sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Mikkoakin on kiinnostanut neljän vuoden ajan

Kylläpäs se aika taas vieriikään. Jälleen kerran tuli saavutettua uusi virstanpylväs eli blogin parissa on vietetty taas yksi uusi vuosi. Tämä maaginen päivä olikin jo tuossa vajaa kaksi viikkoa sitten eli tasan tarkkaa 19. päivä, mutta vasta nyt sain itseäni niskasta kiinni kirjoittaa aiheesta. Tapahtuman kunniaksi ajattelin taas kirjoitella tälläisen perinteeksi muodostuneen postauksen, jossa muistelen (tottakai haikein mielin) mennyttä vuotta, annan muutamia kunniamainintoja jne.

Viime bloggausvuosi meni aikalailla samalla tapaa, kuin edellinenkin. Aivan blogin alkuvuosien kirjoittelutahtiin en ole enää päässyt rajallisen ajan vuoksi, mutta pyrin kirjoittelemaan aina välillä kuitenkin. Vuonna 2015 tuli kirjoitettua 6-47 postausta kuukaudessa mikä on mielestäni ihan ok määrä, mutta sisällön määrään ja laatuun voisin tottakai panostaa vielä lisää.

Kirjoitan blogiin mm. videopeleistä ja tämän vuoksi uudet laitteet ovat olennainen asia. Vuoden aikana kerkesin hankkimaan kaksikin uutta pelilaitetta, joista ensimmäinen oli alkuvuonna hankittu Nintendon New 3DS XL ja jälkimmäinen Sonyn Playstation 4. Molemmat ovat vaikuttaneet olevan erinomaisia pelilaitteita ja kirjoittelen tottakai molemmilla pelatuista peleistä sitä mukaan, kuin saan pelejä alta pois. Molempien laitteiden eräs loistava ominaisuus blogin kannalta on se, että niistä saa suhteellisen helposti tallennettua kuvaruutukaappauksia blogin kirjoituksiin mukaan.

Vuoden aikana olen halunnut uudistaa blogia myös uusille urille eli sosiaalisen median puolelle. Kesäkuussa loin blogilleni omat Facebook-sivut, jossa paitsi mainostelen uusia postauksia, myös kerron välillä jotain extrajuttuja jotka eivät näe päivänvaloa itse blogin puolella. Kannattaa siis liittyä seuraajaksi täällä, jos et vielä ole niin tehnyt. Nyt joulukuussa tuli liityttyä vielä Instagramiin, kun hyvin monet ihmiset siellä näyttää jo olevan. Kyseisen sivun tarkoitus ei ole kuitenkaan esitellä erilaisia päivän asuja tai duckface -ilmeitä, vaan lähettelen sinne kuvia peleistä, joita olen juuri kyseisellä hetkellä pelailemassa.

Aiempina vuosina olen antanut erilaisissa kategorioissa kunniamainintoja ja miksipä hyvää tapaa lopettamaan tänäkään vuonna.

Paras peli

Viimeisen vuoden aikana on ilmaantunut taas useampia hyviä pelejä, mutta mielestäni paras peli on sellainen  jonka parissa olen itse viihtynyt todella hyvin ja lisäksi samainen peli on nauttinut laajemmissakin piireissä suurta suosiota. Tälläinen peli oli mielestäni Life is Strange, jonka episodeja ripoteltiin parin kuukauden välein vuoden aikana. Pelissä oli mielenkiintoinen tarina, hahmot, loistava soundtrack ja muutenkin peli oli todella toimiva. Episodien julkaisujen aikaan seuraavan odottelu oli melkoista piinaa, mutta nyt kaikkien tultua ulos ne voikin pelata kivasti vaikka kaikki putkeen, jos sattuu olemaan joutilasta aikaa.

Suurin yllättäjä-peli

Suurin yllättäjä oli jo aiemmin julkaistu mutta minun vasta syksyllä tsekkaama peli Rocket League. Pelin idea on hyvin simppeli eli siinä pelataan perinteistä jalkapalloa autoilla ajaen. Autojen liikkuminen ei rajoitu kuitenkaan pelkästään maankamaralle vaan hypyt, rakettimaiset ilmalennot ja nopea vauhti tekee otteluista todella toiminnallisia ja näyttäviä. Tämä melko yksinkertainen peli sai koukutettua minut todella pahasti ja edelleenkin sitä tulee pelailtua useita matseja päivässä.

Paras latauspalvelu

Vuoden aikana en muistaakseni tutustunut mihinkään uuteen pelien latauspalveluun, mikä on sinällään harmi kun samoilla sivustoilla siis mennään. Tänäkin vuonna omasta mielestäni parhaimman lataussivun tittelin voittaa G2A.COM. Suuren yleisön suosima Steam on tottakai ihan OK sivusto, mutta sieltä ei saa pelejä enää halvimmalla ja erityisesti uutuuspeleissä hinnat putoavat melko hitaasti. Erityisesti uutuuspelejä ostaessa virtuaalishoppailijan nokkani on suunnannut melkein poikkeuksetta G2A:han.

Paras elokuva, jota en ole aiemmin nähnyt

Parhaimman elokuvan valinta on hieman hankala, koska en muista nähneeni yhtäkään niin loistavaa elokuvaa, että tajuntani olisi räjähtänyt ja sukat alkaneet pyörimään jaloissani. Menen siis tällä kertaa mielikuvituksettomalla valinnalla ja sanon vuoden parhaaksi elokuvaksi viimeisimmän Star Wars The Force Awakens. Elokuvan mainiutta puoltaa kuitenki se, että se noudattaa hyvin paljon alkuperäisen trilogian tyyliä, joka oli itselleni ollut hyvinkin rakas. Jotkut saattaa pitää tuota laskelmoituna ja varman päälle tehtynä ratkaisuna, mutta omasta mielestäni se kuitenkin toimi erinomaisesti.

Paras TV-sarja, jota en ollut aiemmin nähnyt

Olen katsellut menneen vuoden aikana useampiakin TV-sarjoja, joista kertovat ajatukset eivät ole kuitenkaan valitettavasti eksyneet blogin puolelle. Yksi kiinnostavimmista uutukaisista oli ainakin Batmanin taustoja valoittava Gotham, jonka tuli katseltua Blurayna juuri ennen sarjan ilmaantumista Netflixinkin puolelle. Sarja oli mukavan synkkä ja roolihahmojen tulkinnat hahmoista olivat erilaiset kuin aiemmin on totuttu... eli siis erinomaiset. Suosittelen sarjaa kaikille ja itse odottelen täpinöissäni seuraavan kauden boxin julkistusta.

Paras kirpputori

Viimeisen puolen vuoden aikana tuli käytyä aiempaa vähemmän kirpputoreilla. Aiemmin tuli käytyä pari kertaa viikossa Citypörssissä, kun se oli kotimatkan varrella töistä. Loppukesästä muutin kuitenkin pois Kuopion keskustasta ja nyt kirpputoreilla käynnit vaativat aina ylimääräisiä reissuja. Vähentyneistä kirpparikäynneistä huolimatta Citypörssi on pysynyt edelleen sinä menneen vuoden parhaimpana paikkana. Näen muutossani syrjempään kuitenkin uuden mahdollisuuden, sillä nyt pari aiemmin etäämpänä olevaa kirpputoria on paljon lähempänä ja nyt voin siellä alkaa vierailemaan entistä useammin.

Paras kirpputorilöytö

Menneen vuoden aikana ei tullut tehtyä kovinkaan paljoa merkittäviä kirpputorilöydäksiä. Itseäni kiinnostavin oli kuitenkin aivan alkuvuonna löytämäni PS2:n pelikokoelma Taito Legends, joka sisältää lukuisia 90-luvulla tunnettuja tasohyppelypelejä, kuten Bubble Bobble, New Zealand Story ja Rainbow Islands.

