perjantai 6. marraskuuta 2015

Katsottu: Harjoittelija ja Yksin Marsissa 3D

Nyt alkoi taas uusi loma joka kestää puolitoista viikkoa. Saamme töiden kautta etuseteleitä joilla voi kustantaa mm. elokuvakäyntejä ja kun nämä menevät vanhaksi nyt vuoden vaihteessa, niin ajattelinpa pitää sellaisen kunnon leffateatterissa ravaamisloman. Ensimmäisenä lomapäivänä kävin katsomassa kaksi elokuvaa ja tulevina päivinä lisää, kunhan näytökset osuvat sopiville hetkille.

Ensimmäisenä elokuva oli Robert De Niron ja Anne Hathawayn tähdittämä draamakomedia Harjoittelija (The Intern). Ben Whittakerilla (De Niro) on vaikeuksia saada eläkepäiviään kulumaan ja pääseekin mukaan Jules Ostinin (Hathaway) menestyksekkääseen nettikauppafirmaan eläkeläisharjoittelijaksi. Ben on aivan ulalla nykyvillityksistä, mutta pääsee kuitenkin avuliaisuutensa ja herrasmiesmäisyytensä vuoksi pian työntekijöiden ja lopulta myös Julesin suosioon. 

Rehellisesti sanoen olin etukäteen elokuvaa kohtaan todella skeptinen - ajatus menneiden vuosien menestysnäyttelijästä laitettuna vanhuudenpäivillään eläkeläiskomediaan ja kun mukana on vielä Hathaway joka ei ole mikään lempinäyttelijäni, niin voiko tästä hyvää tulla? Kyllä näköjään voi. Vaikka tämä komedia ei aiheuttanutkan suuria naurunremakoita, se ei myöskään koittanut naurattaa mitenkään väkisin tai niin että olisi tarvinnut kokea myötähäpeää. Kokonaisfiilikset elokuvasta jäivät erittäin positiivisiksi ja suosittelen leffa leppoisten elokuvien ystäville.

Toinen elokuva oli 3D-versio Yksin Marsista (The Martian), jossa Matt Damon on astronautti Mark Watney. Heidän miehistö on tutkimusmatkalla Marsissa kun paikalle ilmaantuu yllättäen hirmumyrsky. Sattuu onnettomuus ja muu miehistö tekee oletuksen että Watney on menehtynyt ja lähtee paluumatkalle ilman häntä. Todellisuudessa mies on kuitenkin elossa ja vaikka planeetalla onkin jäänyt hieman retkikunnan varusteita ja ruokaa, uhkaavat nämä loppua pian. 

Tätä leffaa kohtaan minulla oli puolestaan myönteiset ennakko-odotukset, sillä olin kuullut tästä kehuja (ainakin jos sattui pitämään Interstellar -elokuvasta). Elokuvassa saa jännittää kokoajan milloin seuraava takaisku tulee Watneylle, toisaalta Matt Damon osaa vitsailla toimivasti vakavemmallakin hetkellä. Ja onhan ne avaruuslento -leffat nykyään aina näyttäviä. Ihan OK leffa vaikka näissä aina tietääkin lopputuloksen.

4 kommenttia:

 1. Yksin Marsissa oli mielestäni aivan loistava, mutta siinä kyllä oli pari kohtaa mitkä jäi vaivaamaan. Ensinnäkin miks ne lähettäis sen ihme paluu raketin etukäteen sinne Marsiin, jos siinä on riskinä, että se kaatuu hiekkamyrskyssä :D Toiseks miten Marsissa edes vois olla noin kovia hiekkamyrskyjä. Mut noin niinkun muuten tosi nerokas, hauska ja näyttävä elokuva. En pahemmin Matt Damonista välitä, mut tästä roolista hän suoriutui loistavasti :) Kyllä mää tykkäsin ja kattoisin vaikka heti uudestaankin. P.S. kuulin juttuu et se kirja ois kans tosi hyvä, mut vielä parempi äänikirjana, kun se kuulostaa siltä kun se pitäis jotain oikeata logia siinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseäni jäi ihmetyttämään myös se että kun lopussa tehtiin ns Iron Manit, niin sen hallitsemattoman sinkoilunkin jälkeen happea tuntui riittävän. Mutta joo tosian hyvä leffa oli ja vaikka en kirjoja (tai äänikirjoja) ole aikoihin lukenut, niin pidetään toki mielessä jos tuo joskus sattuu tulemaan vastaan :)

   Poista
  2. P.S. Lisäsin sinut uudestaan lukulistalleni. Olet siellä ollut toki aiemminkin mutta jostain syystä minulle ei ole tullut enää ilmoituksia uusista postauksistasi. Usein tuolleen on käynyt jos blogin nimeä tai osoitetta on muutettu. Nyt Bloggeri näytti kuitenkin löytävän ne postaukset eli asian pitäisi olla OK :)

   Muutenkin jos jollain muullakin on tuolleen että postailette aktiivisesti mutta minusta ei ole kuulunut pitkiin aikoihin kommenttipuolella ja ette toki pahastu kommenteistani niin ilmoittakaa minulle että tarkistan asetukset edellämainitusta syystä. Joskus lukulistaani läpikäydessä olen esim. huomannut että aiemmin avoin blogi on muutettu yksityiseksi ja täten kyseisen blogin seuraaminen on muuttunut mahdottomaksi *snif* :D

   Poista
  3. Juu, osoite oli muuttunut, kun halusin blogilleni erillisen sähköpostin :) Mukava saada sinut takas lukijakseni.

   Poista