sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Katsottu: Disney Classics 24 - The Fox and the Hound

The Fox and the Hound (eli Suomalaisittain Topi ja Tessu) on Disneyn 24. kokoillan pituinen animaatioelokuva vuodelta 1981. Elokuva pohjautuu Daniel P. Manniksen samannimiseen kirjaan ja kerrankin mukana on sellaisia ääninäyttelijöitä joita minäkin tunnistan eli siis Kurt Russell Tessun äänenä. Minulla ei ollut minkäänlaista muistikuvaa elokuvan tapahtumista etukäteen ja koirat ja ketut ovat kuitenkin ihan sympaattisia eläimiä, joten katselin tämän ihan mielelläni.

Elokuva alkaa surullisissa merkeissä, kun kettuemo pakenee metsästäjää saaden takaa-ajon aikana kuitenkin surmansa. Puun oksalta tilannetta seuraava pöllö sekä tämän lintuystävänsä huomaavat orvoksi jääneen pelokkaan ketunpoikasen ja ovat huolissaan, että kuka tästä pitäisi nyt huolen. Onneksi lähistöllä asusteleva leskinainen löytää pennun ja alkaa kasvattamaan tätä Topiksi kutsumaa pentua lemmikkinään. Samaan aikaan lähellä asuva metsästäjä tuo kotiinsa uutta koiranpentua, Tessua. Tessu on vielä huoleton koiranpentu, mutta hänestä kasvatetaan ajan myötä metsästyskoira. Topi ja Tessu tapaavat toisensa eräänä päivänä ja vaikka kaikki pitävät tätä kaveruutta mahdottomana, lupaavat he toisilleen että he pysyvät ikuisesti toistensa ystävinä.

Topi ja Tessu oli viihdyttävä 80 minuutin elokuva ja onnistui loppuratkaisullaan yllättämäänkin ainakin hieman allekirjoittaneen. Elokuvan DVD-version mukana tuli extroina mukana mm. elokuvan tunnusmusiikin karaoke-versio, taidekuvia elokuvasta, pelejä sekä yksi noin 6 minuutin lyhytdokumentti elokuvan tekemisestä. Mukana oli myös kaksi lyhyttä animaatiota, joista ensimmäisessä lammasemolle toimitetaan vahingossa leijonanpoikanen ja toisessa Pluto joutuu taistelemaan asemastaan talon lemmikkinä löytökissan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti