lauantai 25. heinäkuuta 2015

Kesäloman kymmenen haastetta

Aivan aluksi kerron evankeliumin (eli ilosanoman), nimittäin täällä alkoi juuri kesälomani toinen osuus joka kestää hulpeat kolme viikkoa!!! Kolme viikkoa aikaa tehdä kaikenlaista kivaa, mihin normaalisti ei ole ollut aikaa arkivelvoitteiden vuoksi. Tämä varmasti tulee näkymään myös blogin puolella, kun alan purkamaan kirjoittelubacklogiani ja kerkeän myös tutustumaan uusiin asioihin, joista kirjoittaa. Näin ollen siis... stay tuned! :)

Nyt kuitenkin alkuperäiseen asiaan, nimittäin nemesikseni M454 nakkasi minulle piruuttaan uutta haastetta ja tällä kertaa kyseessä on kymmenen kysymystä -niminen haaste. Samainen haaste on pyörinyt jo useilla lukijoillani, joten en lähde haastamaan ketään erikseen vaan kaikki saavat halutessaan vastata. Muistakaahan käydä linkkaamassa vastauksenne kommenttiosioon, niin käyn kurkkaamassa vastauksenne :)

1. Katsotko nykyään televisio ohjelmia ihan telkkarista vai käytätkö tyyliin  netflixiä tai vastaavaa?

En seuraa mitenkään säännöllisesti mitään sarjaa tai ohjelmaa televisionsta. Pidän kyllä hyvin usein televisiota päällä (pääasiassa Subia) ja katson siinä sivusilmällä joitakin ohjelmia. Netflixiä käytän melkein päivittäin eli iltaisin tulee katsottua sängystä jotain TV-sarjaa, se kun on niin kätevä ettei tarvitse käydä vaihtelemassa DVD/Bluray-levyjä mutta niitäkin versioita tulee kyllä osteltua paljon.

2. Luetko kirjoja? Jos luet niin ostatko niitä itsellesi hyllyyn tai digitaalisessa muodossa?

En lue ainakaan nykyään mitenkään aktiivisesti. Joskus vuosia sitten tuli lueskeltua (+ostettua hyllyyn) Dragonlance ja Forgotten Realms -kirjoja, mutta yleisesti ottaen olen lukenut vähän aikaa. Nyt viime vuosina silloin harvoin kun olen käynyt kirjastossa lainaamassa kirjoja, ovat nämä olleet pääasiassa jotain opetuskirjoja. Tällä hetkellä lainassa ovat kirjat "Älä pakota minua ajattelemaan - tervettä järkeä verkkosuunnitteluun" (Steve Krug) sekä "Tekstiä ruudulla - kirjoitamme verkkoon" (Katleena Kortesuo).

3. Mitä kirjoja luet (jos luet) jos et lue niin mitä ohjelmia katsot?

Nuo mainitsemani fantasia- ja asiakirjat. Jos sarjoja ei lasketa, niin katson aikalailla sivusilmällä sitä mitä TV:stä nyt sattuu tulemaan. Näitä saattavat olla esim. Idols, Myytinmurtajat, Gordon Ramseyn eri ohjelmat ja viikonloppuiltaisin siellä tuntuu pyörivän usein Cheaters :-D

4. Erikoisin harrastuksesi mitä olet harrastanut tai harrastat edelleen?

En harrasta erikoisuuksia, joten varmaan erikoisin harrastus viime aikoina on ollut se Hama-pelihahmojen tekeminen :-D Tällä hetkellä töissä työpisteeni toinen seinä on täynnä niitä hahmoja ja olenkin saanut niistä paljon ihmettelyjä mutta toki samalla kehuja. Saas nähdä montako niitä on jäljellä kun palaan takaisin lomilta... ;-D

5. Keräiletko mitään?

Eikö pelien, leffojen ja muiden halvalla saatavien keräilyssä ole jo tarpeeksi? ;-D

6. Onko sinulla paljon kavereita facebookissa?

Facebook ilmoittaa määräksi 191.

