sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Katsottu: Pixar Collection - Finding Nemo

Finding Nemo on Pixarin tietokoneanimoitu elokuva vuodelta 2003. Leffa on käsitykseni mukaan yksi kyseisen firman nimekkäimmistä elokuvista ja odotinkin kovasti tämän näkemistä. Valitettavasti aina kaikki ei mene ihan kuin toivoisi ja satuin vilustumaan näin viikonlopun kunniaksi. Nyt olo olikin todella väsynyt ja vetämätön ja jouduin katsomaan tämän vähän niinkuin puoliteholla.

Finding Nemo kertoo Isolla valliriutalla asuvasta isäkalasta Marlinista sekä tämän pojasta Nemosta. Marlin menetti puolisonsa sekä loput poikasistaan petokalan hyökkäyksessä useita vuosia aiemmin ja onkin nykyään hyvin arka ja ylisuojelevainen pojastaan. Ensimmäisenä koulupäivänään Nemoa alkaa tympimään isänsä suojelevaisuus ja tämä ui isänsä vastustuksesta huolimatta aavalle merelle tutkimaan pinnalla kelluvaa venettä. Varomattomuus kostautuu ja kalastajat kaappaavat Nemon mukaansa. Marlin koittaa kyllä parhaansa mukaa seurata venettä ja poikaansa, mutta menettää lopulta jäljet. Avukseen jahtiin Marlin saa kuitenkin hyväntahtoisen, joskin todella huonolla muistilla varustetun kalaystävän Doryn.

Tällä kertaa elokuvan mukana ei tullut kommenttiraitaa, mutta muita mielenkiintoisia extroja kylläkin. Mukana on mm. lyhyt animaatioelokuva lumiukon edesottamuksista nimeltä Knick Knack Pixarin alkuajoilta sekä Finding Nemon tekijöiden keskustelutilaisuus 10 vuotta elokuvan julkaisun jälkeen. Eräs sangen mielenkiintoinen osio oli myös konseptitaiteena esitetty versio elokuvan alusta, jossa Marlin tapaa vaimonsa ja lopulta menettää tämän. 

Kuten Pixarilta saattaa odottaa, elokuva on todella nättiä katseltavaa. Trooppiset vesistöt ovat kauniita ja elokuvan kalahahmot ilmeikkäitä. Varsinaista seikkailua elokuvassa myös riittää ja elokuvassa käydäänkin tutustumassa meren lukuisiin mielenkiintoisiin sopukoihin. Kokonaisuudessaan Finding Nemo oli ihan mielenkiintoinen  elokuva ja suosittelen sitä kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti