sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Uusi Jäsen Nintendo-perheeseen: 3DS

Viime viikkoni ovat menneet lomaillessa, hieman reissatessa ja katsellessa TV-sarjoja. Pelirintamakaan ei ole ollut täysin hiljaista, sillä viikko sitten tuli napattua kaupan poistotarjouksesta Nintendon 3DS -käsikonsoli, josta olin haaveillut jo pidemmän aikaa.

Nurkistani löytyy jo jos jonkinlaista pelilaitetta, mutta Nintendon käsikonsolirintamalla oli ollut tähän asti vielä hiljaista. Vaikka alkuvuonna ostamani Wii U onkin erinomainen laite, niin silläkään ei voi pelata kaikkia kiinnostavia pelejä. Missä ovat esimerkiksi Wii U:n Virtual Console -versiot peleistä Link's Awakening, Oracle of Ages/Seasons, Phantom Hourglass/Spirit Tracks, Megaman 5/6 tai Metroid 2 muutamia mainitakseni? Niitä ei yksinkertaisesti löydy, koska kyseiset pelit on portattu vain käsikonsoleille ja haluan kuitenkin päästä pelaamaan kyseisiä pelejä. Lisäksi olen ollut huomaavinani, että uusia pelejä lisätään 3DS:n eShopiin viikottain, joten tämän laitteen hankinta oli hyvä sijoitus tulevaisuutta ajatellen.

Hankkimani 3DS on aiempi versio ilman XL -kokoista ruutua. Moni on kehunut XL-versiota, mutta itse en kaivannut ainakaan vielä jättikokoista laitetta käsikonsoliksi ja pääsin tässä halvemmalla. Mukana tuli laturijohto sekä kaksi peliä: Angry Birds Star Wars (jota en ole vieläkään koittanut) ja Super Mario 3D Land. Ostin laitteen pääasiassa Virtual Consolen vuoksi, joten ensimmäisten joukossa nappasin koneelle lisäksi Link's Awakeng DX, Super Mario Land ja Metroid 2 -pelit. Postissa on myös tulossa jo se kiinnostavin - A Link Between Worlds.

Tähän astiset kokemukseni laitteesta ovat sangen positiiviset. Kuvaruudun koko on ainakin omasta mielestä riittävä käsikonsoliin (en ole nähnyt XL-versiota, joten en osaa kaivata suurempaa ruutua) ja laite on muutenkin sopivan pieni allekirjoittaneen pienehköihin kätösiin. Akun kesto on vaikuttanut olevan riittävä, sillä todennäköisesti pelaan tällä kuitenkin kotona tai paikassa, jossa on latausmahdollisuus ja ilman johtoakin akku kesti toista tuntia. Laitteen uudesta 3D-ominaisuudesta minulla on ristiriitaisia tuntemuksia. Joskus huonosta kulmasta katsottuna 3D-kuva muodostui epäselväksi, toisaalta jos otin ominaisuuden pois käytöstä, tilan hahmotus ainakin Super Mario 3D Landissa vaikeutui reilusti. En ole saanut myöskään paljon puhuttua päänsärkyä 3D-tilan käytöstä (vaikka asetus ollut täysillä), joten todennäköisesti pidän sitä jatkossakin päällä.

Summa Summarum: Ainakin näin viikon kokemuksen perusteella olen tyytyväinen laitteen hankinnasta. Nyt pääsen vihdoinkin vuosien odotuksen jälkeen pelaamaan vanhoja klassikkopelejä, joihin ei ollut aiemmin mahdollisuutta. Julkaisihan Nintendo joitakin viikkoja sitten vihdoinkin Minish Capin myös Wii U:n Virtual Consoleen, mutta jos julkaisutahti on muidenkin pelien kanssa samanlainen, niin minä en jää ainakaan odottamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti