä toivonut hieman omaperäisempää hahmoa. Kyseessä ei ollut Disneyn elokuvaksi mikään poikkeuksellisen hyvä leffa, mutta sellainen ihan perus-Disney kuitenkin. Varsinaisen elokuvan lisäksi DVD:n mukana oli puolen tunnin mittainen dokumenttielokuva vesilinnuista sekä hieman lyhyempi Silly Symphonyn animaatio Mikki Hiirestä sokeana muskettisoturina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti