maanantai 20. marraskuuta 2017

Katsottu: Disney Classics 46 - The Wild

The Wild eli Aivan Villit Suomessa on Disneyn studion julkaisema, mutta ei heidän itse tekemänsä animaatioelokuva vuodelta 2006. Itselleni elokuva oli entuudestaan tuntematon, mutta muistin kuitenkin että tämä elokuva liittyi jollain tapaa Disneyn animaatioelokuvien numerointihässäkkään. Disney teki aiemmin vuonna 2000 studion ensimmäisen tietokoneanimaatiolla toteutetun elokuvan Dinosaur. Syystä tai toisesta elokuvaa ei laskettu kuitenkaan Euroopassa Disneyn klassikoihin, vaikka Jenkeissä näin tehtiin. Myöhemmässä vaiheessa havaittiin että molemmilla mantereilla Disney Classics -sarjaan tarvitaan kuitenkin sama määrä elokuvia ja sen sijaan että Studio olisi kaivanut naftaliinista aiemman Dinosaur -elokuvan, he julkaisivat nimissään kanadalaisen C.O.R.E. -studion elokuvan. Sekavasti hoidettu, mutta myöhempien elokuvien numeroinnit saatiin ainakin kuntoon.

Varsinainen The Wild -elokuva kertoo Samson -nimisestä urosleijonasta sekä tämän pojasta Ryanista, jotka elävät New Yorkilaisessa eläintarhassa. Isä kertoo kyllästymiseen asti sankaritarinoita ajasta, jolloin hän jahtasi Afrikan mantereella eläimiä. Ryan ei ole tullut kuitenkaan isäänsä ja karjumisyrityksistäkin muodostuu vain huvittavia naukaisuja. Poika alkaa kaipaamaan erämaahan pääsyä, mutta isäpapan mukaan eläintarhassa olot ovat erinomaiset ja ei halua pois. Eräänä iltana poika kyllästyy isänsä varjoon jäämisestä ja uhoaa karkaavansa eläintarhan aidan ulkopuolella olevaan vihreään laatikkoon, jonka määränpäänä on Afrikka. Ryan pääseekin kiipeämään laatikkoon, mutta tuleekin heti katumapäälle, kun ovi perässä paukahtaa kiinni ja laatikkoa lähdetään kuskaamaan kohti satamaa. Tilanne valkeneekin pian muille eläintarhan eläimille ja he lähtevät Samson etunenässä jahtaamaan kadottutta poikaa takaisin.

The Wildin tietokoneella tehdyt grafiikat ovat parantuneet edellisestä elokuvasta, tosin onpahan kyseessä toinen studiokin. Voisin sanoa jopa, että elokuva näyttää hienolta. Tykkäsin myös elokuvassa vilahtaneista viittauksista Disneyn aiempiin elokuviin, kuten Leijonakuninkaaseen. Valitetavasti tuohon ne elokuvan hyvät puolet sitten melkeinpä jäivätkin. Elokuvat tarina on niin mielikuvitukseton, että tämä häiritsi jo elokuvan aikana. Toivoin kokoajan että tulisiko kohta joku yllättävä twisti, mutta ei sitä koskaan tullut. Samsonin ääninäyttelijänä oli yksi lemppareistani eli Kiefer Sutherland, mutta hänkin veti suht tasapaksun homman. En kyllä katsoisi tätä enää toistamiseen, mutta ehkä joillekin perheen pienemmille (jotka eivät vaadi kaksista tarinaa) tämä voi olla ihan OK elokuva.

2 kommenttia:

  1. koskaan kuullutkaan tällaisesta hääääh :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsellekin Wild tuli melko puun takaa, en ollut kuullutkaan siitä ennen tätä boxia. Ei ollut ilmeisesti hirmu kova menestys.

      Poista