maanantai 6. marraskuuta 2017

Katsottu: Disney Classics 44 - Home on the Range

Seuraavana Disneyn leffamaratonissa oli vuorossa vuonna 2004 valmistunut elokuva Lehmäjengi. Rehellisesti sanottuna en ollut kuullutkaan tälläisestä elokuvasta aiemmin ja odotukseni lähentelivät nollaa. Toisaalta odotukset eivät olleet myöskään kovinkaan korkealla, sillä jos kyseessä olisi edes kohtuullinen elokuva, niin olisin siitä kuullut tavalla taikka toisella, enkös?

Elokuva sijoittuu Villin Lännen aikakauteen, jolloin alkumusiikin mukaan miehet olivat rautaa ja mammanpojilla ei ollut asiaa Amerikan mantereelle. Dixonin karjatilalla käy hassusti, sillä kuuluisa varas Alameda Slim vie yön aikana melkein kaikki eläimet ja jäljelle jää vain lehmä nimeltään Maggie. Yhdellä eläimellä karjatilan pyörittäminen on mahdoton tehtävä ja Dixon myy eläimensä toiselle elänrakkaalle tilan omistajalle rouva Pearlille.

Uudella tilallakaan finanssiasiat eivät mene kuitenkaan ruusuisesti. Pankki muistuttelee Pearlia saatavistaan ja rouvalla on vain kolme päivää aikaa maksaa erääntyvä lainansa. Emännän jäädessä surkuttelemaan tilannetta uusin tulokas Maggie saa idean viedä tilan eläimet kaupunkiin näyttelyyn ja voittaa sieltä rahat lainanmaksuun. Eläinjoukkio lähtee kaupunkiin selvittelemään asiaa, mutta törmäävät matkallaan palkkiometsästäjään Ricoon. Lehmille selviää että lännen etsityimmän lainsuojattoman Alameda Slimin vangitsemisesta on luvattu juuri samansuuruinen palkkio minkä Pearl on velkaa pankille ja lehmien suunnitelmat menevätkin kertaheitolla uusiksi.

Elokuvan DVD-version mukana tuli taas paljon extroja. Mukana oli niin poistettuja kohtauksia, puolisen tunnin verran tarinaa elokuvan teosta ja viimeisimpänä se mielestäni paras juttu - kommenttiraita elokuvalle. Elokuva vaikutti aluksi hieman tylsältä, mutta paranee loppua kohti kun mukana on paljon toimintaa ja sähellyskomediaa. Äänirooleissa esiintyy useita elokuvamaailman tunnetuista nimistä, kuten mm. Roseanne Barr, Judi Dench, Jennifer Tilly, Cuba Gooding Jr ja Randy Quaid. Kyllä tämä ihan jees leffa lopulta olikin, joten suosittelen katsomaan, jos satut saamaan jostain käsiisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti