maanantai 27. marraskuuta 2017

Katsottu: Disney Classics 47 - Meet the Robinsons

Meet the Robinsons (Suomessa Riemukas Robinsonin perhe) on Disneyn tietokoneanimaatiolla toteutettu elokuva vuodelta 2007. Elokuva pohjautuu löysästi lastenkirjaan A Day with Wilbur Robinson, joskin Disney on lisännyt mukaan mm. aikamatkustelua. Itselleni tämä elokuva oli nimeään lukuunottamatta täysin tuntematon, mutta lähdin katsomaan sitä kuitenkin melko suurella innokkuudella.

Elokuva kertoo orvoksi jääneestä 12-vuotiaasta pojasta Lewisistä, joka asuu orpokodissa. Hän on todella älykäs ja hänessä on selvästikin Pelle Pelottoman vikaa ja poika kehitteleekin kokoajan uusia vempeleitä. Lukuisia ehdokkaita adoptiovanhemmiksi käy katsastamassa poikaa, mutta Lewis onnistuu aina tavalla tai toisella säikyttämään nämä pois. Poika haikaileekin enemmän menneisyyteen miettien, että miksi oma äiti hylkäsi hänet ja Lewis tekisi mitä tahansa, jotta pääsisi näkemään äitinsä vielä edes yhden kerran.

Avukseen äitinsä paikallistamisessa Lewis rakentaa muistin skannauslaitteen. Hän vie laitteen lasten tiedemessuille, jossa hän törmää outoon poikaan nimeltä Wilbur Robinson. Wilbur väittää tulevansa aikakoneella tulevaisuudesta ja että outo knallihattuinen mies on varastanut heiltä toisen samanlaisen. Wilbur tarvitsee Lewisin apua konnan kiinnisaamisessa ja Lewis suostuukin lähtemään mukaan sillä ehdolla, että saa käyttää samalla aikakonetta oman äitinsä näkemisessä. Tulevaisuuteen saavuttuaan pojat onnistuvat kuitenkin hajottamaan aikakoneen ja rupeavat korjaamaan sitä Robinsonien omalaatuisen perheen autotallissa...

Elokuvan mukana tuli ne aika perinteiset extrat eli poistettuja kohtauksia, elokuvassa esiintyneitä musiikkeja sekä pieniä pelejä. Näiden lisäksi mukana oli mm. 14-minuuttinen dokkari elokuvan luonnista, 6-minuuttinen juttu tunnetuimmista keksinnöistä sekä viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä - leffan ohjaajan Stephen Andersonin kommenttiraita koko elokuvalle.

Meet the Robinsons oli toteutettu teknisesti todella hyvin ja sitä oli ilo katsella. Aluksi elokuva oli hieman tylsähkön oloinen, mutta parani kokoajan edetessään ja loppupuolella oli jo priimaa. Aikamatkustelu toi elokuvaan jotain sellaista mielenkiintoista, mitä ei aiemmissa Disneyn animaatioelokuvissa vielä ollut ja itse ainakin viihdyin tämän parissa todella hyvin. Elokuva olikin siis loppujenlopuksi positiivinen yllätys jota en osannut odottaa ja suosittelenkin leffaa kaikille muillekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti