sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Katsottu: Disney Classics 11 - The Adventures of Ichabod and Mr. Toad

Nyt ollaan menossa Disneyn 53 animaation kokoelmassa jo elokuvassa 11 eli ihan hyvin edetään. Tällä kertaa vuorossa on kahdesta lyhyemmästä elokuvasta koostettu Adventures of Ichabod and Mr. Toad, joka on suomennettu muotoon Herra Rupikonna ja Iisoppi Kurkinen. Näistä kahdesta tarinasta Ichabod oli itselleni entuudesta täysin tuntematon, mutta Mr Toadin tiesin liittyvän lapsuudestani tuttuun Kaislikossa Suhisee tarinaan.

DVD:n nimestä huolimatta elokuva alkaa ensin Mr Toadin eli Kaislikossa Suhisee osuudella. Mr. Toad on kova poika seikkailemaan ja erityisen altis uusille muotivillityksille, mutta varakkaana tyyppinä hän ei pahemmin mieti näiden seikkailujen aiheuttamia kustannuksia. Eräänä päivänä herran kirjanpitäjä huomaa että nyt Mr Toadia uhkaa konkurssi ja tämä on vaarassa menettää jopa hienon kartanonsa velkoajille. Kirjanpitäjä lähettää isännän kaksi läheisintä ystävää puhumaan Toadille järkeä päähän, mutta kaikki ei mene tietenkään suunnitelmien mukaisesti.

Jälkimmäinen tarina perustuu The Legend of Sleepy Hollowin kertomukseen. Eräänä päivänä Ichabod Crane -niminen miekkonen saapuu pieneen Sleepy Hollowin kaupunkiin suorittamaan opettajan tehtäviä. Mies on paitsi sivistynyt ja kultturelli, mutta samalla myös erittäin perso naisten perään. Ichabod ihastuu kylän rikkaimman miehen ainoaan tyttäreen, kuvankauniiseen Katrina Van Tasseliin. Valitettavasti Crane ei ole kuitenkaan ainoa Katrinan huomannut ja naisen huomiosta kehkeytyy kova kamppailu miehen ja kylän pahimman öykkärimiehen Brom Bonesin kanssa.

The Adventures of Ichabod and Mr. Toad oli ihan hyvä kahden tarinan kokoelma, ainakin jos sitä vertaa Disneyn viimeisimpiin tuotoksiin. Tarinat olivat ihan mielenkiintoisia ja riittävän pitkiä, yhteensä kestivät hieman päälle tunnin verran. Aiempien elokuvien tarinathan olivat niin lyhyitä, että ne kerkesivät päättyä juuri kun vasta alkoivat. Ichabodin tarina tosin hieman ihmetytti minua kun kyseessä on lapsille suunnattu animaatio ja spoilaamatta sen enempää tarinan lopetus oli jotain muuta. Nyt kuitenkin odottamaan seuraavaa elokuvaa, sillä seuraavaksi alkaa ne Disneyn perinteiset yhden tarinan animaatioelokuvat :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti