torstai 17. lokakuuta 2013

Katsottu: 4400 kaudet 1-4

Blogini puolella on ollut viime aikoina hieman hiljaisempaa etenkin mitä tulee TV-sarjojen esittelyyn. Aikaa on ollut rajallisesti ja se vähäinen on mennyt yhden televisiosarjan parissa, nimittäin 4400-nimisen sarjan. Kyseisestä sarjasta löytyy kaikki neljä tuotantokautta Netflixin puolelta, mutta nyt sekin urakka on ohi ja voin tehdä lyhyen yhteenvedon näkemästäni.


Sarja alkaa tilanteesta, jossa 4400 ajan saatossa kadonnutta ihmistä palautetaan kerralla Yhdysvaltojen Seattlessa sijaitsevalle rannalle. Pian huomataan, että osa palanneista ihmisistä omaa yliluonnollisia kykyjä ja kuten amerikkalaiseen tapaan kuuluu, heitä aletaan pelkäämään, syrjimään ja vainoamaan. Palanneita puolustamaan nousee pian Jordan Collier (Billy Cambell), joka alkaa ajamaan vainottujen etuja perustamalla heille mm. oman keskuksen suojapaikaksi. Tämän karismaattisen miehen asema nouseekin sarjan edetessä melkein messiaaniseksi. Palanneiden yhteiskuntaan sopeutumisen lisäksi sarjan aikana pohditaan mm että missä ihmiset oikeasti olivatkaan poissa ollessaan, miksi heidät palautettiin ja mikä on ihmiskunnan tulevaisuus, jos osa ihmisistä omaa supervoimia ja toiset eivät. 

Varsinaisia päähenkilöitä sarjassa ovat kuitenkin Tom Baldwin (Joel Gretsch) ja Diana Skouris (Jacqueline McKenzie), jotka ovat kotimaan turvallisuuden alajaoston NTAC:in agentteja, joiden tehtäviä ja yksityiselämien kamppailuja sarjassa seurataan. Muita merkittäviä hahmoja sarjassa ovat mm. Tomin parannustaidot saava sisarenpoika Shawn (Patrick Flueger) sekä (Tomin) koomasta heräävä poika Kyle (Chad Faust), tulevia tapahtumia näkevä tyttö Maia (Conchita Campbell) sekä tuore pariskunta Richard (Mahershalalhashbaz Ali) ja Lily (Laura Allen).


Sarja alkoi mielestäni kiinnostavalla tavalla kuten kaikki muutkin sarjat/elokuvat joissa kaikkea ei ole selitetty. Juoni etenee tasaiseen tahtiin ja kauden päätösjaksoissa olevat cliffhangerit nytkäyttivät tapahtumia aina reilummin eteenpäin. Valitettavasti mikään hyvä ei ole ikuista ja neljännellä ja samalla viimeisellä kaudella jaksot eivät vain olleet enää samaa tasoa kuin aiemmilla kausilla. Sarjan lopetuskaan ei ollut kovin kummoinen, tosin ilmeisesti sarjallalle oltiin suunniteltu alunperin jatkoa ja siksi kausi loppui nopeasti tulleen lopetuspäätöksen vuoksi kuin seinään. Jos kuitenkin katsoo vaikka kaksi tai jopa kolme ensimmäistä kautta, niin sarja on sangen viihdyttävä ja suosittelen paremman tekemisen puutteessa...


2 kommenttia:

  1. Tämä oli kyllä loistava sarja, harmi vain kun loppu lyhyeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ainakin sillä olisi ollut potentiaalia. Ilmeisesti myös se käsikirjoittajien lakko osui tuohon samaan saumaan niin saivat siitä sitten lisäkannustusta keskeyttää sarjan tekemisen :-/

      Poista