keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Mega Man X Legacy Collection 1 ja 2 julkaistaan kesällä

Viime vuosien yksi hienoimmista pelialan kulttuuriteoista oli se, kun Capcom uudelleenjulkaisi legendaariset Mega Man -pelit nykylaitteille. Vuonna 2015 kasibittiseltä Nintendolta tutut osat 1-6 julkaistiin Mega Man Legacy Collection -nimellä ja viime vuonna uudemmat osat 7-10 paketoitiin vastaavasti nimelle Mega Man Legacy Collection 2. Mega Man -pelit eivät tähän todellakaan kuitenkaan lopu ja olikin vain ajan kysymys, että milloin Capcom tuo Mega Man X -sarjan nykypelaajien naatittavaksi. Nyt asialle saatiin vahvistus ja tuo kauan odotettu hetki on tulevana kesänä, sillä Capcom on julkistanut nyt tuovansa markkinoille sarjan kahdeksan seuraavaa peliä kahdessa osassa

Vaikka Mega Man X -pelisarjan osat ovatkin itselleni vähemmän tuttuja kuin alkuperäisen sarjan osat, olen päässyt tutustumaan niihin kuitenkin pintapuolisesti ja olen näistä todella innoissani. Aikoinaan kun olin vielä nuori ja tuhma poika, kokeilin kolmea ensimmäistä X:ää emulaattorin avulla ja kyllähän nuo pelit vaikuttivat hyviltä, vaikken silloin vielä ihan alkuperäisten pelien lailla mukaan tempautunutkaan. X-pelien suurin ongelma on ollut niiden todella huono saatavuus, sillä Super Nintendolla alkanut pelisarja siirtyi kolmen ensimmäisen osan jälkeen Playstationille ja nykyään noita ei tule vastaan edes vahingossa myyntipalstoilla tai ainakaan inhimillisillä hinnoilla. Itse olen bongannut vain Mega Man X8:n kirpputorilta (meni välittömästi ostoon) ja toinen mahdollisuus päästä laillisemmin pelaamaan näitä oli vasta nyt viime aikoina, kun Mega Man X tuli Mini-SNES:n mukana. Toivottavasti kaikki ymmärtävät innostukseni, kun nyt vihdoinkin ilmoitettiin että kaikki nämä harvinaiset pelit julkaistaa yhdessä ja samassa paketissa ja vieläpä suht. edulliseen hintaan (Jenkeissä 20 dollaria per setti).

Mega Man X pelien määrä on suuri ja olisikin ollut hupsua odottaa, että nämä julkaistaisiin yhdessä paketissa. Ensimmäiseen Mega Man X Legacy Collectioniin sisältyvät osat Megaman X - X4 loppujen jääden kokoelma kakkoseen. Varsinaisien pelien lisäksi mukana tulee pelien konseptitaidetta, trailereita, soundtrackit, johdantovideoita, uusi X Challenge -pelimuoto, mahdollisuus vaihtaa filttereillä pelien graafista ulkoasua ja vaikka mitä kaikkea muuta Mega Man fanboy vaan osaa kaivata. Mega Man X Legacy Collectionit julkaistaan heinäkuun 24. päivä ja alustoina ovat PC, PS4, Switch ja Xbox One.

Käy katsomassa pelikokoelmien traileri Mega Man -kanavan Youtube -kanavalta:


Lähde:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti