perjantai 5. kesäkuuta 2015

Pelihahmoja Hama-helmillä

Viime päivinä olen innostunut sellaisesta puuhastelusta, kuin Hama-helmistä. Hama-helmet ovat näitä lapsille suunnattuja askarteluvälineitä, joissa alustana käytetään piikkilevyä johon voidaan asetella erivärisiä muovirinkuloita ja näitä silitysraudalla kuumentamalla saadaan aikaiseksi hienoja yksinkertaisia kuvioita.

Sykäys innostukselleni syntyi siitä, kun blogituttavani ja Terraria-pelikaverini Nänni ja Rolle lähettivät minulle Hama-helmistä tehtyjä Terraria-hahmoja. Hahmot olivat hienoja ja niiden teko alkoi ainakin ajatustasolla kiinnostamaan itseänikin Vähän aikaa sitten meillä oli työpaikalla leikkimielinen askartelutempaus ja sen yhteydessä muistin Hama-helmet. Ostin vihdoinkin itselleni omat välineet ja näpersin helmistä pilottityönä Bubble Bobble -pelien lohikäärmeen. Hahmosta tuli sen verran onnistunut, että kiinnostus helmiä kohtaan eikun lisääntyi. Päätin että voisin tehdä hahmoja lisää koristeeksi työpaikalle ja tilasin taas ison satsin lisää helmiä, jotta eri värejä riittäisi haluamiini pelihahmoihin. 

Tällä viikolla villiinnyin hahmojen kanssa ja niitä tuli tehtyä 1-2 kappaletta päivässä. Hahmojen teko oli hauskaa puuhaa ja sitähän pystyi tekemään samalla, kun katseli TV-sarjoja tai pelistriimejä joten hyvin meni aika. Nyt kun hahmoja alkoi olemaan jo isompi satsi, niin päätin vilauttaa niitä täälläkin puolella, jos muutkin sattuisivat saamaan inspiraation omaan näpertelyyn. Alustoja ja helmiä saa useista paikoista ja hinnat vaihtelevat, mutta itse olen päätynyt tilaamaan niitä tällä hetkelä Kärkkäisen verkkokaupasta.

Millaisia peliaiheisia askartelupuuhailuja te muut olette tehneet? :)

4 kommenttia:

 1. Vitsit noi on kyllä hienoja! :D Riittäspä itellä hermot noiden väsäämiseen.. Mamma aina kehuu kuinka rauhoittavaa ja terapeuttista hamailu on, mun kokemus on kyllä ihan päinvastanen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos-kiitos :) Itsekin olen mammasi kanssa sitä mieltä että tuo on sellaista aivot narikkaan -puuhaa, samalla voi katsella vaikka TV-sarjoja tai pelistriimejä. Kannattaa toki olla tarkkana niiden helmien sijoittamisten kanssa, koska jos jälkikäteen huomaa virheen ja loppu kuvio on mennyt sen vuoksi mönkään, niin silloin voi ärräpäät kyllä lentää :D

   Poista
 2. Mahtavaa! :) Meillä on setti Super Mario -lasinalusia hamahelmistä tehtyinä. Saatiin ne avokin siskolta tuparilahjaksi, ja tupareissa sisko sai jo lisätilauksia! :)
  Innostuin itse myös hamahelmeilemään tossa pari kuukautta sitten, ja oon väkerrellyt ainakin tv-kanavien logoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok tosi hyvä idea tuo lasinalusjuttu, voisi ehkä joskus tehdä itsekin (joskaan en ole alusia käyttänyt tähän mennessä). Itsekin kun aloin viemään noita hahmoja työpaikalle koristeeksi, niin porukka innostui noista ja sain jo useita pyyntöjä että tekisin heillekin jotain kuvioita :)

   Poista