sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Katsottu: Continuum kaudet 1-2

Minulla oli joulun yhteydessä pari viikkoa lomailua ja halusin sen aikana katsoa jotain itselleni uutta TV-sarjaa. Kaverini oli kehaissut aiemmin Continuum -nimistä TV-sarjaa ja kun siitä näytti löytyvät kaksi ensimmäistä kautta Suomen Netflixissä (kolme kautta Yhdysvaltojen vastaavassa), tässä oli sopivaa puuhailtavaa lomapäivien iltoihin.

Continuum kertoo Kiera Cameronista (Rachel Nichols), perheellisestä poliisista vuoden 2077 Vancouverissa, maailmassa jota hallitsee suuryritykset sekä poliisilaitos. Tätä yhteiskuntaa terrorisoi suuryrityksiä vastustava ryhmä Liber8, joka räjäyttää sarjan ensiminuuteilla pilvenpiirtäjän jääden samalla kuitenkin kiinni. Juuri kun syylliset ovat saamassa tuomionsa, he onnistuvat pakenemaan siirtämällä itsensä ja vahingossa myös Kieran 65 vuotta ajassa taaksepäin vuoteen 2012.

Koska Liber8:n suunnitelmat eivät menneet nappiin vuonna 2077, päättävät he käyttää 65 vuoden etumatkansa perustamalla järjestönsä jo nyt kun heidän pahimmat vastustajat eivät ole vielä syntyneetkään. Ryhmän johtajana toimii jo kunnioitettavassa iässä oleva Kagama (Tony Amendola, mm. Stargate SG-1:n Bra'tac) sekä nuorempija jäseninä Travis (Roger "24:n Curtis Manning" Cross) sekä Sonya (Lexa Doig Andromedasta)

Kiera saa tietää Liber8:n suunnitelmasta ja tekee kaikkensa sen estääkseen, jottei terroristit muuttaisi liikaa tulevaisuutta. Apunaan hänellä on tulevaisuudesta tuotu melkein supersankarin kyvyt mahdollistava puku sekä kyseisen teknologian kehittänyt tällä hetkellä vasta teini-ikäinen tietokonevelho Alec (Erik Knudsen), johon Keira törmää sattumalta. Keira juonittelee itsensä myös Vancouverin poliisivoimiin terroristitutkijana saaden työparikseen Carlos Fonnegran (Victor Webster).

Sarjassa pohditaan paljon sitä voivatko Keira ja Liber8 muuttaa teoillaan tulevaisuutta ja onko palaaminen vuoteen 2077 yleensäkin mahdollista. Jaksoissa näytetään kohtauksia tulevaisuudesta ja näissä nuorena niin kiltti ja viaton Alec on muuttunut elämänsä aikana joksikin aivan muuksi (vanhaa Alecia näytteee X-Filesin Smoking Manina tunnettu William B. Davis).

Sarja koukutti minut aika onnistuneesti ja suosittelen sitä kaikille scifi-sarjojen ystäville. Tekijät olivat suunnitelleet sarjan pidemmäksikin, mutta viimeisimmän tiedon mukaan sarja päättyy neljännellä kaudella kuuden jakson jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti