maanantai 19. helmikuuta 2018

Katsottu: Pixar Collection - Monsters Inc

Seuraavana katsottavien elokuvien listalla on Monsters Inc, joka Pixarin neljäs leffa vuodelta 2001. Itse elokuva ei ollut minulle entuudestaan tuttu, mutta muutamat hahmot olin nähnyt Pixarin aiemmissa lyhytelokuvissa sekä toki mainoksista. Elokuvalla on poikkeuksellisen kova setti ääninäyttelijöitä, mukana ovat mm. John  Goodman, Billy Crystal, Steve Buscemi, James Coburn ja Jennifer Tilly ja olin jo pelkästään näistä melko innoissani. Se että riittääkö hyvä näyttelijäkaarti tekemään elokuvasta loistavan, jäi kuitenkin vielä nähtäväksi.

Elokuva kertoo hirviöiden kansoittamasta Monstropoliksen  kaupungista, joka saa sähkönsä pienten lasten kiljahduksista. Hirviöt pääsevät lasten vaatekomeroihin portaaliovien kautta ja käyvätkin joka yö säikyttelemässä poloisia, oman yhteiskunnan edun vuoksi tottakai. Kaikkein taitavin säikyttelijä on isokokoinen, karvainen ja sininen Sulley, siitäkin huolimatta että hän on muutoin hyvin lempeä luonteeltaan. Hirviöillä on säikyttelyssä vain kaksi pyhää sääntö, joita ei saa rikkoa. Ensinnäkin lapsien ei saa antaa koskettaa heitä, sillä puheiden mukaan tämä on kuollettavaa hirviölle. Toisekseen mitään lasten tavaroita ei saa tuoda mukana hirviökaupungin puolelle. Parhaatkin joskus kuitenkin mokaavat ja siitäkös soppa lopulta syntyy, kun Sulley tuo vahingossa 3-vuotiaan Boo-tytön Monstropoliksen puolelle ja tämä luonnollisesti pääsee vielä karkuteille...

Tällä kertaa elokuvan mukana ei tullut enää ihan yhtä megalomaanista määrää extroja, kuten aiemmissa katsomissani Pixarin elokuvissa. Tämä ei kuitenkaan haittaa, sillä laatu on edelleen korkea. Tällä kertaa mukana oli noin 20 minuuttia kestävä sessio, jossa elokuvan tekijät keskustelevat elokuvan tekemisestä. Mukana olivat myös pari Pixarin aiempaa lyhytelokuvaa (For the Birds ja Mike's New Car) sekä Monsters Inc -elokuvan kommenttiraita.

Varsinainen elokuva oli ainakin hienon  näköinen ja erityisesti Sulley  näytti karvoineen upealta. Monsters Inc on ollut melko näkyvästi esillä Pixarin tuotekatalogissa ja halusin kovasti tykätä tästä elokuvasti. Jostain syystä en saanut siitä kuitenkaan kovinkaan suuria kiksejä ja rehellisesti sanottuna onnistuin jopa nukahtamaan elokuvan aikana :-D (tosin se ei ollut elokuvan syy, olin jo valmiiksi aika väsynyt). Elokuvan jutut olivatselvästi suunnattu nuoremmalle väelle. Monissa lapsille suunnatuissa elokuvissa on myös aikuisille suunnattuja vitsejä ja viittauksia, mutta ainakaan itse en tuollaisia kovinkaan paljon huomannut. Kyllä Monsterit varmasti lapsille maistuu mutta näin aikuiselle elokuva ei valitettavasti tuonut kovinkaan paljoa viihdearvoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti