maanantai 13. marraskuuta 2017

Katsottu: Disney Classics 45 - Chicken Little

Chicken Little tai Pikku Kananen on Disneyn vuonna 2005 julkaistu animaatioelokuva. Leffa perustuu tunnettuun samannimiseen tarinaan ja oli itsellenikin etäisesti tuttu, vaikka juuri tätä Disneyn versiointia en olekaan nähnyt. Tällä kertaa katsomiselle oli hankalampi löytää sopivaa aikaa, kun oli melko paljon muita kiireitä ja menoja, mutta onneksi sain tämänkin lopulta katsottua.

Elokuva alkaa sillä, kun jokin esine tipahtaa taivaalta ja iskee Pikku Kanasta päähän. Hän on vahvasti sitä mieltä, että tuo esine oli pala taivaasta ja hälyttää apua koulun suurilla kelloilla. Koko kaupunki joutuu täyteen kaaokseen ja kaiki asukkaat palokuntaa myöten ryntää pojan luokse kysymään mikä hätänä. Hän ei pysty kuitenkaan todistamaan väitettään taivaan putoamisesta ja kaupunkilaiset mukaanlukien hänen oma isänsä alkavat pitämään poikaa hulluna.

Vuosi kuluu eteenpäin, mutta hullun maine vaan säilyy. Eniten Pikku Kananen haluaisi kuitenkin että hänen isänsä olisi pojastaan ylpeä, eikä häpeäsi tätä. Isä tykkää kovasti baseballista ja poika liittyykin tämän vuoksi paikalliseen joukkueeseen. Pikku Kananen on lajissa melkoinen tohelo, mutta onnistuu lopulta kuitenkin ratkaisemaan tärkeän ottelun. Kaupunkilaiset juhlivat poikaa sankarinaan ja jopa hänen aiempi episodi taivaan putoamisesta tuntuu unohtuneen. Huolia tulee kuitenkin melko pian, sillä Pikku Kananen törmää sattumalta samanlaiseen esineeseen "taivaan palaseen", johon hän törmäsi jo vuosi aiemmin. Nyt pojalle tulee ongelma, että uskaltaako hän kertoa löydöksestään senkin uhalla, että saa jälleen kerran hullun maineen.

DVD-version mukana tuli ne perinteiset Disney-leffoista tutut extrat, kuten poistettuja kohtauksia, elokuvan musiikkiesityksiä sekä useampia lyhytdokumentteja elokuvan teosta. Itse elokuvasta minulla oli hieman ristiriitaiset fiilikset. Varsinainen tarina oli ihan mielenkiintoinen, samoin elokuvassa oli ihan hauskaa huumoria. Tekninen toteutus ei ollut kuitenkaan täysin mieleeni, sillä elokuva on tehty käytännössä kokonaan ja peittelemättä tietokoneanimaatiolla ja tämä tyyli ei vain kutkuttanut minun makuhermojani. Ihan OK elokuva kuitenkin, erityisesti mikäli tuo tietokonegrafiikka ei häiritse.

4 kommenttia:

  1. Jännä miten nää tietokoneanimoidut leffat vanhenee niin huonosti. En todellakaan muistanut, että tää näyttää näin huonolta... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin minulle tuli tästä mieleen TV:ssä pyörineet matalamman budjetin(?) animaatiot lastenohjelmissa niihin aikoihin kun tietokonegrafiikka oli tekemässä tuloaan. En siis sillä tarkoita, etteikö tässäkin elokuvassa visuaalisuus olisi OK, mutta kun se nyt vaan oli niin pahuksen kökön näköistä verrattuna Disneyn aiempiin elokuviin verrattuna... :P

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Mun mielestä Pikku Kananen on MAHTAVA ELOKUVA, SUORASTAAN LOISTAVA!!! Mulle elokuvassa parasta antia ovat Tarina, Hahmot, monet elokuvan, oikein mun suosikkibiiseikseni nousseet laulut, esimerkiksi: Taas munasin, Hommat hoidetaan, Wannabe, It's the end of the world as we know it (and I feel fine) ja Don't breaking my heart, muukalaiset ja ennen kaikkea Pikku Kanasen ja Sinin ihana, mieleenpainuva suudelma (joka on kyllä monelta Pikku Kanasesta, kirjoittaneelta Blogin-pitäjältä jäänyt mainitsematta) ja siitä heidän välilleen kehkeytynyt suloistakin suloisempi romanssi!!! 

    Tämä elokuva on vaikuttanut syvästi mun elämääni, Ufojen, avaruusolentojen, viljapeltokuvioiden, Roswellin, Betty ja Barney Hillin tapauksen,Alue 51:sen ja muuta ulko-avaruuden elämää olevaa kiinnostusta kohtaan.

    Ja juuri Pikku Kanasen ja Sini Sorsan romanssin tähden, mä oon kyllä ollut aika, hirmu järkyttynyt siitä ettei tälle elokuvalle tehty sille suunniteltua jatko-osaa vaikka voikin olla mahdollista että tämä peruutettu, jatko-osa ilmestyy sittenkin, suunnilleen 24. Marraskuuta 2021.

    Eli ne jotka sanovat Pikku Kanasta huonoksi leffaksi, roskaksi ja elokuvamaailman sekundaksi, NIIN NE, OMISTA MIELIPITEISTÄÄN HUOLIMATTA, VALEHTELEVAT!!!

    Mä en oo kiinnittänyt tähän "tietokoneanimaatiojälkeen" juurikaan mitään huomioita eikä ne semmoiset asiat juuri kiinnosta mua pätkän vertaa sillä mitä väliä tuollaisella animaatiotekniikalla, väreillä ja muilla asioilla on, kunhan elokuva sillei tarinaltaan ja muilta jutuiltaan on hyvin kirjoitettu ja muutenkin suunniteltu!

    (Mun mielestä ainakin...)

    VastaaPoista