Yhteenvetona voisin kuitenkin sanoa, että mennyt bloggausvuosi on mennyt todella mukavasti. Ehkä kirjoitustahti on hieman rauhoittunut, mutta eipä siitä ole tarvinnut sitten niin paljoa stressatakaan. Blogi uudistuu myös kokoajan enkä haluaisikaan sen jäävän toistamaan samaa kaava vuodesta toiseen. Eniten olen kuitenkin iloinen teistä lukuisista lukijoista, jotka olen saanut seuraamaan ja odottamaan uusia postauksia. Mukana on niin vanhoja tuttavuuksia, uusia kasvoja ja hieman ujompia tapauksia jotka eivät näy lukijalistalla, mutta tiedän teitäkin siellä olevan. Erityiskiitos teille kaikille, jotka jaksatte olla aktiivisina ja kommentoida aina silloin-tällöin postauksiin... kommentteja on aina kiva lueskella.

Nyt kuitenkin päätän tämän muistelukirjoituksen ja alan katsomaan tulevaisuuteen ja erästä Netflix-sarjaa, josta voisinkin lähipäivinä kirjoitella jotain juttua. Vielä kerran kuitenkin - kiitos menneestä vuodesta!

16 kommenttia:

 1. Jes, isot onnittelut neljästä vuodesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos-kiitos, tässähän ihan tuntuu kuin vasta äskettäin olisin aloittanut tämän projektin :)

   Poista
 2. Onnittelut neljän vuoden urakasta, toivottavasti jaksat bloggata vielä monta vuotta lisää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, kyllähän tuo aktiivisuus on ajoittain vaihdellut, mutta kertaakaan en ole vielä puolivakavissanikaan harkinnut lopettamista joten eiköhän tämä blogi ole vielä vuosia vaikka muiden kiusaksi :D

   Poista
 3. Hieno ikä blogilla, onnittelut! :) Naurahdin tuolle "tarkoitus ei ole kuitenkaan esitellä erilaisia päivän asuja tai duckface -ilmeitä" kohdalle. :D

  Itsellä vielä kahlattavana tuo LIS peli, jännittää. Ja Gotham sarjaa en ole katellutkaan, mutta pistän korvan taakse sen odottamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, kohtahan alkaa olemaan jo puolen vuosikymmenen juhlinnatkin ajankohtaiset :) Suosittelen tosiaan tutustumaan sekä LiS:iin että Gothamiin, molemmilla ns. Mikko Approves -sinetti :D

   Poista
 4. Aika se vaan juoksee.. Onnittelut kiinnostavan blogin pitämiesestä näinkin kauan! :) Toivottavasti ainakin vielä 4 vuotta lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti noista sanoista :) Kiva myös että sinäkin olet jaksanut seurailla näinkin kauan, eipä tämän blogin pitäminen olisi yhtä antoisaa jos vanhat tutut lukijat säilyisi :)

   Poista
 5. Oho vau, kiitettävä ikä blogille. :D Onnea!

  (Ja muistahan sanailla joskus millanen uusi Tomb Raider on!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Hassuinta että ihan aloittaessani en uskonut että jaksaisin kirjoitella blogia edes kuukautta, mutta tässä sitä nyt ollaan :D Joo ehdottomasti kirjoittelen läpäistyäni Tompasta :) Tähän mennessä voin sanoa että edellisen pelin taso on säilynyt ja aiemmassa se oli todella korkea. Melkein ainoa outous oli Laran hieman uudistunut ulkonäkö (=kasvot), mutta eiköhän siihenkin totu.

   Poista
 6. Onnittelut neljästä vuodesta! Kiitokset viihdyttävistä teksteistä. Ja kiitokset hyvästä peliseurasta :) Jatkahan samaan malliin mies!

  T: Palkkari the Shy Guy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että siellä tunnistettiin viittaus ;D Mutta kiitos paljon onnitteluista, jaksamisestasi seurata blogia ja tottakai myös peliseurasta :)

   Poista
 7. Onnea onnea onneaa~! Edelleen myös Larua kiinnostaa mikä Mikkoa kiinnostaa, joten keep up the good work!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Awww... tässä ihan punastuu. Mutta siis kiitos-kiitos :)

   Poista