sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Pelattu: Metroid

Samus Aran ylhäällä, Metroid alhaalla
Metroidit kuuluvat Nintendon tunnetuimpiin ja samalla myös arvostetuimpiin peleihin. Sarjan osia onkin tehty melkein jokaiselle Nintendon laitteelle, mutta Wii U:n osaa vielä odotellaan. Itse tutustuin sarjaan lapsena ensimmäisen Metroidin kautta eli peli on hyvinkin tuttu menneiltä vuosilta. Viime pelikerrasta on kuitenkin jo useampi vuosi, joten päätin verestää rakkaita muistoja Virtual Consolesta ladattavan version avulla ja pelata pelin läpi Wii U:n gamepadilla.

Ensimmäinen Metroid -peli keskittyy Samus Aran -nimisen palkkionmetsästäjän seikkailuihin Zebes -planeetalla. Avaruuspiraatit ovat varastaneet tiedemiehiltä äärimmäisen vaarallisen elämänmuodon nimeltään Metroid aikomuksenaan käyttää näitä aseena vastustajiaan ja käytännössä koko ihmiskuntaa vastaan. Tätä ei galaktinen federaatio luonnollisestikaan katso hyvällä ja kun muut keinot on kokeiltu, niin viimeisenä oljenkortena piraattien tukikohtaan lähetetään Samus Aran. Samusin tehtävänä on eliminoida piraattien johtaja Mother Brain, hänen kaksi komentajaa Kraid ja Ridley sekä räjäyttää paikka tuusannuuskaksi, jotta Metroidit eivät olisi enää jatkossa uhka galaksille.

Peli on sivusta kuvattu tasohyppelyseikkailu, jossa avaruushaarniskaan pukeutunut Samus kipittelee ja hyppii ympäri Zebesin maanalaisia käytäviä nirhaten samalla ison määrän vihollisia käsikanuunallaan. Sieltä täältä käytäviä löytyy aina jonkinlainen päivitys haarniskaan, jonka avulla Samus pääsee sitten taas etenemään uusille alueille. Joitakin tälläisiä apuvälineitä ovat mm. pommit sekä korkeita hyppyjä mahdollistavat kengät. Vaarallisella planeetalla Samusin elinvoima katoaa melko rivakkaasti, mutta tähän avun tuo sieltä täältä löytyvät lisäenergiatankit sekä ohjuspäivitykset. Tasoilta löytyy suuri määrä erilaisia salareittejä ja varusteet löytyvätkin usein näiden takaa.

Zebesillä tapahtuvat seikkailut ovat todella viihdyttäviä ja ne toimivat nykypäivänäkin. Itse muistin kylläkin aiemmin pelanneena suurinpiirtein kaiken mitä pelissä piti tehdä, mutta ensikertalaiselle Metroidissa löytyy seikkailtavaa useammallekin pelikerralle. Harmittavin/ärsyttävin piirre pelissä on mielestäni jatkuva lentohiekkaan tjs putoilu hankalista hyppymekaanikoista johtuen sekä se, että pari kertaa Samus meinasi jäädä sinne hiekkaan kokonaan jumiin, koska yläpuolella oli lohkare. Kokonaisuudessaan peli on kyllä loistava ja tämän läpäistyä onkin hyvä siirtyä sitten ehkä vielä paremman osan eli Super Metroidin pariin.

2 kommenttia:

 1. Itse en ole pelannut kuin Super Metroidin, mikä kylläkin oli aivan huikea peli ja tahkosin siinä kaiken mahdollisen. Voisikin joku päivä virittää snes:n ja pelata sen läpi taas. Ehkä joku päivä saan pelattua muutkin osat.

  Sama ongelma on meikällä myös Zeldoissa. En ole pelannut kuin Zelda 3:n, mikä myös oli yksi kaikkien aikojen parhaista peleistä ikinä.

  Jotenkin uudet Metroidit, Zeldat ja Mariot ei kiinnosta yhtään, kun ne on pääasiassa ollut third- tai first-person kulmasta kuvattuja.

  Nykyään ei ehdi niin paljoa pelaamaan, kun muksu vie ajan =)

  Teeppäs Super Metroidista kirjoitus, niin pääsen edes sitä kautta fiilistelemään! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen pelannut tähän mennessä läpi vain tuon ensimmäisen Metroidin, mutta kokemusta on myös tuosta Super Metroidista ja Metroid Primesta. Kyllähän se Primekin on ollut "ihan OK", mutta itselom pidän ehkä enemmän juuri noista 2D-versioita. Mutta joo pitää ehdottomasti kirjoittaa tuosta Superistakin kunhan pääsen sen läpi :) Tuossa oli alla kiireinen työviikko niin ei jaksanut+kerennyt pelailemaan kyseistä peliä ollenkaan mutta jospa nyt pelaisi, kun ei tuonne uloskaan kauheasti tohdi lähteä :D

   Mitä noihin Zeldoihin tulee, niin Link to the Past on minunkin lemppari, menee jopa paljon kehutun Ocarinan tai Majoran ohi omissa kirjoissani :) Tämä uudempi Link Between Worldskin oli ihan hyvä samanhenkinen peli kuin Past, joskin kyllä se alkuperäinen ihan paras oli :)

   Poista