keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Katsottu: Nouseva Aurinko

Siitä on taas pidempi aika, kun viime kerran esittelin katsomiani elokuvia. Päätin palauttaa niistä kirjoittamiset takaisin blogini ohjelmistoon ja pyrinkin nyt jatkossa kirjoittamaan aiheesta useammin, joskin ehkä vähäisemmin sanakääntein. Ensimmäisenä elokuvana saa kunnian olla Michael Chrichtonin kirjaan perustuva 90-luvun elokuva Nouseva Aurinko.

Japanilainen suuryritys Nakamoto Corporationon on valtaamassa markkinoita Los Angelesissa, mutta aivan kaikki Amerikanmaalla ei tästä kuitenkaan ilahdu. Tilanne kärjistyy siihen, että yrityksen 45-kerroksisen toimistorakennuksen juhlissa kuolee länsimaalainen nainen ja mielipiteensä Japanilaisista suoraan ilmaiseva poliisiluutnantti Tom Graham (Harvey Keitel) kutsuu etsivä Web Smithin (Wesley Snipes) tutkimaan tapahtunutta murhana. Mukaan ilmaantuu myös pian Japani-expertti kapteeni John Connor (Sean Connery), joka näyttää olevan välillä jopa epäilyttävänkin hyvissä väleissä Japanilaisten kanssa...

Elokuvassa on mukana paljon tunnettuja näyttelijöitä, mikä ilahduttaa ainakin itseäni suuresti. Mainittun kolmikon lisäksi mukana on ainakin kaikkien Hollowood-leffojen vakioaasialainen Cary-Hiroyuki Tagawa, Ray Wise, Tia Carrere sekä Steve Buscemi. Itse elokuva on melko perinteinen poliisi/juonitteluleffa aasialaisella kulttuurilla maustettuna, mutta kukapa voi olla tästä pitämättä kun tähtinä ovat ainoa oikea ja paras Bond sekä jenkkileffojen kovin jätkä Wesley "Always bet on black" Snipes.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti