lauantai 26. lokakuuta 2013

Katsottu: Sucker Punch

Viime viikonloppuna löysin kirpputorilta Sucker Punch -elokuvan ja elokuvasta mitään tietämättömänä nappasin sen parempaan talteen. Ajattelin jossain kieroutuneessa mielentilassa että ehkäpä tämä on hyvä mustalla huumorilla varustettu aivot narikkaan -toimintaelokuva. Oh boy että osasin olla väärässä...

Elokuva kertoo Babydoll -nimisestä tytöstä (Emily Browning) , joka joutuu sisarensa kuoleman vuoksi syyttömänä mielisairaalaan. Kaiken lisäksi tytön paha isäpuoli lahjoo henkilökunnan suorittamaan tytölle lobotomian muutaman päivän kuluttua, jottei siskon kuoleman todellinen aiheuttaja eli isäpuoli paljastuisi. Babydolilla on vain muutama päivä aikaa ja odotellessaan lähestyvää kohtaloaan hän karkaa todellisuutta mielikuvitusmaailmaan. 

Tässä vaihtoehtoisessa maailmassa hän on vankina bordellissa jossa hän tutustuu muutamaan miehiä viihdyttävään tanssityttöön. Oman tanssiharjoituksensa yhteydessä hän siirtyy taas uuteen mielikuvitusmaailmaan jossa kuulee viisaalta mieheltä (Scott Glenn) että paetakseen bordellista hänen tarvitsee kerätä viisi esinettä viihdelaitoksen miehiltä. Babydoll saa houkuteltua muut tytöt avukseen pakoyrityksessä ja tanssiesitysten aikana he siirtyvät erilaisiin toimintatäytteisiin fantasioihin joiden aikana he nyysivät tarvitsemansa esineet lumotuilta uhreiltaan.

Summa summarum, rehellisesti sanoen harvoin tulee vastaan näin typerää elokuvaa. Elokuvan käytännössä ainoa sisältö on nämä taistelufantasiat jotka nekin ovat musiikkivideoita joissa taistellaan persoonattomia vihollisia (mm. natseja, örkkejä, robotteja jne) vastaan. Olihan kohtaukset hienohkon näköisiä, mutta yksinkertaisesti tylsiä ja kokoajan odotti että honotusmusiikilla varustettu kohtaus loppuisi. Elokuvan extroina oli jotain selostusta elokuvan musiikeista (en katsonut) ja jotain animaatiotarinaa, ne olivat varmasti paras osuus koko rainassa. Jos pitäisi keksiä joku kohdeyleisö jolle elokuvaa pitäisi suositella niin ehkä se olisi joku 14-vuotias Destiny's Childiä (onko se bändi enää olemassa?) kuunteleva tyttöenergian nimeen vannova heppatyttö ja tällekään elokuva ei sopisi tapahtumaympäristönsä vuoksi.

2 kommenttia:

 1. Itse odotin Sucker Punchilta aikoinaan myös paljon enemmän kuin mitä se lopulta tarjosikaan. Joskus pelkästään nättikin elokuva on tarpeeksi saamaan kylmiä väreitä selkäpiihin, mutta kuten sanoit, kohtaukset olivat vain "hienohkon näköisiä". Ei mitään maata mullistavaa.
  Myyh. Sääli sinänsä. Mielisairaala, samuraimeiningit, natsit, robotit ja todellisuuden ja mielikuvituksen välillä seilaamisesta saisi jotain messevämpääkin aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla etten ole ollut ainoa jota huijattiin. Jospa ne tekevät sitte 5 vuoden päästä tuolle rebootin niin saavat toteutettua sen paremmin :D

   Poista