7. Jos sinulla on niitä kavereita yli 30 niin onko kaikki varmasti kavereita eikä vain netti tuttuja ? :D

Kaikki eivät ole ns. live-kavereita vaan mukana on monentyylistä tuttavuutta. On läheistä kaveria, etäisempää tuttavuutta, työkavereita, sukulaisia, entisiä koulukavereita ja niitä nettituttuja. Facebookissa pystyy liittämään kaverikontaktit erilaisiin ryhmiin ja julkaisujen yhteydessä valitsee keille ryhmille tämä näkyy, niin en näe tässä muuta ongelmaa kuin että Facebook on hölmöydessään nimennyt kaikki kontaktit "Kavereiksi" mikä on mielestäni harhaanjohtava nimitys.

Tämän FB-jutun yhteydessä muistutan lukijoitani, että jos haluatte ilmoitukset uusista postauksista FB:n puolelle (ja silloin-tällöin jotain bonusjuttujakin), niin laittakaahan blogini FB-sivu seurantaan täältä. :-)

8. Onko tämä mielestäsi typerää?

Viitataanko tässä tähän kyselyjuttuun? Onhan tälläinen hieman hömppää, mutta mikäpä media nyt ei tarvitsisi silloin-tällöin tälläistä ei-niin-vakavaa-täytettä ja etenkin jos sattuu tykkäämään tälläisiin vastailuista :-)

9. Olisiko sinulla ollut parempaa tekemistä kuin vastata näihin kysymyksiin?

Jos en olisi nyt vastailemassa näihin, niin olisin todennäköisesti joko siivoamassa tai jatkamassa seikkailuja Skyrimissä... eli joo Skyrimissä olisin :-D

10. Mitä erikoista olet ajatellut itsellesi ostaa jos voitat lotosta edes 10 000€?

Jos tällä hetkellä voittaisin 10.000 euroa niin en todennäköisesti ostaisi sillä mitään vaan käyttäisin rahat osana reippaasti hintavamman hankinnan eli omistusasunnon maksamista. Okei saattaisi siitä se noin 1.000 euroa lohjeta uuteen tietokoneeseen... ;-)


Sitten pitäisi ilmeisesti kysellä muiltakin asioita, joten here we go!

1. Miten mieluiten viettäisit kesälomaasi? Jos et ole nyt työelämässä tai opiskele, niin miten viettäisit kesäpäivän, jos haluaisit tehdä jotain normaalista poikkeavaa?

2. Mikä on viimeisin elokuva, jonka olet käynyt katsomassa elokuvateatterissa ja mitä pidit siitä (ilman paljastuksia)?

3. Pelaatko tietokone-/konsolipelit loppuun saakka vai jäävätkö ne puolitiehen uusien pelien ilmaannuttua?

4. Mikä on lempigenresi elokuvissa ja sano mielestäsi paras tämän tyylin elokuva, johon kaikkien pitäisi tutustua?

5. Mitä vielä julkaisematonta peliä/elokuvaa odotat?

6. Ostatko käytettyjä pelejä tai elokuvia esimerkiksi oikeilta tai nettikirppareilta?

7. Mikä on itsellesi mieluisin tapa ohjata pelejä (näppäimistö, hiiri, jokin tietty gamepad)?

8. Oletko käynyt suuremmissa pelialan tapahtumissa?

9. Onko joitakin pelejä/TV-sarjoja/elokuvia jotka ovat aluksi vaikuttaneet bestest thing 4ever mutta loppu onkin ryssitty niin pahasti, että pahaa tehnyt?

10. Minkä 8-bittisen videopelin hahmon haluaisit tehtäväksi hama-helmistä? :-D

4 kommenttia:

 1. Tää oli hauska haaste eli siis minäkin tein :) ja on 8-bit hahmo mainittu, jonka voisit väsää hama-helmistä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OK kiva, käväisinpä vastailemassa itsekin noihin kysymyksiisi :) Harmi että olen tehnyt jo Prinsessan helmistä (joskaan en yhtä hienoa) :)

   Poista
 2. http://hopeaprinsessa.blogspot.fi/2015/07/kymmenen-kysymysta-haaste.html

  jep, haasteen tein myös :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin lukaisemassa vastaukset. Tosi kiva, että jaksatte vastailla noihin :)

   Poista