lauantai 29. syyskuuta 2012

Katsottu: Resident Evil - Degeneration

Odotellessa seuraavaa Jovovichin Resident Evil -leffaa päätin tutustua myös pelisarjan tietokoneanimaatiolla tehtyyn osaan eli Resident Evil Degeneration. Tämä elokuva ei liity edellä mainittuihin elokuviin vaan tapahtumat sijoittuvat alkuperäisten pelien maailmaan, mikä on kivaa vaihtelua. Kyseessä on samalla myös ensimmäinen kokonaan katsomani Blu-ray -elokuva, joten osa ajasta meni myös hienojen näkymien ihasteluun.

Tapahtuvat sijoittuvat vuosia alkuperäisen RE-pelin jälkeen. Raccoon City on tuhottu ja siellä riehunut T-virus on levinnyt pimeille markkinoille. Claire Redfield työskentelee nykyään TerraSave -nimisessä järjestössä, jonka alaa ovat kemiallisten ja biologisten hyökkäysten pelastustehtävät. Clairen ollessa tapaamassa ystäviään Harvardvillen lentokentällä T-virus pääsee jälleen kerran vapaaksi, kuinkas muutenkaan. Heidän ja mm. senaattori Ron Davisin jäädessä lentokentälle loukkuun apuun kutsutaan merijalkaväen mukanaan Special Rescue Teamin Angela Miller ja Greg Glenn sekä hallituksen agentti Leon S. Kennedy.

Päähenkilöt Claire ja Leon ovat peleistäkin tuttuja hahmoja ja ääninäyttelijätkin (Alyson Court ja Paul Mercier mutta en kerro kumpi ääninäyttelee kumpaa), mikä on erittäin hyvä asia. Valitettavasti itse hahmot eivät ole yhtä kiinnostavia. Claire on vakavimmassakin tilanteessa hymynkaltainen ilme naamalla ja Leon on puolestaan tylsänjäykkä ukkeli. Muistaisin että Leon oli kyllä yhtä pökkelö jo Resident Evil 4 -pelissä joten tuo ei olisi siis varsinaisesti elokuvan vaan hahmon vika. SRT:n Angela ja Greg olivatkin minusta kiinnostavampia hahmoja, jos ei muuten niin ainakin realistisemman ulkonäkönsä vuoksi.


Resident Evil Degeneration on toimintansa ja aiheensa puolesta ihan kiinnostava tapaus elokuvana. Muutamassa kohdassa jäin miettimään että olisiko tämä asia kerrottu pelien puolella että ne pitäisi olla tiedossa ennen leffan katsomista... tai sitten en vain seurannut juonta tarpeeksi. Myös jo aiemmin mainittu hahmojen persoonallisuuden puute oli pieni miinus. Elokuvan tekninen toteutus oli kuitenkin sen verran hyvä että voisihan sen juuri ilmestyneen jatko-osankin joskus vielä katsoa. Suosittelen leffaa lähinnä sarjan aihepiiristä kiinnostuneille, muut eivät saa tästä varmaan paljoakaan irti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti