sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Katsottu: Resident Evil - Tuho

Olen katsonut tämän tämän Resident Evil Extictionin pari kertaa aiemminkin, mutta täytyi katsoa se vielä uudestaan näin RE-"maratonin" vuoksi. Tämä on sen vuoksi valitettava juttu, koska tämän leffan katsomisesta on tullut jo melkoista piinaa, enkä tarkoita sitä nyt mitenkään hyvässä mielessä.

Elokuva jatkuu hieman edellisen osan jälkeen, kun Alice pelastettiin Umbrella Corporationin tutkimuskeskuksesta. Todellisuudessa Umbrellan väki antoi hänen paeta seuratakseen tätä satelliittien välityksellä tehden samalla tieteellisiä tutkimuksiaan. Nyt Alice on kuitenkin erkaantunut muista selviytyjistä ja piileskelee satelliittien valvovalta silmältä. Samaan aikaan muu selviytyneiden joukko on muodostanut rekkakaravaanin ja koittavat pysyä kokoajan liikkeessä, jotta eivät houkuttaisi sairastuneita kimppuunsa.

Milla Jovovich vetää luonnollisesti taas Alicen roolin. Edelleenkään näyttely ei ole mitään huipputasoa, mutta tähän mennessä olevista kolmesta Resident Evileistä se on sanotaanko vähiten huonointa. Oded Fehrin esittämä Carlos Oliveira oli kuitenkin pienoinen pettymys, mikä on harmi sillä hän oli yksi lempityypeistäni edellisessä elokuvassa. Tällä kertaa hän toimi lähinnä vain pepsodent-hymyisenä prettyboyna joka väänteli naamaansa ärsyttäviin virnistyksiin joka välissä. Muut hahmot olivat melko perustasoa mitä nyt Ali Larterin näyttelemää Claire Redfieldiä oli ainakin ilo katsella ja ei tuo hahmonakaan ärsyttänyt.

Elokuva voi olla itsenäisenä juttuna kohtalaista viihteenä, ainakin jos zombiet ja äksön kiinnostaa. Itseäni leffassa jäi harmittamaan sen samankaltaisuus moniin muihin elokuviin. Kun on nähnyt Day of the Deadin (sen vanhemman version) ja Mad Maxin, niin tuli nopeasti olo että eikös tämän olla jo nähty. En myöskään pitänyt hirveästi kloonien mukaantuomisesta leffasarjaan. En nyt tarkoita että zombie-leffat yleensäkään olisi realistisia, mutta elokuvan tyyliset kloonit menevät jo enemmän komedian puolelle. Tähän loppuun pitäisi kai jonkinlainen tuomio antaa. "Onhan leffa ihan ookoo mutta..." onhan noita omaperäisempiäkin leffoja joten katson mielummin niitä.

1 kommentti: