sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Katsottu: Punaisen Lokakuun Metsästys

Punaisen Lokakuun Metsästys on nykyään edesmenneen Tom Clancyn kirja, josta John McTiernan ohjasi vuonna 1990 elokuvan. Jo pelkkä vanhan naavaparran Sean Conneryn mukanaolo tekisi tästä elokuvasta katsomisen arvoisen, mutta vilisee elokuva muutenkin vaikka keitä tunnettuja näyttelijöitä ja kun leffa on muutenkin hyvä, niin ajattelin katsoa tämän taas kun viime kerrasta on jo aikaa.

Elokuva kertoo Neuvostoliiton laivaston kapteenista Marko Ramiuksesta (Sean Connery) joka on johdattamassa uudella teknologialla varustettua sukellusvenettä sotaharjoitukseen. Ulapalla hän kuitenkin ilmoittaa miehistölleen valheellisen tehtävänannon ja ydinohjuksilla varustettu sukellusvene suuntaa nokkansa kohti Yhdysvaltojen rannikkoa. Samaan aikaan Yhdysvalloissa CIA:n analyytikko Jack Ryan (Alec Baldwin) saa tiedon lähestyvästä sukellusveneestä ja tekee tästä ilmoituksen ylemmille tahoille. Isot herrat pitävät lähestyvää alusta välittömästi uhkana, mutta kauaa tilanne ei näytäkään yhtä pahalta kun he kuulevat että myös Neuvostoliiton laivasto on jahtaamassa kyseistä sukellusvenettä ja ehkä Ramius onkin aikeissa loikata.

Elokuvan "Special Collector's Edition" -DVD:n mukana tulee pieni määrä extroja, joita ovat kommenttiraita, Beneath The Surface -dokumentti sekä traileri elokuvasta. Kommenttiraidalla John McTiernan kertoo yksinään miksi teki erilaisia päätöksiä elokuvaan, miten elokuva eroaa Clancyn kirjasta jne. Vaikka en katsonutkaan vielä koko kommenttiraitaa, niin näkemäni jutut toivat paljon uutta tietoa eikä McTiernan löpissyt vain turhia niinkuin monissa muissa elokuvien kommenttiraidoissa tehdään (joskin silloin äänessä on yleensä näyttelijät, ei ohjaaja). Dokumentilla haastatellaan ohjaajan lisäksi käsikirjoittajia ja näyttelijöitä ja kerrotaan, miten eri tekijät tulivat mukaan elokuvaprojektiin.

Kuten aiemmin mainitsin, niin elokuvassa on paljon tunnettuja näyttelijöitä, Conneryn ja Baldwinin lisäksi mm. Sam Neill, James Earl Jones ja Tim Curry. Vaikkei elokuvan juoni sisälläkään suurempia yllätyksiä, on se silti ihan viihdyttävä pakkaus. Suosittelen tämän elokuvan katsomista ainakin kerran elämässä, jos ei muuten niin ainakin aina-niin-symppiksen Conneryn vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti