keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Pikakatsaus: The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D

Uuden New 3DS XL:n ostettua halusin luonnollisesti myös uutta 3D-ominaisuuksia hyödyntävää pelattavaa. Vanhana Zelda-fanina ja paljon kehujakin kuulleena laitoin tilaukseen sekä jo julkaistun Ocarina of Time 3D:n että kuukauden päästä julkaistavan Majora's Mask 3D:n. Coolshopin toimitukset toimivatkin odottamaani nopeammin ja tänään kotiin saapuessani postiluukun alapuolelle oli tipahtanut iloinen yllätys eli kirjeeseen sullotun Ocarina of Time 3D:n.

Ocarina of Time on aikoinaan Nintendo 64:lle julkaistu paljon suitsutuksia saanut seikkailupeli, joka siirsi Linkin seikkailut ensimmäisen kerran ja vielä onnistuneesti 3-ulotteiseen ympäristöön. Link koluaa tapansa mukaisesti Hyrulen valtakuntaa ja siellä olevia luolastoja tavoitteenaan estää loppujenlopulta pahan Ganonin maailmanvalloitussuunnitelmat. Itse pelasin Ocarina of Timea vasta reilusti myöhemmin ja käytössäni oli Gamecuben Windwakerin mukana tullut porttaus Ocarinasta.

Tämän 3DS -version 3-ulotteiset tehosteet ovat näyttäviä ja grafiikat ovat aiempaa hienommat kiitos yksityiskohtaisempien tekstuurien. Käyttöliittymää on rukattu uusiksi eli kartta näkyy aina kosketusruudulla, samalle näytölle on laitettu myös pika(kosketus)näppäimet neuvonantajana toimivalle Navi-keijulle, tärkeää roolia esittävälle okariinalle sekä aiemmin C-näppäimen takana olleille esineille. Ainoa havaitsemani harmitus oli se, ettei peli tue New 3DS:n uusia painikkeita, mutta tämä ei ole kuitenkaan suuri miinus.

Peli tuntuu uusien grafiikoiden vuoksi upean näköiseltä, mutta samalla siltä samalta peliltä johon aikoinaan ihastui. Uuden käyttöliittymän vuoksi peli toimii erinomaisesti käsikonsolilla, eikä tähän mennessä ainakaan kerennyt tulla ongelmia kontrollien kanssa. Peli toimi niin hyvin, että tähän versioon tulee hyvin todennäköisesti tartuttua helpommin verrattuna siihen, jos pitäisi alkaa virittelemään isoja konsolilaitteita päälle. Aiemmalla kerralla Ocarina jäi allekirjoittaneelta kesken (joskin aivan loppumetreille), jospa peli tällä alustalla sinnittelisi aivan loppuun saakka. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti