maanantai 11. joulukuuta 2017

Katsottu: Disney Classics 49 - The Princess and the Frog

53 Disney-animaatioelokuvan boxin katselu alkaa olemaan jo loppusuoralla. Tällä kertaa vuorossa on vuonna 2009 julkaistu elokuva Princess and the Frog eli Suomalaisittain Prinsessa ja Sammakko. Elokuva pohjautuu Grimmin veljesten satuun sammakoita suukottelevasta prinsessasta ja tämä tarina olikin itsellekin entuudestaan tuttu. Disneyn tyyli on ollut kuitenkin värittää näitä tunnettuja satuja täysin uudenlaisiksi tarinoiksi, joten odotin ihan mielenkiinnolla millainen versiointi tällä kertaa olisi luvassa.

Elokuva sijoittuu 1900-luvun alkupäähän Yhdysvaltojen New Orleansiin. Nuorella köyhemmissä oloissa ikänsä asuneella naisella Tianalla on unelma perustaa vielä joku päivä oma ravintola, mutta tämän toteutuminen vaatii suuren summan rahaa. Unelman saavuttaakseen hän tekee todella kovasti töitä kahdessa muussa ravintolassa ja mitään muuta elämää hänellä ei sitten olekaan. Tianan hyvällä ystävällä Charlottella on puolestaan päinvastainen tilanne, sillä hän on rikkaasta perheestä ja päivät menevät käytännössä haaveilemalla unelmien prinssistä.

Eräänä päivänä Orleansin kaduilla alkaa kuhina, sillä Maldonian prinssi Naveen on ilmoittanut tulevansa vierailulle kaupunkiin. Naveen päätyy majoittumaan Charlotten rikkaiden vanhempien kartanoon ja hänen kunniaksi järjestetäänkin suuret juhlat. Tianankin kutsutaan juhliin järjestämään pitopalvelun ja hänelle luvataan onnistuneista järjestelyistä palkkioksi juuri sen verran rahaa, mitä hän tarvitsee omaan ravintolaansa. Charlotte puolestaan on haaveillut koko ikänsä prinssistä ja nyt hän saakin elämänsä tilaisuuden hurmata tälläisen itselleen. Valitettavasti Prinssi Naveen ei ole aivan se mies joka väittää olevansa, sillä todellisuudessa ilkeä voodoo-pappi Tohtori Facilier on kaapannut ruhtinaan omiin juonitteluihinsa. Oikea prinssi on muutettu taian voimalla sammakoksi, samalla kun juhlissa esiintyvä prinssi on vain samannäköinen teeskentelijä. Sammakkoprinssi pääsee vapaaksi ja varoittamaan juhlaväkeä. Valitettavasti toisin kuin tunnetussa sadussa, Tiana muuttuukin suukon johdosta itsekin sammakoksi. 

Disneyllä viimeisimmät elokuvat on tehty tietokoneanimaatiolla, mutta tässä leffassa palattiin takaisin käsin piirrettyyn tekniikkaan. Tämä toteutustapa toimi erinomaisesti tässä elokuvassa ja välillä tuntui kuin olisi palannut katsomaan Disneyn kulta-aikojen animaatioelokuvia. Elokuvan tarina ja hahmot olivat myös mielenkiintoisia ja musiikkiosuudet olivat keskeinen osa tätä leffaa. Tianan ja prinssin lisäksi seurueeseen lyöttäytyy mm. hulvattoman hassu ja musiikillisesti lahjakas alligaattori, jonka unelma on muuttua joskus ihmiseksi, jotta voisi joku päivä liittyä jazz-bändiin. Prinsessa ja sammakko oli todella positiivinen yllätys elokuvaksi ja suosittelenkin sen katsomista jokaiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti