maanantai 4. joulukuuta 2017

Katsottu: Disney Classics 48 - Bolt

Bolt on Disneyn tietokoneella tehty animaatioelokuva vuodelta 2008. Elokuvan tarina on Disneyn omaa tekoa muuttuikin merkittävästi alkuperäisistä suunnitelmista tuotannon aikana. Itse en elokuvaa ollut aiemmin nähnyt, mutta olin kuitenkin käsityksessä että elokuva on saanut paljon kehuja ja lähdinkin katselemaan leffaa luottavaisin mielin, että nyt on vuorossa taas jotain hyvää.

Bolt on pieni koira, jonka elämä Penny-nimisen tytön lemmikkinä on yhtä seikkailua. Kaksikon arkeen kuuluu hurjat James Bond:maiset takaa-ajot, heidän arkkivihollisen Tohtori Calicon juonet sekä se, että Bolt lopulta aina pelastaa päivän supervoimillaan, kuten superhaukkumisellaan tai laserkatseellaan. Bolt ei kuitenkaan ole tietoinen, että mikään näistä tapahtumista ei ole totta, vaan koko hänen elämä on osa televisiosarjaa, yhtä Truman Showta. Eräänä päivänä Bolt saa TV-sarjan tapahtumien vuoksi käsityksen, että hänen rakas omistajansa Penny on kidnapattu ja lähtee jahtaamaan syyllisiä. Jahtaamisen yhteydessä koira eksyy vahingossa muuttolaatikkoon ja tämä lähetetään New Yorkiin. Boltille tulee kiire päästä takaisin Hollywoodiin ja avukseen hän saa Mittens -kissan sekä oman televisiosarjan suurfanin Rhino -hamsterin.

Itse elokuva oli mielestäni ihan jees, ei täydellinen mutta ei huonokaan. Elokuva näyttää todella hyvältä ja tästä ei animaatio paljoa enää voi parantua. Elokuvan kaksi päähahmoa eli Bolt ja Mittens eivät herättäneet itsessäni kummoisempia tuntemuksia, mutta onneksi Disney osaa comic sidekickien tekemisen ja tällä kertaa Rhino -hamsteri aiheutti useamman hihityksen. Kokonaisuudessaan elokuva oli viihdyttävä ja suosittelen katsomista, mikäli animaatioelokuvat kiinnostavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti