lauantai 22. syyskuuta 2012

Kaksi ensimmäistä viikkoa


En ole nyt viime päivinä kirjoitellut tarjousten lisäksi muita juttuja joten nyt hieman vaihtelua siihen. Minulla on ollut Playstation 3 nyt vajaan kahden viikon ajan ja ajattelin kertoa millaisia fiiliksiä siitä on tullut tähän mennessä.

Pleikkari 3 on ollu minulle entuudestaan tuttu lähinnä kaverin luota, jossa olemme pelanneet Worms 2: Armageddonia. Muuten laitteen käyttöliittymä ja toiminnot olivat siis täysin tuntemattomia minulle. Olen aiemmin käyttänyt vain konsoleita joissa levy tai kasetti on laitettu sisään ja peli on käynnistynyt suoraan ja nyt PS3:n erilaiset valikot lukuisine toimintoineen oli aivan uusi ja ihmeellinen asia allekirjoittaneelle. Pelaamisen ja Blu-ray-tuen lisäksi toiminnoissa mielenkiintoisimmat ovat olleet mahdollisuus ripata omia CD-levyjä laitteen kiintolevylle ja katsella sieltäkin kautta elokuvia (jotka on kröhöm tottakai ostettu laillisesti)... sekä tottakai kaikkein hyödyllisin juttu eli animoitujen käyttöliittymäteemojen vaihtelu parin päivän välein.

Ehkä paras juttu ever PS3:ssa on PS Plus, joka on maksullinen palvelu mutta onpa jokaisen siihen sijoitetun euronsa arvoinen. Palvelu maksaa 50 euroa vuodessa, mutta siitä oli juuri tarjous että hinnasta saa 25% alennusta. Vielä kun tilaa vaikkapa Verkkokauppa.comista noin 40 eurolla latauskortin jolla PS Networkiin saa 50 euroa rahaa, jää PS Plussan vuosihinnaksi teoriassa alle 30 euroa. Mitäkö tuolla 30 euron palvelulla sitten saa? Sehän tässä on juuri parasta kun sillä saa vaikka mitä kaikkea...  muutaman viikon välein tulee ladattavaksi kokonaisia versioita tietyistä peleistä ja usea niistä on vieläpä Playstationin parhaimmistoa. Nyt siellä on esimerkiksi sellaisia pelejä kuin Lara Croft and the Guardian of Light, Saints Row 2, Borderlands, Just Cause 2, Red Dead Redemption, Machinarium, Infamous 2, Little Big Planet 2... ja lista jatkuu. Nämä pelit ovat niin kauan pelattavissa kun uusii tuota Plus -jäsenyyttä ja hinta ei ole paha siitä saatavaan hyötyyn suhteutettuna.

Näin mainospuheiden ja ylistelyjen jälkeen hieman varsinaisesta aiheesta eli peleistä. Kuten olen jo kertonut niin pelasin ensimmäisenä läpi Unchartedin ensimmäisen osan. Peli oli todella viihdyttävä ja olenkin vielä välillä palannut pelin pariin vaikeammalla vaikeustasolla uupuneita trophyja keräten. Toinen peli oli Lara Croft and the Guardian of Light. Olenkin pelannut ko. peliä jo PC:llä mutta kun ilmaiseksi sai PS Plussasta ja co-op -pelit aina kiinnostavat niin kyllähän tuon mielellään pelattiin läpi saati sitten kun trophyjakin saimme samalla. Kolmantena on ollut Red Dead Redemption joka on vielä kesken eikä edes hirmu pitkälläkään. Vielä on minulla näppäimistö+hiiri -ohjaukseen tottuneella paljon opeteltavaa ennenkuin alkaa pärjäämään rivakkuutta vaativissa FPS-taistelukohtauksissa gamepadilla. 

Vaikka edellä mainitut pelit ovat kaikki loistavia, niin henkilökohtaiseksi suosikiksi on kuitenkin noussut alkuviikolla PS Storesta ostamani Megaman 9. Olen ollut suuri Megaman -fani jo sarjan alusta lähtien ja ilo oli valtava päästessäni pelaamaan klassista Megamania vielä uusimmalla konsolillakin. Peli on aivan mielettömän vaikea... en ole voittanut vielä edes kaikkia alkukenttiäkään mutta koko ajan pelitaidot kehittyvät ja käsittämätöntä kyllä... vaikeudestaan huolimatta kertaakaan ei ole tehnyt mieli heittää ohjainta päin seiniä. Peli on juuri sopivan haastava... vaikea mutta ei ylitsepääsemätön. Me like ja suosittelen kaikille!

On minulla toki myös muutamia oikeasta kaupasta ostettuja pelejä (esim. Uncharted 2, Little Big Planet jne) mutta tutustun niihin hieman myöhemmin kunhan olen saanut nuo pari keskeneräistä peliä läpi. Valitettavaa minulla ei ole paljoa PS3:sta. Se ehkä harmittaa hieman, että PS Storessa mainostetaan pelien alennuksia mutta katsoessa tarkemmin alennus onkin vain jotain 30 senttiä eli käytännössä ei mitään. Toivottavasti parempiakin tarjouksia tulee pian... houkuttaisi nimittäin ainakin Super Stardust HD, Resident Evil 2, Final Fantasy 7... niin ja demon perusteella aivan hulvaton kylpyankkapeli nimeltä Super Rub-a-Dub. Muuten olen ollut PS3:een erittäin tyytyväinen ja tulen varmasti kirjoittelemaan kokemuksista vielä myöhemmin lisää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti